Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

Reaction score
10
Ρε παιδιά δώστε μια βοήθεια.
Έχω φάει όλη τη μέρα για να ρυθμίσω το μόντεμ (airlive) χωρίς αποτέλεσμα.
Έκανα κανονικά όλες τις συνδέσεις και ρυθμίσεις όπως λέει το μάνιουαλ και μόλις προσπαθώ να μπώ στην ιστοσελίδα του οτε στο 192.168.1.1 για να βάλω τους κωδικούς που μου έδωσαν δεν μπορεί να συνδεθεί.
Τα λαμπάκια στο μόντεμ είναι κανονικά αναμμένα και το adsl εκτός από το PPP που φαντάζομαι θα ανάψει μετά τη ρύθμιση.

Κάτω όμως στη μπάρα το εικονίδιο της σύνδεσης έχει ένα κόκκινο χ και λέει οτι ξεσυνδέθηκε το καλώδιο. Τα καλώδια είναι κανονικά συνδεμένα.
Μήπως φταίει αυτό;
Αν ναι πως μπορώ να το διορθώσω;

Reaction score
1
Απάντηση: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

Κάτω όμως στη μπάρα το εικονίδιο της σύνδεσης έχει ένα κόκκινο χ και λέει οτι ξεσυνδέθηκε το καλώδιο. Μήπως φταίει αυτό;
Σιγουρα φταιει αυτο. Το πρωτο που εχεις να κανεις ειναι να ελεγξεις το καλωδιο. Για περισσοτερες πληροφοριες ρωτα στην σωστη κατηγορια.:126:

Reaction score
10
Με έθερνετ Νίκο.
Το μόντεμ μόνο έθερνετ έχει.
Η θύρα του υπολογιστή είναι εντάξει, και το λέω αυτό γιατί τη θύρα αυτή χρησιμοποιούσα και το καλώδιο το ίδιο πριν από μια εβδομάδα και λειτουργούσαν άψογα.
Όλα αυτά έγιναν γιατί άλλαξα σπίτι και κάνω την εγκατάσταση από την αρχή.
Νέα σύνδεση.

Όταν πάω έναρξη >πίνακας ελέγχου>συνδέσεις στο ιντερνετ> συνδέσεις υψηλής ταχύτητας εκεί μου δείχνει οτι υπάρχει πρόβλημα αποσυνδέθηκε το καλώδιο (αυτό όμως δεν ισχύει.

Πως θα το διορθώσω αυτό το πράγμα;

Reaction score
1.842

Βρίσκεις δανεικό router και καλώδιο και κάνεις τους σταυρωτούς συνδυασμούς. :109:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Ξέρω ελάχιστα πράγματα για τις διαδικασίες, αλλά αυτό το "αποσυνδεδεμένο καλώδιο" ίσως να σημαίνει και κάτι άλλο εκτός από αυτό που λέει.

Κι αυτό γιατί κι εμένα μερικές φορές (ας πούμε 1 φορά το μήνα κατά μέσο όρο), εκεί που κάθομαι στον υπολογιστή, μου πετάγεται ξαφνικά ένα popup από τη μπάρα που λέει "Αποσυνδέθηκε το καλώδιο δικτύου" (ενώ δεν έχει κουνηθεί τίποτα), και σχεδόν αμέσως ένα άλλο popup που λέει "έχει συνδεθεί" ή κάπως έτσι, και όλα λειτουργούν κανονικά...
Δεν μου δημιουργεί πρόβλημα γιατί γίνεται-ξεγίνεται αμέσως - και δεν ειμαι και φανατική downloader για να μου κόβει πράγματα -, αλλά το αναφέρω μήπως και φέρει καμιά ιδέα σε κάποιον για να βοηθηθεί ο Thomas...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

...μου πετάγεται ξαφνικά ένα popup από τη μπάρα που λέει "Αποσυνδέθηκε το καλώδιο δικτύου" (ενώ δεν έχει κουνηθεί τίποτα), και σχεδόν αμέσως ένα άλλο popup που λέει "έχει συνδεθεί" ή κάπως έτσι, και όλα λειτουργούν κανονικά...
Μαρια το ιδιο ακριβως παθαινα κι εγω οταν ειχα desktop. Ηταν το καλωδιο. Αλλαξα το καλωδιο και ολα ηταν ΟΚ. Kατα 99% φταιει το καλωδιο. Και κατι μου λεει οτι αυτο ειναι και το προβλημα του thomas.

Reaction score
895

α) κατ αρχας... μια αναζητηση στο google εδωσε 192.168.2.1 για μαμαδικη διευθυνση σε airlive modem/router. Απλα το αναφερω, δεν ειναι αυτο το προβλημα σου τωρα...

β) υποθετω οτι εχεις το modem και το pc. μεταξυ τους ενα καλωδιο. αν καταλαβα καλα ειχες τον ιδιο (οχι παρομοιο) εξοπλισμο πριν την μετακομιση;
Εισαι σιγουρος οτι ειχες [STYLE="inquote"]αυτο[/STYLE] το καλωδιο δικτυου και οχι καποιο αλλο crossover;
Μηπως το καλωδιο εφαγε καμια τσακιση στο πηγαινε-ελα;

γ) το τροφοδοτικο του modem "στεκετε" καλα στην πριζα ή κουνιετε ευκολα και τρεμουν τα φωτακια του;

δ) ο υπολογιστης εχει μια ή δυο θεσεις για ethernet καλωδιο;

Το πρωτο πραγμα που σκεφτομαστε παντως σε περιπτωση προβληματος ειναι το καλωδιο...

Τωρα με τη μετακομιση σκεφτομαι και το να σηκωθηκε η καρτα δικτυου απο το motherboard (η πισω της πλευρα). Μην δοκιμασεις να την πατησεις στη θεση της με συνδεδεμενο καλωδιο τροφοδοσιας!.

ΥΓ.
offtopic said:
οτι θα αρχιζα βιβλιοθηκη με smilies και δοκιμες με αυτα, δεν το περιμενα...

Reaction score
176
Μηκος καλωδίου? Μήπως περναει κοντα απο ηλεκτρικές γραμμές? Ειναι αγοραστό ή DIY?
H μηπως καποιο ξεχασμενο firewall?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

α) κατ αρχας... μια αναζητηση στο google εδωσε 192.168.2.1 για μαμαδικη διευθυνση σε airlive modem/router. Απλα το αναφερω, δεν ειναι αυτο το προβλημα σου τωρα...

β) υποθετω οτι εχεις το modem και το pc. μεταξυ τους ενα καλωδιο. αν καταλαβα καλα ειχες τον ιδιο (οχι παρομοιο) εξοπλισμο πριν την μετακομιση;
Εισαι σιγουρος οτι ειχες [STYLE="inquote"]αυτο[/STYLE] το καλωδιο δικτυου και οχι καποιο αλλο crossover;
Μηπως το καλωδιο εφαγε καμια τσακιση στο πηγαινε-ελα;

γ) το τροφοδοτικο του modem "στεκετε" καλα στην πριζα ή κουνιετε ευκολα και τρεμουν τα φωτακια του;

δ) ο υπολογιστης εχει μια ή δυο θεσεις για ethernet καλωδιο;

Το πρωτο πραγμα που σκεφτομαστε παντως σε περιπτωση προβληματος ειναι το καλωδιο...

Τωρα με τη μετακομιση σκεφτομαι και το να σηκωθηκε η καρτα δικτυου απο το motherboard (η πισω της πλευρα). Μην δοκιμασεις να την πατησεις στη θεση της με συνδεδεμενο καλωδιο τροφοδοσιας!.

ΥΓ.

Παιδιά κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια.
Η σύνδεση έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως ήταν και πριν.

το καλώδιο δεν φταίει γιατί έχω δύο και κανουν το ίδιο πράγμα.

Και με το άλλο νούμερο κάνει το ίδιο. (192.168.2.1)

Ο υπολογιστής έχει μόνο μια είσοδο έθερνετ και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά ανάβει και το λαμπάκι που έχει, πράσινο.

Η σύνδεση που υπάρχει στον υπολογιστή είναι βέβαια η παλιά που υπήρχε από πριν και από τη στιγμή που έβγαλα το καλώδιο για τη μετακόμιση έβγαλε ένα χ και λέει οτι βγήκε το καλώδιο.Τώρα όμως που έχω συνδέσει το καλώδιο επιμένει να λέει το ίδιο.

Αν υποθέσουμε όμως οτι έβαζα για πρώτη φορά αυτό το μόντεμ ρούτερ πως θα υπήρχε αυτή η σύνδεση;
Τί θα γινόταν τότε;

Μήπως έπρεπε να μπαίνει στην σελίδα αυτή χωρίς να υπάρχει σύνδεση;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Θα καλέσω έναν ειδικό να δούμε τι φταίει.

Reaction score
176
Re: Απάντηση: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

Μήπως έπρεπε να μπαίνει στην σελίδα αυτή χωρίς να υπάρχει σύνδεση;

.
Nαι επρεπε να μπαινει χωρις συνδεση, γιατι δεν ειναι ιστοσελιδα του ιντερνετ, αλλα το web style interface του ρουτερ, δλδ ο τροπος με τον οποιο βαζεις τις ρυθμισεις του ρουτερ, ή αλλοιως το προγραμμα επικοινωνιας του ρουτερ με την καρτα δικτυου του PC.
Δες μηπως στις ιδιοτητες της καρτας δικτυου σου εχει αλλαξει η πυλη ( δλδ η διευθυνση 192.168.1.1. με την οποια προσπαθεις να επικοινωνησεις με το ρουτερ.)

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

το καλώδιο δεν φταίει γιατί έχω δύο και κανουν το ίδιο πράγμα.
[STYLE="inquote"]Για μενα δεν αρκει το οτι εχεις δυο καλωδια για να βεβαιωσεις οτι λειτουργει.
Υπαρχει περιπτωση το ενα να ειναι crossover (αλλη συνδεσμολογια) και το αλλο ενα-προς-ενα.
Αν το παλιο σου καλωδιο ηταν crossover πρεπει και το δευτερο καλωδιο που θα δοκιμασεις να ειναι crossover για να πεις οτι δοκιμασες και δευτερο καλωδιο
(υπαρχουν μερικες συσκευες δικτυου που αντιστρεφουν αυτοματα την συνδεση του καλωδιου αλλα δεν μπορω να ξερω αν εχεις τετοια, οποτε δοκιμασε ενα καλωδιο crossover που δουλευει σιγουρα ή ενα ιδιο καλωδιο με το αρχικο σου που δουλευε πριν την μετακομιση).
Πως θα το καταλαβεις:To καλωδιο ενα προς ενα εχει στην ακιδα 1 στην μια πλευρα οτι χρωμα εχει και στην ακιδα 1 στην αλλη πλευρα
ενω το crossover εχει στην 1 οτι στην 3 της αλλης πλευρας.
[/STYLE]

Ο υπολογιστής έχει μόνο μια είσοδο έθερνετ και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά ανάβει και το λαμπάκι που έχει, πράσινο.
[STYLE="inquote"]Αυτο ειναι ενδεικτικο αλλα οχι αποδεικτικο οτι το καλωδιο λειτουργει. Ουτε ξεκαθαριζει 100% οτι λειτουργει η καρτα δικτυου. Η θεση της εθερνετ ειναι μεσα στο πρασινο περιγραμμα ή μεσα στο κοκκινο περιγραμμα στην παρακατω εικονα; αν ειναι μεσα στο πρασινο, μπορει να εχει σηκωθει η καρτα απο την mothernoard και να μην επικοινωνει. Το φωτακι που αναβει ειναι ασχετο με το αν σηκωθηκε, σημαινει οτι εχει ρευμα και μονο.
Αν ειναι στο κοκκινο περιγραμμα, δεν υπαρχει τετοιο θεμα.
[/STYLE]

Αν υποθέσουμε όμως οτι έβαζα για πρώτη φορά αυτό το μόντεμ ρούτερ πως θα υπήρχε αυτή η σύνδεση;
[STYLE="inquote"]κανονικα δεν θα ειχες προβλημα.[/STYLE]
μηπως εχεις δευτερο υπολογιστη με καρτα δικτυου για να τους συνδεσεις μεταξυ τους ωστε να δοκιμασουμε αν φταιει το modem;

κανε κατι ακομα, πηγαινε εναρξη->συνδεσεις δικτυου και θα ανοιξει ενα παραθυρο, θα εχει ενα εικονιδιο τοπικο δικτυο, κανε δυο κλικ πανω του και μετα ιδιοτητες, βρες το tcp/ip (υπαρχει στην λιστα που εχεις μπροστα σου), κανε δυο κλικ πανω του και πες μας τι γραφει στο Γενικα.
Παραθετω εικονες απο παραθυρο συνδεσεις δικτυου και απο τα γενικα του tcp/ip μηπως σε βοηθησω να τα βρεις.

τζαστ μπιιν κιουριουσ: πως μπαινεις στο ιντερνετ τωρα (και Σαββατο πρωι-πρωι μαλιστα μαλιστα);
Ρωταω μηπως μπορεσουμε να κανουμε τον διασταυρουμενο ελεγχο που ειπε ο anemelos (Δημητρης αν δεν κανω λαθος).

Attachments

Reaction score
10
Αφού έχετε όρεξη για βοήθεια συνεχίζω να το ψάχνω!

Έχω HTPC το οποίο επικοινωνεί ασύρματα με το μοντεμ.
Λέω να μην το επιστρατεύσω και αυτό. Προτιμώ να πάρω τα κατσαβίδια και να ανοίξω αυτό τον υπολογιστή για να δω μήπως έφυγε η κάρτα από τη θέση της που δε νομίζω.

Μπαίνω στο ιντερνετ πρωί πρωί γιατί έχω ανησυχία πως θα το φτιάξω.
Μπαίνω με dial-up.

Την καρτούλα που μου έδειξες εκεί την έχω δει και έχω κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις με βάση την οδηγία που έχω από το μόντεμ.
Είναι ίδιες με αυτές.

Στις συνδέσεις γράφει

Τοπική σύνδεση
αποσυνδέθηκε το καλώδιο
realtek rtl........(τη μάρκα τελος πάντων)

Λογικά όμως δεν θα έπρεπε να μπεί από εκεί αλλά κατευθείαν για να γίνουν οι ρυθμίσεις.

Πάντως είστε ωραίοι. Μέσα στην τσατίλα μου με κάνετε και γελάω.

Reaction score
1.842

Αν πας στη Διαχείριση Συσκευών μήπως υπάρχει κάποιο κίτρινο ερωτηματικό;

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

Προτιμώ να πάρω τα κατσαβίδια και να ανοίξω αυτό τον υπολογιστή για να δω μήπως έφυγε η κάρτα από τη θέση της που δε νομίζω.
[STYLE="inquote"]να το κανεις αυτο, οποσδηποτε. :614:Προσοχη να βγαλεις το καλωδιο ρευματος, αμεσως πριν ξεκινησεις το ξεβιδωμα, δεν αρκει να εχεις κλεισει τον υπολογιστη. Και λεω αμεσως πριν ξεκινησεις για να μην εχεις στατικο ηλεκτρισμο.
[/STYLE]

Μέσα στην τσατίλα μου με κάνετε και γελάω.
χμμμ, ανησυχητικο, ισως πρεπει να το κοιταξεις... :602: πιθανα σε καμοια παραλια

παντως εγω εχω και αλλες αποριες (απο μικρος το 'χα αυτο, δεν αλλαζει τωρα), το htpc επικοινωνει ασυρματα με το router αλλα εσυ μπαινεις με dial-up (απο το προβληματικο pc υποθετω) στο internet? Interesting!!!!.

Απο το htpc (μην φοβασε δεν θα πειραξουμε τιποτις)
a) το router σου εχει προσβαση στο ιντερνετ και εσυ μπορεις να σερφαρεις απο το htpc?
b) αν στο htpc δωσεις την διευθυνση 192.168.1.1 ή 192.168.2.1 ή οποια διευθυνση εχει τελος παντων ο router σου, σου βγαζει την σελιδα παραμετρων του router? .

c) περιμενω νεα και απο το κατσαβιδιασμα και ελεγχο της καρτας δικτυου.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Ρύθμιση μόντεμ-ρούτερ

χμμμ, ανησυχητικο, ισως πρεπει να το κοιταξεις... :602: πιθανα σε καμοια παραλια

παντως εγω εχω και αλλες αποριες (απο μικρος το 'χα αυτο, δεν αλλαζει τωρα), το htpc επικοινωνει ασυρματα με το router αλλα εσυ μπαινεις με dial-up (απο το προβληματικο pc υποθετω) στο internet? Interesting!!!!.

c) περιμενω νεα και απο το κατσαβιδιασμα και ελεγχο της καρτας δικτυου.
Αυτά που περιγράφω συνέβαιναν πριν από μια εβδομάδα που λειτουργούσαν όλα στην εντέλεια τώρα το HTPC βρίσκεται χύμα στο πάτωμα.
Δεν τα έχω συνδέσει ακόμα.

Reaction score
895

Αν πας στη Διαχείριση Συσκευών μήπως υπάρχει κάποιο κίτρινο ερωτηματικό;
μμμμ
, δεν θα εβγαζε τα δυο "κουμπιουτερακια" διπλα στην ωρα κατω δεξια... και δεν θα υπηρχε "τοπικη συνδεση δικτυου" στον πινακα ελεγχου.
Δεν ειναι κακο να το ελενξει παντως.

...[STYLE="inquote"]περιμενω νεα απο το κατσαβιδιασμα για την καρτα δικτυου[/STYLE]
πες μας και τα στοιχεια του modem/router

Reaction score
10
Η θύρα είναι μέσα στο κόκκινο περίγραμμα, οπότε δεν μπορεί να έχει μετακινηθεί.

Reaction score
895

στο router αυτο δεν εχει σημασια αν ειναι το καλωδιο crossover ή οχι.

αποσπασμα απο microsoft
http://support.microsoft.com/kb/910389/el
...
Εάν ο προσαρμογέας δικτύου υποστηρίζει μια επιλογή διαχείρισης ενέργειας, ενδέχεται να επιλεχθεί το ακόλουθο πλαίσιο ελέγχου:
Ο υπολογιστής μπορεί να απενεργοποιήσει τη συσκευή για την εξοικονόμηση ενέργειας

(Allow the computer to turn off this device to save power)
Εάν ο προσαρμογέας δικτύου υποστηρίζει αυτήν την επιλογή, είναι διαθέσιμη στην καρτέλα Διαχείριση ενέργειας (Power Management) του παραθύρου διαλόγου ιδιοτήτων του προσαρμογέα δικτύου. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή στην καρτέλα Διαχείριση ενέργειας (Power Management). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απενεργοποίηση αυτής της επιλογής διαχείρισης ενέργειας, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
811595 Εμφανίζεται το μήνυμα "Έχει αποσυνδεθεί ένα καλώδιο δικτύου" (A network cable is unplugged) σε φαινομενικά τυχαία διαστήματα
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
...
Αυτο ισως να εχει σχεση και με το προβλημα της Μαριας (αν δεν ειναι καλωδιακο ή τροφοδοσιας router)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.085
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK