New Onkyo TX-NR1007 ,TX-NR3007,TX-NR5007

exs

Reaction score
3
Απάντηση: New Onkyo TX-NR1007 ,TX-NR3007,TX-NR5007

Ποιοί απο τους τρεις είναι οι αντικαταστάτες των 876 και 906;

Reaction score
5
Ποιος θα πάρει πρώτος τον 5007 να έχουμε μια γνώμη και από ένα κάτοχο ενός μηχανήματος. Υποθέτω βεβαίως από Γερμάνια γιατί και πάλη στην Ελλάδα θα είναι πολύ πιο ακριβός.

Reaction score
2
τι να σου πω...τον 3007 το έχω παραγγείλει από 20/08 και ακόμα λέει 10-14days availability στο site... μάλλον για μετά τις 15/9 βλέπω να είναι διαθέσιμα όλα τα μοντέλα.

Reaction score
2
επιτέλους έφτασε! :135::135:
τον έστειλαν την Τετάρτη και σήμερα παρέλαβα με UPS

να και οι πρώτες φωτό:

http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4859.jpg ασήκωτο το ρημάδι!
http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4867.jpg το περιεχόμενο
http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4888.jpg και τι δεν έχει...
http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4890.jpg ο παλιός και ο νέος!
http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4901.jpg ωραίο το νέο μενού
http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4903.jpg ιντερνετ ραδιο
http://i931.photobucket.com/albums/ad154/giannisk_photos/_MG_4905.jpg το μενού των ηχείων

Reaction score
2
Re: Απάντηση: New Onkyo TX-NR1007 ,TX-NR3007,TX-NR5007

Γιαννη μεγειες το κτηνος!απο γερμανια τον πηρες ε?ποσο πηγε τελικα?
να σε καλά!
από Γερμανία απο schlauershoppen τον πήρα, 1620+70 μεταφορικά+30 πιστωτική = σύνολο 1720€ όλα μαζί
εαν του έκανα λίγο παζαρι μπορεί και να γλύτωνα κανα 50αρι αλλά στην φούρια μου πάνω ούτε που το σκέφτηκα :138::138:

πάντως είναι κτήνος, κάπου 30 κιλά, και ζεματάει σε σύγκριση με τον Yamaha! σήμερα θα του περάσω και το Audissey και μετά σειρά έχουν τα ηχεία... απλά εκεί ακόμα το σκέφτομαι πια να πάρω :121:

Reaction score
2
λοιπόν, χθες επαιξα λίγο με το audissey και τα αποτελέσματα είναι ανάμικτα...

μέχρι τώρα ο ενισχυτής έπαιζε με το EQ στο Off. φυσικά καμία σχέση με τον Yamaha RXV-650 4ετίας που αντικατέστησε, πιό γεμάτο μπάσο από τα ηχεία, καλύτερη ανάλυση και στερεοφονική εικόνα, πολλά ωραία προγράμματα ΤΗΧ, DTS, κλπ. για μουσική από 7.1 ηχεία.
μέχρι εδώ όλα καλά και ωραία.
βάζω και γω το μικρόφωνο στο audissey, σετάρω και τις 8 θέσεις ακρόασης βάσει του manual, περιμένω κανα μισάωρο να κάνει τα κόλπα του, και βάζω να ακούσω πάλι με το καινούργιο EQ.
ε λοιπόν καμία σχέση, μέσα σε 10 λεπτά μου πήρε τα αυτιά! το audissey έριξε κατα πολύ το μπάσο και ανέβασε τα πρίμα τόσο που να γίνονται ενοχλητικά, σαν να απόκτησε ξαφνικά μια "ηλεκτρονικίλα" ή "ψηφιακίλα" ο ήχος, εκεί που ήταν αρκετά πιο ζεστός.
σίγουρα ακούγεται ότι τα ηχεία παίζουν πιο ομοιόμορφα σε σύγκριση με πριν, αλλά έχουν πολλά πρίμα!
έχει παρατηρήσει κανείς τίποτα παρόμοιο με το audissey? υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατό και να μπερδεύεται με τα ηχεία μου, Mirage Omnisat v2 7.1 ? για πείτε καμιά ιδέα ρε παιδία γιατί θα με τρελάνει. με βλέπω να το γυρνάω το EQ πάλι στο Off ή να του βάλω manual ρυθμίσεις με κανα πρόγραμμα ισοστάθμισης από PC... γίνεται να είναι τόσο χάλια το audissey??? :203:

Reaction score
6
Το ίδιο και σε έναν Marantz SR8002 που έχω.

Έριξε τα μπάσα και ανέβασε τα πρίμα (με άλλα ηχεία εννοείται).

Κράτησα μόνο τις αποστάσεις που τις βρήκε με πολύ μεγάλη ακρίβεια, πλην sub που ως γνωστόν το βγάζει πιο μακριά από την πραγματικότητα λόγω καθυστέρησης του ήχου. Αλλά αυτό το γράφει και στο manual.

Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα χειροκίκητα γιατί πραγματικά ο ήχος ήταν αλλού για αλλού. Χάλια τελείως.

Reaction score
2
μάλιστα....άνθρακες ο θησαυρός δηλαδη?
τότε γιατί όλα τα AV fora και πολλοί εδώ μέσα υπερθεματίζουν για το audissey και πόσο καλό είναι??
γίνεται να κάνει τόσο κακή ισοστάθμιση?

Reaction score
6
μάλιστα....άνθρακες ο θησαυρός δηλαδη?
τότε γιατί όλα τα AV fora και πολλοί εδώ μέσα υπερθεματίζουν για το audissey και πόσο καλό είναι??
γίνεται να κάνει τόσο κακή ισοστάθμιση?
Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Το ότι το κασετόφωνο γράφει Dolby noise reduction δεν σημαίνει ότι το κύκλωμα είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν στα studio ηχογράφησης.

Προφανώς ισχύει ο ίδιος κανόνας και για το Audyssey.

Reaction score
2

Να πω την αλήθεια εχω και εγω απογοητευτεί αλλά ντρεπόμουν να το πω μέχρι να ψάξω οσο μπορούσα την κατάσταση...τα level όλα τα βάζει στο -7 -8, το σαμπ -15 !! πρέπει να το παώ στο 60-70 με τέρμα το 79 για να πω οτι ακούγετε δυνάτα και να γουστάρω τα 1300ευρω που έσκασα για home cinema. Αν πάλι ανεβάσω τα level και ιδιώς του κεντρικού, γιατί μαρέσει να ακούω δυνατά διαλόγους ξεκινάει παραμόρφωση ή γενικά ανομοιογένεια στον ήχο. Δε λέω να το βάλω στο +5 +10 ..απλά από τα (-) το παω στο 0 . Σίγουρα δεν παω να φτάσω το τράνταγμα που νιώθεις στο σινεμά αλλά γμτ σε ενα δωμάτιο 30 τετραγωνικά και με τόσα χρήματα που μπόρεσα και διέθεσα περίμενα κάτι καλύτερο. :(

Reaction score
2
κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς....fisher ποια ηχεία έχεις?
εμένα μου τα κατεβάζει στο -3db, -4db, και το sub στο -12.5db.
με βλέπω να παίρνω ένα ντεσιμπελομετρο και να κανω manual ρυθμίσεις τελικά.

Reaction score
2

teufel concept R2 ....πλάκα πλάκα ντεσιμπελόμετρο μπορώ να βρω από ενα φίλο. Νομίζω πρέπει ολα τα ηχεία στην θέση ακρόασης να φθάνουν τα 75db.
Επίσης τα ηχεία ή τεφελ λεει ολα σαν προτεινόμενο σημείο αποκοπής τα 150hz. Τα έβαλα έτσι εκτός από το sub που μέσα από το μενού πάει μέχρι 120hz. (το ποτενσιόμετρο του το έχω φουλ όπως λέει το μάνουαλ) και τον ήχο του ακριβώς στο μισό.

Reaction score
2
κοίτα το audissey μου έβγαλε σωστά σημεία αποκοπής, σχεδόν πάνω στις προδιαγραφές που έγραφε η Mirage στο manual (50hz τα μπροστινα, 70hz το κεντρικό, 70hz τα surround) αλλά για να μην τα ζορίσω το έβαλα να έχουν όλα 80hz (THX), όπως και το sub. σκέφτομαι μήπως αυτή η ρύθμιση είναι λάθος, δηλαδή τα ηχεία δεν μπορούν να βγάλουν τόσο χαμηλές συχνότητες, με αποτέλεσμα να χάνεται ένα μέρος πχ. 80-120hz που δεν παει στο sub. θα δοκιμάσω να ανεβάσω το crossover πιο ψηλά και να δοκιμάσω πάλι.
επίσης τώρα η ένταση του sub είναι ακριβώς στην μέση. με τις ρυθμίσεις που έκανε μόνο του, για να αρχίσεις να νοιώθεις τις χαμηλές πρέπει να πάω το ρυθμιστικό κοντά στο -4 -5db από το -12.5db που έχει βάλει...

αλλά το βασικό πρόβλημα είναι γιατί τονίζει τόσο τις υψηλές συχνότητες από μόνο του.
θέλει παραπάνω ψάξιμο η δουλειά...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
O χώρος που είναι το σύστημα να υποθέσω ότι έιναι σαλόνι?
Έχει αρκετά πράγματα μέσα(καναπέδες,καρέκλες,βιβλιοθήκες)?
Αν ναί,τότε το σύστημα θεωρεί ότι είναι χώρος που καταπνίγει τις υψηλές και για αυτό τις τονίζει.

Αν όχι τότε:203:

Γενικά,μην περιμένετε ένα σύστημα(τουλάχιστον τέτοιας οικονομικής κατηγορίας) να υποκαταστήσει το αυτί ή να κάνει αυτά που κάνουν αυτόνομα συστήματα πού κοστίζουν καποια 1000αρικα.
Σε αρκετές περιπτώσεις όμως είναι ένα τυφλοσούρτη για να κάνουμε κάποιες μικρορυθμίσεις εμείς μετά.

Reaction score
2
μα το θέμα είναι ακριβώς εκεί, ότι ο χώρος δεν είναι σαλόνι αλλά ένα υπόγειο 5Χ9μ περίπου, με τα ηχεία στην μικρή πλευρά και απέναντι τους στα 5-6 μέτρα ένα Π με τους καναπέδες και τον προβολέα, και πίσω τους κανα-δυο όργανα γυμναστικής.
όλοι οι τοίχοι είναι σχεδόν ακάλυπτοι εκτός από τον τέρμα πίσω που έχει τα παράθυρα, μια βιβλιοθήκη και κάποια ράφια. οι πλαινοί τοίχοι, όπως και ο τοίχος των ηχείων, δεν έχουν σχεδόν τίποτα. το βραδυ θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά φωτό.

αυτό που σκέφτομαι είναι εάν το audissey είναι τελικά ρυθμισμένο μόνο για κανονικά σαλόνια με πολλά πράγματα, οπότε από την μάνα του προσπαθεί να ανεβάσει τις ψηλές λόγω των πολλών ανακλάσεων που χάνονται στον χώρο. εαν είναι έτσι όμως τότε τι το θέλει το μικρόφωνο, μόνο για να μετρήσει τις αποστάσεις? δεν θα έπρεπε να μετράει παράλληλα και την απόκριση του κάθε χώρου?

τεσπα, νόμιζα ότι τα ηλεκτρονικά θα κάνουν τα μαγικά τους, αλλά μάλλον τελικά δεν την γλυτώνω την ακουστική βελτίωση του χώρου με πανελ κλπ. :623:

βέβαια υπάρχει και η άλλη επιλογή, να αλλάξω τα ηχεία και να πάρω τα Teufel ΤΗΧ που λιμπίζομαι... αφορμή ψάχνω :138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.258
Members
38.297
Νεότερο μέλος
Neroponti