η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση

Status
Not open for further replies.
Reaction score
4
Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοπ

Δύο ερωτήσεις :

1) Ποια είναι η "Τζουλη" :138:

2) 120dB μετρημένα ; !!! :111: Πως + γιατί ;
Τι εξυπηρετούν δηλαδή στην μουσική ;

Reaction score
1
Αν από εκεί που ψωνίζεις έχουν μόνο:
  • "6.5'αρακια kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης" και
  • "full range μεγάφωνα που παίζει από τα 30-40Hz μέχρι τα 100kHz και βγάζουν 120dB στη θέση ακρόασης με 20 watt ενισχυτή"
τότε πρέπει να σου πω ότι στο γαλαξία σου έχετε ενδιαφέρουσα τεχνογνωσία αλλά υστερείτε σε ποικιλία.

Γιάννη να σου απαντήσω, αλλά θα ξαναμπείς στο thread? Ή θα το κάνεις όπως στο άλλο με τους Hypex όπου μπήκες, έκραξες και, όταν σε ρώτησα ποιους ψηφιακούς έχεις ακούσει, εξαφανίστηκες;

Ερώτηση κρίσεως: "για να ακουσεις ενα κουαρτετο Σουμπερτ , η μια συμφωνια Μοτσαρτ ,η εστω μια τζαζια , η ακομα την Βανδη,,", 300 joule είναι καλά ή να βάλω μερικά κιλά ακόμα;
Με λιγα πιο λιγα τζαουλ σαν αποθηκη καλα ειναι, εξαφανιστηκα..δω ειμαι ομως με ψιλοπροβληματα..εχω ακουσει hypex 100, 400, ice power μπρρρρ!! και κατι μικρους τετοιους ,,,απο φιλαρακια ντιουιδες... μετρια πραγματα σαν απλο ακουσμα .Αλλα ειναι φτηνοι και χωρις βαρος μεγαλο .
Προσφατα ακουσα κατι ADAM ,ενεργα με 3 ψηφιακους πανω τους ,,και δεν,,,συνεχως ηθελες να χαμηλωσεις την ενταση ,σκετη ενοχληση,,διπλα ηταν κατι μονοδρομες μιζερες καταστασεις που ηταν πιο απολαυστικες σε απλο προγραμμα.:619:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
εχω ακουσει hypex 100, 400, ice power μπρρρρ!!
Hypex 180 θα εννοείς. :126:
Ποιό τρανζίστορ ξέρεις - και σε τι κόστος - που να παίζει καλύτερα από έναν, π.χ. Hypex 400HG με τα αντίστοιχα τροφοδοτικά;

Δε σε ρωτάω για λάμπες γιατί μιλάμε για διαφορετικό "target group"... Εκεί απλά δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Δύο ερωτήσεις :

1) Ποια είναι η "Τζουλη" :138:

2) 120dB μετρημένα ; !!! :111: Πως + γιατί ;
Τι εξυπηρετούν δηλαδή στην μουσική ;
Άμα υπάρχει άνθρωπος που ακούσει με μέση στάθμη είτε και κορυφές 120db πραγματικά τον λυπάμαι! :116:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Άμα υπάρχει άνθρωπος που ακούσει με μέση στάθμη είτε και κορυφές 120db πραγματικά τον λυπάμαι! :116:
Γιατί ρε? Το αυτί του μπορεί να είναι φτιαγμένο από το ίδιο υλικό με εκείνο το full range μεγάφωνο που μας περιέγραφε ο "αίλουρος" παραπάνω.. :142:

Reaction score
1
Ολα καλα ειναι ,,μην κολλαμε ομως σε εμμονες ιδεες ιδεοληψιες και ισχυρογνωμοσυνες ,και οτι νεο και συγχρονο ειναι καλο..η πιο καλο απο τα αλλα ....:202:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Ολα καλα ειναι ,,μην κολλαμε ομως σε εμμονες ιδεες ιδεοληψιες και ισχυρογνωμοσυνες ,και οτι νεο και συγχρονο ειναι καλο..η πιο καλο απο τα αλλα ....:202:
Θέλω να μου δώσεις μια ευθεία απάντηση στο εξής. Αν σε κάποιο κατάστημα ακούσεις έναν λαμπάτο ενισχυτή, του οποίου ο ήχος θα σου αρέσει υπερβολικά, και σε βολεύει και η ισχύς του, αλλά δεν θα έχει τις λάμπες του σε δημόσια θέα, θα τις έχει εσωτερικά, μέσα από το κάλυμμα, δηλαδή θα φαίνεται σαν ένα όμορφο κουτί, θα τον αγόραζες;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητικ

Θέλω να μου δώσεις μια ευθεία απάντηση στο εξής. Αν σε κάποιο κατάστημα ακούσεις έναν λαμπάτο ενισχυτή, του οποίου ο ήχος θα σου αρέσει υπερβολικά, και σε βολεύει και η ισχύς του, αλλά δεν θα έχει τις λάμπες του σε δημόσια θέα, θα τις έχει εσωτερικά, μέσα από το κάλυμμα, δηλαδή θα φαίνεται σαν ένα όμορφο κουτί, θα τον αγόραζες;
Mα αγαπητε δεν μιλησα για λαμπες ,,,εμμονες δεν εχω...επι της ερωτησης,, Οι λαμπες δεν ειναι σωστο να ειναι κεκαλυμμενες και γιαυτο δεν θα αγοραζα ενα κουτι τετοιο κεκλεισμενον.:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα

Mα αγαπητε δεν μιλησα για λαμπες ,,,εμμονες δεν εχω...επι της ερωτησης,, Οι λαμπες δεν ειναι σωστο να ειναι κεκαλυμμενες και γιαυτο δεν θα αγοραζα ενα κουτι τετοιο κεκλεισμενον.:107:
Γιατί δεν είναι σωστό;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
..οτι νεο και συγχρονο ειναι καλο..η πιο καλο απο τα αλλα ....:202:
Αυτό ισχύει στα ψηφιακά - δε μπορείς να πεις. :136:

Για πε τώρα εσύ Γιάννη που δεν είσαι, απ'ότι καταλαβαίνω, όλη μέρα κλεισμένος στα εργαστήρια..
Υπάρχουν ή όχι ηχεία με ένα full range μεγαφωνάκι που παίζουν μέχρι τα 12kHz και οι κάτοχοί τους ορκίζονται ότι δε χάνουν τίποτα στις υψηλές συχνότητες;
Επίσης έχει πάρει το μάτι σου τίποτα ενισχυτές που τους δηλώνουν ως 10W και ξεχνάνε να αναφέρουν ότι εκεί πάνω βγάζει 10% παραμόρφωση (έστω και με άρτιες τσαχπίνικες αρμονικές) ενώ στο 0,1% δίνουν κάτι λιγότερο 2W;

Εγώ εδώ βλέπω ενδιαφέρουσες αποκρίσεις:

Fostex FE208ΕΣ
Fostex FE207E
Fostex F200A
Seas Exotic F8

...και δε μιλάμε για φθηνά μεγάφωνα. Ειδικά η SEAS "δαγκώνει".

Θα έβαζα και ενισχυτή αλλά που να βρίσκεις μετρήσεις τέτοια ώρα..
Ρε Μπλάτσιο, ποιός ήταν εκείνος ο SET που κοιτάζαμε, ο "10W", που έβγαζε με το ζόρι 0,8 watt πριν αρχίσει να παραμορφώνει; Air Tight ήταν;

Δε λέω πως δεν έχω ακούσει και ευχάριστο ήχο από τέτοιας φιλοσοφίας σύστημα αλλά ήταν ακριβώς αυτό, απλά ευχάριστος. Ούτε live (αλήθεια ποιός θυμάται ότι η πιστότητα δεν αναφέρεται στην αναπαραγωγή του πραγματικού γεγονότος - το οποίο ούτως ή άλλως είναι ουτοπικό να το ζητάμε - αλλά στην αναπαραγωγή του μέσου;), ούτε τα απίστευτα άκρα, ούτε κάτι άλλο εξωπραγματικό.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Α, όχι, ο Air Tight με τις 300Β (και τα 8.500 ευρώ) τα πάει λίγο καλύτερα...

Όσο για τα 8W που υπόσχεται ο κατασκευαστής, αυτά αποδίδονται με υψηλές παραμορφώσεις (9%), ενώ η βέλτιστη περιοχή λειτουργίας του είναι έως και τα 5Wrms (μάξιμουμ 3% THD) και με τάση εισόδου όχι πάνω από 200mV.
Ηχος

Reaction score
4
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

.....
....
Υπάρχουν ή όχι ηχεία με ένα full range μεγαφωνάκι που παίζουν μέχρι τα 12kHz και οι κάτοχοί τους ορκίζονται ότι δε χάνουν τίποτα στις υψηλές συχνότητες;
....
....
Τώρα γίνεσαι άδικος..., μπορεί να ακούει από πικάπ ο άνθρωπος :102:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπ

Γιατί δεν είναι σωστό;
A για ευνοητους λογους.. Διαβαστε τα data των λαμπων ισχυος της sylvania πχ περι περιβαλλοντος λειτουργιας ,, σκεφτειτε την θερμανση νηματων και αλλα 80 -100 βατ για anode dissipation on idle ,για ενα μικρο ενισχυτη ...40χ2 βατ..
Δειτε τις μαυρισμενες πλακετες απο πολλους ενισχυτες τετοιους λογω της κατασκευης κλειστου κουτιου...
Μην εχουμε εμμονες...
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητικ

By the way, κανείς δεν είπε ότι οι μετρήσεις λένε όλη την αλήθεια..
Αλλά, το ρημάδι, άμα μετράει χάλια, συσκευή υψηλής πιστότητας δεν είναι.

Τώρα γίνεσαι άδικος..., μπορεί να ακούει από πικάπ ο άνθρωπος :102:
Κακέ! :136:
Έλα να ακούσεις τώρα που άλλαξα phono stage. :116:

Γιάννη, μετά το DAC, λαμπάτο Προ θα φτιάξω. Και το πικάπ το θεωρώ λάθος, αλλά λεφτά του σπρώχνω πότε-πότε.
Άλλο όμως το να επιλέγεις συνειδητά το "λάθος" γιατί πολύ απλά το γουστάρεις περισσότερο από το σωστό κι άλλο να επιλέγεις το λάθος και να νομίζεις ότι είσαι και ο πρώτος να'ουμ ο ψαγμένος που πήρες το καλύτερο.

Άσε που είχαμε συνεννοηθεί με το φίλο μας το Μιχάλη να μου φτιάξει κάποια στιγμή ένα περιποιημένο Scout Mk100. Αυτός μάλιστα. Ενισχυτής με cojones. Όχι cojones ενισχυτής.
Διότι ο σωστός ενισχυτής είναι σωστός είτε έχει fet είτε έχει λυχνίες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δ

A για ευνοητους λογους.. Διαβαστε τα data των λαμπων ισχυος της sylvania πχ περι περιβαλλοντος λειτουργιας ,, σκεφτειτε την θερμανση νηματων και αλλα 80 -100 βατ για anode dissipation on idle ,για ενα μικρο ενισχυτη ...40χ2 βατ..
Δειτε τις μαυρισμενες πλακετες απο πολλους ενισχυτες τετοιους λογω της κατασκευης κλειστου κουτιου...
Μην εχουμε εμμονες...
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ....
Οκ, κατάλαβα.

Reaction score
1
Αυτό ισχύει στα ψηφιακά - δε μπορείς να πεις. :136:

Για πε τώρα εσύ Γιάννη που δεν είσαι, απ'ότι καταλαβαίνω, όλη μέρα κλεισμένος στα εργαστήρια..
Επίσης έχει πάρει το μάτι σου τίποτα ενισχυτές που τους δηλώνουν ως 10W και ξεχνάνε να αναφέρουν ότι εκεί πάνω βγάζει 10% παραμόρφωση (έστω και με άρτιες τσαχπίνικες αρμονικές) ενώ στο 0,1% δίνουν κάτι λιγότερο 2W;

Εγώ εδώ βλέπω ενδιαφέρουσες αποκρίσεις:

Fostex FE208ΕΣ
Fostex FE207E
Fostex F200A
Seas Exotic F8

...και δε μιλάμε για φθηνά μεγάφωνα. Ειδικά η SEAS "δαγκώνει".

Θα έβαζα και ενισχυτή αλλά που να βρίσκεις μετρήσεις τέτοια ώρα..
Ρε Μπλάτσιο, ποιός ήταν εκείνος ο SET που κοιτάζαμε, ο "10W", που έβγαζε με το ζόρι 0,8 watt πριν αρχίσει να παραμορφώνει; Air Tight ήταν;

Δε λέω πως δεν έχω ακούσει και ευχάριστο ήχο από τέτοιας φιλοσοφίας σύστημα αλλά ήταν ακριβώς αυτό, απλά ευχάριστος. Ούτε live (αλήθεια ποιός θυμάται ότι η πιστότητα δεν αναφέρεται στην αναπαραγωγή του πραγματικού γεγονότος - το οποίο ούτως ή άλλως είναι ουτοπικό να το ζητάμε - αλλά στην αναπαραγωγή του μέσου;), ούτε τα απίστευτα άκρα, ούτε κάτι άλλο εξωπραγματικό.
Ε οχι και κλεισμενος στα εργαστηρια!!!! :110: Αλλωστε περναω κλιμακοστασιον ,,ουπς κλιμακτιριο θελω να ειπω ,,αλλωστε εχω και εμμονες κατα των bipolar τρανσιστορς σε AB1,,,προτιμω τους
διακοπτικους,:140:

Reaction score
1.842

... Υπάρχουν ή όχι ηχεία με ένα full range μεγαφωνάκι που παίζουν μέχρι τα 12kHz και οι κάτοχοί τους ορκίζονται ότι δε χάνουν τίποτα στις υψηλές συχνότητες; ...
Και δίκιο έχουν! Αν το αυτί δεν ακούει πάνω από 12 kHz δεν χάνεις τιποτα! :116:

Ο υποφαινόμενος π.χ. ακούει μέχρι 16 kHz, παραπάνω :406:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.183

χεχε,εχω το ιδιο δικαιωμα να ακουω και να κρινω ακουστικα τους class d...
χε χε χε, εγώ τα γράφω αγαπητέ μου, αλλά δεν έχεις αρκετή φαιά ουσία για να το κατανοήσεις. :135:

Και προφανώς ούτε για να αντιτάξεις κάποιο επιχείρημα. :136:

Διότι, απλά είναι τα πράγματα: δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ακούς και να κρίνεις ακουστικά τίποτε. (και αν νομίζεις πως έχεις, κράτα το για πάρτη σου και μη το λες παραέξω).

