ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.331
Εγώ θα ήθελα να μου λυθεί μια απορία που δημιουργήθηκε βλέποντας μια φωτογραφία του post 86.

Φαίνεται λοιπόν ένας τελικός ενισχυτής με ανεξάρτητο τροφοδοτικό για το κάθε κανάλι έχοντας τους δύο τοροείδης μετασχηματιστές τοποθετημένους τον έναν πάνω στον άλλον.

Το βελτιωτικό Sonic Purifiers έχει τοποθετηθεί στον επάνω μετασχηματιστή και ερωτώ...

Το βελτιωτικό έχει επίδραση και στους δύο μετασχηματιστές ή μόνο στον έναν?

Μήπως επηρεάζει τον έναν περισσότερο και τον άλλο λιγότερο?

Αν βελτιώνει μόνο το ένα κανάλι τότε έχουμε θέμα ομοιότητας των δύο καναλιών.

Τι από όλα συμβαίνει?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Εγώ θα ήθελα να μου λυθεί μια απορία που δημιουργήθηκε βλέποντας μια φωτογραφία του post 86.

Φαίνεται λοιπόν ένας τελικός ενισχυτής με ανεξάρτητο τροφοδοτικό για το κάθε κανάλι έχοντας τους δύο τοροείδης μετασχηματιστές τοποθετημένους τον έναν πάνω στον άλλον.

Φιλε petermeni μπορει να φαινεται αλλα ειναι ενας τοροειδης απλα στην μεση του εχει ενα συγκεκριμενο υλικο και φαινεται για δυο κομματια!!οκ?"

Reaction score
1.685
Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Ο μετασχηματιστης στους Perreaux ειναι ενας ψηλος και στενος ειδικου πυρηνα.
Προφανως ο φιλος μου ο Βλασσης εχει βαλει στη μεση υπο την μορφη δακτυλιδιου καποιο αποσβεστικο κατασκευασμα.
Κατι σαν λαστιχοταινια 3Μ μου φαινεται.

Reaction score
13

Φιλε petermeni μπορει να φαινεται αλλα ειναι ενας τοροειδης απλα στην μεση του εχει ενα συγκεκριμενο υλικο και φαινεται για δυο κομματια!!οκ?"
Βλασση οι μετ/στες ειναι δυο διακριτοι και ανεξαρτητοι.
Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι αυτο που λεει ο Πετρος ισχυει οπωσδηποτε.
Εδω καλα καλα δεν ξερουμε τι δουλεια υποτιθεται οτι κανουν εκεινα τα μαραφετια.

Παντως εαν οι Toroidal ακτινοβολουσαν RF στον χωρο ή διεχεαν το πεδιο τους να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τους ευρησκες εκει μεσα χυμα.

Μερικα facts απο την ... Ηλεκτρονικη Φυσικη.

Σε επιπεδο RF, καθε σπειρα σε ενα Toroidal εξουδετερωνει την οποιαδηποτε ακτινοβολια της αντιδιαμετρικης της σπειρας, οταν διαρρεονται απο το ιδιο ρευμα.
Κλασσικη σχετικη εφαρμογη ειναι η RF Dummy load (τυφλο -μη ακτινοβολουν- φορτιο) που χρησιμοποιειται στην εξοδο πομπων Ραδιοσυχνοτητων οταν δεν θελουμε να ακτινοβολησουν στον χωρο, ειναι η τοποθετηση επιμερους αντιστασεων ιδιας αξιας σε κυκλικο σχημα, σε αντιδιαμετρικη διαταξη στον χωρο, και παραλληλα συνδεδεμενων Ηλεκτρικα.

Το δε μαγνητικο πεδιο ενος Toroidal κοβει βολτες περα-δωθε σε κυκλικη διαδρομη ΜΕΣΑ στο υλικο του δακτυλιοειδους πυρηνα. ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορει να επιρρεασει το (ή να επιρρεαστει απο) το μαγνητικο πεδιο ενος Toroidal.
Γι αυτο εξαλλου μπορουν να τοποθετουνται ο ενας διπλα ή και ΠΑΝΩ στον αλλο χωρις να αλληλοεπιρεαζονται, σε αντιθεση με τους κλασσικους μετ/στες.

Reaction score
13
Το οτι οι μετ/στες ειναι δυο φαινεται καθαρα απο την ξεχωριστη καμπυλοτητα των σπειρων του επανω και κατω μερους. Αυτο στον βαθμο που δεν ξεγελαει και η φωτο.

Οπως και ναχει το πραγμα, τα περι Ηλεκτρομαγνητικου επιρρεασμου των Τoroidal ισχυουν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.331
OΚ ευχαριστώ για την απάντηση.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Το οτι οι μετ/στες ειναι δυο φαινεται καθαρα απο την ξεχωριστη καμπυλοτητα των σπειρων του επανω και κατω μερους. Αυτο στον βαθμο που δεν ξεγελαει και η φωτο.

Οπως και ναχει το πραγμα, τα περι Ηλεκτρομαγνητικου επιρρεασμου των Τoroidal ισχυουν.
Kαλημερα Μιχαλαρε πουλακι μου....ενας ειναι βρε στα 800VA-μικρος ο καψερος''-αληθεια σου λεω βρε....το μηχανημα το εχω ανοιξει καμια30 φορες και ξερω .....καλημερες μας!!!!

Reaction score
13
Kαλημερα Μιχαλαρε πουλακι μου....ενας ειναι βρε στα 800VA-μικρος ο καψερος''-αληθεια σου λεω βρε....το μηχανημα το εχω ανοιξει καμια30 φορες και ξερω .....καλημερες μας!!!!
Καλημεραααα.
Σαν ναχεις δικιο.
Η φωτο δεν ειναι Ultra Hi Εnd, και οπως ξερεις εγω δεν δεχομαι τιποτα λιγοτερο.:107:
Βλασση οι Toroidal δεν χαμπαριαζουν, οπως οι κλασσικοι. Ειναι ιδιαιτερα κλειστα συστηματα στο τι μπαινει και τι βγαινει απο το περιβαλλον.

Reaction score
13
Μιχάλη αν έχεις όρεξη, ανέλυσε λίγο το παραπάνω pls.

...
Απο το ποστ 185

Σε επιπεδο RF, καθε σπειρα σε ενα Toroidal εξουδετερωνει την οποιαδηποτε ακτινοβολια της αντιδιαμετρικης της σπειρας, οταν διαρρεονται απο το ιδιο ρευμα.
Κλασσικη σχετικη εφαρμογη ειναι η RF Dummy load (τυφλο -μη ακτινοβολουν- φορτιο) που χρησιμοποιειται στην εξοδο πομπων Ραδιοσυχνοτητων οταν δεν θελουμε να ακτινοβολησουν στον χωρο, ειναι η τοποθετηση επιμερους αντιστασεων ιδιας αξιας σε κυκλικο σχημα, σε αντιδιαμετρικη διαταξη στον χωρο, και παραλληλα συνδεδεμενων Ηλεκτρικα.

Το δε μαγνητικο πεδιο ενος Toroidal κοβει βολτες περα-δωθε σε κυκλικη διαδρομη ΜΕΣΑ στο υλικο του δακτυλιοειδους πυρηνα. ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορει να επιρρεασει το (ή να επιρρεαστει απο) το μαγνητικο πεδιο ενος Toroidal.
Γι αυτο εξαλλου μπορουν να τοποθετουνται ο ενας διπλα ή και ΠΑΝΩ στον αλλο χωρις να αλληλοεπιρεαζονται, σε αντιθεση με τους κλασσικους μετ/στες.

Με αυτη την λογικη ενα εξωτερικο αιτιο, πχ Ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια, στους Toroidal δημιουργει ισα αλλα αντιστροφα αποτελεσματα σε, ανα δυο αντιδιαμετρικες σπειρες του ιδιου τυλιγματος, και συνολικα υπαρχει αλληλοεξουδετερωση των πιθανων αποτελεσματων , εσωτερικα του μετ/στη, και σε τεραστιο βαθμο.
Τωρα σχηματα κλπ μη ζητας γιατι ειναι μια ωρα δυσκολη.
Για τα ελαχιστα ποσοστα επιδρασης που μπορει να υπαρξουν λογω μη απολυτης συμμετριας των τυλιγματων, αλλα και για στατικη θωρακιση ενος toroidal, στις περιποιημενες κατασκευες μπορει να δει κανεις να περιβαλλουν τον Toroidal εξωτερικα με ενα δακτυλιο, φτιαγμενο κατα προτιμηση απο μαγνητικο υλικο πχ τσιγκο (νομιζες οτι τα τσιγκινα σωβρακακια του ανεκδοτου ειναι τυχαια ?)
Το αλουμινιο που για αισθητικους λογους χρησιμοποιειται απο ορισμενους για να στεγασει Ενισχυτικα, σαν παραμαγνητικο υλικο που ειναι, δεν ειναι οτι πιο καταλληλο για θωρακισεις. (κατι σε ... δολοφονος με αγγελικο προσωπο)

Εν ολιγοις, θελω να πω οτι οι Toroidal δεν χρειαζονται παραπερα προστασια απο Ακτινοβολιες που προερχονται απο το περιβαλλον.

Βεβαια η RF μπορει να εισχωρησει στον ενισχυτη μεσω του μετ/στη τροφοδοσιας απο την Ηλεκτρικη οδο, με την μορφη Ηλεκτρικου σηματος (και οχι ακτινοβολιας). Δηλαδη να την μεταφερουν τα καλωδια των 230 Βολτ. Γι αυτο στην εισοδο των 230 Βολτ υπαρχουν τα Ηλεκτρικα φιλτρα RFI, που οι σωστες συσκευες Ηχου οφειλουν να διαθετουν.

Reaction score
13
Παραπερα οταν παρασιτα οφειλομενα σε Ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια διαφορων συχνοτητων εισχωρησουν μεσα σε ενα ηλεκτρικο κυκλωμα (ας πουμε σε ενα Ενισχυτη), σαν εντοπισμενα ηλεκτρικα σηματα, ειδικα στα Solid state και σαφως λιγοτερο στα λαμπατα, υφιστανται φωραση (ανορθωση, ολοκληρωση) στα διαφορα Junctions των ημιαγωγων.
Δημιουργειται ετσι ενα βλαβερο υποστρωμα θορυβου (συνεργιστι : γρασιδι) που εμποδιζει την αναδειξη των μικρολεπτομερειων του μουσικου προγραμματος οσων το πλατος ειναι συγκρισιμο με αυτο του αρθροισμενου θορυβου βαθους, και θετει το οριο του χαμηλοτερης εντασης Ηχου που μπορει να ενισχυθει.
Η γνωστη "ησυχια" μεταξυ δυο διαδοχικων τονων ενος μουσικου οργανου, οφειλεται σε μεγαλο μερος στην απουσια αυτου του ειδους θορυβου.

Reaction score
13
Στην συνεχεια τα παρασιτα βλαπτουν και με ενα ακομη τροπο. Οσα απ αυτα δεν εχουν τελειως ολοκληρωθει μεσα στα κυκλωματα του ενισχυτη, και διατηρουν εναλλασομενες συνιστωσες με πλατη σχετικα συγκρισιμα με ακουστικα σηματα της ανωτερης περιοχης συχνοτητων, συμβαλλουν με αυτα και μερικα απο τα προιοντα της συμβολης πεφτουν μεσα στο ακουστικο φασμα.
Οταν δυο σηματα συχνοτητας χ και ψ μειγνυονται, τα προιοντα της συμβολης τους ειναι 4 : Οι αρχικες συχνοτητες χ, ψ και οι συχνοτητες χ+ψ και χ-ψ. Το τελευταιο προιον συμβολης χ-ψ μιας παρασιτικης συχνοτητας χ με μια απο τις ανωτερες του ακουστικου φασματος ψ, μπορει καλλιστα να περιεχεται και αυτη στο ακουστικο φασμα και να αποτελει και αυτη μερος του προγραμματος που καταληγει στα αυτια μας.

Ειναι μικρη η επιδραση ολων αυτων στο τελικο αποτελεσμα, και μαλιστα δεν ειναι κατι ευθεως διακριτο. Ομως συχνα εκφραζεται σαν συγκεκριμενου τυπου "σκληροτητα" της υψηλης περιοχης, που μπορει να αποδωσει κανεις σε μια σειρα αλλους παραγοντες, οταν δεν γνωριζει καλα αυτο το θεμα.

Reaction score
4.249

Ρε Μιχαλη με το ζορι θα μαθουμε γραμματα!
Καλυτερα να μην γραφεις γιατι ετσι νομιζουμε κι εμεις, οτι κατι ξερουμε (την τυφλα μας)

Reaction score
1.844

Κατατοπιστικότατος! Μακάρι να μπορούσες να γράφεις συνέχεια.
Μακάρι. :109:
Καλυτερα να μην γραφεις γιατι ετσι νομιζουμε κι εμεις, οτι κατι ξερουμε (την τυφλα μας)
Ο λόγος που μπαίνω τακτικότατα σ' αυτόν τον ιστοχώρο είναι για να διαβάζω απόψεις ανθρώπων που γνωρίζουν, σαν τον Μιχάλη και όχι μόνο.

Τώρα, μετά την κατατοπιστική ανάλυση του Μιχάλη, ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί κάποιοι εκφράστηκαν αρνητικά για το συγκεκριμένο προϊόν. Ωστόσο καλύτερα να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ακροάσεων. :126:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Μακάρι. :109:

Ο λόγος που μπαίνω τακτικότατα σ' αυτόν τον ιστοχώρο είναι για να διαβάζω απόψεις ανθρώπων που γνωρίζουν, σαν τον Μιχάλη και όχι μόνο.

Τώρα, μετά την κατατοπιστική ανάλυση του Μιχάλη, ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί κάποιοι εκφράστηκαν αρνητικά για το συγκεκριμένο προϊόν. Ωστόσο καλύτερα να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ακροάσεων. :126:

Παντως εγω δεν εχω εκφραστει αρνητικα.
Απλα εξεταζω τις διαφορες πιθανες πτυχες του πραγματος.
Εξαλλου πως μπορω να εκφραστω για κατι που δεν γνωριζω ?
Επειτα παντα βλεπω με καλο ματι κατι Ελληνικο.
Υπομονη και θα δουμε. Πραγματικα σε εκεινο που μπορει καποιος να εξασκηθει εδω μεσα ειναι η υπομονη.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Γιατι ρε ζοριστηκες ? :107:
Regards εκει που ξερεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.417
Members
38.453