Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Όσους θέλει, ανάλογα με τα οικονομικά του και ανάλογα με τις προτεραιότητές του, μέχρι και ΚΑΝΕΝΑ δίσκο μπορεί να έχει κάποιος και να είναι μουσικόφιλος!!!! Λ.Σ.
Η πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση έως τώρα!
Ούτε πικάπια ούτε βινύλια ούτε γραφικότητες. Την μουσική μπορείς να την αγαπάς, να την απολαμβάνεις στα live και να ακούς από ραδιόφωνο τα πάντα. Αν μερικοί εδώ μέσα ακούγανε λίγο ραδιόφωνο, θα αγόραζαν και κανέναν φρέσκο δίσκο από τους πολλούς αξιόλογους που υπάρχουν.

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Ούτε πικάπια ούτε βινύλια ούτε γραφικότητες. Την μουσική μπορείς να την αγαπάς, να την απολαμβάνεις στα live και να ακούς από ραδιόφωνο τα πάντα. Αν μερικοί εδώ μέσα ακούγανε λίγο ραδιόφωνο, θα αγόραζαν και κανέναν φρέσκο δίσκο από τους πολλούς αξιόλογους που υπάρχουν.

...
Ραδιοφωνο απλο η DAB?:126:

Reaction score
59
Το ελπίζω. Από την κουβέντα πάντως ακριβώς αυτά τα συμπεράσματα βγήκαν Λουκά. Όταν κάποιος θεωρεί ότι μουσική υπήρξε μόνον σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάτι που υποστηρίζει αποκλειστικά και μόνο γιατί τότε υπήρχαν παραγωγές βινυλίου, τότε είναι ο αρχηγός αυτής της μικρής μερίδας που αναφέρω και αναφέρεις.

Η απόλαυση στον αναπαραγόμενο ήχο για έναν μηχανάκια αφορά στην απόδοση του συστήματος και για έναν μουσικόφιλο στην μουσική. Το "αναλογικά vs ψηφιακά" γενικώς ή το "ελάτε να σας δείξω την συλλογή μου από audiophile ηχογραφήσεις" είναι ενδεικτικά των συμπερασμάτων που αναφέρω.

...
ΞΑΝΑΑΠΑΝΤΏ:
1. Δεν είπε κανεις ότι μουσική υπήρξε μόνο μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο [1954-1980 χαλαρά για μένα, ή πιο αυστηρά για Αμερική 1954-1963 ή 1954-1970 για Ευρώπη].. ΑΛΛΑ ειπώθηκαν. Ξαναδιάβασε.
2. Παραγωγές βινυλίου έχουμε και την δεκαετία του 1980, όπως και πριν το 1954, έτος που άρχισαν κατά κανόνα να ηχογραφούν στερεοφωνικά.
3. Η απόλαυση της μουσικής εξαρτάται από το πόσο ο αναπαραγόμενος ήχος από ένα σύστημα στο απίτι μας ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, π.χ. μιας συναυλίας με ακουστικά όργανα, χωρίς κονσόλες, μικρόφωνα, ηχεία κλπ.
4. Αφού για αναπαραγόμενο ήχο μιλάμε αναγκαστικά, δεν καταλαβαίνω προς τί ο διαχωρισμός της μουσικής από τα μηχανήματα που την αναπαράγουν!!! Δεν υπάρχει τρόπος άλλος. Ετσι ακούγεται η μουσική που έχει ερμηνευτεί/παιχτεί από μουσικούς και έχει αποθηκευτεί σε κάποιο μέσο.Διαχωρισμός υπάρχει στο ζωντανό και στον αναπαραγόμενο ήχο.
5. Αυτό που έχω τονίσει είναι ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο έγιναν οι καλύτερες ηχογραφήσεις/ερμηνείες μουσικής όλων των ειδών. Γιυτό και αποκαλείται παγκοσμίως η χρυσή εποχή τηε δισκογραφίας. Αν θέλετε να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα για αυτό.
6 Είναι απαράδεκτο άνθρωποι που αγνοούν κάποια πράγματα να επιμένουν για το αντίθετο στηριζόμενοι στην όποια άγνοιά τους.
7. Άσχετος ήμουν κάποτε. Δεν γεννήθηκα με την όποια γνώση έχω την οποία θεωρώ πραγματική κατάκτηση. Γιατί να στέκεσαι εμπόδιο εσύ και κάποιοι άλλοι ξευτυλίζοντας τη συζήτηση, στερώντας έτσι αυτη την κατάκτηση και για άλλους;
Προς τί η ύπαρξη του avsite και του συγκεκριμένου θέματος προς συζήτηση;
Ενημέρωση μέσω ανταλλαγής απόψεων και βελτίωσής μας ως χομπίστων ή μήπως ευκαιρία για να βγουν κάποια αποθυμένα;Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Παει να έρθω σπίτι σας, να διαλέξω 10 κομμάτια και να μου πείτε από ποιον δίσκο είναι ?
Σας δίνω 3 αποτυχίες.
Εδώ δεν απάντησε κανείς , ε ?
Το προηγούμενο χρόνο δάνειζα cds σε μια φίλη μου.
Αφού "άκουσε" όσα την ενδιέφεραν μου έγραψε ένα cd με δικές της επιλογές για να με ευχαριστήσει.
Ένα κομμάτι λοιπόν δεν το ήξερα και μου άρεσε πολύ.
Την ρώτησα και μου είπε "από τα δικά σου είναι ρε" και ........
Κατάλαβα λοιπόν ότι υπάρχει ένα όριο που αντέχει ίσως ο καθένας μας και που χωρά στο μυαλό του.
Θέμα μνήμης ?

Από τότε σταμάτησα να αγοράζω και ψάχνω τα υπάρχοντα.
Ακούω ξανά δισκάκια που είχα ξεχάσει ότι έχω.
Και ερωτώ:
Τι να τους κάνω, αν έχω δίσκους που δεν ακούω ?

"βουλιμία" είναι !

βουλιμία= ανάγκη - εξαναγκασμός - υποχρέωση - απληστία - πλεονεξία

.+-

Reaction score
59

...
Ναι ΑΛΛΑ αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη μιας όσο το δυνατόν πιο καλής δισκοθήκης και πιο καλού συστήματος αναπαραγωγής ούτε και την ηχογραφημένη/ερμηνευμένη μουσική κληρονομιά της καλής εποχής. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Ναι ΑΛΛΑ αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη μιας όσο το δυνατόν πιο καλής δισκοθήκης και πιο καλού συστήματος αναπαραγωγής ούτε και την ηχογραφημένη/ερμηνευμένη μουσική κληρονομιά της καλής εποχής. Λ.Σ.
Φυσικά και όχι. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα όμως. Τα σούπερ ντούπερ μηχανήματα και οι δίσκοι συγκεκριμένης εποχής δεν σε κάνουν απαραίτητα μουσικόφιλο.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Σούπερ μουσικόφιλος!!!!!
Είχες δεν είχες με έκανες και το ξεστώμησα. Τυχερέ!! Άνέβηκαν τα ποσοστά σου!! Λ.Σ.
Κι εσύ σουπερ-σούπερ. :119:

Αν και ρε παιδί μου λένε ότι το Μεγαρο Θεσ/κης δεν το πρόσεξαν και τόσο ακουστικά.

Δεν έχω πάει... Είναι πράγματι έτσι?
(εντάξει κουβέντα να γίνεται, ας μην έχει την τέλεια ακουστική, απλά το αναφέρω...)

Reaction score
2.464
Λοιπόν ας πώ και εγώ την γνώμη μου στο ωραίο αυτό θέμα.

Καλύτερη εποχή της μουσικής ήταν αυτή που γουστάραμε (και ακούγαμε) όταν είμαστε νέοι (δηλαδή 17 με 27) . Αρα άλλη για τον καθένα μας.

Εξαιρείται βέβαια η κλασσική (σοβαρή την λέγαμε κάποτε !) που από μόνη της είναι εκτός συναγωνισμού.

Εχω Hi-Fi σύστημα από το 1972 (με πικάπ Poineer PL-κάτι) με περίπου 200 δίσκους (αργότερα τα είπαμε βινύλια ) σε άλλο σπίτι στο κακό τους χάλι φυσικά (υπάρχει ατόφιο και το σύστημα) . Μαζί και καμμιά 50 μπομπίνες από μαγνητόφωνο Akai.

Από το 2001 που ξανάρχισα το χόμπυ έχω περίπου 1000 CD και 120 SACD-DVD AUDIO - όλα αγορασμένα και κανένα αντιγραμμένο.

Με το πικάπ έχω πάρει απόφαση να μη ξαναμπλέξω.

Πάντως είναι ωραίο να έχεις μεγάλη δισκοθήκη. Ειδικά στη φάση που στέκεσαι μπροστά και ψάχνεις τι τραβάει η όρεξη σου να ακούσεις . (Και δεν αναφέρομαι στη δική μου βέβαια , αλλά ακόμα και μέγεθος της δικής μου υπάρχει κάποια σχετική χαρά επιλογής)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

OK συμφωνώ. Και μέχρι ποιάς εποχής μουσική συλλέγεις; Πότε η μουσική σταμάτησε να έχει νόημα; :126:

...
Η μουσική δεν σταματά να έχει νόημα. Απλώς όσο μεγαλώνουμε , ορισμένα είδη , δεν μας πάνε πιά και γι αυτό λέμε πως δεν έχει νόημα . ( είμαι 48 ετών . Δεν μπορώ να ακούσω Rage against the Machine για παράδειγμα ). Eτσι πηγαίνεις σε άλλα είδη , διευρύνεις τους ορίζοντες σου με άλλες μουσικές ( όσο μπορείς και όσο σου επιτρέπει το όριο του προσωπικού σου γούστου)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Η μουσική δεν σταματά να έχει νόημα. Απλώς όσο μεγαλώνουμε , ορισμένα είδη , δεν μας πάνε πιά και γι αυτό λέμε πως δεν έχει νόημα . ( είμαι 48 ετών . Δεν μπορώ να ακούσω Rage against the Machine για παράδειγμα ). Eτσι πηγαίνεις σε άλλα είδη , διευρύνεις τους ορίζοντες σου με άλλες μουσικές ( όσο μπορείς και όσο σου επιτρέπει το όριο του προσωπικού σου γούστου)
Πως φαίνεται βρε παιδί μου ότι είσαι εντελώς άσχετος από... high end. :126:

...

Reaction score
0

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last