αυτά στα μάθαν σε κάτι κύκλους που καλά θα κάνεις να τους αποφεύγεις.

κακές παρέες...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.183

Προσφατα ακουσα κατι ADAM ,ενεργα με 3 ψηφιακους πανω τους ,,και δεν,,,συνεχως ηθελες να χαμηλωσεις την ενταση ,σκετη ενοχληση,,διπλα ηταν κατι μονοδρομες μιζερες καταστασεις που ηταν πιο απολαυστικες σε απλο προγραμμα.:619:
Μα Ιωάννη, γιατί με κάνεις να επαναλαμβάνομαι αδίκως?

Το πιο "απολαυστικό" είναι και από μένα και υποθέτω από όλο τον κόσμο αποδεκτό και ελκυστικό, αλλά είναι άλλο χόμπι. :135:

Στο χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, η οποιαδήποτε "μονόδρομη μίζερη κατάσταση" (όπως γλαφυρά περιγράφεις) δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τα πολυενισχυόμενα ADAM. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. :137:

Ταυτόχρονα να σου υπενθυμίσω, πως αν κάτσεις δίπλα σε ένα σετ ντραμς κι έναν τύπο με τρομπέτα και ακούς τη μουσική που θα παίζουν λάιβ, συνεχώς θα θες "να χαμηλωσεις την ενταση", γιατί θα είναι "σκετη ενοχληση", ενώ αντίθετα από το ραδιόφωνο του παππού σου το ίδιο μουσικό έργο θα ακούγεται πολύ πιο "απολαυστικό". (χρησιμοποιώ τις δικές σου γλαφυρές εκφράσεις, για να μπεις στο πνεύμα).

Φιλικά, αλλά παρακαλώ, να μην επαναλαμβάνομαι.

ΥΓ (άσχετο με σένα Γιάννη)
Σε αυτό το θρεντ, αν έχετε αντεπιχειρήματα σε αυτά που λέω (περιμένω λογικά να υπάρξουν, και δε σας κρύβω ότι έχω και αντίλογο) να τα πείτε. Αν δεν έχετε και θέλετε απλά να γράψετε το μακρύ σας και το κοντό σας, καλά θα κάνετε να μη γράφετε τίποτα. Καλύτερα να μασάτε.... :137:

Reaction score
0
Και εισαι εσυ ανθρωπος να κρινεις την φαια ουσια,οχι εμενα,αλλα οποιουδηποτε?
Ανθρωποι σαν και εσενα καταντησαν το συγκεκριμενο φορουμ καφενε.
Κακες παρεες δεν εχω αγαπητε.Λεφτα απο αυτο το χομπυ δεν εχω παρει ουτε και δωσει σε εμπορους.

Οσο για τους διακοπτικους θα εχω γνωμη,και ακουστικα και σε τεχνολογια.
Αυτο ελειψε,να μας λεει ο καθε πικραμενος αν θα εχουμε αποψη.

Δεν πατε να αλλαξετε κανενα καμενο ριμπον λεω εγω

@Κογιας/Δεν αγοραζω λαμπατους.Τους ετοιμους τους θεωρω γελοιους.Τους δικους μου τους φτιαχνω.Και αν εχουν πανω απο 0.5% ΤΗD τους ξανασχεδιαζω.Και αναγκαστικα ειναι εκτος κουτιου για τη ψυξη.Βλεπεις οι ανεμιστηρες ακουγονται οι καταραμενοι.

Το παραδειγμα της προσωπικης ερευνας σε διακοπτικους σε κινητηρες(και οχι επισημα του πολυτεχνειου)το εφερα για να μην νομιζει ο καθε wannabe τεχνολαγνος οτι μιλαει σε κανενα παρελθοντολαγνο.

Tα 120db κορυφης ειναι απαραιτητα αν μιλαμε για hi-fi,και ρεαλιστικες σταθμες.Εκτος αν εθελοτυφλουμε.

Οσο για τα joule,αφου δεν χρειαζονται,πεστε μας ποσα uF εχει ο super τρανζιστορατος που κανατε review τελευταια φορα κυρ Κογια

Over & out

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal