Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
59
Doomsword η εποχή καθορίζεται σαν αυτή που είναι από όλους και τους μουσικούς που γράφουν καλή ποιοτική μουσική. Αυτό σπανίζει στις μέρες μας. Γιαυτό φροντίζει το σύστημα, οι εταιρείες, οι παραγωγοί που προωθούν γενικά τη σαβούρα, αφού έχουν προετοιμάσει το έδαφος ρίχνοντας όλο και περισσότερο το επίπεδο ενός λαού που αρκείται στη σαβούρα και τη βρίσκει. Αυτό ισχύει στις μέρες μας σαν γενικός κανόνας. Τα καλά και λίγα είναι και δεν προωθούνται. Υπάρχει και ιδεολογία ολόκληρη πίσω από αυτό.
Αν δεν ήταν έτσι τότε θα ήμουν ευτυχής γιατί η πρώτη μου ποιοτικότατη παραγωγή Nosferatu a Monopoli θα eιχε ξεπουλήσει, ενώ δεν έχω βγάλει ούτε τα έξοδά μου. Δεν μου φαίνεται παράξενο αν αγνοείς την έκδοση αυτή σε διπλό cd. Λ.Σ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Ναι φίλε *μέσε χρήστη* αλλά ο μέσος χρήστης γιατί να *πέφτει* χαμηλά και να μην εξυψώνεται, ενώ μπορεί!! Λ.Σ.
Κι εδώ που τα λέμε , δεν πέφτει και τόσο χαμηλά , ο , μόνον από cd , ακούων .... Μην υπερβάλλουμε ....

Reaction score
59
VASTSAR Υπομονή μεχρι να μας βγει η ψυχή. Ζωή άλλη δεν υπάρχει. Δίνω και βεβαιώσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Πρέπει να τη χαρούμε όσο γίνεται. Λ.Σ.

Reaction score
59
Pseiras τα πράγματα δεν προχωρούν πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του κόσμου. Τις ανάγκες τις κατασκευάζουν κάποιοι για να τα οικονομάνε και να μας ρίχνουν και το όποιο επίπεδο έχουμε κατακτήσει. Κτράτα και καμιά πισινή. Σκέψου λίγο πολιτικά. Λ.Σ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Αν δεν ήταν έτσι τότε θα ήμουν ευτυχής γιατί η πρώτη μου ποιοτικότατη παραγωγή Nosferatu a Monopoli θα eιχε ξεπουλήσει, ενώ δεν έχω βγάλει ούτε τα έξοδά μου. Δεν μου φαίνεται παράξενο αν αγνοείς την έκδοση αυτή σε διπλό cd. Λ.Σ.
Ξέρεις πολλούς που θα αγόραζαν διπλό cd με τον Σάκη Παπαδημητρίου να αυτοσχεδιάζει και την φωνή της Συλλαίου , ανεξαρτήτως της εταιρίας ηχογραφήσεως και του συνολικού επιπέδου της παραγωγής;

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Ξέρεις πολλούς που θα αγόραζαν διπλό cd με τον Σάκη Παπαδημητρίου να αυτοσχεδιάζει και την φωνή της Συλλαίου , ανεξαρτήτως της εταιρίας ηχογραφήσεως και του συνολικού επιπέδου της παραγωγής;
Δεν έχεις υπόψιν σου τη συγκεκριμένη έκδοση. Δες www.anakrousis.gr κάνε κλικ στο CDS και μετά στο anakrousis records και διάβασε στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για ενημέρωση. Μπορείς να ακούσεις και δείγματα. Λ.Σ.

Reaction score
4
Pseiras τα πράγματα δεν προχωρούν πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του κόσμου. Τις ανάγκες τις κατασκευάζουν κάποιοι για να τα οικονομάνε και να μας ρίχνουν και το όποιο επίπεδο έχουμε κατακτήσει. Κτράτα και καμιά πισινή. Σκέψου λίγο πολιτικά. Λ.Σ.
Γενικα δεν θα διαφωνησω αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μπορω παρα να θεωρησω προοδο την ευκολη προσβαση στην μουσικη και ειδικα στην μουσικη υψηλης ηχητικα ποιοτητας.

Reaction score
313

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτός είναι ο μέσος χρήστης . Κι αυτό διαπραγματευόμαστε εδώ. Και με τον μέσο χρήστη , δουλεύουν όλοι και γύρω του γυρίζουν . :107:
Και γιατί δεν είμαστε κι εμείς (οι περισσότεροι στο AVsite) "μέσοι χρήστες";
Γιατί εχουμε ξοδέψει από Χ έως Ψ χρήματα για το ηχοσύστημα ή το home cinema μας;
Θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε ένα mini Hi-Fi ή μία 20άρα "τετράγωνη" τΕλεόραση, αντί για ηχειάρες-ενισχυτάρες-προβολάρες (κλπ.κλπ.)

Γιατί να θελήσουμε να έχουμε (αυξημένη) ποιότητα στα μέσα και να μην ενδιαφερόμαστε (τόσο) για την (αυξημένη) ποιότητα και στις παραγωγές;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Doomsword η εποχή καθορίζεται σαν αυτή που είναι από όλους και τους μουσικούς που γράφουν καλή ποιοτική μουσική. Αυτό σπανίζει στις μέρες μας. Γιαυτό φροντίζει το σύστημα, οι εταιρείες, οι παραγωγοί που προωθούν γενικά τη σαβούρα, αφού έχουν προετοιμάσει το έδαφος ρίχνοντας όλο και περισσότερο το επίπεδο ενός λαού που αρκείται στη σαβούρα και τη βρίσκει. Αυτό ισχύει στις μέρες μας σαν γενικός κανόνας. Τα καλά και λίγα είναι και δεν προωθούνται. Υπάρχει και ιδεολογία ολόκληρη πίσω από αυτό.

δικιο εχεις, δεν το εχω ακουστα, αλλα αυτο εχει να κανει με το οτι απλα δεν την ψαχνω τοσο σε αυτο το στυλ. Πιστευω ομως ενας σωστος μουσικοφιλος (γιαυτους δε μιλαμε; οχι για τη μαζα που ακουει 'οτι παιζει το ραδιοφωνο') που ενημερωνεται για τα ειδη μουσικης που αγαπαει δεν θα αφηνει ευκολα να του ξεφευγουν οι καλες νεες κυκλοφοριες. Σε ενα ακμαζων ειδος αυτο ειναι πιο δυσκολο γιατι υπαρχει χειμαρρος κυκλοφοριων οποτε δυσκολοτερα προλαβαινει κανεις να τα φιλτραρει ολα και να καταλειξει σε αυτα που του αρεσουν πιο πολυ.

Προσωπικα παντως το ψαχνω οσο μπορω τουλαχιστον για το αγαπημενο μου ειδος μουσικης. Για τα αλλα, ομολογω οτι δεν εχω χρονο και αρκουμε με οτι πεφτει στην αντιληψη μου απο εδω και εκει. Παντως, απο την περιγραφη, το αλμπουμ που εβγαλες δειχνει ενδιαφερον, θα τσεκαρω τα samples.

Επισης μην ξεχναμε το σημαντικο παραγων του χρηματος. Οσο και αν αγαπαει καποιος τη μουσικη, οι τσεπες του δεν ειναι απατες δυστυχως! Ο 'μεσος χρηστης' λοιπον, οπως και εγω δλδ, δεν μπορει ευκολα να διαθεσει δεκαδες χιλιαδες ευρω για μηχανηματα αναπαραγωγης, και ειδικα πικαπ που θελει πολυ κοπο, ψαξιμο και χρημα για να στηθει ενα αριστο μηχανημα. Οπως επισης δεν μπορει να διαθεσει ανεξαντλητα χρηματα για δισκους/cd κλπ... Προσωπικα πλεον αποφευγω να δεινω πανω απο 12-13 ευρω για cd εκτος αν καιγομαι για κατι.. ολα με τον καιρο πεφτουν σε τιμη :125:

Παντως Λουκα, κανε το εξης πειραμα, βγαλε το αλμπουμ της εταιριας σου σε studio master 24/96 lossless flac προς πωληση για 10-15 ευρω και πιστευω θα δεις πολλουν που θα το παρουν που αλλιως θα δισταζαν να το αγορασουν σε σιντι/βινυλιο (λογω μη εξοικειωσης με αυτο τον ηχο ή λογω τιμης) ή που απλα δεν το βρισκουν.

Reaction score
874
......................................
Εγώ χαίρομαι τους χαϊφιντελίστες εκείνους που αποθηκεύουν πλέον τη μουσική τους σε σκληρούς δίσκους , κατεβάζουν ό,τι γουστάρουν και χαίρονται την εποχή τους. Η εποχή μας είναι δύσκολη, πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε οπότε μην μιλήσει κανένας για πειρατεία, εντάξει ;
Κατάλαβα...Γι αυτό είχες και συ εξαφανιστεί τόσον καιρό....Είχες ανηφορίσει στά βόρεια παγωμένα κλίματα...

Reaction score
0

Και γιατί δεν είμαστε κι εμείς (οι περισσότεροι στο AVsite) "μέσοι χρήστες";
Γιατί εχουμε ξοδέψει από Χ έως Ψ χρήματα για το ηχοσύστημα ή το home cinema μας;
Θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε ένα mini Hi-Fi ή μία 20άρα "τετράγωνη" τΕλεόραση, αντί για ηχειάρες-ενισχυτάρες-προβολάρες (κλπ.κλπ.)

Γιατί να θελήσουμε να έχουμε (αυξημένη) ποιότητα στα μέσα και να μην ενδιαφερόμαστε (τόσο) για την (αυξημένη) ποιότητα και στις παραγωγές;
Mα δεν είμαστε ο μέσος όρος Σταύρο . 300 άτομα με πάνω από 200 μηνύματα σ' όλο το φόρουμ, απ' αυτούς οι μισοί ενδιαφέρονται για προβολείς κι οι άλλοι για ήχο . Οι μισοί από τους τελευταίους γράφουν και στο διπλανό φόρουμ και οι μισοί αντιμάχονται τους άλλους μισούς σε θέματα ποιότητος ηχογραφήσεων και φορμά ( ένα ποσοστό τους είναι ηλικιακά διαφεύγει του " δυναμικότερου τμήματος της αγοραστικής δύναμης" δηλ είναι πάνω από 35-40 και δεν ακούει χιτάκια ή καινούργια πράγματα) . Λες για αυτά τα 100-150 άτομα που μπορεί να είναι και 50 τελικά , να ενδιαφερθεί ο παραγωγός κι η εταιρία ή για τους 10.000 που ακούν ραδιόφωνο ;

Reaction score
3.328
Sometimes what you say can reveal a lot about yourself. For example, if I said that I played 7" vinyl records while I was a radio disc jockey, you might think I was an old fart. If I said that I used to buy 7" vinyls records when they were called 45 RPM records, you would definitely know that I was a really old fart ;-) Ahh, but thoughts of days gone by still bring back good memories.

http://www.d-silence.com/feature.php?id=230

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Ναι φίλε *μέσε χρήστη* αλλά ο μέσος χρήστης γιατί να *πέφτει* χαμηλά και να μην εξυψώνεται, ενώ μπορεί!! Λ.Σ.

Ας δουμε αν πραγματικα πεφτει τοσο χαμηλα. Πεφτει χαμηλα επειδη επιθυμει ευχρηστια και ευελιξια στο τροπο αναπαραγωγης της αγαπημενης του μουσικης ? Δεν νομιζω.Πεφτει χαμηλα επειδη μπαινει σε μια φαστ φουντ διαδικασια αναζητησης της μουσικης ? Πιθανοτατα αλλα γιατι πιστευουμε οτι ειναι μονο ετσι..γιατι να μην δεχθουμε οτι ακομα και εκει καποιοι κανουν επιλογες ? Εξαλλου καπου στο κοσμο τουτο θα υπαρχουν δισκοθηκες χιλιαδων δισκων ,των οποιων ο ιδιοκτητης εχει ακουσει ενα μικρο μερος μονο ,δισκων που πολλοι μπορει να βρισκονται ακομα στη ζελατινα...Σιγουρα οταν εχει ματωσει η τσεπη σου προσπαθεις να κανεις λιγοτερα λαθη.Πραγμα βεβαια που δεν ειναι απαραιτητα καλο γιατι στο κατω κατω..και απο τα λαθη μαθαινεις.Σιγουρα παντως σε καθε περιπτωση η επιλογη..ειναι επιλογη του καθενος.Αρα μενει η ηχογραφηση και η ηθελημενη παραχωρηση στην ποιοτητα του μεσου που κανει καποιος.Εδω υπαρχει και δεν θελω αλλα και δεν μπορω.Δεν μπορω γιατι δεν εχω την απαραιτητη οικονομικη ανεση , δεν θελω γιατι επιλεγω την απο την ποιοτητα ..την ποιοτικη ποσοτητα (sic :138:) πια .

Για μενα το μελλον ειναι το downloading εδω και χρονια ..πισω.Σκληροι δισκοι ,φθηνα η ακριβα μηχανηματα με usb ολα δουλευουν για την υποστηριξη αυτου.Οι ιδιες οι δισκογραφικες θα κινηθουν προς τα εκει ψυχη και σωματι :137: ,και αν αργησουν πολυ να το κανουν ,οι ιδιοι οι καλλιτεχνες θα παρουν το νομο στα χερια τους..:138:
Μολις το νομιμο downloading γινει πραγματικα φθηνο και προσβασιμο σε ολους το παρτυ τελειωσε.

Τα ΗD tracks θα βαλουν σε δοκιμασια την πιστη και των τελευταιων..

Καποιοι βεβαια δεν θα λυγισουν ποτε..:138:

Λεω εγω τωρα...σαν μικρο και απειρο παιδι :). H νεα γενια ακροατων δηλαδης..:))

Reaction score
1
Με το Downloading αυτοί που θα κλείσουν δεν θα είναι οι καλλιτέχνες, θα είναι οι δισκογραφικές. Όπως ακριβώς τα λέει ο Μελετοβ.

O καλλιτέχνης, παρακάμπτωντας δεκάδες μεσάζοντες, θα πουλάει την μουσική του απευθείας στον καταναλωτή, νόμιμα και με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για αυτόν, και πολύ φθηνότερα τελικά για τον ακροατή.

Reaction score
0
Με το Downloading αυτοί που θα κλείσουν δεν θα είναι οι καλλιτέχνες, θα είναι οι δισκογραφικές. Όπως ακριβώς τα λέει ο Μελετοβ.

O καλλιτέχνης, παρακάμπτωντας δεκάδες μεσάζοντες, θα πουλάει την μουσική του απευθείας στον καταναλωτή, νόμιμα και με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για αυτόν, και πολύ φθηνότερα τελικά για τον ακροατή.
Το μοναδικό μειονέκτημα, το οποίο θεωρώ και αρκετά μεγάλο, είναι το overdose.

Εκεί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ήδη δεν προλαβαίνουμε να απορροφήσουμε την πληροφορία που μας δίνεται...

Reaction score
59

Για τί είδους μουσική μιλάς; Το κόστος δεν περιορίζεται στην κατασκευή του μέσου. Παραγωγή δεν είναι μόνο αυτό. Αν ήταν έτσι θα το είχε κάνει προ πολλού. Θα παρήγαγε ο ίδιος ο ίδιος ο καλλιτέχνης την μουσική του και θα την πουλούσε είτε απευτθείας είτε μέσω διανομέα, στη χειρότερη περίπτωση. Λ.Σ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.395
Κύριοι έχω μια απορία:Λέγοντας μέλλον εννοείτε την επόμενη 5ετία ή σε 15-20 χρόνια;
Γιατί προσωπικά είμαι σίγουρος πως τα μέσα αποθήκευσης πνέουν τα λοίσθια και σε μια 15ετία η πολύ πλατιά μάζα δεν θα ακούει από κάποιου είδους hardware player αλλά η συλλογή του θα είναι κάπου,σε κάποιον remote server,ούτε καν στον υπολογιστή του.Φυσικά και οι δισκογραφικές το έχουν καταλάβει(τυχαία είναι η επιδρομή της usb σε όλο και περισσότερες συσκευές;)και πάλι εμείς θα είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Απλώς μάλλον θα υπάρχουν κάποιοι τρελοί ''Γαλάτες'' που θα επιμένουν στον ''μαγικο ζωμό'' τους.Θα τα καταφέρουν;Μόνο αυτή η ανελέητη η ιστορία θα δείξει.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.309
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gianfranco Reggs