Επιχείρηση Mini PC

Reaction score
164
Μόλις εγκατέστησα τον πιο πάνω ανεμιστήρα. Αποτέλεσμα; Σιωπή! Δεν ακούγεται τίποτα, τόσο που στην αρχή νόμιζα ότι δεν δουλεύει.
Τώρα ακούγονται άλλοι ήχοι, πχ οι εξωτερικοί δίσκοι (3 συνολικά) που είναι συνδεδεμένοι επάνω του.
Οπότε, αποστολή εξετελέσθη: Το μικρό, εκτός από αξιόπιστο (φτου φτου), μικρό και οικονομικό, είναι και αθόρυβο! :107:

Reaction score
0
Απάντηση: Επιχείρηση Mini PC

Βασίλη, άργησα να δω το θέμα... Εχω το ξαδερφάκι του (Intel D201GLY2, celeron 1.2 fanless), εδώ και ένα χρόνο ανοιχτό σε 24/7 λειτουργία, με winXP_SP3 και μtorrent. 2x2.5"x250GB δίσκους sata πάνω του, και στην pci του μια 1000άρα κάρτα δικτύου (μιας και αυτό το Μ/Β έχει 100άρα). 1GB ram, και φυσικά picoPSU 90άρι! Ποιο άλλο τροφοδοτικό έχει efficiency πάνω από 95%? :126:
Για απλό κατεβαστήρι πάντως ο διπύρηνος ατομ είναι... overkill! :116:
Γνωστός έχουν αναφέρει ότι παίζει άνετα 720p με MPC & coreAVC, αλλά ζορίζεται στα 1080p.

υγ. Εχεις μετρήσει κατανάλωση? Εγώ με το παραπάνω setup έχω 37w περίπου. Ο γνωστός με τον διπύρηνο ατομ, αλλά με 3.5" δίσκο έχει 2-3 watt λιγότερα... Ολα αυτά σε iddle φυσικά (αν και με μtorrent minimized, πάλι σαν iddle είναι... )
υγ2. Αν παρατήρησες, δεν ανέφερα κουτί. Δεν υπάρχει... Ενας ξύλινος σκελετός, και πολύς του είναι. Με ένα 8αρη αθόρυβο χαμηλωμένο στα 7V.

Reaction score
164
Λυκούργο, έχω παρακολουθήσει το θέμα σου με τη φοβερή εγκατάσταση: Το μ/β βιδωμένο ανάποδα κάτο από το γραφείο! :126:
Κατανάλωση δεν έχω μετρήσει, αλλά σκέφτομαι να πάρω σύντομα ένα "μετρηρτήρι" :138:, έτσι, από περιέργεια!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιχείρηση Mini PC

Λυκούργο, έχω παρακολουθήσει το θέμα σου με τη φοβερή εγκατάσταση: Το μ/β βιδωμένο ανάποδα κάτο από το γραφείο! :126:
Κατανάλωση δεν έχω μετρήσει, αλλά σκέφτομαι να πάρω σύντομα ένα "μετρηρτήρι" :138:, έτσι, από περιέργεια!
Το ξεβίδωσα πρν 2-3 μήνες! :116:
Τώρα το έχω σε ένα ξύλινο σκελετό... δεν είναι πια ανάποδα. Δες:

ΚΛΙΚ1

ΚΛΙΚ2

ΚΛΙΚ3

Πάντως ένα μετρητήρι το θέλω και εγώ... δεν θα πάει χαμένο. :126: Τώρα βλέπω από το ups πόσο καταναλώνει (πιθανόν να είναι και ανακριβής η μέτρηση).

Reaction score
164
Ωραίο "κουτί"! :126:

Οι μετρητές είναι φτηνοί. Δες εδώ.
13-17€ και 61€ αυτός που μετράει από τον πίνακα.

Reaction score
0

ναι, κάτι τέτοιους γύρω στα 15€ έχω και εγώ στο μυαλό μου... :102:

Reaction score
4
Σκέφτομαι να αγοράσω τα παρακάτω (σύνολο 383,15 ευρώ):

Motherboard Intel BOXD945GCLF2 TV-OUT, 78,00.-
RAM: Crucial CT25664AA667 2GB PC5300 DDR2 667MHz, 11,45.-
WiFi PCI Adapter: TP-Link TL-WN951N Draft N Wireless PCI Adapter, 31,00.-
DVD Recorder: SONY OptiARC AD-7590S Slim Black Bulk, 35,45.-
HDD: Seagate Momentus 7200.3 ST9250421AS 2.5'' 250GB SATA, 62,25.-
CASE: Casetronic Travla C137, 165,00.-

Υποψιάζομαι ότι θα προκύψει πρόβλημα με την σύνδεση των SATA συσκευών στην μητρική. Ισχύει ? Πώς το λύνουμε ?

Reaction score
164

Γιατί να προκύψει πρόβλημα; Δύο Sata θέλεις, δύο Sata έχει...
Απλά αλλαξέ του τον ανεμιστήρα γιατί βουίζει αρκετά!

Reaction score
4
Χμ...Ο προβληματισμός μου ακριβώς είναι αν ο 2.5" SATA HDD δέχεται το ίδιο data καλώδιο που χρησιμοποιούμε και στα desktop μηχανήματα. To ίδιο και για την τροφοδοσία του. Το ίδιο και για το Slim DVD-Rec.

Reaction score
164

Το DVD rec νομίζω ότι έχει ιδιοτροπία. Στον δίσκο δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Το μόνο που χρειάστηκα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πού :120:, είναι ένας αντάπτορας τροφοδοσίας από molex (αυτό που παίρνουν οι ΑΤΑ συσκευές) σε αυτό που πέρνουν τα Sata. Πάρε έναν να σου βρίσκεται!

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Επιχείρηση Mini PC

Με παίδεψε πολύ το μTorrent. Ανέβαινε, έπιανε τη μέγιστη ταχύτητα και μετά έπεφτε στα 10kb/sec. Λύση; Ανέβασα την disk cache και όλα οκ.
Συγνώμη για το off topic, αλλά αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο μTorrent, από 64 στο πόσο ανέβασες την disk cache;

Reaction score
164

Τελικά την απενεργοποίησα... Κατέβαζα με 1.3mb/sec και ότι και να του έβαζα, γέμιζε!

Reaction score
4
Το DVD rec νομίζω ότι έχει ιδιοτροπία. Στον δίσκο δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Το μόνο που χρειάστηκα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πού , είναι ένας αντάπτορας τροφοδοσίας από molex (αυτό που παίρνουν οι ΑΤΑ συσκευές) σε αυτό που πέρνουν τα Sata. Πάρε έναν να σου βρίσκεται!
Τα παλικάρια εδώ αν καταλαβαίνω καλά λένε ότι ιδιοτροπία έχουν οι ATAPI 2.5" HDD και τα ATAPI Slim DVD Drives. Δεν είμαι .... να χαραμίζω λεφτά ούτε και .... να περιμένω να μου έρθουν adapters απο άλλη Ήπειρο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7