- Reaction score
- 10
Χαλαρώστε λίγο Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται!:116:
...Οσο για τα joule,αφου δεν χρειαζονται,πεστε μας ποσα uF εχει ο super τρανζιστορατος που κανατε review τελευταια φορα κυρ Κογια
Over & out
Au contraire mon ami. Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν ακούς μουσική είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς . Οπως πρέπει να σου αρέσει και η γυναίκα ( εκείνο το απροσδιόριστο και απόλυτα υποκειμενικό στοιχείο που λέγεται "σέξυ" ) που είσαι μαζί της , όπως πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό που σου αρέσει.Το Hi-Fi είναι αντικειμενικό - τεχνικό θέμα. :141:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΕΣΟ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΔΕΝ <<ΠΡΕΠΕΙ>> ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
Μα Ιωάννη, γιατί με κάνεις να επαναλαμβάνομαι αδίκως?
Το πιο "απολαυστικό" είναι και από μένα και υποθέτω από όλο τον κόσμο αποδεκτό και ελκυστικό, αλλά είναι άλλο χόμπι. :135:
Στο χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, η οποιαδήποτε "μονόδρομη μίζερη κατάσταση" (όπως γλαφυρά περιγράφεις) δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τα πολυενισχυόμενα ADAM. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. :137:
Ταυτόχρονα να σου υπενθυμίσω, πως αν κάτσεις δίπλα σε ένα σετ ντραμς κι έναν τύπο με τρομπέτα και ακούς τη μουσική που θα παίζουν λάιβ, συνεχώς θα θες "να χαμηλωσεις την ενταση", γιατί θα είναι "σκετη ενοχληση", ενώ αντίθετα από το ραδιόφωνο του παππού σου το ίδιο μουσικό έργο θα ακούγεται πολύ πιο "απολαυστικό". (χρησιμοποιώ τις δικές σου γλαφυρές εκφράσεις, για να μπεις στο πνεύμα).
Φιλικά, αλλά παρακαλώ, να μην επαναλαμβάνομαι.
Καλημερα..
Επιτρεψε μου να ειπω οτι ειμαι τουλαχιστον 35 χρονια επαγγελματιας μουσικος με απειρες ωρες παλκου και στουντιου,,γνωριζω απολυτα πως ειναι να εχεις πισω σου, η διπλα σου πνευστο οργανο η κρουστα η και μεγαλη ορχηστρα..και δεν ειναι καθολου ενοχληση για να θες να χαμηλωσεις την ενταση,, ειναι απολυτα "απολαυστικο". :615:
Bρε συ Doc, δηλαδή, επειδής εμένα μ' αρέσει ο Caruso ακόμη κι αν τον ακούω από το τρανζιστοράκι, αυτό σημαίνει πως πρέπει να μη δεχθώ και να μην προσαρμοσθώ με την αντικειμενική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά να σκούζω και να χτυπιέμαι σαν κακομαθημένο 10χρονο που ο συμμαθητής του πήρε καλύτερη μπάλα; Άντε, να κάτσουμε τότε να μας καθαρίζει τα δόντια ο οδοντίατρος χωρίς αναισθητικό.Au contraire mon ami. Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν ακούς μουσική είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς . Οπως πρέπει να σου αρέσει και η γυναίκα ( εκείνο το απροσδιόριστο και απόλυτα υποκειμενικό στοιχείο που λέγεται "σέξυ" ) που είσαι μαζί της , όπως πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό που σου αρέσει.
Είναι πολύ μικρή η ζωή μας για να προσαρμόζεσαι στις "αντικειμενικές" απόψεις τρίτων , εάν σου δημιουργούν πρόβλημα στην απόλαυση σου ακόμα και αν είναι "λάθος" ( τι είναι πάλι αυτό ;:138: .)
Αλλού το πας :137: . Αλλά κάνω πως δε καταλαβαίνω :142: . Εγώ λοιπόν λέω το αυτονόητο . Και το εξηγώ με παράδειγμα . Ερχεσαι π.χ σπίτι μου και μου λές δεν ακούς "σωστά" . Μου υποδεικνύεις, μάλιστα , ως σπλαχνικός και ευπροσήγορος Ημίθεος τις "σωστές" λύσεις . Και έστω ότι τις εφαρμόζω και δεν μου αρέσει αυτό που προτείνεις και που είναι τεχνικά σωστό . Προσωπικά θα επιστρέψω στην προτέρα κατάσταση , έστω κι αν δεν συμφωνείς . Το πολύ-πολύ να μην ακούμε μουσική μαζί :142:.Bρε συ Doc, δηλαδή, επειδής εμένα μ' αρέσει ο Caruso ακόμη κι αν τον ακούω από το τρανζιστοράκι, αυτό σημαίνει πως πρέπει να μη δεχθώ και να μην προσαρμοσθώ με την αντικειμενική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά να σκούζω και να χτυπιέμαι σαν κακομαθημένο 10χρονο που ο συμμαθητής του πήρε καλύτερη μπάλα; Άντε, να κάτσουμε τότε να μας καθαρίζει τα δόντια ο οδοντίατρος χωρίς αναισθητικό.
:142:Δηλαδη δεν εχουν σχεση μεταξυ τους?Ουδέποτε είπα πως δεν χρειάζονται, αλλ' απλώς διηρωτήθην, αυτός που εμπλέκει τα Joule με τα μF και τα watt, ξέρει άραγε - έστω - γραφή και ανάγνωση;
Ναι, δεν χρειάζεται να παίζει πάνω από τα 12 αλλά μετά ψάχνουν για μεγάφωνο που παίζει μέχρι τα 100...Και δίκιο έχουν! Αν το αυτί δεν ακούει πάνω από 12 kHz δεν χάνεις τιποτα! :116:
Να έχεις άποψη αν είναι τόσο σημαντικό για σένα αλλά για ό,τι έχεις, τουλάχιστον, ακούσει.Οσο για τους διακοπτικους θα εχω γνωμη,και ακουστικα και σε τεχνολογια.
Αυτο ελειψε,να μας λεει ο καθε πικραμενος αν θα εχουμε αποψη.
Μεγάφωνα φτιάχνεις (με απόδοση...διαστημική), ενισχυτές φτιάχνεις μπροστά στους οποίους οι έτοιμοι είναι γελοίοι (εν τω μεταξύ, για να μην μπερδευτούν οι αναγνώστες μας, να ξεκαθαρίσουμε ότι εγώ είμαι αυτός που την είδε κατασκευαστής και τρανός μηχανικός), αλλά παρόλ'αυτά στο "full range σύστημα με ηχείο που ανεβαίνει μέχρι τα 12kHz με το ζόρι, ταιριασμένο με ενισχυτή που βγάζει 10% παραμόρφωση για να δώσει 96dB στη θέση ακρόασης" που είπα ένοιωσες ότι φωτογραφίζω το δικό σου σύστημα ή έστω αυτό που χρησιμοποιούν κάποιοι "ομοϊδεάτες" σου; Στη θέση σου θα προβληματιζόμουν.Δεν αγοραζω λαμπατους.Τους ετοιμους τους θεωρω γελοιους.Τους δικους μου τους φτιαχνω.
Wannabe τεχνολάγνος; Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ως έννοια διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν τυπικά προσόντα που πρέπει να πληρεί κάποιος για να χαρακτηριστεί original και όχι ντεμέκ τεχνολάγνος (αν επιλέξεις να είσαι, είσαι - αν δεν θέλεις, δεν είσαι). Πάμε σε wannabe κατασκευαστές και μηχανικούς αν θέλεις γιατί εκεί έχει ζουμί η κουβέντα. :126:ο καθε wannabe τεχνολαγνος
Φίλε Δημήτρη, είναι απλό αλλά τελικά τόσες φορές που το εχουμε πει αρχίζω να πιστεύω ότι συζητάμε για Πυρηνική Φυσική και δεν το έχουμε καταλάβει...Είμαι ανοικτός στην δοκιμή αλλά διατηρώ το δικαίωμα της αποδοχής των αποτελεσμάτων της
Συμφωνώ 100%. :145:....,γνωριζω απολυτα πως ειναι να εχεις πισω σου, η διπλα σου πνευστο οργανο η κρουστα η και μεγαλη ορχηστρα..και δεν ειναι καθολου ενοχληση για να θες να χαμηλωσεις την ενταση,, ειναι απολυτα "απολαυστικο". :615:
Άριστα.Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν ακούς μουσική είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς . Οπως πρέπει να σου αρέσει και η γυναίκα ..... το φαγητό...
Αν το χόμπι είναι αυστήρα η υψηλή πιστότητα, τότε ναι.Μα πατε να μας πεισετε οτι το hobby ειναι μετρησιμο;;;
(η υπογράμμιση στο "αρέσουν" είναι δική μου)Εδω σας αρεσουν πιο πολυ οι 604 απο τους 627 (Κε Κογια:116:;.
Και πως μετραμε την αναλυση ενος συστηματος καθοτι μου διαφευγει το οργανο;;Άριστα.
Έτσι ακριβώς.
Για σένα ισχύει βέβαια αυτό, για το δικό σου χόμπι (κι ίσως και για μένα να ισχύει, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν :144.
Φίλε Δημήτρη, σε παραδέχομαι διότι εκφράζεις την υγιή άποψη του μουσικόφιλου.
Που ακούει τη μουσική που του αρέσει, όπως του αρέσει.
Αυτό βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την ιδέα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αλλά ποιός νοιάζεται? Κανείς! :135:
Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να ισχύουν τα βασικά:
Το Hi-Fi είναι αντικειμενικό - τεχνικό θέμα.
Και όσα λες (ή λέμε), δεν είναι αντεπιχειρήματα στο παραπάνω.
πολύ πίκρα ρε φιλαράκι, τι έγινε, θίχτηκες ή ζηλεύεις? :135:Και εισαι εσυ ανθρωπος να κρινεις την φαια ουσια,οχι εμενα,αλλα οποιουδηποτε?
Ανθρωποι σαν και εσενα καταντησαν το συγκεκριμενο φορουμ καφενε.
Κακες παρεες δεν εχω αγαπητε.Λεφτα απο αυτο το χομπυ δεν εχω παρει ουτε και δωσει σε εμπορους.
Οσο για τους διακοπτικους θα εχω γνωμη,και ακουστικα και σε τεχνολογια.
Αυτο ελειψε,να μας λεει ο καθε πικραμενος αν θα εχουμε αποψη.
Δεν πατε να αλλαξετε κανενα καμενο ριμπον λεω εγω
ΝΑι αλλα αυτα ισχυουν (η θα επρεπε να ισχυουν) για τους επαγγελματιες. Ερευνητες, ριβιουρες (τι λεω τωρα?) και κατασκυαστες (καποιους απο αυτους).Άριστα.
Έτσι ακριβώς.
Για σένα ισχύει βέβαια αυτό, για το δικό σου χόμπι (κι ίσως και για μένα να ισχύει, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν :144.
Αυτό βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την ιδέα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αλλά ποιός νοιάζεται? Κανείς! :135:
όχι φιλαράκι, δε λέω αυτό. Εϊδες? Συνεχίζεις με τις πράξεις σου να μας δείχνεις ότι δεν έχεις αρκετή "φαιά ουσία" για να καταλάβεις αυτά που γράφω.....Ο ενας να λεει δεν πρεπει να σου αρεσει αυτο που ακους...
Μωρέ , είναι χόμπυ το να ακούς μηχανές , ξέχωρο απ' τη μουσική :138:; θα με τρελλάνετε :135:.Αφού οι μηχανές υπάρχουν με μοναδικό σκοπό να ακούμε μουσική . Ξέρω πολύ καλά πως δεν πρόκειται να φέρω στο σαλόνι μου ούτε την Φιλαρμονική του Λονδίνου , ούτε τους Red Snapper ( και δεν ξέρω αν το ήθελα - πολύς κόσμος στην πρώτη περίπτωση ,μεγάλη ένταση , τεράστιες εγκαταστάσεις στην δεύτερη) .Άριστα.
Έτσι ακριβώς.
Για σένα ισχύει βέβαια αυτό, για το δικό σου χόμπι (κι ίσως και για μένα να ισχύει, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν ).
Αυτό βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την ιδέα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αλλά ποιός νοιάζεται? Κανείς!
Όχι. Αρκεί που ξέρεις ότι χρωματίζει και το επιλέγεις συνειδητά.Αμα χρωματίζει και λίγο το ηχειάκι μου χαμηλά πειράζει δηλαδής ;:142: