δυο sub

Reaction score
1
ο χωρος μου ειναι 5.χ6.8 και υψος μεσο ορο 2.3.εχω 1 sub της yamaha yst-800 νομιζετε οτι χρειαζομαι ακομα 1?αν πρεπει θα πρεπει να ειναι το ιδιο διοτι δεν υπαρχει πλεον.τα ηχεια μου ειναι ολα δαπεδου της crystal audio tx-t2 και παιζουν με τελικο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θελεις 2 ομοια σε ιση απασταση απο την θεση ακροασης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
θελεις 2 ομοια σε ιση απασταση απο την θεση ακροασης
Αrgi οι αποστάσεις είναι απαραίτητη συνθήκη να είναι ίδιες?
Δεν κερδίζουμε αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους?(στάσιμα κύματα κλτ?)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καθε σαμπ δηλωνεται σε μια στανταρντ αποσταση στο μενου του ενισχυτη μας
αν το ενα ειναι στα 4 μετρα και δηλωθει στον ενισχυτη 4 μετρα
και το αλλο 6 μετρα
στο δευτερο το σημα θα φτανει με καποια ακουστη διαφορα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οσο αφορα τα στασιμα και ακυρωσεις
στον απαισιο σε διαστασεις χωρο μου
ειχα βαλει σε καθε πιθανη θεση τα τοτε 2 σαμπ αλλα δεν εκαναν και πολλα πραματα
ασπιρινη στον καρκινο θα ελεγα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
καθε σαμπ δηλωνεται σε μια στανταρντ αποσταση στο μενου του ενισχυτη μας
αν το ενα ειναι στα 4 μετρα και δηλωθει στον ενισχυτη 4 μετρα
και το αλλο 6 μετρα
στο δευτερο το σημα θα φτανει με καποια ακουστη διαφορα
Όντως έκανα λ@λ@κισμένη ερώτηξη γιατί δεν το σκέφτηκα αυτό.

Ευχαριστώ και για την 2η απάντηση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
νο προμπλεμο
γιου αρ γουελκαμ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
να και μια κοντινη απαντηση απο το σαιτ του λουκα
λεει καποια ενδιαφεροντα πραματακια

Oh, now I understand.
Yes, I agree with Audyssey. Some active subwoofers can show a long delay with automated systems.

This may be a real delay in the subwoofer itself or some kind of interaction between the subwoofer, the room and Audyssey. As this is not a THX Certified subwoofer, we have never tested it so I do not know if the delay is in the subwoofer itself.
So you can either just set the subwoofer distance manually to 4.5m or just leave the setting as recommended by Audyssey.

Reaction score
383
Απάντηση: δυο sub

Καθε σαμπ εχει και τη δικη του ρυθμιση για time-delay. Ειναι το ρυθμιστικο της φασης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν ειναι περιστρεφομενη κατι γινεται
αν απλα εναι + -
σου ψιλοδενει τα χερια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν και οταν καποιο σαμπ μπει σε καποια απο τις 2 θεσεις - και + ακουγεται πιο δυνατα
γιατι ?

Reaction score
150
Αχ αυτά τα SUB να δω πότε θα κάτσω να ασχοληθώ. Πήρα πέρυσι και ένα μεταζειρισμένο Velodyne SMS-1 αλλά το έχω βάλει στον αυτόματο.

Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το SUB μου δεν με ικανοποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ αλλά μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι παίζει με δυσανάλογα ηχεία. Για την ακρίβεια παίζω με ένα KEF PSW3500 (12") που μου έχει μείνει από το προηγούμενο σύστημα με B&W 800D, HTM1D & 803D surround (και κάτι KEF για 7.1 προς το παρών).

Τα ηχεία τα έχω δηλωμένα Full Range όπως δηλαδή τα βρήκε το Audyssey και το SUB στα 80HZ.

Τέλος πάντων, για να επιστρέψω στο θέμα του νήματος, στου επόμενους μήνες θα πάρω δύο SVS-PB13Ultra και σκέφτομαι την τοποθέτηση.

Είναι κακό να έχεις τα δύο SUB στην εξής διάταξη:

L-SUB-Center-SUB-R η οποία είναι και η μόνη εφικτή λόγω μεγέθους των συγκεκριμένων αλλά και αισθητικούς λόγους.

Reaction score
383

Οταν εχεις δυο συσχετισμενες πηγες πρεπει να τις εχεις σε φαση γιατι παιζουν κοινο ακουστικο υλικο. Το μονο που εχει κοινο το σαμπ με τα κυρια ηχεια ειναι η περιοχη γυρω απο το κροσοβερ, γιατι και τα δυο παιζουν συχνοτητες εκει.
Αρα οταν εχεις το σαμπ σε σωστη φαση και παιζεις υλικο που εχει ενεργεια σε περιοχη γυρω απο το κρος θα ακουγεται πιο δυνατα, γιατι το κυμα απο το ηχειο και απο το σαμπ θα επιδρουν προσθετικα.

Reaction score
383

Κοιτα και τα σαμπ κλειστου τυπου οπως τα Velodyne, Revel.
Μαλλον θα σε ικανοποιησουν περισσοτερο και θα τα βρεις ισως και αρκετα καλυτερα για μουσικη.

Reaction score
1
argi νομιζεις οτι χρειαζομαι το δευτερο sub και τι γινετε τωρα που δεν μπορω να βρω το ιδιο και δεν θελω να το αλαξω διοτι ειναι πολυ καλο αν το εχεις υποψη σου

Reaction score
150
Dimitri

Έχεις ακούσει τα SV PB-13Ultra γιατί γίνεται κυριολεκτικά ο χαμός και στο Αγγλικό και το Αμερικάνικο AVS με το πόσο καλό είναι και οι μετρήσεις ξεπερνάνε κάθε velodyne το οποίο DD18 το είχα σταμπάρει αλλά με φρέναρε το SVS.

Τώρα στο θέμα της μουσικής υπάρχουν όντως οπαδοί των Ported Subs που τα βρίσκουν καλύτερα από του ανοιχτού τύπου.

Έχε υπόψιν ότι με 3.600 Ευρώ αγοράζεις δύο PB13 Ultra τα οποία εκτοξεύουν.

Reaction score
383

Τα Rythmik Αudio τα ξερεις? Ριξε μια ματια.
Velodyne DD-18 εχω στο σπιτι. Η διαφορα ειναι ακουστη παντως. Στο Αγγλικο φορουμ ολοι πηγανε απο το πλαστικο σαμπ που ειχανε στο SVS. Αυτοι που δοκιμασανε κατι σε Velodyne ειπανε οτι το μπασο ειναι πιο καθαρο.
Εαν θελεις το μεγιστο SPL πας για SVS. Για μεγιστη ποιοτητα πας σε sealed. Eαν θελεις SPL και ποιοτητα παιρνεις περισσοτερα sealed. Οπως λενε, "there is no free lunch".

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

See why Supernova received the Platinum Award

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.257
Members
38.298
Νεότερο μέλος