η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση

Status
Not open for further replies.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

...Οσο για τα joule,αφου δεν χρειαζονται,πεστε μας ποσα uF εχει ο super τρανζιστορατος που κανατε review τελευταια φορα κυρ Κογια

Over & out

Ουδέποτε είπα πως δεν χρειάζονται, αλλ' απλώς διηρωτήθην, αυτός που εμπλέκει τα Joule με τα μF και τα watt, ξέρει άραγε - έστω - γραφή και ανάγνωση;

Reaction score
0
Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοπ

Το Hi-Fi είναι αντικειμενικό - τεχνικό θέμα. :141:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΕΣΟ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΔΕΝ <<ΠΡΕΠΕΙ>> ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
Au contraire mon ami. Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν ακούς μουσική είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς . Οπως πρέπει να σου αρέσει και η γυναίκα ( εκείνο το απροσδιόριστο και απόλυτα υποκειμενικό στοιχείο που λέγεται "σέξυ" ) που είσαι μαζί της , όπως πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό που σου αρέσει.

Είναι πολύ μικρή η ζωή μας για να προσαρμόζεσαι στις "αντικειμενικές" απόψεις τρίτων , εάν σου δημιουργούν πρόβλημα στην απόλαυση σου ακόμα και αν είναι "λάθος" ( τι είναι πάλι αυτό ;:138: .)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητικ

Μα Ιωάννη, γιατί με κάνεις να επαναλαμβάνομαι αδίκως?

Το πιο "απολαυστικό" είναι και από μένα και υποθέτω από όλο τον κόσμο αποδεκτό και ελκυστικό, αλλά είναι άλλο χόμπι. :135:

Στο χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, η οποιαδήποτε "μονόδρομη μίζερη κατάσταση" (όπως γλαφυρά περιγράφεις) δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τα πολυενισχυόμενα ADAM. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. :137:

Ταυτόχρονα να σου υπενθυμίσω, πως αν κάτσεις δίπλα σε ένα σετ ντραμς κι έναν τύπο με τρομπέτα και ακούς τη μουσική που θα παίζουν λάιβ, συνεχώς θα θες "να χαμηλωσεις την ενταση", γιατί θα είναι "σκετη ενοχληση", ενώ αντίθετα από το ραδιόφωνο του παππού σου το ίδιο μουσικό έργο θα ακούγεται πολύ πιο "απολαυστικό". (χρησιμοποιώ τις δικές σου γλαφυρές εκφράσεις, για να μπεις στο πνεύμα).

Φιλικά, αλλά παρακαλώ, να μην επαναλαμβάνομαι.

Καλημερα..

Επιτρεψε μου να ειπω οτι ειμαι τουλαχιστον 35 χρονια επαγγελματιας μουσικος με απειρες ωρες παλκου και στουντιου,,γνωριζω απολυτα πως ειναι να εχεις πισω σου, η διπλα σου πνευστο οργανο η κρουστα η και μεγαλη ορχηστρα..και δεν ειναι καθολου ενοχληση για να θες να χαμηλωσεις την ενταση,, ειναι απολυτα "απολαυστικο". :615:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοπ

Au contraire mon ami. Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν ακούς μουσική είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς . Οπως πρέπει να σου αρέσει και η γυναίκα ( εκείνο το απροσδιόριστο και απόλυτα υποκειμενικό στοιχείο που λέγεται "σέξυ" ) που είσαι μαζί της , όπως πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό που σου αρέσει.

Είναι πολύ μικρή η ζωή μας για να προσαρμόζεσαι στις "αντικειμενικές" απόψεις τρίτων , εάν σου δημιουργούν πρόβλημα στην απόλαυση σου ακόμα και αν είναι "λάθος" ( τι είναι πάλι αυτό ;:138: .)
Bρε συ Doc, δηλαδή, επειδής εμένα μ' αρέσει ο Caruso ακόμη κι αν τον ακούω από το τρανζιστοράκι, αυτό σημαίνει πως πρέπει να μη δεχθώ και να μην προσαρμοσθώ με την αντικειμενική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά να σκούζω και να χτυπιέμαι σαν κακομαθημένο 10χρονο που ο συμμαθητής του πήρε καλύτερη μπάλα; Άντε, να κάτσουμε τότε να μας καθαρίζει τα δόντια ο οδοντίατρος χωρίς αναισθητικό.

Reaction score
0

Bρε συ Doc, δηλαδή, επειδής εμένα μ' αρέσει ο Caruso ακόμη κι αν τον ακούω από το τρανζιστοράκι, αυτό σημαίνει πως πρέπει να μη δεχθώ και να μην προσαρμοσθώ με την αντικειμενική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά να σκούζω και να χτυπιέμαι σαν κακομαθημένο 10χρονο που ο συμμαθητής του πήρε καλύτερη μπάλα; Άντε, να κάτσουμε τότε να μας καθαρίζει τα δόντια ο οδοντίατρος χωρίς αναισθητικό.
Αλλού το πας :137: . Αλλά κάνω πως δε καταλαβαίνω :142: . Εγώ λοιπόν λέω το αυτονόητο . Και το εξηγώ με παράδειγμα . Ερχεσαι π.χ σπίτι μου και μου λές δεν ακούς "σωστά" . Μου υποδεικνύεις, μάλιστα , ως σπλαχνικός και ευπροσήγορος Ημίθεος τις "σωστές" λύσεις . Και έστω ότι τις εφαρμόζω και δεν μου αρέσει αυτό που προτείνεις και που είναι τεχνικά σωστό . Προσωπικά θα επιστρέψω στην προτέρα κατάσταση , έστω κι αν δεν συμφωνείς . Το πολύ-πολύ να μην ακούμε μουσική μαζί :142:.
Είμαι ανοικτός στην δοκιμή αλλά διατηρώ το δικαίωμα της αποδοχής των αποτελεσμάτων της

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητικ

Ουδέποτε είπα πως δεν χρειάζονται, αλλ' απλώς διηρωτήθην, αυτός που εμπλέκει τα Joule με τα μF και τα watt, ξέρει άραγε - έστω - γραφή και ανάγνωση;
:142:Δηλαδη δεν εχουν σχεση μεταξυ τους?

Να μην αρχισω...
Α...να μην ξεχνιομαστε,ανθρωποι που πριν μηνες δεν ηξεραν το νομο του Ohm δεν πρεπει να ρωτουν οποιοδηποτε αν ξερει γραφη:142::142:

Αγιες Μερες που ερχονται,δεν αξιζει.Δικαιωμα του καθενος να λεει οτι θελει μαλλον.Ο ενας να λεει δεν πρεπει να σου αρεσει αυτο που ακους,για φαια ουσια και αλλα φαιδρα,ο αλλος ονειρευεται την Τζουλη...και εγω μπορει να την ειπα αδικα στο Κωστα,μπορει και οχι.Δεν πειραζει.Καλη βδομαδα.Τελος απο μενα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910

Τέλος πάντων, ας μη συφιλλιαστώ. Άιντε κυριακάτικα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Και δίκιο έχουν! Αν το αυτί δεν ακούει πάνω από 12 kHz δεν χάνεις τιποτα! :116:
Ναι, δεν χρειάζεται να παίζει πάνω από τα 12 αλλά μετά ψάχνουν για μεγάφωνο που παίζει μέχρι τα 100...

Οσο για τους διακοπτικους θα εχω γνωμη,και ακουστικα και σε τεχνολογια.
Αυτο ελειψε,να μας λεει ο καθε πικραμενος αν θα εχουμε αποψη.
Να έχεις άποψη αν είναι τόσο σημαντικό για σένα αλλά για ό,τι έχεις, τουλάχιστον, ακούσει.
Γιατί είπαμε, τους Hypex το πολύ να τους είχες δει από φωτογραφία αν κρίνω από τα σχόλια σου. Αλήθεια είχες υπόψην σου ποιός είναι ο Bruno που έβαλα παραπάνω? Εκεί στην Πάτρα έχετε αναπτύξει κάτι καλύτερο από τους UcD και το κρατάτε κρυφό;

Δεν αγοραζω λαμπατους.Τους ετοιμους τους θεωρω γελοιους.Τους δικους μου τους φτιαχνω.
Μεγάφωνα φτιάχνεις (με απόδοση...διαστημική), ενισχυτές φτιάχνεις μπροστά στους οποίους οι έτοιμοι είναι γελοίοι (εν τω μεταξύ, για να μην μπερδευτούν οι αναγνώστες μας, να ξεκαθαρίσουμε ότι εγώ είμαι αυτός που την είδε κατασκευαστής και τρανός μηχανικός), αλλά παρόλ'αυτά στο "full range σύστημα με ηχείο που ανεβαίνει μέχρι τα 12kHz με το ζόρι, ταιριασμένο με ενισχυτή που βγάζει 10% παραμόρφωση για να δώσει 96dB στη θέση ακρόασης" που είπα ένοιωσες ότι φωτογραφίζω το δικό σου σύστημα ή έστω αυτό που χρησιμοποιούν κάποιοι "ομοϊδεάτες" σου; Στη θέση σου θα προβληματιζόμουν.

Εσύ μπορείς να θεωρείς γελοίους τους έτοιμους ενισχυτές σαν τον Air Tight και γελοία τα μεγάφωνα σαν τα Fostex, αλλά από τέτοια ακούει το 99% των οπαδών του "full-range" ήχου και, προφανώς, σε αυτούς αναφέρθηκα.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τις γνώσεις (και την πρόσβαση σε υποδομές και χρηματοδότηση - ενδεχομένως - του ελληνικού κράτους) για να κάνουν την τρέλα τους στο επίπεδο που εσύ ισχυρίζεσαι ότι την κάνεις.
Αν νομίζεις ότι η δική σου περίπτωση είναι ο κανόνας, μάλλον πρέπει να βγαίνεις συχνότερα από το εργαστήριο. :121:

Επίσης αν το καλύτερο μέτρο σύγκρισης που μπορούσες να σκεφτείς για τις κατασκευές σου είναι "συμβατικά" ηλεκτροδυναμικά ηχεία του εμπορίου που στοιχίζουν 700 ευρώ το ζευγάρι, τότε μαντεύω ότι το "αίλουρος" δεν το πήρες από την ικανότητά σου να επιχειρηματολογείς.

Θα περιμένω να μας πεις περισσότερα για το καταπληκτικό αυτό μεγάφωνο καθώς και για τους μετασχηματιστές εξόδου που χρησιμοποιείς στους ενισχυτές σου. Εγώ έβαλα ακόμα και datasheet και δοκιμές των μεγαφώνων και τον ενισχυτών που είχα στο μυαλό μου και μπορώ να σου βρω πολλά περισσότερα. Εσύ;

Γιατί διαφορετικά πάμε στο πολύ γνωστό και σοφό σκίτσο που δημοσιεύτηκε στον New Yorker το 1993:

Και ο νοών νοείτω.

ο καθε wannabe τεχνολαγνος
Wannabe τεχνολάγνος; Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ως έννοια διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν τυπικά προσόντα που πρέπει να πληρεί κάποιος για να χαρακτηριστεί original και όχι ντεμέκ τεχνολάγνος (αν επιλέξεις να είσαι, είσαι - αν δεν θέλεις, δεν είσαι). Πάμε σε wannabe κατασκευαστές και μηχανικούς αν θέλεις γιατί εκεί έχει ζουμί η κουβέντα. :126:

Κάτι ουσιαστικότερο τώρα, για να συνεχίσουμε την κουβέντα στα πλαίσια του thread)...
Μας λες ότι τα ηχεία σου τα έχεις μετρήσει και φτάνουν μέχρι τα 100kHz (λέμε τώρα) ενώ τους ενισχυτές σου τους ξανασχεδιάζεις αν βγάζουν πάνω από 0.5% THD.
Τελικά μετράς ή όχι και γιατί; Τη νόημα έχουν οι μετρήσεις αν σου αρέσει αυτό που ακούς; Δεν αρκεί η ακρόαση για να αποκτήσεις "άποψη"; Μη μας τα μπερδεύεις πάνω που τα είχαμε ξεκαθαρίσει.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Είμαι ανοικτός στην δοκιμή αλλά διατηρώ το δικαίωμα της αποδοχής των αποτελεσμάτων της
Φίλε Δημήτρη, είναι απλό αλλά τελικά τόσες φορές που το εχουμε πει αρχίζω να πιστεύω ότι συζητάμε για Πυρηνική Φυσική και δεν το έχουμε καταλάβει...
Κανείς δεν είπε να ακούς κάτι που σε χαλάει απλά και μόνο επειδή είναι σωστό.
Αλλά όχι να κάνουμε το λάθος σωστό και το σωστό λάθος γιατί έτσι έκατσε στο λάθος σύστημά μας, το λάθος χώρο μας και στο γούστο μας (εδώ στο τελευταίο δε χωράει σωστό ή λάθος),

Οφείλεις να παραδεχτείς την τεχνική ανωτερότητα της Α από τη Β λύση που τελικά επέλεξες για το σύστημά σου εφόσον κάτι τέτοιο αποδεικνύεται με αντικειμενικά κριτήρια.
Το αν θα το ψάξεις να δεις γιατί τελικά σου "έκατσε" καλύτερα το Β και όχι το Α είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Για παράδειγμα, ένα ηχείο που παίζει από τα 40 Hz μέχρι τα 12 kHz με μία χάλια απόκριση συχνότητας, έντονους χρωματισμούς καμπίνας και άλλα "κόλπα" δεν είναι HiFi ή, για να το πω διαφορετικά, είναι λιγότερο σωστό ως HiFi ηχείο από ένα αντίστοιχο που παίζει μέχρι τα άκρα του ακουστού φάσματος με ομαλή απόκριση συχνότητας, σωστά κατασκευασμένη καμπίνα κ.ο.κ.
Το αν εσύ τελικά θα επιλέξεις το πρώτο στο σύστημα σου είναι δικαίωμά σου (εσύ πληρώνεις στο κάτω-κάτω) και σίγουρα δε θα σου κάνει κανείς μήνυση γι'αυτό.

Αλλά το να μην παραδέχεσαι την τεχνική ανωτερότητα του δεύτερου ηχείου και μάλιστα να θεωρείς ότι η δική σου εμπειρία από τα δύο ηχεία αρκεί για να βγει το συμπέρασμα ότι το πρώτο είναι καλύτερο ηχείο από το δεύτερο (αγνοώντας από πόσους πολλούς παράγοντες εξαρτήθηκε αυτό που άκουσες), είναι, το λιγότερο, λάθος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.184
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα

....,γνωριζω απολυτα πως ειναι να εχεις πισω σου, η διπλα σου πνευστο οργανο η κρουστα η και μεγαλη ορχηστρα..και δεν ειναι καθολου ενοχληση για να θες να χαμηλωσεις την ενταση,, ειναι απολυτα "απολαυστικο". :615:
Συμφωνώ 100%. :145:

Χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε! :145:

Σημαίνει ότι απολαμβάνουμε τα ίδια πράγματα στον ήχο.

Αυτό όμως, δεν ισχύει για όλους. Σωστά? :144:

Reaction score
47
Μα πατε να μας πεισετε οτι το hobby ειναι μετρησιμο;;; Εδω σας αρεσουν πιο πολυ οι 604 απο τους 627 (Κε Κογια:116:;;). Οι 627 μετρανε καλυτερα ομως. Over and out, θα λειψω λιγες μερες στο εξωτερικο:135::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.184

Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν ακούς μουσική είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς . Οπως πρέπει να σου αρέσει και η γυναίκα ..... το φαγητό...
Άριστα.
Έτσι ακριβώς.
Για σένα ισχύει βέβαια αυτό, για το δικό σου χόμπι (κι ίσως και για μένα να ισχύει, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν :144:).

Φίλε Δημήτρη, σε παραδέχομαι διότι εκφράζεις την υγιή άποψη του μουσικόφιλου.

Που ακούει τη μουσική που του αρέσει, όπως του αρέσει.

Αυτό βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την ιδέα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αλλά ποιός νοιάζεται? Κανείς! :135:

Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να ισχύουν τα βασικά:

Το Hi-Fi είναι αντικειμενικό - τεχνικό θέμα.

Και όσα λες (ή λέμε), δεν είναι αντεπιχειρήματα στο παραπάνω.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Μα πατε να μας πεισετε οτι το hobby ειναι μετρησιμο;;;
Αν το χόμπι είναι αυστήρα η υψηλή πιστότητα, τότε ναι.
Αν το χόμπι είναι αυτό που περιγράφεις παρακάτω:

Εδω σας αρεσουν πιο πολυ οι 604 απο τους 627 (Κε Κογια:116:;;).
(η υπογράμμιση στο "αρέσουν" είναι δική μου)

..τότε όχι, δεν είναι μετρήσιμο.
Απλά ακούς και τα σκας σε αυτό που σου αρέσει περισσότερο - χωρίς όμως να έχεις δικαίωμα να γενικεύσεις την κρίση/άποψή σου σε οτιδήποτε άλλο πέραν του χώρου σου, του συστήματός σου και του "γούστου" σου.

Βρε κακό πράγμα αυτοί οι audiophiles τελικά...
Θέλουν να ψωνίζουν ότι τους κάτσει καλά στο αυτί χωρίς να ασχοληθούν καθόλου με την τεχνική πλευρά του πράγματος... Μέχρι εδώ καλά και δικαίωμά τους.
Θέλουν όμως οι κύριοι και να τους χαϊδεύεις και τα αυτιά και να τους λες ότι αυτό που τελικά επέλεξαν "με το αυτί" ήταν και το πιο σωστό τεχνικά!
Δηλαδή ρε φίλε εγώ θα πάρω αυτό που γουστάρω χωρίς να μπλέξω με τεχνικά αλλά θέλω να μου πεις ότι είναι και από τεχνικης απόψεως σωστή η αγορά μου για να μη με ξενερώσεις! Τέτοια ανασφάλεια πια;

Reaction score
47
Re: Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Άριστα.
Έτσι ακριβώς.
Για σένα ισχύει βέβαια αυτό, για το δικό σου χόμπι (κι ίσως και για μένα να ισχύει, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν :144:).

Αυτό βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την ιδέα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αλλά ποιός νοιάζεται? Κανείς! :135:

Και πως μετραμε την αναλυση ενος συστηματος καθοτι μου διαφευγει το οργανο;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.184
Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Και εισαι εσυ ανθρωπος να κρινεις την φαια ουσια,οχι εμενα,αλλα οποιουδηποτε?
Ανθρωποι σαν και εσενα καταντησαν το συγκεκριμενο φορουμ καφενε.
Κακες παρεες δεν εχω αγαπητε.Λεφτα απο αυτο το χομπυ δεν εχω παρει ουτε και δωσει σε εμπορους.

Οσο για τους διακοπτικους θα εχω γνωμη,και ακουστικα και σε τεχνολογια.
Αυτο ελειψε,να μας λεει ο καθε πικραμενος αν θα εχουμε αποψη.

Δεν πατε να αλλαξετε κανενα καμενο ριμπον λεω εγω
πολύ πίκρα ρε φιλαράκι, τι έγινε, θίχτηκες ή ζηλεύεις? :135:

πάντως αν έχεις κολλήματα με τους διακοπτικούς, δεν βρίσκεσαι στο σωστό θρεντ, συνεχίζεις να είσαι εκτός θέματος.:141:

αν επίσης θεωρείς το συγκεκριμένο φόρουμ ότι έχει επίπεδο "καφενέ" στο Hi-Fi, καθώς και μένα μαζί με κάποιους άλλους "υπεύθυνο" για αυτή την "κατάντια", πάλι σε λάθος θρεντ βρίσκεσαι, πάλι εκτός θέματος. Άσε που δε συμφωνούν αρκετοί μαζί σου. Αν θες άνοιξε κάποιο θρεντ να μοιραστείς μαζί μας τις απόψεις σου και εκεί να φας τα "μούτρα" σου με σοβαρά αντεπιχειρήματα, όχι όπως κάνεις εσύ...:137:

Επίσης αν δε σου αρέσουν τα ρίμπον, είναι άσχετο με αυτό το θρεντ. Αλλά αφού δεν έχεις δώσει λευτά σε εμπόρους όπως λες, δεν έχεις ζήσει με ρίμπον, άρα πως διάβολο δε σου αρέσουν αυτά τα εκπληκτικά και ηχητικά και από τεχνικές προδιαγραφές μεγάφωνα? Μήπως απλά όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει "κρεμαστάρια"? :142:

Συνεχίζω να θεωρώ πως δεν έχεις αρκετή φαιά ουσία για να καταλάβεις τι συζητάμε σε αυτό το θρεντ. Και δε θα μου αποδείξεις με "κακιούλες" το αντίθετο. Μόνο με τις πράξεις σου. Και τα άσχετα πόστς σου στο θρεντ αυτό αποδεικνύουν ότι έχω δίκιο, ότι μιλώ αντικειμενικά. Κακώς θίγεσαι όταν σου λένε την αλήθεια....

GF

Reaction score
27

Άριστα.
Έτσι ακριβώς.

ΝΑι αλλα αυτα ισχυουν (η θα επρεπε να ισχυουν) για τους επαγγελματιες. Ερευνητες, ριβιουρες (τι λεω τωρα?) και κατασκυαστες (καποιους απο αυτους).
Για τους απλους ακροατες (για χομπι λεμε, σωστα?) ΟΧΙ!
Εκτος και αν υπαρχουν καποιοι που θεωρουν οτι κανουν ερευνα.
Αυτοι πρεπει να αποδειξουν πρωτα τις ικανοτητες τους για να τους παρουμε στα σοβαρα.
Αποψη μου φυσικα.
Οπως αποψη μου ειναι οτι το θεμα ειναι ακυρο απο τη αρχη.

Παρανθεση- τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια, μυαλο δεν βαλατε, αλλα ουτε και βαρεθηκατε?
Αντε γεια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.184
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα

....Ο ενας να λεει δεν πρεπει να σου αρεσει αυτο που ακους...
όχι φιλαράκι, δε λέω αυτό. Εϊδες? Συνεχίζεις με τις πράξεις σου να μας δείχνεις ότι δεν έχεις αρκετή "φαιά ουσία" για να καταλάβεις αυτά που γράφω.

Ή τελος πάντων (για να μη θεωρείς πως θέλω να σε θίγω, και αν ρε παιδί μου θίγεσαι σου ζητώ και συγνώμη...) δεν αφιερώνεις φαιά ουσία για να καταλάβεις τι γράφω. Ή δε θέλεις να καταλάβεις τι γράφω και επίτηδες παραποιείς το νόημα όσων γράφω. Έτσι, γιατί έτσι μας αρέσει...:142:

Δεν έγραψα ότι δε πρέπει να μας αρέσει αυτό που ακούμε.

Έγραψα το εξής:

Το δεν <<πρέπει>> να σου αρέσει σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει (για να θεωρείται υψηλή πιστότητα). Φυσικά τα γούστα είναι γούστα κι εσένα μπορεί να σου αρέσει αυτό που παίζει αντικειμενικά καλύτερα, σε άλλον να μην αρέσει.

ΟΚ?

Reaction score
0

Άριστα.
Έτσι ακριβώς.
Για σένα ισχύει βέβαια αυτό, για το δικό σου χόμπι (κι ίσως και για μένα να ισχύει, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν ).

Αυτό βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την ιδέα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αλλά ποιός νοιάζεται? Κανείς!

Μωρέ , είναι χόμπυ το να ακούς μηχανές , ξέχωρο απ' τη μουσική :138:; θα με τρελλάνετε :135:.Αφού οι μηχανές υπάρχουν με μοναδικό σκοπό να ακούμε μουσική . Ξέρω πολύ καλά πως δεν πρόκειται να φέρω στο σαλόνι μου ούτε την Φιλαρμονική του Λονδίνου , ούτε τους Red Snapper ( και δεν ξέρω αν το ήθελα - πολύς κόσμος στην πρώτη περίπτωση ,μεγάλη ένταση , τεράστιες εγκαταστάσεις στην δεύτερη) .
Οπότε συνειδητά επιλέγω αυτό που μου αρέσει περισσότερο . Αμα χρωματίζει και λίγο το ηχειάκι μου χαμηλά πειράζει δηλαδής ;:142: Ειδικά άμα το ξέρω ότι το κάνει;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική τα

Αμα χρωματίζει και λίγο το ηχειάκι μου χαμηλά πειράζει δηλαδής ;:142:
Όχι. Αρκεί που ξέρεις ότι χρωματίζει και το επιλέγεις συνειδητά.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal