η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση

Status
Not open for further replies.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Δυστυχώς η πλειονότητα των συγκριτικών δοκιμών, και μάλιστα τυφλών, που γίνονται σε διάφορα συστήματα είναι ανοργάνωτες και παραπλανητικές στα αποτελέσματά τους. Και οι λόγοι είναι προφανείς:
Ο κάθε ακροατής πρέπει να έχει συνηθίσει και να γνωρίζει καλά τις φυσιογνωμίες:
1. Του συστήματος που ακούει
2. Της ηχογράφησης
3. Του χώρου που γίνεται η δοκιμή
Αν ένα από αυτά δεν ισχύει τα συμπεράσματά του απλά θα δείχνουν την προτίμησή του για την συγκεκριμένη περίπτωση και τίποτε άλλο.
Στην περίπτωση ας πούμε σύγκρισης 2 DAC, αυτό που θα του αρέσει, μπορεί κάλλιστα να μην είναι ούτε το πιστότερο, ούτε αυτό που θα ταίριαζε καλύτερα στο σύστημά του.

O Martin Colloms είχε πει σε μία συνέντευξη πως έκανε τα blind tests με στόχο να αυτοπροστατευτεί από την υποκειμενικότητα:
Καλούσε ένα πάνελ έμπειρων γνωστών του ακροατών :
1. που ήξερε καλά τις υποκειμενικές αρέσκειες του καθενός
2. που ο καθένας από αυτούς ήξερε καλά το χώρο και το σύστημά που άκουγε
3. που ο καθένας έλεγε τη γνώμη του με την ηχογράφηση που διάλεγε ο ίδιος.
Και όλα αυτές τις γνώμες τις συνέθετε για να βγάλει συμπεράσματα και να τα αντιπαραβάλλει με τα δικά του.

Σας βεβαιώ οτι σε ηχογραφήσεις που κάνω και γνωρίζω καλά τι φυσιογνωμία και χροιές έχω επιδιώξει με τα μικρόφωνα, το στήσιμο και τη μίξη, και με αυτές ακόμη μπορεί να γελαστώ για το ποιά συσκευή αναπαράγει πιστότερα. Μπορώ όμως να πω εύκολα από ποιά θάθελα να ακούω.
Θ.Ζ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Δυστυχώς η πλειονότητα των συγκριτικών δοκιμών, και μάλιστα τυφλών, που γίνονται σε διάφορα συστήματα είναι ανοργάνωτες και παραπλανητικές στα αποτελέσματά τους. Και οι λόγοι είναι προφανείς:
2. Της ηχογράφησης
Αν ένα από αυτά δεν ισχύει τα συμπεράσματά του απλά θα δείχνουν την προτίμησή του για την συγκεκριμένη περίπτωση και τίποτε άλλο.
Στην περίπτωση ας πούμε σύγκρισης 2 DAC, αυτό που θα του αρέσει, μπορεί κάλλιστα να μην είναι ούτε το πιστότερο, ούτε αυτό που θα ταίριαζε καλύτερα στο σύστημά του.

O Martin Colloms είχε πει σε μία συνέντευξη πως έκανε τα blind tests με στόχο να αυτοπροστατευτεί από την υποκειμενικότητα:
Και όλα αυτές τις γνώμες τις συνέθετε για να βγάλει συμπεράσματα και να τα αντιπαραβάλλει με τα δικά του.

Σας βεβαιώ οτι σε ηχογραφήσεις που κάνω και γνωρίζω καλά τι φυσιογνωμία και χροιές έχω επιδιώξει με τα μικρόφωνα, το στήσιμο και τη μίξη, και με αυτές ακόμη μπορεί να γελαστώ για το ποιά συσκευή αναπαράγει πιστότερα. Μπορώ όμως να πω εύκολα από ποιά θάθελα να ακούω.
Θ.Ζ.

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο
Κάνεις δεν παίρνει το σωστό (που δεν του αρέσει )
Όλοι αγοράζουν αυτό που τους ακούγετε καλύτερα
Και μετά αρχίζουν της ανταλλαγές για το καλύτερο

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.237
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

και μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.

(κλόπι-ράιτ -> μάτριξ) :135::135::135:
Μιά και περιλάβαμε το "Matrix",μήπως ο ιατρός-καλλιτέχνης θέλει τελικά να δείξει την αξία της άποψης "Μην προσπαθείς να λυγίσεις το κουτάλι...Σκέψου απλά ότι δεν υπάρχει κουτάλι";:125:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103

Επειδή οι περισσότεροι ακούμε σε σαλόνια, είναι άδικο να μιλήσουμε για ποιότητα και να ρίξουμε την ευθύνη στις συσκευές και τις ικανότητές τους.
Χρυσόστομε! :145:

Ταυτόχρονα, στο σαλόνι μας, δε μπορούμε ουσιαστικά να έχουμε άποψη για τις εν λόγω συσκευές... :144:

Φυσικά έχουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη για το πως ακούγονται όλες μαζί στο σαλόνι μας, η οποία είναι (ή οφείλει να είναι) για όλους τους άλλους εντελώς αδιάφορη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοπ

Τελικά όμως πως καθορίζουμε αυτό το ΠΙΣΤΑ :118:
Αυτό καθορίζεται εύκολα. :137:
Πρώτα χώρος. Χωρίς χώρο, άστο, πάρε οτιδήποτε, δεν έχει σημασία.
Μετά δες κάποιες (απλές) παραμέτρους.
πχ
Χαμηλές παραμορφώσεις, ισορροπημένη απόκριση στο ακουστικό φάσμα, σωστή φασική απόκριση, επίτευξη επιθυμητής στάθμης, ικανοποιητική οδήγηση ηχείου για τις στάθμες αυτές, δυνατότητα αναπαραγωγής του δυναμικού εύρους του χρησιμοποιούμενου μέσου.

Εδώ είναι τα δύσκολα γιατί:
α) Αν το καθορίζουμε από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά πως εξασφαλίζουμε ότι οι δύο υπό σύγκριση συσκευές έχουν μετρηθεί από το ίδιο σύστημα, με τις ίδιες συνθήκες και με την ίδια μεθοδολογία και αξιοπιστία.
Και μην μου πει κανένας τις μετράμε οι ίδιοι γιατί εγώ που θέλω να αγοράσω τελικό δεν μπορώ να βγω παγανιά και να μετρήσω όλους τους τελικούς τις οικονομικής κατηγορίας που με ενδιαφέρουν γιατί δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τον εξοπλισμό, ούτε τις γνώσεις πιθανόν για να το πράξω.
Άρα να επιλέξω από τα φυλλάδια των τεχνικών χαρακτηριστικών; Τι αξιοπιστία, πληρότητα πληροφορίας και συγκρισιμότητα έχουν;
Δε χρειάζεται το (α). Λάθος σκέψη.
Ούτε χρειάζεται να μετράμε οι ίδιοι.
Από τα φυλλάδια των τεχνικών προδιαγραφών μπορείς να αντλήσεις τις περισσότερες πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι ΓΝΩΣΕΙΣ.
Για κάθε χόμπι.
Πρέπει να μάθεις.
ΑΝ μάθεις, μπορείς να ξεχωρίσεις, να επιλέξεις, να διακρίνεις.

β) Αν το καθορίζουμε με τα αφτιά μας πως στα κομμάτια ξέρουμε ποια ήταν η αρχική ηχογράφηση προκειμένου να την αξιολογήσουμε. Που ξέρουμε τι άκουγε ο ηχολήπτης, τι αλλοίωση εισήγαγε το μικρόφωνο και τελικά τσιρίζει το μηχάνημα ή φταίει ο χώρος που έγινε η ηχογράφηση και είναι λογικό να σου παίρνει τα αυτιά; Για να μην ρωτήσω πως πρέπει να ακούγετε σωστά μια ηλεκτρική κιθάρα!
Πως βγάζω τον παράγοντα μ' αρέσει όταν εγώ ακούω και κρίνω;
Και τελικά μπας και εγώ δεν ακούω σωστά αλλά το λάθος του Χ μηχανήματος ταιριάζει γάντι στην ακουστική ανισορροπία του αυτιού μου;

Συγνώμη αν σας την χαλάω αλλά μήπως τελικά σε αυτό το χόμπι μόνη αξία έχει το μου γουστάρει, μου αρέσει, μου ταιριάζει και καθόλου δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων;;;
Όχι, τα αυτιά μας είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία μετρήσεων.:139:

Αν επιλέξεις αυτό που "γουστάρεις" κάνεις απλά το χαβαλέ σου και ίσως περνάς καλά. Αλλά δεν έχεις καν αγγίξει την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Είναι άλλο χόμπι η ακρόαση μουσικής κι άλλο το Hi-Fi.:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103

2. Της ηχογράφησης

Θ.Ζ.
Άριστα. Έτσι ακριβώς.

Η οποιαδήποτε "ακρόαση", τυφλή ή όχι, δε δείχνει τι παίζει καλύτερα, δείχνει τι αρέσει περισσότερο.

Η τυφλή ακρόαση σε συσκευές έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ όταν καταρρίπτει ΜΥΘΟΥΣ, όταν αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα σε 2 ντακ που το ένα κοστίζει το 1000-πλάσιο του αλλουνού, ή όταν συγκρίνονται 2 καλώδια με διαφορά κοστολογίου για γέλια..:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103

Μιά και περιλάβαμε το "Matrix",μήπως ο ιατρός-καλλιτέχνης θέλει τελικά να δείξει την αξία της άποψης "Μην προσπαθείς να λυγίσεις το κουτάλι...Σκέψου απλά ότι δεν υπάρχει κουτάλι";:125:
Ακριβώς.:137:

Μη προσπαθείς να μου δείξεις το ειδικό βάρος της αξίας της άποψής σου για το ποιά συσκευή παίζει καλύτερα.
Δεν υπάρχει τέτοια αξία... :145:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103

Κάνεις δεν παίρνει το σωστό (που δεν του αρέσει )
Όλοι αγοράζουν αυτό που τους ακούγετε καλύτερα
Και μετά αρχίζουν της ανταλλαγές για το καλύτερο
όχι.
μετά συνεχίζουν τον ίδιο χαβά.
συνεχίζουν τις αλλαγές για αυτό που (δήθεν) (ίσως) τους ακούγεται (ακόμα) καλύτερα. :137:

Λες και από πλευράς χώρου ή από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής έχουν πιάσει τον παππά από τα ....δια.:144:

Reaction score
715
Nikos Tsarouchas wrote:
..........Από ότι ένας κοινός νους συμπεραίνει, εάν οι ακροατές δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν "τυφλά" τις συσκευές που παίζουν, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους. Και εδώ σε θέλω μάστορα... κάτσε και βρες στα τυφλά, εάν αυτό που παίζει είναι πικάπ ή cd (ηχογραφημένο από τον ίδιο δίσκο στο ίδιο γραμμόφωνο). Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι σε μια τέτοια τυφλή ακρόαση θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι (λίγο πριν σουβλιστεί για την εθνική μας εορτή). Στο παρελθόν, έχουμε αναφερθεί εμπεριστατωμένα στην διαδικασία ενός blind test. ..............

Επειδή μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβως εννοείς μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Βλέπεις τώρα τη διαφορά με τις γυναίκες, Θανάση μου;
Αν εσύ μου πεις ότι η τάδε κοπέλα, ύψους 1,60μ., δεν είναι χοντρή και η ζυγαριά δείξει 90 κιλά, κάπου εκεί εξαντλούνται και τα επιχειρήματά σου. Μπορείς να μου πεις "εγώ γουστάρω τις χοντρές" (και δε θα μπορώ να πω τίποτα) αλλά δε θα μπορείς σε καμία περίπτωση να ισχυριστείς ότι δεν είναι χοντρή εφόσον βγάζει ένα Δείκτη Μάζας Σώματος που προσεγγίζει τα όρια των σοβαρά παχύσαρκων ατόμων.

Στον ήχο όμως ο άλλος δεν αρκείται στο "εγώ γουστάρω τις χοντρές" (που, είπαμε, εκεί πας πάσσο) αλλά το συνεχίζει και με... χοντράδες (pun intended) του τύπου "αυτό είναι το ιδανικό βάρος που θα πρέπει να έχει μία γυναίκα και οι άλλες έχουν το πρόβλημα".

Όπου "χοντρή γυναίκα" βάλε "full range σύστημα με ηχείο που ανεβαίνει μέχρι τα 12kHz με το ζόρι, ταιριασμένο με ενισχυτή που βγάζει 10% παραμόρφωση για να δώσει 96dB στη θέση ακρόασης" και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Reaction score
1.842

Nikos Tsarouchas wrote:
..........Από ότι ένας κοινός νους συμπεραίνει, εάν οι ακροατές δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν "τυφλά" τις συσκευές που παίζουν, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους. Και εδώ σε θέλω μάστορα... κάτσε και βρες στα τυφλά, εάν αυτό που παίζει είναι πικάπ ή cd (ηχογραφημένο από τον ίδιο δίσκο στο ίδιο γραμμόφωνο). Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι σε μια τέτοια τυφλή ακρόαση θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι (λίγο πριν σουβλιστεί για την εθνική μας εορτή). Στο παρελθόν, έχουμε αναφερθεί εμπεριστατωμένα στην διαδικασία ενός blind test. ..............

Επειδή μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβως εννοείς μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;
Αυτό που κατάλαβα είναι
  1. Αν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι παίζει, αυτόματα προκύπτει πως (γι' αυτούς τουλάχιστον) οι συσκευές είναι ισάξιες.
  2. Αν, παρ' όλα αυτά, πιεστούν να καταχωρήσουν απόψεις διαφοράς ποιότητας, αυτές θα είναι φαιδρές.
Σε βοήθησα;

Reaction score
0
Όπου "χοντρή γυναίκα" βάλε "full range σύστημα με ηχείο που ανεβαίνει μέχρι τα 12kHz με το ζόρι, ταιριασμένο με ενισχυτή που βγάζει 10% παραμόρφωση για να δώσει 96dB στη θέση ακρόασης" και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Ενω ενα 6.5'αρακι kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης,ειναι καλυτερο απο ηχειο που κτυπα χαλαρα 100ΚHz,και ανετα και ασυμπιεστα 120db στη θεση ακροασης...μετρημενα....ολα αυτα απο ενισχυτακο με αποθεμα 300joule στο τροφοδοτικο.....στα 20Watt:142:
Βρε αντε γεια....:142:

Reaction score
1
Ενω ενα 6.5'αρακι kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης,ειναι καλυτερο απο ηχειο που κτυπα χαλαρα 100ΚHz,και ανετα και ασυμπιεστα 120db στη θεση ακροασης...μετρημενα....ολα αυτα απο ενισχυτακο με αποθεμα 300joule στο τροφοδοτικο.....στα 20Watt:142:
Βρε αντε γεια....:142:
Μα τι λες ,, για να ακουσεις ενα κουαρτετο Σουμπερτ , η μια συμφωνια Μοτσαρτ ,η εστω μια τζαζια , η ακομα την Βανδη,,
χρειαζεσαι 2-5 κιλοβατ και μαιστα ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΑ ,και μαιστα με ηχεια
σαν μπαλκονοπορτες στα 3 μετρα .....:608:...μετα το χαος του ηχου ..........:140:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ενω ενα 6.5'αρακι kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης,ειναι καλυτερο απο ηχειο που κτυπα χαλαρα 100ΚHz,και ανετα και ασυμπιεστα 120db στη θεση ακροασης...μετρημενα....ολα αυτα απο ενισχυτακο με αποθεμα 300joule στο τροφοδοτικο.....στα 20Watt
Βρε αντε γεια....
Αν από εκεί που ψωνίζεις έχουν μόνο:
  • "6.5'αρακια kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης" και
  • "full range μεγάφωνα που παίζει από τα 30-40Hz μέχρι τα 100kHz και βγάζουν 120dB στη θέση ακρόασης με 20 watt ενισχυτή"

τότε πρέπει να σου πω ότι στο γαλαξία σου έχετε ενδιαφέρουσα τεχνογνωσία αλλά υστερείτε σε ποικιλία.

Μα τι λες ,, για να ακουσεις ενα κουαρτετο Σουμπερτ , η μια συμφωνια Μοτσαρτ ,η εστω μια τζαζια , η ακομα την Βανδη,,
χρειαζεσαι 2-5 κιλοβατ και μαιστα ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΑ ,και μαιστα με ηχεια
σαν μπαλκονοπορτες στα 3 μετρα ........μετα το χαος του ηχου ..........
Γιάννη να σου απαντήσω, αλλά θα ξαναμπείς στο thread? Ή θα το κάνεις όπως στο άλλο με τους Hypex όπου μπήκες, έκραξες και, όταν σε ρώτησα ποιους ψηφιακούς έχεις ακούσει, εξαφανίστηκες;

Ερώτηση κρίσεως: "για να ακουσεις ενα κουαρτετο Σουμπερτ , η μια συμφωνια Μοτσαρτ ,η εστω μια τζαζια , η ακομα την Βανδη,,", 300 joule είναι καλά ή να βάλω μερικά κιλά ακόμα;

Reaction score
0
Αν από εκεί που ψωνίζεις έχουν μόνο:
  • "6.5'αρακια kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης" και
  • "full range μεγάφωνα που παίζει από τα 30-40Hz μέχρι τα 100kHz και βγάζουν 120dB στη θέση ακρόασης με 20 watt ενισχυτή"

τότε πρέπει να σου πω ότι στο γαλαξία σου έχετε ενδιαφέρουσα τεχνογνωσία αλλά υστερείτε σε ποικιλία.

Γιάννη να σου απαντήσω, αλλά θα ξαναμπείς στο thread? Ή θα το κάνεις όπως στο άλλο με τους Hypex όπου μπήκες, έκραξες και, όταν σε ρώτησα ποιους ψηφιακούς έχεις ακούσει, εξαφανίστηκες;

Ερώτηση κρίσεως: "για να ακουσεις ενα κουαρτετο Σουμπερτ , η μια συμφωνια Μοτσαρτ ,η εστω μια τζαζια , η ακομα την Βανδη,,", 300 joule είναι καλά ή να βάλω μερικά κιλά ακόμα;
Απο εκει που ψωνιζω υπαρχουν τα παντα,και οτι δεν υπαρχει το φτιαχνουμε.Εφ'οσων πιστευεις οτι "Όπου "χοντρή γυναίκα" βάλε "full range σύστημα με ηχείο που ανεβαίνει μέχρι τα 12kHz με το ζόρι, ταιριασμένο με ενισχυτή που βγάζει 10% παραμόρφωση για να δώσει 96dB στη θέση ακρόασης" και θα καταλάβεις τι εννοώ." καποιος πρεπει να σου πει οτι ανθρωποι που ακουνε απο ""6.5'αρακια kevlar της πλακας,των 10ευρο λιανικης""
και κρινουν ηχεια των""full range μεγάφωνα που παίζει από τα 30-40Hz μέχρι τα 100kHz και βγάζουν 120dB στη θέση ακρόασης με 20 watt ενισχυτή"" πρεπει να ψαχτουν αλλο λιγο ακομα.

Ο αρχηγος σας ειναι?

Βαλε και ενα κιλο μαριδα αν θες.

Και αν πιστευεις οτι συναρμολογωντας ενα κιτ hypex εγινες και μηχανικος,περνα απο το εργαστηριο ρομποtικης στο πολυτεχνειο Πατρας να σου δειξω που και πως γινεται ερευνα σε διακοπτικους drivers.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Και αν πιστευεις οτι συναρμολογωντας ενα κιτ hypex εγινες και μηχανικος,περνα απο το εργαστηριο ρομποtικης στο πολυτεχνειο Πατρας να σου δειξω που και πως γινεται ερευνα σε διακοπτικους drivers.
1)Δεν είμαι μηχανικός και δεν θέλω να γίνω μηχανικός (όχι γιατί μπορεί να είσαι στο Πολυτεχνείο και να μην ξέρεις να κάνεις quote, αλλά για άλλους λόγους). Είμαι αυτό ακριβώς που επέλεξα να είμαι.

2)Δεν έχω Hypex και τα Hypex δεν θέλουν καν συναρμολόγηση. Βλέπω τα εκτός εργαστηρίου δεν τα παρακολουθείς και πολύ - αλλά βέβαια αυτό δε σε εμποδίζει να έχεις άποψη. :142:

3)Αν με τα εργαστήρια και τις ρομποτικές έπρεπε να ψαρώσω, διάλεξες λάθος άνθρωπο καθότι από ακαδημαϊκούς έχουμε μπόλικους στην οικογένεια μου και έχω περάσει από αρκετά εργαστήρια ώστε να ξέρω ότι το να βρίσκεσαι μέσα σε ένα από αυτά δε λέει τίποτα ούτε για το μυαλό σου, ούτε για τις γνώσεις ούτε για οτιδήποτε άλλο πέραν του ότι είχες τα τυπικά προσόντα όταν έψαχναν κόσμο. Και, δυστυχώς, έχω φάει στη μάπα πολλούς που είχαν τα τυπικά προσόντα και στο εργαστήριο έπρεπε οι υπόλοιποι να βγάλουν διπλή δουλειά για να καλύψουν το χάος που άφηναν πίσω τους.

Reaction score
0
χεχε,εχω το ιδιο δικαιωμα να ακουω και να κρινω ακουστικα τους class d,οπως εχεις και εσυ να δικαιωμα να ακους και να κρινεις οτιδηποτε εχει σχεση με το audio.
Η πλακα ειναι οτι διαφοροι συναρμολογητες-οπως θελεις πες τους,μου γινονται πρωτη φιρμα μηχανικοι,και εχουν αποψη για τεχνολογιες (ημαρτον)
Για να διδαξεις γραφη-αναγνωση περιμενε πρωτα να βγαλεις το δημοτικο

Reaction score
0
Βλεπω αρπαχτηκες...χεχε.
Δεν πειραζει.Βλεπεις,οτι σου ειπα ειναι για να προσγειωθεις λιγο και να χαλαρωσεις γιατι την ειδες πολλης τελευταια,κρινοντας τα παντα και παιζοντας το μεγαλος κατασκευαστης.Οσο για τα quote,ναι ειναι μεγαλη επιστημη τελικα.Πρεπει να σε προτεινουμε για δεπ που τα καταφερνεις τοσο καλα...
Anyway,πριν να κρινεις αυτα που κρινεις,φροντισε να ακουσεις λιγο και να διαβασεις λιγο περισσοτερο
Φιλακια

Κώστας Φ.

Reaction score
895
χεχε,εχω το ιδιο δικαιωμα να ακουω και να κρινω ακουστικα τους class d,οπως εχεις και εσυ να δικαιωμα να ακους και να κρινεις οτιδηποτε εχει σχεση με το audio.
Αν ακούς τότε ναι έχεις το δικαίωμα να κρίνεις αν και - για να μην είμαστε και τελείως εκτός θέματος - η κρίση αυτή δεν έχει καμία ουσιαστική αξία για κανένα πλην (ενδεχομένως) του εαυτού σου.

Αν δεν έχεις ακούσει και πάλι βασίζεσαι σε υποκειμενικά στοιχεία για να βγάλεις μία κρίση (έτσι απλά γιατί πρέπει να έχεις μία άποψη / για να σε πηγαίνουν οι φίλοι σου / whatever), τότε πάμε σε άλλες καταστάσεις... Κι όταν δεν ξέρεις καν τι είναι και πως φτιάχνεται ένας Hypex, δεν μπορείς να με πείσεις ότι τον έχεις ακούσει κιόλας..

Πάντως αν έχετε μισό μηχανικό σαν τον Bruno Putzeys εκεί στην Πάτρα, κάτι καλό θα βγάλετε κάποια στιγμή είμαι σίγουρος.

Βλεπω αρπαχτηκες...χεχε.
Δεν πειραζει.Βλεπεις,οτι σου ειπα ειναι για να προσγειωθεις λιγο και να χαλαρωσεις γιατι την ειδες πολλης τελευταια,κρινοντας τα παντα και παιζοντας το μεγαλος κατασκευαστης.Οσο για τα quote,ναι ειναι μεγαλη επιστημη τελικα.Πρεπει να σε προτεινουμε για δεπ που τα καταφερνεις τοσο καλα...
Anyway,πριν να κρινεις αυτα που κρινεις,φροντισε να ακουσεις λιγο και να διαβασεις λιγο περισσοτερο
Φιλακια
Ευτυχώς που έχω εσένα και με προσγειώνεις.
Με τη βοήθειά σου ελπίζω μία μέρα να γίνω μεγάλος και τρανός μηχανικός ώστε να μου εμπιστεύονται οι aliens τα full-range τους.

Πάντως στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΙΤΕ δεν είχαμε ποτέ ως κριτήριο αξιολόγησης τα quote.
Ποιός ξέρει... Αν ποτέ κλείσει το ΙΤΕ και το ΕΙΕ, μπορεί να καταλήξω στο Πολυτεχνείο Πάτρας και να μου τα δώσεις από κοντά τα φιλάκια. Αν κάνετε μέλη ΔΕΠ όσους πετυχαίνουν τα quote, με βλέπω Πρύτανη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904

Η πλακα ειναι οτι διαφοροι συναρμολογητες-οπως θελεις πες τους,μου γινονται πρωτη φιρμα μηχανικοι,και εχουν αποψη για τεχνολογιες (ημαρτον)
Για να διδαξεις γραφη-αναγνωση περιμενε πρωτα να βγαλεις το δημοτικο
Δηλαδή ,όποιος λέει πως τα μεγάφωνα οδηγούνται με Joule, έχει μάθει γραφή και ανάγνωση;

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius