Ο πιο "μουσικός" πολυκάναλος?

Reaction score
50
Εγω παλι εχω μια απορια γιατι στις προτασεις που γινονται για πολυκαναλους και για χρηση ΗΤ δεν παιζουν σχεδον καθολου οι nad. Δεν μιλαω για το συγκεκριμενο θεμα αλλα γενικως...
Δες το post #3...

Πάντως έχεις δίκιο ότι δεν πολυαναφέρεται η NAD τελευταία, αν και είναι πολύ καλή σε οδήγηση/μουσικότητα (αν υπάρχει τέτοιος όρος). Φαντάζομαι ο λόγος είναι αυτός που ανέφερες στο post σου, για έλλειψη HDMI. Και ας μην κολλήσουμε εκεί, αλλά γενικά άλλοι πολυκάναλοι έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά σε features. Π.χ. ποιος θα δώσει σήμερα χρήματα για πολυκάναλο που δε θα διαθέτει αποκωδικοποίηση για καινούρια format ήχου;

Reaction score
1
Μιας και το θέμα είναι σχετικό (περί "μουσικότητας" ενισχυτών) θα ήθελα τις γνώμες/προτιμήσεις σας ως προς τις παρακάτω επιλογές:
1. ΗΚ AVR355 + NAD C272 (για τα 2 μπροστινά κανάλια)
2. Denon AVR3808A
3. Marantz SR7002
4. Marantz SR8002 (το θεωρητικά πιό δύσκολο λόγω κόστους)

Αυτή τη στιγμή όλα τα παραπάνω κυμαίνονται μεταξύ 1300 - 1800€.
Θα οδηγήσουν κάτι ανάμεσα σε Dali Suite / KEF iQ90.

Reaction score
50
Εγώ θα πήγαινα σαφώς για τον HK + NAD. Ο 355 είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καλός (απ' όσο βλέπω στα specs του δε θα έχεις πρόβλημα και με νέα format) και σε συνδυασμό με τον 272 θα έχεις λύσει και το θέμα της οδήγησης για πολύ καιρό (άσε που ακόμα και σε περίπτωση αναβάθμισης ο 272 δεν πάει χαμένος). Απ' τις επιλογές που έδωσες μου φαίνεται η πιο ολοκληρωμένη λύση.

Τώρα βέβαια αν αυτός ο συνδυασμός θα είναι περισσότερο ή λιγότερο "μουσικός" σε σχέση με κάποιον απ' τους Marantz είναι δύσκολο να πω όπως καταλαβαίνεις (είναι και αρκετά υποκειμενικός ο όρος), αλλά ακόμα κι αν υπολείπεται λίγο θα κερδίζει πολύ περισσότερους πόντους στο θέμα της οδήγησης.

Reaction score
8
Tις δυο πρωτες λυσεις που προτεινεις.
Μαλιστα θα ελεγα τον 255 και τον ναντ μιας και οι διαφορες με τον 355 ειναι πολυ μικρες.
Τον ντενον επισης τον προτεινω, λογω της μουσικοτητας του, αλλα κυριως για το πολυ καλο συστημα ισοσταθμισης χωρου που διαθετει.

Reaction score
1
Εγώ θα πήγαινα σαφώς για τον HK + NAD. Ο 355 είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καλός (απ' όσο βλέπω στα specs του δε θα έχεις πρόβλημα και με νέα format) και σε συνδυασμό με τον 272 θα έχεις λύσει και το θέμα της οδήγησης για πολύ καιρό (άσε που ακόμα και σε περίπτωση αναβάθμισης ο 272 δεν πάει χαμένος). Απ' τις επιλογές που έδωσες μου φαίνεται η πιο ολοκληρωμένη λύση.
Μάνο λόγω της "δυνατότητας" αναβάθμισης έβαλα και εγώ τον συνδιασμό αυτό. Γιατί όπως κι εσύ αναφέρεις ένας τελικός 2Χ150w ποτέ δεν πάει χαμένος (ειδικότερα αν πρόκειται για οικιακή χρήση) :126:

Τώρα βέβαια αν αυτός ο συνδυασμός θα είναι περισσότερο ή λιγότερο "μουσικός" σε σχέση με κάποιον απ' τους Marantz είναι δύσκολο να πω όπως καταλαβαίνεις (είναι και αρκετά υποκειμενικός ο όρος), αλλά ακόμα κι αν υπολείπεται λίγο θα κερδίζει πολύ περισσότερους πόντους στο θέμα της οδήγησης.
Το πρόβλημα είναι πως λόγω αντιπροσώπων μπορώ να ακούσω μόνο τους συνδιασμούς Denon + Dali & Marantz + KEF.
Οπότε για το θέμα της μουσικότητας πάντα θα υπάρχει ένα κενό...
Ωστόσο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ό,τι σε κάθε περίπτωση είναι προφανώς υποκειμενικό! :121:

Reaction score
1
Tις δυο πρωτες λυσεις που προτεινεις.
Μαλιστα θα ελεγα τον 255 και τον ναντ μιας και οι διαφορες με τον 355 ειναι πολυ μικρες.
Τον ντενον επισης τον προτεινω, λογω της μουσικοτητας του, αλλα κυριως για το πολυ καλο συστημα ισοσταθμισης χωρου που διαθετει.
Θανάση, μόνο λόγω των διαφορών στα specs μεταξύ 255 & 355 (που έχουν αναφερθεί και στο σχετικό θέμα για τον 255) κλίνω μάλλον προς τον 2ο (αν και η διαφορά τιμής είναι ένα ζήτημα).
Επίσης σαφώς θεωρώ ότι θα οδηγήσει και καλύτερα το κεντρικό και τα περιφερειακά, αφού σε περίπτωση επιλογής του NAD σαφώς δεν υπάρχει πρόβλημα για τα 2 μπροστινά ηχεία... :126:

Reaction score
8
Ο ντενον και ο μαραντζ ειναι πολυ κοντα ηχητικα, αλλωστε η ιδια εταιρια τους παραγει. Παντως ως ηχεια η αμεσοτητα των ομοκεντρικων της KEF, θα ηταν μονοδρομος για μενα. Ενσταση εχω μονον για τα σαμπ της εταιριας που θα επελεγα απο αλλον κατασκευαστη.

Reaction score
1
Ο ντενον και ο μαραντζ ειναι πολυ κοντα ηχητικα, αλλωστε η ιδια εταιρια τους παραγει. Παντως ως ηχεια η αμεσοτητα των ομοκεντρικων της KEF, θα ηταν μονοδρομος για μενα. Ενσταση εχω μονον για τα σαμπ της εταιριας που θα επελεγα απο αλλον κατασκευαστη.
Ναι προφανώς τα Dali ως ηχεία 4 οhms είναι πιό απαιτητικά στην οδήγηση από τα KEF που είναι 8 οhms.
Απλά , έχοντας ακούσει (σε έκθεση και όχι σε show room) και τα 2, τα θεωρώ -προσωπικά- αρκετά "μουσικά" ηχεία για τα χρήματα που ζητάνε (όχι όμως και τα μοναδικά, μην παρεξηγηθούμε κιόλας... :123:)

Όσο για το θέμα "sub" δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσω στην αγορά του, γιατί από τη στιγμή που μουσικά δεν μου προσφέρει κάτι, και μόνο "αισθητικά" και βιωματικά συμπληρώνει τη θέαση μίας ταινίας μάλλον θα μείνω σε στύλ "Χαβάη 5.0" :116:

Εξάλλου για 35 τετραγωνικά μάλλον μιά χαρά θα είμαστε με το μπάσσο από τα 2,5 ή 3 δρόμων μπροστινά!

Reaction score
8
ηχεια διαλεγεις αυτα που αρεσουν σε εσενα ηχητικα, αφου εσυ θα ζεις καθημερινα μαζι τους.

Reaction score
0
Εγω δεν αντεξα και πηρα τον DENON 2809 ,οντως το συστημα ισοσταθμισης ειναι παρα πολυ καλο ο ηχος παρα πολυ μουσικος!!δεν ειχε harman διαθεσιμους και επειδη δεν ηθελα να γυρισω σπιτι με αδεια χερια...........ξερετε η τρελα που μας πιανει.

Reaction score
0
Καλορίζικος .. νομιζω θα σε ικανοποιήσει αρκετά
Εγώ πήρα πριν λιγο καιρο τον μικρο του αδερφο (1909) και αμεσως ειδα (ακουσα μάλλον) διαφορά στην μουσική :103:

Εσενα θα παιζει καλύτερα μιας και λογω μεγαλύτερης ισχύος θα παιζει με περισσότερο αερα..

Reaction score
0
πριν ειχα eναν pioneer vsx 511 και τωρα καμια σχεση!πιο γεματος ηχος πιο μουσικος ....πιο αναλυτικος...πιο.....πιο...
τα jm lab 706 chorus εχουν αποκτησει αλλον αερα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.254
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87