ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Σήμερα το μενού έχει ακρόαση χωρίς τα purifiers και ΑΒ test. Για να δούμε τι θα δούμε.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Ζητώ συγνώμη αλλά μου έχουν τύχει αρκετά στραβά, άσχετα με το θέμα, γι αυτό και η καθυστέρηση. Θα επανέλθω λίαν συντόμως, μάλλον μέσα στο ΣΚ.

...

Reaction score
777
Στην συνεχεια τα παρασιτα βλαπτουν και με ενα ακομη τροπο. Οσα απ αυτα δεν εχουν τελειως ολοκληρωθει μεσα στα κυκλωματα του ενισχυτη, και διατηρουν εναλλασομενες συνιστωσες με πλατη σχετικα συγκρισιμα με ακουστικα σηματα της ανωτερης περιοχης συχνοτητων, συμβαλλουν με αυτα και μερικα απο τα προιοντα της συμβολης πεφτουν μεσα στο ακουστικο φασμα.
Οταν δυο σηματα συχνοτητας χ και ψ μειγνυονται, τα προιοντα της συμβολης τους ειναι 4 : Οι αρχικες συχνοτητες χ, ψ και οι συχνοτητες χ+ψ και χ-ψ. Το τελευταιο προιον συμβολης χ-ψ μιας παρασιτικης συχνοτητας χ με μια απο τις ανωτερες του ακουστικου φασματος ψ, μπορει καλλιστα να περιεχεται και αυτη στο ακουστικο φασμα και να αποτελει και αυτη μερος του προγραμματος που καταληγει στα αυτια μας.

Ειναι μικρη η επιδραση ολων αυτων στο τελικο αποτελεσμα, και μαλιστα δεν ειναι κατι ευθεως διακριτο. Ομως συχνα εκφραζεται σαν συγκεκριμενου τυπου "σκληροτητα" της υψηλης περιοχης, που μπορει να αποδωσει κανεις σε μια σειρα αλλους παραγοντες, οταν δεν γνωριζει καλα αυτο το θεμα.
Συγχαρητήρια και μπράβο που αυτό το site έχει κάποιον που δείχνει οτι κατέχει ΚΑΙ επιστημονικά τα πράγματα...Γιατί μπλέξαμε με φιλολογίες...

Θα σε ρωτήσω όμως τώρα εγώ...Ξεκινάς πολύ σωστά και περιγράφεις το φαινόμενο.Και μετά(μάλιστα μ αρέσει που χωρίζεις παράγραφο)λές οτι είναι μικρή η επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.Επειδή μιλάς γενικά για παράσιτα η/μ ακτινοβολίας...
α.Έχω ένα πικάπ.Το έχω δίπλα σε ένα προενισχυτή.Γιατί κάνει θόρυβο??βόμβο...
β.Έχω ένα καλώδιο.Το έχω δίπλα στα interconnect του πικάπ.Γιατί κάνει θόρυβο??
γ.Έχω ένα cd player.Το έχω δίπλα σε phono.Γιατί όταν ανοίγω το cd player το phono κάνει ΠΑΛΙ τον ίδιο θόρυβο??

Καλά λοιπόν ξεκίνησες και είπες τη θεωρία.Επειδή όμως δέν δικαιολόγησες γιατί είναι μικρή η επίδραση σου απευθύνω τις παραπάνω δύο ερωτήσεις...Γιατί εγώ νομίζω οτι σκοπός των ΝΜ είναι να λύσουν εν μέρη τα παραπάνω προβλήματα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.572
Μήνυμα χωρίς χρέωση:

Αναφορικά με τα δικά μου post, είναι στη φύση σας να αρκεσθείτε στις φιλολογίες μου. Αν μπλέκεστε, να πάτε ξανά στο σχολείο, στην Γ' Δημοτικού.

Η εφαρμογή των φιλολογιών μου στην πράξη θα γίνεται μόνον επί πληρωμή.-

Reaction score
777
Ευχαριστώ δέν θα πάρω...:116::116::143:Αν θέλει κανείς άλλος...Νομίζω μπορείς να βάλεις διαφήμιση στο site...

Να φανταστώ και το report για τα NM θα γίνει επί πληρωμή??

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.572
Κάθε πράγμα στην ώρα του. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα έχετε κι άλλες "φιλολογίες", αλλά εντελώς ακατάλληλες για το επίπεδο του "Ομίλου" σας. (Θα χρειαστούν γνώσεις Γ' γυμνασίου).

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Να τονίσω αυτό
... Βεβαια η RF μπορει να εισχωρησει στον ενισχυτη μεσω του μετ/στη τροφοδοσιας απο την Ηλεκτρικη οδο, με την μορφη Ηλεκτρικου σηματος (και οχι ακτινοβολιας). Δηλαδη να την μεταφερουν τα καλωδια των 230 Βολτ. Γι αυτο στην εισοδο των 230 Βολτ υπαρχουν τα Ηλεκτρικα φιλτρα RFI, που οι σωστες συσκευες Ηχου οφειλουν να διαθετουν.
για να μη ξεφύγει από κάποιον.

Προϋποτίθεται δηλαδής, πως προϊόντα σαν τους παρόντες εξαγνιστές χρησιμοποιούνται αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι επιστημονικά τεκμηριωμένες καταστάσεις. Δεν έχει νόημα να μπουν πρώτα σε μια συσκευή όπου απουσιάζουν τα φίλτρα EMI-RFI, αλλά δεύτερα, όταν τα προηγούμενα ήδη υπάρχουν. :126:

Εξάλλου τα ηλεκτρικά φίλτρα κοστίζουν μόνο 20-30 ευρώ (στην ελληνική αγορά).

Reaction score
777
Κάθε πράγμα στην ώρα του. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα έχετε κι άλλες "φιλολογίες", αλλά εντελώς ακατάλληλες για το επίπεδο του "Ομίλου" σας. (Θα χρειαστούν γνώσεις Γ' γυμνασίου).
Ομίλου??Δεν είμαστε σε κανέναν όμιλο...
Βέβαια αν αποφασίσετε ποτέ και τα σεμινάρια τα καταλήξετε σε κάποιον όμιλο...να βοηθήσουμε.Επι πληρωμή πάντα.:116::116:

Περιμένω απάντηση στο ερώτημα που έθεσα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.559
Σε νιώθω, αλλά δε βλέπω να πληρώνει κανείς για να του πεις ότι είναι βλαξ, διότι το λες ελευθέρως και ασυστόλως και εδώ, φρί οφ τσάρτζ... :143::135:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.330
Πάντως θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των εν λόγο βελτιωτικών.

Αν ας πούμε βάλουμε το κινητό μας τηλέφωνο, πάνω ή καλύτερα μέσα σε μια συσκευή ήχου ή πάνω σε ένα καλώδιο διασύνδεσης, και το καλέσουμε, πιθανώς θα ακουστούν τα γνωστά παράσιτα από τα ηχεία μας.
Τοποθετώντας τα Sonic Purifiers το φαινόμενο θα πρέπει να μειωθεί αισθητά.

Αν θέλει ας κάνει τη δοκιμή κάποιος που τα έχει και ας μας πει το αποτέλεσμα.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Συγχαρητήρια και μπράβο που αυτό το site έχει κάποιον που δείχνει οτι κατέχει ΚΑΙ επιστημονικά τα πράγματα........................
Αγαπητέ υπάρχει κάτι που αποκαλείται δεοντολογία και σοβαρότητα! Και αυτό το κάτι επιβάλλει προτού αναρτήσεις χαριτωμένα και ανακριβή όπως αυτά που αναφέρεις να έχεις προηγουμένως φυλλομετρήσει σχολαστικά το site που σε
φιλοξενεί !

Αλλιώς χάνουν κάθε ίχνος σοβαρότητας και ειδικού βάρους οι δικές σου φιλολογικές αναφορές. Και αυτού του είδους την υποστήριξη είμαι σίγουρος ότι δεν την επιθυμεί ο ίδιος ο Ν.Μενδρινός.

Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από επικοινωνία 1,5 ωρών που επεδίωξε και είχε χθες μαζί μου....

Μέσα στις (αναπόφευκτα καφενειακού διαδικτυακού τύπου) συζητήσεις που γίνονται εδώ υπάρχουν και εκατοντάδες θέματα διαμάντια ! Θέματα που η επιστημονική-τεχνολογική τους τεκμηρίωση , η πληρότητα τους και η χρηστικότητα τους είναι προφανής και αναμφισβήτητη!
Και άλλα θέματα που αφορούν υποκειμενικές προσεγγίσεις του hobby που αποτελουν υποδείγματα υλοποίησης...
Αν δεν τα βρίσκεις να σου δώσουμε μια λίστα με links για να διαπιστώσεις την καραμπινάτη και κακοπροαίρετη αστοχία σου.....

Reaction score
13
Συγχαρητήρια και μπράβο που αυτό το site έχει κάποιον που δείχνει οτι κατέχει ΚΑΙ επιστημονικά τα πράγματα...Γιατί μπλέξαμε με φιλολογίες...

Θα σε ρωτήσω όμως τώρα εγώ...Ξεκινάς πολύ σωστά και περιγράφεις το φαινόμενο.Και μετά(μάλιστα μ αρέσει που χωρίζεις παράγραφο)λές οτι είναι μικρή η επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.Επειδή μιλάς γενικά για παράσιτα η/μ ακτινοβολίας...
α.Έχω ένα πικάπ.Το έχω δίπλα σε ένα προενισχυτή.Γιατί κάνει θόρυβο??βόμβο...
β.Έχω ένα καλώδιο.Το έχω δίπλα στα interconnect του πικάπ.Γιατί κάνει θόρυβο??
γ.Έχω ένα cd player.Το έχω δίπλα σε phono.Γιατί όταν ανοίγω το cd player το phono κάνει ΠΑΛΙ τον ίδιο θόρυβο??

Καλά λοιπόν ξεκίνησες και είπες τη θεωρία.Επειδή όμως δέν δικαιολόγησες γιατί είναι μικρή η επίδραση σου απευθύνω τις παραπάνω δύο ερωτήσεις...Γιατί εγώ νομίζω οτι σκοπός των ΝΜ είναι να λύσουν εν μέρη τα παραπάνω προβλήματα...
Μια και εχει πλατυνει το θεμα, και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τα ΝΜ purifiers, που για μενα παραμενουν κατι το αγνωστο, εχω απο προσωπικη μου εμπειρια να πω τα εξης :

α) Έχω ένα πικάπ. Το έχω δίπλα σε ένα προενισχυτή. ΔΕΝ κανει κανενα θορυβο ή βομβο, αρκει να εχω συνδεσει το καλωδιο γειωσης του πικαπ στο ενδεδειγμενο σημειο του προενισχυτη.

β) Έχω ένα καλώδιο ΤΑΣΕΩΣ. Το έχω δίπλα στα interconnect του πικάπ. ΔΕΝ κανει κανενα θορυβο. Μονο ενα επωνυμο σετ Ιντερκοννεκτ εκανε καποτε θορυβο και αποδειχτηκε οτι δεν ηταν ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ. Αυτο το Ιντερκοννεκτ αποτελειται απο δυο μπλε πλαστικα σωληνακια.

γ.Έχω ένα cd player. Το έχω δίπλα σε phono κανονικα τερματισμενο. Οταν ανοίγω το cd player το phono ΔΕΝ κάνει κανενα θόρυβο.
Πλησιαζω το ιδιο phono διπλα σε ενα μεγαλο μετ/στη κλασσικου τυπου που φορτιζει μια μπατταρια αυτοκινητου. ΔΕΝ κανει κανενα θορυβο.
Περιστρεφω το phono γυρω απο τον παραπανω μετ/στη, ωστε να κοψει τις γραμμες του μαγνητικου πεδιου του υπο καθε δυνατη γωνια.
Το phono ΔΕΝ κανει κανενα θορυβο.

Συμπερασμα : Αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας.

Μια λεπτομερεια. Δεν αγοραζω τον Ηχητικο εξοπλισμο μου. Τον φτιαχνω μονος μου.

Μιχαλης Σπερτος http://www.Audiocraftworks.gr/gr

Reaction score
250
Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Και κάτι άλλο σημαντικό ! Παρακολουθείς αποκλειστικά το συγκεκριμένο θέμα και όλα σου τα post βρίσκονται αποκλειστικά σε αυτό !

Δεν είχες την περιέργεια να σκαλίσεις ένα από τα 5000 περίπου θέματα που έχει η κατηγορία δικάναλου ήχου αυτού του site;;;;;;

Φοβάμαι ότι οι "εργολαβίες" δεν δείχνουν τις καλύτερες προθέσεις !
Ειδικά όταν πασπαλίζονται με απαξιωτικούς αφορισμούς ,προς τον χώρο που σε φιλοξενεί ,οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.....

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Αγαπητέ υπάρχει κάτι που αποκαλείται δεοντολογία και σοβαρότητα! Και αυτό το κάτι επιβάλλει προτού αναρτήσεις χαριτωμένα και ανακριβή όπως αυτά που αναφέρεις να έχεις προηγουμένως φυλλομετρήσει σχολαστικά το site που σε
φιλοξενεί !

Αλλιώς χάνουν κάθε ίχνος σοβαρότητας και ειδικού βάρους οι δικές σου φιλολογικές αναφορές. Και αυτού του είδους την υποστήριξη είμαι σίγουρος ότι δεν την επιθυμεί ο ίδιος ο Ν.Μενδρινός.

Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από επικοινωνία 1,5 ωρών που επεδίωξε και είχε χθες μαζί μου....

Μέσα στις (αναπόφευκτα καφενειακού διαδικτυακού τύπου) συζητήσεις που γίνονται εδώ υπάρχουν και εκατοντάδες θέματα διαμάντια ! Θέματα που η επιστημονική-τεχνολογική τους τεκμηρίωση , η πληρότητα τους και η χρηστικότητα τους είναι προφανής και αναμφισβήτητη!
Και άλλα θέματα που αφορούν υποκειμενικές προσεγγίσεις του hobby που αποτελουν υποδείγματα υλοποίησης...
Αν δεν τα βρίσκεις να σου δώσουμε μια λίστα με links για να διαπιστώσεις την καραμπινάτη και κακοπροαίρετη αστοχία σου.....
Βασίλη,υπάρχει δεοντολογία,σοβαρότητα και χιούμορ...

Αν δέν κατάλαβες αναλώθηκες σε μια προσωπική επίθεση επειδή μέσα σε 11 σελίδες και 210 posts εμφανίστηκε ΕΝΑΣ ο οποίος δεν αναλώθηκε σε χαχαχουχα και φιλολογίες.Η δήλωση μου ΔΕΝ έχει προσβλητικό αλλα καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα.Και απο τη στιγμή που δεν έχω φυλλομετρήσει το site θα ήμουν ηλίθιος να γράψω τέτοιο σχόλιο γι αυτό...Επίσης δέν είμαστε τόσο κακοπροέρετοι ετσι ωστε να ξεστομίσουμε και "εργολαβίες" για έναν άγνωστο.Απαιτώ να ξεκαθαρίσετε σε τί αναφέρεστε.Δεν επιτρέπεται να τα λέτε αυτά και να στε και συντονιστής.Επειδή είμαι απο αυτούς που δέν "θάβω" το προιόν?Και εμένα τί με νοιάζει αν θέλει η δε θέλει ο κατασκευαστής.Δέν θυμάμαι να δήλωσα δικηγόρος του...

Μιχάλη εγώ τα προβλήματα αυτά τα έχω ζήσει και τα έχω λύσει με διάφορους τρόπους.Μπορεί τα δικά σου μηχανήματα να είναι αρκετά καλύτερα σχεδιασμένα.Αν και παρεμβολές κινητού θα ακούς...δέν γίνεται να μην ακούς...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Βασίλη,υπάρχει δεοντολογία,σοβαρότητα και χιούμορ...

Αν δέν κατάλαβες αναλώθηκες σε μια προσωπική επίθεση επειδή μέσα σε 11 σελίδες και 210 posts εμφανίστηκε ΕΝΑΣ ο οποίος δεν αναλώθηκε σε χαχαχουχα και φιλολογίες.Η δήλωση μου ΔΕΝ έχει προσβλητικό αλλα καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα.Και απο τη στιγμή που δεν έχω φυλλομετρήσει το site θα ήμουν ηλίθιος να γράψω τέτοιο σχόλιο γι αυτό...Επίσης δέν είμαστε τόσο κακοπροέρετοι ετσι ωστε να ξεστομίσουμε και "εργολαβίες" για έναν άγνωστο.Απαιτώ να ξεκαθαρίσετε σε τί αναφέρεστε.Δεν επιτρέπεται να τα λέτε αυτά και να στε και συντονιστής.Επειδή είμαι απο αυτούς που δέν "θάβω" το προιόν?Και εμένα τί με νοιάζει αν θέλει η δε θέλει ο κατασκευαστής.Δέν θυμάμαι να δήλωσα δικηγόρος του...

Μιχάλη εγώ τα προβλήματα αυτά τα έχω ζήσει και τα έχω λύσει με διάφορους τρόπους.Μπορεί τα δικά σου μηχανήματα να είναι αρκετά καλύτερα σχεδιασμένα.Αν και παρεμβολές κινητού θα ακούς...δέν γίνεται να μην ακούς...
Αγαπητέ φίλε ! Τα μαθήματα περί συντονισμού στην παρέα σου και στους φίλους σου. Οι "απαιτήσεις" σου επίσης εκεί!
Εγώ γράφω επώνυμα και έχω μια ιστορία στον χώρο που διακατέχεται από καθαρό κούτελο , συνέπεια ,εμπειρία ,σεβασμό και μέτρο. Ρώτα να μάθεις και μετά να εξαπολύεις τα χαριτωμένα....

Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ένα ολόκληρο site από την αστεία , ασήμαντη επαφή σου με ένα αποκλειστικά και μόνο thread παραγνωρίζοντας συνειδητά και επιθετικά μια απίστευτα πλατιά και ενδιαφέρουσα θεματολογία;

Κατά τα άλλα μην με προκαλείς περισσότερο ! Η ανοχή μου και η καλή μου προαίρεση θα σταματήσει εδώ ! Και τότε θα γελάσει (ή θα κλάψει ) ο κάθε πικραμένος. Και δεν θέλω για χάρη ενός αμετροεπή , επιθετικού ανώνυμου τύπου να πάθει ζημιά ένας παλιός καλός μου Φίλος που αγωνίζεται να ορθοποδήσει......

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Αγαπητέ φίλε ! Τα μαθήματα περί συντονισμού στην παρέα σου και στους φίλους σου. Οι "απαιτήσεις" σου επίσης εκεί!
Εγώ γράφω επώνυμα και έχω μια ιστορία στον χώρο που διακατέχεται από καθαρό κούτελο , συνέπεια ,εμπειρία ,σεβασμό και μέτρο. Ρώτα να μάθεις και μετά να εξαπολύεις τα χαριτωμένα....

Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ένα ολόκληρο site από την αστεία , ασήμαντη επαφή σου με ένα αποκλειστικά και μόνο thread παραγνωρίζοντας συνειδητά και επιθετικά μια απίστευτα πλατιά και ενδιαφέρουσα θεματολογία;

Κατά τα άλλα μην με προκαλείς περισσότερο ! Η ανοχή μου και η καλή μου προαίρεση θα σταματήσει εδώ ! Και τότε θα γελάσει (ή θα κλάψει ) ο κάθε πικραμένος. Και δεν θέλω για χάρη ενός αμετροεπή , επιθετικού ανώνυμου τύπου να πάθει ζημιά ένας παλιός καλός μου Φίλος που αγωνίζεται να ορθοποδήσει......
Εγώ θέλω να μαθω τι εννοείς με τις εργολαβίες.Η έλλειψη απάντησης επιβαρύνει τη θέση και την άποψη σου.
Απο τη στιγμή που δέν καταλαβαίνεις το χιούμορ...-
Τα υπόλοιπα ούτε καν θέλω να τα σχολιάσω...Σέβομαι την ηλικία σου.

Λυπάμαι...δέν θα ξαναγράψω...Περιμένω μόνο την απάντηση...

Reaction score
874
Ας 'εξαγνίσουμε' τις συνειδήσεις μας πρώτα και μετά ας 'εξαγνίσουμε' και τα μηχανήματά μας...

Αυτά τα διαβολικά 'ματζούνια' κάνουν σίγουρα δουλειά...

- Ο Νικ. Τσαρ. γράφει καθαρεύουσα !
- Ο Βασ. Τσαντ. εκνευρίστηκε !!
- Ο ημίθεος ζητάει φράγκα !!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Υπάρχει μια, κάπως περίεργη αλλά, άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο θέμα. Πρόκειται για μια ένδειξη πέραν των ακροάσεων για το αν τα ΝΜ Purifiers επιδρούν με κάποιον τρόπο. Νομίζω ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα από πολλούς. :109:

- Δυστυχώς όμως, όλοι γνωρίζετε τις τραγικές εξελίξεις. Το AVSite διανύει περίοδο πένθους. Μέχρι τη Δευτέρα, θα παρακαλούσα το θέμα να παραμείνει ανενεργό.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.402
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim