Η αποτυχία του Hi End...

Reaction score
8
Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

θειε Κωστα εγω θα σου κανω μια απλη ερωτηση.
Τι κανει ενα καλωδιο χαλκου να κοστιζει 10.000 ευρω, ενα αλλο, 5.000 αλλο 1000, αλλο 500 και αλλο 10 ευρω;
H μαλλον να σε ρωτησω διαφορετικα το καlωδιο των 10 ευρω καποιος δεν το σχεδιασε, καποιος δεν το υλοποιησε καποιος δεν το εβαλε σε γραμμη παραγωγης και αυτος δεν κερδιζει;
Και αλλη μια διαφορετικη ερωτηση.
Απο τι ειναι κατασκευασμενο το καλωδιο των 10.000 ευρω για να κοστιζει τοσο και τι χαρακτηριστικα εχει που δεν μπορουν να βρεθουν σε ενα παρεμφερους κατασκευης καλωδιο του μετρου;

Reaction score
0
Φυσικα και οποιος εμπορευεται κατι κερδιζει. Αλλα, αλλο ειναι να κερδιζει προσφεροντας πραγματι κατι, και αλλο να πουλαει ενα προιον που ειναι εντελως αχρηστο. Αν ενα καλωδιο ειναι φτιαγμενο απο χρυσαφι 24 καρατιων σιγουρα αξιζει τα λεφτα του, αλλα ισως να μην ειναι το ιδανικο καλωδιο. Απο κει και περα, αυτο που μου φαινεται παραλογο εντοπιζεται εδω:
"τι χαρακτηριστικα εχει που δεν μπορουν να βρεθουν σε ενα παρεμφερους κατασκευης καλωδιο του μετρου;"
Υπαρχουν ενα σωρο διαφορετικες αποψεις. Και, παρ οτι ειμαι υπερμαχος της πολυφωνιας, σε καποια πραγματα θα πρεπε να συμφωνουν ολοι και απο κει να αρχιζει η συζητηση. Δηλαδη, ενα ακριβο καλωδιο προσφερει αυτο κι αυτο που εγω θελω να αποκτησω ασχετως κοστους, ενω καποιος αλλος τα θεωρει δευτερευοντα. Αντιθετως, οι φιλοι του hi end διαφωνουν για το αν τελικα το καλωδιο προσφερει πραγματι κατι. Αυτο ειναι ενα παραδειγμα, και υπαρχουν πολλες αναλογες περιπτωσεις, οπως σχετικα με τους χαμηλης ισχυος λαμπατους ενισχυτες κλπ....

Reaction score
2
Και κάτι άλλο.

Επειδή κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπώ το "μισητό" High End, πιστεύω να παραδέχεστε ότι ΔΕΝ σνομπάρισα ΚΑΝΕΝΑΝ.

Και στα άλλα Ελληνικά φόρους έχω γράψει (γύρω στα 2000 posts και όχι του στυλ "τι κάνεις Γιάννη?") και έχω συνεισφέρει (παρά τις συνεχείς επιθέσεις ορισμένων...) και κοροϊδίες ανέχτηκα (και για μένα προσωπικά μέχρι και για συγγενικά μου πρόσωπα...) και για άλλα μέλη) και το σπίτι μου άνοιξα και και και...
Εντάξει, μπορεί πολλές φορές να έγραψα κάπως σκληρά και άγαρμπα, αλλά ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑ ΟΥΤΕ ΠΕΙΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑΝ και ότι σκεφτόμουνα αυτό έγραφα.

Για πέστε μου ποιοί από τους δεδηλωμένους αντι-χαιεντάδες ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ποτέ να γράψουν στα Φόρους του A.C.A. ???

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ A.C.A.???

(εδώ μια ερώτηση άκανα σε κάποιον που ΑΝΟΙΞΕ κάποιο θέμα για ribbon και ακόμα να καταδεχτεί να μου απαντήσει!!! Και όχι μόνον αυτό αλλά άκουσα και μπινελίκια από σεβαστο διαχειριστή ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΩ!!!)
Πρωτον. Ειναι σχεδον σχιζοφρενικο να μας γραφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ οτι δεν κοροϊδεψατε, σνομπαρατε ή πειραξατε κανεναν, οταν υπαρχουν δικα σας ποστ οπου σχολιαζετε σαφως ειρωνικα top posters, ή τελοσπαντων δημοφιλη μελη του avsite, ή αποκαλειτε "ανωνυμα ζωϋφια" οσους συντονιστες τολμουν να γραφουν με nickname.

Και κατι αλλο. Γιατι να καταδεχτει καποιος να σας απαντησει ή να συμετασχει στο ακα? Τον αναγκαζει καποιο συμβολαιο και δεν το ξεραμε?

Ετσι, για να μην ξεχνιομαστε κιολας.

Reaction score
8

Για πέστε μου ποιοί από τους δεδηλωμένους αντι-χαιεντάδες ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ποτέ να γράψουν στα Φόρους του A.C.A. ???
προεδρε εγω θα εγραφα δεν εχω τετοιο κωλλυμα αλλα τα γραμματα στο σαιτ ειναι πολυ μικρα και λογω επικτητης στραβομαρας ειναι αδυνατο.
Παντως χαιρομαι που γραφεις εδω, οπως και αν γραφεις γιατι ενα φορουμ που κοβει τις αντιθετες αποψεις ειναι ενα ανουσιο για μενα φορουμ.

υ.γ. για συμβουλευτε με τωρα πως να βρησω τον Κογια που θαβει τους λαμπατους σε αλλο θρεντ. Μεσα μου ξερω πως εχει δικιο αλλα για τους λαμπατους ρε γαμωτο.

Reaction score
0
Θα τον βρίσουμε παρέα "με τρόπο", Θανάση! :137:

Κι εγώ πιστεύω ότι έχει δίκιο, αλλά για την τιμή των όπλων...

Reaction score
672
Re: Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

θειε Κωστα εγω θα σου κανω μια απλη ερωτηση.
Τι κανει ενα καλωδιο χαλκου να κοστιζει 10.000 ευρω, ενα αλλο, 5.000 αλλο 1000, αλλο 500 και αλλο 10 ευρω;
H μαλλον να σε ρωτησω διαφορετικα το καlωδιο των 10 ευρω καποιος δεν το σχεδιασε, καποιος δεν το υλοποιησε καποιος δεν το εβαλε σε γραμμη παραγωγης και αυτος δεν κερδιζει;
Και αλλη μια διαφορετικη ερωτηση.
Απο τι ειναι κατασκευασμενο το καλωδιο των 10.000 ευρω για να κοστιζει τοσο και τι χαρακτηριστικα εχει που δεν μπορουν να βρεθουν σε ενα παρεμφερους κατασκευης καλωδιο του μετρου;
Θαναση,
καλο ειναι να ρωτησεις αυτους που τα αγοραζουν. Προφανως η διαφορα εγκειται στην αποδοση τους και οχι τοσο στο κοστος κατασκευης. Καποιοι που δινουν τα παραπανω λεφτα ακουνε διαφορες φανταζομαι. Τωρα ποσο κοστιζουν αυτες οι διαφορες? Υπαρχουν και χειροτερα αν δεις τι γινεται με τα ακριβα ρολογια....

Reaction score
672

Θαναση,
καλο ειναι να ρωτησεις αυτους που τα αγοραζουν. Προφανως η διαφορα εγκειται στην αποδοση τους και οχι τοσο στο κοστος κατασκευης. Καποιοι που δινουν τα παραπανω λεφτα ακουνε διαφορες φανταζομαι. Τωρα ποσο κοστιζουν αυτες οι διαφορες? Υπαρχουν και χειροτερα αν δεις τι γινεται με τα ακριβα ρολογια....
να μη μιλησω για παπουτσια και τσαντες....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

Θαναση,
Για να υπάρχει ένα προϊόν προφανώς υπάρχουν και άνθρωποι που το αγοράζουν. Τώρα το τι ακούει ο καθένας μην παίρνεις όρκο γιατί υπάρχουν και τα τυφλά τεστ που ξεγυμνώνουν τέτοιες καταστάσεις.

βλέπε...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41119&highlight=blind+test

Reaction score
672
αν καποιος δεν ακουει διαφορες και αγοραζει ακριβα καλωδια για να λεει οτι εχει ακριβα καλωδια ειναι βλακας. Απλως επειδη σε μερικες περιπτωσεις τα λεφτα ειναι πολλα πιστευω οτι δε μπορει να στηριχτει απο τους βλακες ολη η βιομηχανια καλωδιων hi end...

Reaction score
8

να μη μιλησω για παπουτσια και τσαντες....
εκει πληρωνεις ονομα και μοστρα. Το ιδιο πληρωνεις και στο HI END;

Reaction score
8

αν καποιος δεν ακουει διαφορες και αγοραζει ακριβα καλωδια για να λεει οτι εχει ακριβα καλωδια ειναι βλακας. Απλως επειδη σε μερικες περιπτωσεις τα λεφτα ειναι πολλα πιστευω οτι δε μπορει να στηριχτει απο τους βλακες ολη η βιομηχανια καλωδιων hi end...
Γιατι θεωρεις ας πουμε οτι τα ROLEX ειναι καλυτερα ως ρολογια απο πολλα αλλα αξιολογα φτηνοτερα ρολογια;

Reaction score
8

Και ενα παραδειγμα. Πασιγνωστη αμερικανικη εταιρεια πανακριβων καλωδιων, καταδικαστηκε απο την αμερικανικη εφορια γιατι εφερνε καλωδια απο την Κινα εβαζε πανω το ονομα της και τσ πουλαγε ως δικα της. Ολοι αυτοι που αγορασαν αυτα τα καλωδια τι ηταν;

Reaction score
8

εταιρον παραδειγμα.
Σε τυφλο τεστ που καναμε καποιοι φιλοι σε αλλο φορουμ βγαλαμε ολοι με κρυφη ψγφοφορια ως καλυτερο καλωδιο το πηνιοσυρμα για το συγκεκρημενο συστημα. Και αυτο μιλαμε και τα 7 ατομα ο καθενας ξεχωριστα και με κρυφη παλι λεω ψηφοφορια.
Την αλλη μερα βρεθηκαν δυο εξυπνοι να ειρωνευτουν το πηνιοσυρμα χωρις να το εχουν δοκιμασει. Ο ενας απο αυτους μαλιστα αγορασε καποια πανακριβα καλωδια για το συστημα του και γενικα τον τελευταιο καιρο εχει χαλασει τεραστια ποσα για να βελτιωσει το συστημα του, επειδη καποιοι ειρωνευτηκαν την αποδοση του. Αυτος πως λεγεται και πως λεγονται αυτοι που τον περιτριγυριζουν και τον συμβουλευουν;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Και ενα παραδειγμα. Πασιγνωστη αμερικανικη εταιρεια πανακριβων καλωδιων, καταδικαστηκε απο την αμερικανικη εφορια γιατι εφερνε καλωδια απο την Κινα εβαζε πανω το ονομα της και τσ πουλαγε ως δικα της. Ολοι αυτοι που αγορασαν αυτα τα καλωδια τι ηταν;
θες ειλικρινή απάντηση???

:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Επειδή κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπώ το "μισητό" High End, πιστεύω να παραδέχεστε ότι ΔΕΝ σνομπάρισα ΚΑΝΕΝΑΝ.
Κατ΄αρχάς, το θέμα μας δεν είναι ούτε το ACA ούτε εσύ Χρήστο. Ακόμη κι αν νιώθεις ότι μονοπωλείς τον όρο δηλαδή, καλά κάνεις, απλά δεν μας ενδιαφέρει το θέμα, ειλικρινά. Ο καθένας όπως μπορεί.
Νικολιό...εγώ όλα αυτά τα βλέπω σα μετάφραση της φράσης...'ρε σεις...άντε ζητήστε να ξανανοίξουμε τη hi-end...κάναμε πατάτα που την κλείσαμε'...Συμφωνώ...Ξανανοίχτε τη...
Μανώλη μην σκέφτεσαι με το δικό σου μυαλό για άλλους...
Αυτό που λες δεν θα γίνει ούτε μια στο εκατομμύριο. Και ξέρεις γιατί; Γιατί το λεγόμενο High End ΔΕΝ είναι χόμπι. Είναι μια χαβούζα στην οποία επιπλέει ακόμη και ο πιο ηλίθιος, αρκεί να αγοράσει ένα σύστημα που έχει ανάλογη ταμπέλα. Το AVSite λοιπόν, έχει την μαγκιά, να κάνει την κίνηση και να καταργήσει την ανούσια ταμπέλα που του φέρνει hits, παρά το γεγονός ότι στην θέα της μπουκάρουν διάφοροι. Τούτο διότι δεν μας ενδιαφέρει η ανώφελη πολυκοσμία. Φαντάσου πόσο ηλίθια είναι η ταμπέλα αλλά και οι κολλημένοι με αυτήν, που κάποιοι δεν καταδέχονται να γράψουν αν τα γραπτά τους δεν βρίσκονται υπό την στέγη ενός high end σπιτιού.

Ειλικρινά μάστορα... να μας λείπει.

Το χόμπι που εμείς υπηρετούμε, είναι κατά βάση τεχνικό, αφορά μηχανές αναπαραγωγής μουσικής, φθηνές ακριβές ή πανάκριβες. Δουλειά μας είναι να μαθαίνουμε πράγματα, να αποκτούμε εμπειρίες και να βοηθάμε αλλήλους. Το λεγόμενο high end, τουλάχιστον όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία των παροικούντων τα ελληνικά φόρα, αφορά σε μια ακατάσχετη αερολογία, άνευ νοήματος που δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Δόξα τον Θεό, έχει πολλά φόρουμς για να γράφονται εκτός θέματος (audio) γενικολογίες για μαγικές συνταγές, καλώδια που κάνουν θαύματα, θέματα γενικού περιεχομένου, χαριτομενιές κλπ. Εδώ όπως βλέπετε ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ, και αφορούν στο κοινώς λεγόμενο audio, δηλαδή τις μηχανές αναπαραγωγής μουσικής, συνδυάζοντας τεχνολογία, γνώση και εμπειρίες. Τα υπόλοιπα ακατανόητα, άσχετα και αεριτζίδικα φρου φρου, δεν μας αφορούν. Όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος δεν θέλει, κοιτάει τις ταμπέλες, μπας και κρυφτεί από πίσω.
To ΗΙ ΕΝD σαν ορολογια (αυτο που εκπροσωπει..τελος παντων)ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο συνεχιζει να υφισταται!!!!
Μαζί μου μάνα μου μαστροΒλάση! Αν μου πεις ΕΝΑ θέμα που αφορά στο λεγόμενο high end και δεν μπορεί να καταταχτεί σε μια από τις κατηγορίες των Audio Forums του AVSite, θα σου ανοίξω μια καινούρια κατηγορία αύριο το πρωί. :126:
Kisses!

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Η αποτυχία του Hi End...

Τότε ποιος την στηρίζει???

Δηλαδή τι κάνει 6 μέτρα καλώδιο να κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο;

Τα εξωτικά υλικά;

Το R&D;

Η ποιότητα κατασκευής;

Όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Όσο υπάρχουν άτομα διατεθειμένα να δίνουν 6000€ για ένα καλώδιο, θα υπάρχουν και καλώδια αξίας 6000€. Φυσικά το κόστος κατασκευής τους δεν θα είναι ούτε το 1/50 της αξίας τους, γιατί όσο και να κοστίζει, πάντα θα είναι ένα καλώδιο...

Reaction score
672

εκει πληρωνεις ονομα και μοστρα. Το ιδιο πληρωνεις και στο HI END;
μπα δε νομιζω. Τις μαρκες στα ρουχα τις ξερει και η κουτση Μαρια. Τα καλωδια ρευματος της Purist Audio Design ποσοι τα ξερουν στην Ελλαδα? Και απο αυτους ποσοι ειναι γνωστοι μας. Ποιο ευκολα θα πουλησεις μουρη με καμια Porsche.... Εκει θα πιασουν τοπο για να κανεις το κομματι σου....

Reaction score
672

Γιατι θεωρεις ας πουμε οτι τα ROLEX ειναι καλυτερα ως ρολογια απο πολλα αλλα αξιολογα φτηνοτερα ρολογια;
δε θεωρω οτι τα Rolex ειναι καλυτερα απο τα πιο φτηνα ρολογια

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.500
Re: Απάντηση: Re: Η αποτυχία του Hi End...

Όσο υπάρχουν άτομα διατεθειμένα να δίνουν 6000€ για ένα καλώδιο, θα υπάρχουν και καλώδια αξίας 6000€. Φυσικά το κόστος κατασκευής τους δεν θα είναι ούτε το 1/50 της αξίας τους, γιατί όσο και να κοστίζει, πάντα θα είναι ένα καλώδιο...
Ε όχι και πάντα!! Αν το πουλήσεις κοψοχρονιά στη μισή τιμή, 3 χιλιαρικάκια, αγοράζεις δύο καλώδια του 1,5 χιλιάρικου. Τσάκα – τσάκα, το ένα καλώδιο έγινε δύο. Δις ιζ νοτ μάτζικ, δις ιζ χάι εντ…

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ο λογος που ρωτησα ειναι οτι θεωρω αρκετα πιο λειτουργικο να αποφευγουμε τις πολλες υποκατηγοριες γιατι ο χρηστης πολλες φορες λογω ισως ελλειψης χρονου η διαθεσης αποφευγει να μπει σε καθε ξεχωριστη υποκατηγορια για να διαβασει.
Φίλε μου δεν έχεις άδικο. Όμως η ανάγκη για σοβαρές συζητήσεις προϋποθέτει εξειδίκευση, on topic θέματα και συνεπώς αντίστοιχες κατηγορίες. Οι γενικότητες είναι εντελώς ανούσιες.
Την κατηγορια Hi End δε νομιζω οτι πρεπει να τη θεωρουμε οτι εξυπηρετουσε καποιο ελιτιστικο σκοπο για καποιους χρηστες απλως ισως εδινε βημα σε ανθρωπους να γραψουν για προσωπικες εμπειριες σε μηχανηματα η εξαρτηματα που οι τιμες τους ειναι προκλητικες για τον μεσο audiophile.
Η κατηγορία hi end, ξεκίνησε στα φόρα από ένα βίτσιο του Καφάτου. :137: Λεπτομέρειες μη με ρωτάς. Το μόνο που εξυπηρετούσε ανέκαθεν, ήταν τους τσακωμούς και τα ακατάσχετο κουτσομπολιό. Μόνον στο AVSite άλλαξε αυτό, όταν αποφασίσαμε ότι σε μια τέτοια κατηγορία, πρέπει να υπάρχουν και σοβαρά τεχνικά θέματα. Αυτό μάλιστα, σε ορισμένους δεν άρεσε και είναι φυσικό διότι σε ένα τεχνικό θέμα δεν μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, πετώντας μια... άποψη. Αλλά έτσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε...

Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να αφορά σε αυτό που εννοούν διάφοροι με το λεγόμενο hi end, που να μην μπορεί να συζητηθεί σε μια σοβαρή από άποψης θεματολογίας κατηγορία audio. Από την άλλη μεριά, αν ένα θέμα δεν μπορεί να καταταχθεί σε μια από τις υπάρχουσες κατηγορίες, τότε μάλλον δεν μας ενδιαφέρει γιατί θα είναι άχρηστο. Εντελώς άχρηστο.

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk