δυο sub

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πως τα λεγαμε τα σαμπ που παιζουν δυνατα?
ποια ειπαμε οτι χτυπανε τα σερβο τους και τα πληρωνεις χρυσα
γιατι παει πακετο και ο ενισχυτης ?
στο dd 18 το πακετακι παει 1600 ευρω
μετα οταν το ξανα αναβεις
κανεις και 2 προσευχες μην ξαναχτυπησει το σερβο
γιατι μετα θα το κανεις κασονι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
argi νομιζεις οτι χρειαζομαι το δευτερο sub και τι γινετε τωρα που δεν μπορω να βρω το ιδιο και δεν θελω να το αλαξω διοτι ειναι πολυ καλο αν το εχεις υποψη σου
εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο
κριμα αλλα ετσι ειναι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
υποψιν το 18αρι της βελο ειναι σφραγισμενο κατα thx
πραμα που σημαινει 115 db στους 18 κυκλους
το ερθ ειναι δυνατοτερο κατα μια οκταβα δηλαδη
120 db αν θυμαμαι καλα
ξεπερνα την προδιαγραφη σε επιπεδο δυναμης
απο τιμη 1090 ευρω

Reaction score
383
Απάντηση: δυο sub

Aς μην ξεχναμε πως το συγκεκριμενο Earthquake εχει passive driver και η φιλοσοφια ειναι η ιδια με αυτη των ported subs. Τα Ported subs εχουν μαζα αερα που κινειται και το ερθ εχει τη μαζα του παθητικου driver. Aυτος ειναι και ο λογος των υψηλων SPL.
Σε συζητηση που ειχα με τον ιδιοκτητη των Earthquake και ο ιδιος προτεινε τα sealed subs της εταιρειας του εαν ηθελες μεγιστη ποιοτητα, και οχι το Supernova. Θελεις και τα δυο, SPL & ακριβεια, παιρνεις περισσοτερα sealed.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: δυο sub

θελεις 2 ομοια

Aν δεν ειναι και τα δυο ιδια αλλα διαφορετικη μαρκα , ιδιας διαστασης μεγαφωνου...ποσο δυσκολο ειναι να δεσει το γλυκο ?

Reaction score
4.825
πολυ δυσκολο ...
γιατι δεν πουλας αυτο που εχεις να παρεις 2 ιδια ??

Reaction score
150
Argi,

To SVS κατεβαίνει στα 15Hz/100db με THD <8% ενώ το Earthquake χτυπαει 20% TDH @ 15H. Στην ουσία είναι χρήσιμο μετα τα 18Hz και δεν έχω δει ακόμα το roll off του. Επίσης έχει αναφερθεί πως δεν έχει πολλά περιθώρια phase adjustment ενώ δεν βλέπω την απόσταση των μετρήσεων γιατί κυκλοφορούν και μετρήσεις @ 1 foot.

Δεν λέω ότι δεν είναι καλό αλλά το SVS βαράει λίγο πιο δυνατά και κοστίζει λιγότερο. Πόσο έχει το Earthquake? Αρκετά πιο πάνω από 1800Ευρώ που έχει το Pianno Black SVS ή τα 1600 Ευρώ που έχουν τα απλά finish.

Αν λοιπόν βάλουμε και 2Χ PB13 Ultra τοτε το Earthqauke δεν.....

Και περιμένω να δω το sealed sub της SVS που θα βγει φέτος το οποίο αναμένεται με αγωνία και ελπίζω ότι θα κάνει πολλές εταιρείες να κλαψουν ξανα.

Τέλος περιμένω να δω και ένα καινούριο το "Raven" πιο ακριβό βέβαια αλλά υποτίθεται ότι σκοτώνει. Είναι αυτό που είχα ποστάρει σε κάποιο νήμα και μου το έιπαν σκουπιδοτενεκέ.

Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τα ακούσει όλα αυτά αλλά πρέπει να τα δοκιμάσει στο χώρο του.

Υπάρχουν πάντα και τα extreme Danley και τα Submersive το Mike Seaton (ψάξατα και θα δεις) όπου μιλάμε για πραγματικές ζημιές ειδκά τα Danley!

Reaction score
150
Re: Απάντηση: δυο sub

Aς μην ξεχναμε πως το συγκεκριμενο Earthquake εχει passive driver και η φιλοσοφια ειναι η ιδια με αυτη των ported subs. Τα Ported subs εχουν μαζα αερα που κινειται και το ερθ εχει τη μαζα του παθητικου driver. Aυτος ειναι και ο λογος των υψηλων SPL.
Σε συζητηση που ειχα με τον ιδιοκτητη των Earthquake και ο ιδιος προτεινε τα sealed subs της εταιρειας του εαν ηθελες μεγιστη ποιοτητα, και οχι το Supernova. Θελεις και τα δυο, SPL & ακριβεια, παιρνεις περισσοτερα sealed.

Μιας και έπεσα σε μια διαμάχη μεταξύ του προέδρου της SVS με τον τύπο που κατασκευάζει το Raven θα συμφωνήσω αν και το SVS δουλεύει και ως sealed πολύ ικανοποιητικά.

Από την άλλη μπορώ να αρχίσω να αγοράζω sub και αν δεν μου κάνουν να τα πουλάω. Ούτως η άλλως όλα αυτά κορυφαια είναι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Argi,

To SVS κατεβαίνει στα 15Hz/100db με THD <8% ενώ το Earthquake χτυπαει 20% TDH @ 15H. Στην ουσία είναι χρήσιμο μετα τα 18Hz και δεν έχω δει ακόμα το roll off του. Επίσης έχει αναφερθεί πως δεν έχει πολλά περιθώρια phase adjustment ενώ δεν βλέπω την απόσταση των μετρήσεων γιατί κυκλοφορούν και μετρήσεις @ 1 foot.

Δεν λέω ότι δεν είναι καλό αλλά το SVS βαράει λίγο πιο δυνατά και κοστίζει λιγότερο. Πόσο έχει το Earthquake? Αρκετά πιο πάνω από 1800Ευρώ που έχει το Pianno Black SVS ή τα 1600 Ευρώ που έχουν τα απλά finish.

Αν λοιπόν βάλουμε και 2Χ PB13 Ultra τοτε το Earthqauke δεν.....

Και περιμένω να δω το sealed sub της SVS που θα βγει φέτος το οποίο αναμένεται με αγωνία και ελπίζω ότι θα κάνει πολλές εταιρείες να κλαψουν ξανα.

Τέλος περιμένω να δω και ένα καινούριο το "Raven" πιο ακριβό βέβαια αλλά υποτίθεται ότι σκοτώνει. Είναι αυτό που είχα ποστάρει σε κάποιο νήμα και μου το έιπαν σκουπιδοτενεκέ.

Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τα ακούσει όλα αυτά αλλά πρέπει να τα δοκιμάσει στο χώρο του.

Υπάρχουν πάντα και τα extreme Danley και τα Submersive το Mike Seaton (ψάξατα και θα δεις) όπου μιλάμε για πραγματικές ζημιές ειδκά τα Danley!
ψαζτο λιγο και μου λες
το πιανο μπλακ εχει 1280
α το ερθ κατεβαινει χαμηλα πολυ χαμηλα
αν δεις το μανιουαλ αναφερει κατω απο 15 κυκλους
ψαχτο και τα ξαναλεμε

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το απλο ερθ εχε 1090 ευρω
και αυτο το σαμπ ειναι το 6 εν σειρα αν θυμαμαι καλα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.783

δεν έχω δοκιμάσει ποτε περισσότερα από ένα σαμπ στο χώρο μου.

ξεκινώντας με αυτή τη δήλωση, σας λέω τι προβλέπει ο λουκάς στην τοποθέτηση των σαμπ:

1 σαμπ: κάτω από το κεντρικό ηχείο, στη μέση του εμπρός τοίχου. (αυτή είναι η δική μου υλοποίηση)

2 σαμπ: 1 κάτω από το κεντρικό, ένα στη μέση του πίσω τοίχου, ανάμεσα στα πίσω ηχεία.

4 σαμπ: 1 στη μέση κάθε τοίχου στο παραλληλόγραμμο δωμάτιο HC.

(κανένα σε γωνία, κανένα δίπλα σε κυρίως ηχεία)

Έχει κανείς υλοποιήσει τέτοια τοποθέτηση σε >1 σαμπ?

THX σάμπ λινκ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν και εχω το οντισ μετα απο καμποση εμπειρια
το σαμπ προδιδει ευκολα την θεση του
το πιο καλο και αυτο που εχω τωρα ειναι αυτο που προτεινει ο λουκας
εδω και αρκετους μηνες
για να βαλω ( που θα βαλω αλλο ενα )
στο χωρο μου δεν θα ειναι πισω λογο μανατζμεντ
θα ειναι
ενα ακριβως αριστερα απο το κεντρικο
και αλλο ενα ακριβως δεξια απο το κεντρικο
ιση αποσταση απο την θαεση ακροασης με 2 διαφορετικα καλωδια απο μια και μονη εξοδο του audyssey
δειχνει ενδιαφερον
επισεις μου το εχουν προτεινει απο το οντισι.
Καλυτερο αυτο του λουκα
αλλα λιγοι ενισχυτες εχουν bass managment για 2 σαμπακια

Reaction score
150
Η αλήθεια είναι ότι αφού θα πάω σε δύο (ή περισσότερα αν βρω χώρο) ίσως μια λύση sealed αξίζει τον κόπο.

argi, διάβασα για το earth το οποίο είναι πολύ πολύ κοντά στο SVS σε output και έχει και πολύ καλό distortion rating καλύτερο θα έλεγα. Επίσης είναι μικρότερο σε μέγεθος που βοηθάει. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν είναι καλό απλά η SVS έχει ένα πλήθος από πίσω της από υπερευχαριστημένους πελάτες.

Μήπως το έχεις ακούσει? Υπάρχει Ελλάδα?

Dimitri,

Μια άλλη λύση είναι τα JM Labs F113/112 τα οποία είναι ελάχιστα πιο κάτω σε output από τα SVS αλλά είναι sealed και θεωρητικά καλύτερα για μουσική.

Είναι όμως ακριβά και δεν υποστηρίζονται στη Ελλάδα το οποίο είναι πρόβλημα.

Reaction score
150
Αλήθεια πόσο μέλλον και παρόν έχει το THX από τη στιγμή που η Lucas μόνο πατάτες έχει να παρουσιάσει πια ειδικά και με την τελευταία της ταινια?

Εννοώ τη βαρύτητα έχει πλέον στο Hollywood? Έχει αρχίσει κατά τη γνώμη σας η κατρακύλα ή το μέλλον είναι λαμπρό?

Reaction score
383

Tα JL Audio εννοεις?
Οι προτεινομενες θεσεις για τα σαμπ της Lucas ισχυουν για παραληλογραμμο δωματιο με στιβαρους τοιχους, χωρις πορτες και παραθυρα. Οι θεσεις που προτεινει για τα σαμπ δεν εχει να κανει καμια σχεση με το που ειναι τα υπολοιπα ηχεια, αλλα συσχετιζεται καθαρα με τη γεωμετρια του παραλληλογραμμου χωρου και οτι οι απεναντι πλευρες του τοιχου εχουν το κυμα σε αντιθετη φαση. Η τοποθετηση αυτη ειναι σε θεωρητικο παραλληλογραμμο δωματιο και προυποθετει οτι οι μονες πηγες χαμηλων συχνοτητων ειναι τα σαμπ. Aυτος ειναι και ο λογος που προτεινει κρος στα 80.
Εχω ενα deadline για το τελος του μηνα. Να περασει το παλουκι και θα ανοιξω ενα θεμα περι σαμπ να γουσταρουμε (αν και το βλεπω το θεμα να γινει τσοντα στο τελος, μας ξερω καλα :137:).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οσο αφορα τα σαμπ ειναι πολλες καταστασεις ρευστες την ωρα που μιλαμε
οταν ξερω κατι περισοτερο θα σου πω
παντως μαλλον κατι παει να γινει εν ελλαδι
τα σαμπ της τα εχω ακουσει και μετα το μετανιωσα
οσο αφορα το λουκα καποτε πολυ περισοτερες εταιριες σφραγιζαν τα μηχανηματα τους
απο ενα σημειο και μετα το εκοψαν
αλλα η εταιρια ειναι εκει και θα ειναι
ειναι κατι το αναγνωρισιμο ασχετα αν καποιοι το αποκτουν χωρις να ξερουν τι ειναι και τι κανει
Παντως τα παιδια στο σαν ραφαελ δουλευεουν πανω σε νεα προιοντα
Οταν ανακοινωσουν κατι θα το μαθουμε
Αυτα ειναι προιοντα πλεον κατα λουκαν δημιουργημενα
και παραπλησια προιοντα και τεχνολογιες υπαρχουν ηδη στην πιατσα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Re: Απάντηση: δυο sub

Tα JL Audio εννοεις?
Οι προτεινομενες θεσεις για τα σαμπ της Lucas ισχυουν για παραληλογραμμο δωματιο με στιβαρους τοιχους, χωρις πορτες και παραθυρα. Οι θεσεις που προτεινει για τα σαμπ δεν εχει να κανει καμια σχεση με το που ειναι τα υπολοιπα ηχεια, αλλα συσχετιζεται καθαρα με τη γεωμετρια του παραλληλογραμμου χωρου και οτι οι απεναντι πλευρες του τοιχου εχουν το κυμα σε αντιθετη φαση. Η τοποθετηση αυτη ειναι σε θεωρητικο παραλληλογραμμο δωματιο και προυποθετει οτι οι μονες πηγες χαμηλων συχνοτητων ειναι τα σαμπ. Aυτος ειναι και ο λογος που προτεινει κρος στα 80.
Εχω ενα deadline για το τελος του μηνα. Να περασει το παλουκι και θα ανοιξω ενα θεμα περι σαμπ να γουσταρουμε (αν και το βλεπω το θεμα να γινει τσοντα στο τελος, μας ξερω καλα :137:).
σωστο αυτο με τις πορτες και παραθυρα
αλλα παντα ειχα μια ερωτηση
απο που θα μπουμε στο δωματιο?
κατα τα αλλα ειναι ιδανικα να μην υπαρχουν

Reaction score
150
Ναι τα JL Audio εννοώ sorry - και κάτι δεν μου πήγαινε καλά όταν το έγραφα.

'Αντε άνοιξε ένα θέμα γιατί νομίζω ότι μας λείπει μια σοβαρή ενημέρωση περί υπογούφερ και όχι τιποτα άλλο δεν βλέπω να ασχολούνται και πολοί.

Argi κάτι έλεγες κι εσύ για αυτά για Ελλάδα αλλά δεν έχουμε νέα ακόμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent