cd εως 2000 ευρω

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
τοχω διαβασει... ο τυπος ειναι φανατικος της αποψης οτι το πισι ως τρανσπορτ ειναι φουλ στο jitter και ζει απο τις anti jitter συσκευες που πουλαει...
Αν αυτό κατάλαβες ή δεν έχεις καταλάβει τι λέει στο άρθρο ή έχεις κενά και μπερδεύεσαι.

Τώρα αν σε κάτι συγκεκριμένο από όσα γράφει διαφωνείς ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Πρέπει να φύγω και δεν έχω χρόνο και για σεμινάρια anyway.
Οι πληροφορίες είναι στο free στο internet πλέον.

Για να σε βοηθήσω ξεκίνα από τη διαδικασία την ανάγνωσης που προηγείται αυτής της μεταφοράς στο DAC και δες ποιός τρόπος είναι ο σωστότερος.

Μετά ψάξε το jitter της ψηφιακής εξόδου του CDp που έχεις στο μυαλό σου και κάνε σύγκριση με το jitter που έχεις όταν παίρνεις τα data με I2S κατευθείαν από ένα USB receiver και τα ταϊζεις στο DAC chip.

D

deleted user 10898

Guest
δεν ζητησα σεμιναρια και παντα διαβαζω οτι μου προτεινουν...
εαν σου τρωω τον χρονο δεν χρειαζεται να περιπλανιεσαι εδω μεσα, θα απαντησει αλλος...
θεωριες περι I2S διαβαζω καιρο αλλα ακομα δεν.....
σε ευχαριστω για την βοηθεια παντως.
και απο θεωριες ασ παμε στην πραξη
εχω ενα dac με rca εισοδο. ψαχνω για τρανσπορτ με χαμηλο Jitter γιατι το ρημαδι μου δεν κανει upsampling κλπ αλλα κολπα για να μειωσει το jitter.
βρες μου κατι αντιστοιχο με το cdpro2 σε καρτα για πισι και το παιρνω αμεσως...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
δεν ζητησα σεμιναρια και παντα διαβαζω οτι μου προτεινουν...
εαν σου τρωω τον χρονο δεν χρειαζεται να περιπλανιεσαι εδω μεσα, θα απαντησει αλλος...
Sorry αλλά όταν από το παραπάνω κείμενο βγάζεις το συμπέρασμα ότι "το πισι ως τρανσπορτ ειναι φουλ στο jitter" σηκώνω τα χέρια ψηλά.

βρες μου κατι αντιστοιχο με το cdpro2 σε καρτα για πισι και το παιρνω αμεσως...
Budget;

D

deleted user 10898

Guest
δεν το βγαζω απο το κειμενο κωστα, αλλα τον ξερω τον τυπο απο αρκετα φορουμ... ειναι πολυ καλος σε αυτο που κανει και τονιζει συνεχεια την παρουσια του jitter σε ολες σχεδον τις Pc based υλοποιησεις, απο το airport express και το transporter ως τα πισι με καρτες lynx κλπ κλπ...

D

deleted user 10898

Guest
The mass-produced music servers like the Sonos, Squeezebox and certainly the AirPort Express all have high level of jitter IMO. However, these can all be transformed into perfect sources with a device called a Pace-Car. It is a low-jitter reclocker. This way you get the great user experience as well as a world-class digital source. Then you will need a good DAC to feed the digital source into. There is a PAce-Car and AirPort Exress combo being given away on enjoythemusic.com. All you have to do is subscribe to their mailing list to be entered into the giveaway.

Steve N.
Empirical Audio
Manufacturer

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεν έχει νόημα να πιάνεις μία-μία τις αναφορές του.
Για ρώτα τον "να πάρω Squeezebox ή CD2Pro" να δεις τι θα σου πει..
Επίσης ρώτα τον τι εννοεί ως "πολύ jitter" και πως, για τα δικά του κριτήρια, στέκουν τα συμβατικά player σε αυτό το κομμάτι..
Γιατί άμα δεις μετρήσεις Stereophile για το Squeezebox και λοιπά μαραφέτια θα δεις ότι το "πολύ" του Steve είναι σχετικό.
Και μιλάμε για μαραφέτια που κοστίζουν το μισό από το φθηνότερο player της Marantz, έτσι;

Γενικώς παντού υπάρχει το jitter αλλά το τονίζει περισσότερο στις PC-based υλοποιήσεις γιατί αυτό γνωρίζει καλύτερα όπως επίσης γνωρίζει ότι τελικά εκεί αξίζει να ασχοληθείς...
Προσπάθησε να διαχωρίσεις τα επιμέρους κομμάτια όπου μπορεί να εμφανιστεί jitter και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Το παραπάνω άρθρο τα λέει πολύ αναλυτικά.

Σκέφτηκες ποτέ γιατί τα tanks transport τύπου CD2Pro ήταν ακριβώς tanks; Μήπως για να καταφέρουν να διαβάσουν σωστά το ρημάδι το δισκάκι;
Στο PC ξεκινάς με αυτό το πρόβλημα λυμένο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Γι'αυτό το PC είναι de facto καλύτερο transport από κάθε συμβατικό.

Το τι θα κάνεις από εκεί και ύστερα (αν θα του βγάλεις τα μάτια ή αν θα πιάσεις το απόλυτο) είναι θέμα υλοποίησης και μόνο αλλά ξεφεύγει από τα όρια του transport με την αυστηρή έννοια του όρου..

Reaction score
283
Απάντηση: Re: cd εως 2000 ευρω

Σε παρακαλώ, αν μπορείς και αν θέλεις μου λες, αυτή την επιχειρηματολογία στην έχει πει κάποιος πωλητής hi-fi. Αν δεν θέλεις να μου πεις, έχεις δύο λύσεις. Η μια είναι να αναβαθμίσεις το σύστημά σου τοποθετώντας έναν εξωτερικό DAC και οδηγώντας τον από την ψηφιακή έξοδο που ήδη έχεις. Ένας τέτοιος DAC είναι πολύ ευέλικτος και τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο, καθώς μέσα από αυτόν μπορείς να παίξεις με εξαιρετική ποιότητα (ανώτερη από οποιοδήποτε ολοκληρωμένο player μέχρι τα 3 χιλιάρικα) όποια μουσικά αρχεία έχεις στον υπολογιστή (μέσω κάποιας θύρας firewire ή USB ή οπτικής SP/DIF, αναλόγως των θυρών που έχει ο υπολογιστής σου).

Αν παρ' όλ' αυτά επιμένεις να νομίζεις πως αυτά τα DAC είναι "για υπολογιστές" και όχι "για high end", και θέλεις να σκλαβώσεις τα λεφτά σου σε μια συσκευή που θα παίζει μόνο CD -άντε και κανένα SACD, πάρε το Yamaha CD-S2000. Αν θέλεις κάτι πιο φιρμάτο με ξυλαράκια, λάμπες με έξτρα φωτισμό και τα τοιαύτα, πάρε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός. Μπορεί να μη παίζει τόσο καλά όσο η Minerva, αλλά δε θα παίζει πια και τόσο άσχημα...
Να συμφωνησω μαζι σου γιατι δεν εχω ασχοληθει με dac αλλα τα 3000 ειναι πολλα λεφτα ειναι περα απο τις δυνατοτητες μου εχεις να προτεινεις κατι αλλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300
Απάντηση: cd εως 2000 ευρω

Βλέπω πολλά κενά....

Ή ακαταλαβίστικα είναι, ή απλώς δυσνόητα είναι, ή δε τα γράφουμε σωστά, τι να πω....

Άντε, ζήτω το CD-Player των 2.000 ευρώ!

ΖΗΤΩ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300

δεν το βγαζω απο το κειμενο κωστα, αλλα τον ξερω τον τυπο απο αρκετα φορουμ... ειναι πολυ καλος σε αυτο που κανει και τονιζει συνεχεια την παρουσια του jitter σε ολες σχεδον τις Pc based υλοποιησεις, απο το airport express και το transporter ως τα πισι με καρτες lynx κλπ κλπ...
Βάλε ρε χριστιανέ μια Lynx στο PC σου ώστε να κάνεις το PC σου transport, πχ την Lynx AES 16 SRC, και πάνε μετά να σου μετρήσουν το τζίτερ.... άντε, μην ακούω αηδίες...:141:

Η Lynx έχει worldclock σύνδεση. Έχει τέτοιο πράμα το DAC σου? Είσαι ΟΚ.
Δεν έχει? Άλλαξε DAC.

Το ξέρεις ότι η Lynx έχει (μετρημένα) πολύ πολύ χαμηλό τζίτερ με απόλυτα κριτήρια?
Το ξέρεις ότι η Lynx έχει μετασχηματιστές γαλβανικής απομόνωσης (και ελάττωσης τζίτερ) σε όλες τις 16 AES/EBU εισοδοεξόδους της?
Το ξέρεις ότι η Lynx έχει μετασχηματιστή γαλβανικής απομόνωσης και στο Worldclock?
Το ξέρεις ότι η Lynx έχει doughterboard με clock ακριβείας? Και πολύ φτηνή? (~150 ευρώ)

Και στο κάτω κάτω της γραφής, δε πιστεύω να χρειάζεται ένεση για να καταλάβετε ότι όσο σημαντικό είναι το DAC άλλο τόσο σημαντικό είναι το clock, στο BNC βύσμα του, στην worldclock είσοδο.

Πάρτε επιτέλους μια συσκευή χρονισμού. Δεν είναι ίσης αξίας με αξεσουάρ όπως το στήριγμα καλωδίων ηχείων για να μην ακουμπάνε τα καλώδια στο πάτωμα και χάνουν τις χροιές τους. Είναι συσκευή που κάνει συγκεκριμένη - αποδεδειγμένη - μετρήσιμη δουλειά.

Όλοι βλέπουν λογικό να αγοράσουν DAC στα 2-5 χιλιάρικα, αλλά ένα ρολόι στα 800 ευρώ κανείς! Μα είναι δυνατό? Γιατί? Ποιός ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ?

Η πρότασή μου είναι γνωστή. Rosendahl (το φτηνό, το Nanoclocks). Με τζίτερ αστείο. Εντελώς αστείο όμως.....:142:

Αλλά χρειάζεται υποδομή. Δηλαδή να υπάρχει το σκατόβυσμα το BNC με την ένδειξη "Worldclock" και στο (Hi-End) Τransport σας και στο (Hi-End) DAC σας. Αν δεν έχετε τα παραπάνω προαπαιτούμενα πρόσόντα, μην εμφανίζεστε με (Hi-End) αξιώσεις περί (Hi-End) τζίτερ. Δε το δικαιούστε.

Δεν είναι "ρατσισμός", είναι η στεγνή πραγματικότητα. Στο ντεσεβό δε μιλάνε για σλικ λάστιχα διαστάσεων φόρμουλας 1. Αλλάξτε συζήτηση. Αλλάξτε χόμπι.

Reaction score
4.247

Όλοι βλέπουν λογικό να αγοράσουν DAC στα 2-5 χιλιάρικα, αλλά ένα ρολόι στα 800 ευρώ κανείς! Μα είναι δυνατό? Γιατί? Ποιός ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ?
Εγω!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300
Απάντηση: cd εως 2000 ευρω

Είδες? Είδες που στά'λεγα? Αλλά για τζίτερ ξέρεις κι εσύ να μιλάς και να ρωτάς και να ψάχνεις.

Δυστυχώς αυτά (τα περί τζίτερ) δεν είναι θέματα που θα έπρεπε να συζητάνε άνθρωποι χωρίς υπόβαθρο, αλλά αυτό βέβαια γίνεται καθημερινά, κι έχει φροντίσει για αυτό σε παγκόσμια κλίμακα το μάρκετινγκ του ήχου, καθαρά, αφού είδαν ότι η λέξη "τζίτερ" είναι "πιασάρικη" και "πουλάει".....

Αλλά εσύ βαστσάρ, όταν μιλάμε για ρολόι, το μυαλό σου στο ρόλεξ πάει...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: cd εως 2000 ευρω

Πάρτε επιτέλους μια συσκευή χρονισμού.

Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο για το ρολόι. Είναι όμως απαραίτητο
σε ένα στούντιο που έχουν να συγχρονίσουν πολλά ψηφιακά
και σε αποστάσεις μεταξύ τους.
Στη περίπτωση ενός transport ή PC προς ένα DAC, σε ένα μέτρο απόσταση και με σύστημα reclocking, είναι μάλλον ανώφελα.
Αλήθεια τι έχετε πάθει με το jitter?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd εως 2000 ευρω

Πάρτε επιτέλους μια συσκευή χρονισμού.

Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο για το ρολόι. Είναι όμως απαραίτητο
σε ένα στούντιο που έχουν να συγχρονίσουν πολλά ψηφιακά
και σε αποστάσεις μεταξύ τους.
Στη περίπτωση ενός transport ή PC προς ένα DAC, σε ένα μέτρο απόσταση και με σύστημα reclocking, είναι μάλλον ανώφελα.
Αλήθεια τι έχετε πάθει με το jitter?
Το 1 μέτρο και τα ρέστα δεν έχουν σημασία.
Η ακρίβεια του ρολογιού έχει σημασία.
Αμάν πια. Τα ίδια και τα ίδια λέμε...

Και σύστημα reclocking να υπάρχει, άμα του δώσεις χρόνο από Worldclock αυτό το χρόνο θα χρησιμοποιήσει. Όχι άλλο, όχι το δικό του, όχι όχι όχι. Αν το DAC έχει Worldclock είσοδο, την έχει για αυτό το λόγο, για να χρησιμοποιεί το χρόνο από αυτήν κατά προτίμηση, κατά απόλυτη προτεραιότητα δηλαδή, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Κι αν είναι μηχάνημα του "χώρου", έχει κι ένα σκατοδιακοπτάκι, που επιλέγεις από που να πάρει χρόνο. Ή το επιλέγεις σαν "φυσιολογικός άνθρωπος" από το PC. Διότι τα "σωστά" τα μηχανάκια, συνδέονται και με PC για να βγάλεις άκρη τι κάνουν και τι να κάνουν και πως να το κάνουν.

D

deleted user 10898

Guest
και γιατι να μην παρω ενα universal player που ολα αυτα τα προβληματα ειναι λυμενα?
γιατι να παρω πισι τρανπορτ, ρολοι, ντακ με εισοδο για ρολοι και οχι ενα μηχανακι με καλο σιντι/σασιντι τρανσπορτ που εχει ελαχιστι jitter και τροφοδωτει ενα τσιπακι διπλα του?
γιατι να παρω πισι με καρτα ηχου τιγκα στο jitter και μετα να παρω αντι τζιτερ συσκευή?
για να ειμαι μονδερνος?
ακουγονται ολα αυτα καλυτερα απο τις ολοκληρωμενες συσκευες αντιστοιχης αξιας?
η ειμαι απλώς λιγο τεμπελακος και τα θελω ολα στον σκληρο?
ο Εαρ σε αψογα Ελληνικα εξεφρασε μια βαθια εμπεριστατωμενη αποψη.
ειναι ομως δικη του.... υπαρχει παντα και αντιλογος...
Νικος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.519
Απάντηση: Re: Απάντηση: cd εως 2000 ευρω

Τι θες να πεις στο θεό ημίθεε? Για πε!
Κύριε, πρώτα - πρώτα φταίνε οι παπαρο-εγγραφές σαν αυτή εδώ που κάθονται και ακούνε. Καταλαβαίνουν ότι παίζουν μάπα και ρίχνουν το φταίξιμο στο jitter. Εμ κύριε, άμα η εγγραφή είναι μάπα, τί να σου κάνει μετά το clock. Σου μένει μόνο για ξυπνητήρι. Έπειτα είναι και η πρόοδος των απαυτώνε, των μετατροπέων. Ε, μάθανε να φτιάχουν και ωραία αναλογικά φίλτρα, και ήρθαν όλα και παίζουν δραματικά κοντά μεταξύ τους. Κάντε ένα τυφλό τεστ με DAC1 και Minerva, κι άμα βγάλετε άκρη εμένα να με χ...

Τί τη μπζάχετε κύριε, η τεχνολογία έχει ανακαλυφθεί προ πολλού.

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300

και γιατι να μην παρω ενα universal player που ολα αυτα τα προβληματα ειναι λυμενα?
γιατι να μην παρω ενα μηχανακι με καλο σιντι/σασιντι τρανσπορτ που εχει ελαχιστι jitter και τροφοδωτει ενα τσιπακι διπλα του?
Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να παίξει HD υλικό. (κι αν μπορεί να παίξει 24/96, δε μπορεί παραπάνω)

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να παίξει μουσική που αγοράζεις από το internet φθηνότερα απ'ότι αν αγόραζες το CD.

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να διαβάσει τα περιεχόμενα του Audio CD με τον τρόπο που διαβάζει τα DATA CD ένα PC, κι ως εκ τούτου, όσο καλό κι αν είναι το transport του universal player σου ποτέ δε θα φτάσει τα επίπεδα ενός απλού και ταπεινού PC, όσο αξιοπερίεργο κι αν σου φαίνεται αυτό.

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να έχει το τζίτερ ενός εξωτερικού ρολογιού όπως αυτό που προτείνω, σε οποιοδήποτε κοστολόγιο.

Και τέλος Νίκο μου, διότι το universal player κοστίζει περισσότερο και παίζει χειρότερα από μια PC λύση με εξωτερικό ρολόι και εξωτερικό DAC.

(και για άλλους λόγους, αλλά βαριέμαι, ειλικρινά βαριέμαι... πχ αν σου δώσω ένα σκληρό με ένα τέρα μουσικής σε φορμάτ από cue-iso μέχρι alac, flac και τα συναφή, με ποιό universal player θα τα παίξεις? ή θα πας να αγοράσεις 4-5.000 δίσκους μουσικής έτσι για να έχεις τους δίσκους διότι δε γουστάρεις ρε αδερφέ σκληρούς δίσκους με 80 ευρώ το τέρα..... δε ξέρω ρε παιδιά, δε ξέρω γιατί δε καταλαβαίνετε τα απλά πράγματα...)

Reaction score
5.198
Re: Απάντηση: Re: cd εως 2000 ευρω

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να παίξει HD υλικό. (κι αν μπορεί να παίξει 24/96, δε μπορεί παραπάνω)

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να παίξει μουσική που αγοράζεις από το internet φθηνότερα απ'ότι αν αγόραζες το CD.

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να διαβάσει τα περιεχόμενα του Audio CD με τον τρόπο που διαβάζει τα DATA CD ένα PC, κι ως εκ τούτου, όσο καλό κι αν είναι το transport του universal player σου ποτέ δε θα φτάσει τα επίπεδα ενός απλού και ταπεινού PC, όσο αξιοπερίεργο κι αν σου φαίνεται αυτό.

Γιατί Νίκο, δεν μπορεί το universal player σου να έχει το τζίτερ ενός εξωτερικού ρολογιού όπως αυτό που προτείνω, σε οποιοδήποτε κοστολόγιο.

Και τέλος Νίκο μου, διότι το universal player κοστίζει περισσότερο και παίζει χειρότερα από μια PC λύση με εξωτερικό ρολόι και εξωτερικό DAC.

(και για άλλους λόγους, αλλά βαριέμαι, ειλικρινά βαριέμαι... πχ αν σου δώσω ένα σκληρό με ένα τέρα μουσικής σε φορμάτ από cue-iso μέχρι alac, flac και τα συναφή, με ποιό universal player θα τα παίξεις? ή θα πας να αγοράσεις 4-5.000 δίσκους μουσικής έτσι για να έχεις τους δίσκους διότι δε γουστάρεις ρε αδερφέ σκληρούς δίσκους με 80 ευρώ το τέρα..... δε ξέρω ρε παιδιά, δε ξέρω γιατί δε καταλαβαίνετε τα απλά πράγματα...)
συμφωνω μαζι σου αλλα τι γινεται εαν δεν ξερεις απο pc ουτε πως ανοιγει που λεει ο λογος ?
η πας και αγοραζεις το hdx της naim που μεν κανει ολα τα παραπανω αλλα κοστιζει 6000 ευρω ???

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.234
Members
38.434
Νεότερο μέλος
free77