Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Reaction score
2
Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Δεν εχω φακους σειρας L ή κατι παρομοιο, αλλα σε συγκριση με τη 40Dm που ειχα και τον sigma 18-200 OS δεν ειδα διαφορα στην οξυτητα.
Mη ξεχνας οτι ειναι νεα μηχανη και συμπεριφερεται διαφορετικα, και τα προγραμματα που χρησιμοποιουν (adobe photoshop, lightroom ) δεν ειναι ακομη ετοιμα για το νεο raw της 7D (einai beta).
Επισης η μηχανη , συμπεριφερεται διαφορετικα στα ηδη ετοιμα settings και εχει παρατηρηθει οτι το 2-3 στο sharpness ειναι πραγματι 0 στις αλλες μηχανες.

Οσον αφορα το θορυβο, σιγουρα ο full farmme αισθητηρας θα εχει λιγοτερο, αλλα οχι οτι η 7D εχει προβλημα, αντιθετως εχει τη καλυτερη συμπεριφορα απο ολες τις APC.

Reaction score
4.385

H 40d πάντως που αναφέρεις ότι είχες ήταν και είναι πολύ καλή μηχανή και ο 18-200 είναι λίγος και για εκείνην πόσο μάλλον για τα 18mp της 7D.

Reaction score
2

To ξερω... αλλα πηγε ηδη αρκετα το μαλι, και σκεφτομαι αργοτερα να χτυπησω εναν Tamron 18-50 f/2.8 kai εναν canon 70-200 f 4.

Reaction score
0

Δεν εχω φακους σειρας L ή κατι παρομοιο, αλλα σε συγκριση με τη 40Dm που ειχα και τον sigma 18-200 OS δεν ειδα διαφορα στην οξυτητα.
Mη ξεχνας οτι ειναι νεα μηχανη και συμπεριφερεται διαφορετικα, και τα προγραμματα που χρησιμοποιουν (adobe photoshop, lightroom ) δεν ειναι ακομη ετοιμα για το νεο raw της 7D (einai beta).
Επισης η μηχανη , συμπεριφερεται διαφορετικα στα ηδη ετοιμα settings και εχει παρατηρηθει οτι το 2-3 στο sharpness ειναι πραγματι 0 στις αλλες μηχανες.

Οσον αφορα το θορυβο, σιγουρα ο full farmme αισθητηρας θα εχει λιγοτερο, αλλα οχι οτι η 7D εχει προβλημα, αντιθετως εχει τη καλυτερη συμπεριφορα απο ολες τις APC.
Δεν ξερω πως εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν εχει διαφορα με την 40D.
To beta στο ACR ειναι μια χαρα και δεν ειναι νομιζω προβλημα , εξαλου η Canon εχει το δικο της προγραμμα που χειριζεται καυτερα τα raw τις 7D . Περι προγραμμα ειναι δικαιολογιες :116:

Αν θες να δοκιμασεις την μηχανη σου τι κανει τραβα μια στα 600-800 μετρα οπως εκανα εγω στην παρακατω φωτογραφια και μετα δες το σε 100% να δεις τι ψαρια πιανει η 18πιξελη .
Τα παρακατω δειγματα ειναι με 6 μεγαπιξελς αρχαια πολυ παλια μηχανη και τα κανεις εκτυπωση πανω απο μισο μετρο με αξιοπρεπεστατα αποτελεσματα :116:

Reaction score
0

Ακομη μια με την αρχαια 6πιξελη Nikon D100 που κοστιζει στις μερες μας μετα δυσκολιας οσο ενας ουζομεζεδακι σε φτωχη ταβερνα :116:

Τα πολλα πιξελς αν δεν εχεις και φακο της προκοπης ειναι αχρηστα .
Πρωτα αγοραζεις φακους και μετα μηχανες γιατι αν κανεις το αντιθετο και περιμενεις λιγακι βγενει μια αλλη 8D και φτου απο την αρχη και μετα περιμενε για φακους και ξανα η ιστορια κανει κυκλο . Το μονο που παραμενει ομως ειναι οταν καποιος αθωος περαστικος στο δρομο βλεπει τον αριθμο 18 - 25 μεγαπιξελς και κανει ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ .... ΚΑΙ να που εμεις τοτε φουσκονουμε απο χαρα και περηφανια :116::116::116:
ΕΕΕΕ μα τι κατι κερδιζουμε τελος παντων .

Reaction score
88
Καλά τώρα είπες κάτι πολύ σωστό...πρώτα αγοράζεις φακό και μετά μηχανή. Αλλά ο πειρασμός να πάρεις μια μηχανή κιτ με φακό καλύτερη με το ίδιο σύνολο χρημάτων που θα αγόραζες τον σωστό φακό με μια πιο απλή μηχανή είναι μεγάλος (και αυτός είναι ο λόγος που δεν αγόρασα ακόμα dslr).

Reaction score
0

Εν μερη ναι αυτο που ειπα ειναι λογικο , πλην ομως υπαρχουν και μερικες καταπληκτικες επιλογες οπως ενας κιτ φακος 18-15 VR που ειναι θαυμασιος και με συνδυασμο καποιας προσιτης και φανταστικης μηχανης οπως η Nikon D5000 εχεις αποτελεσματα οπως το δειγμα μου παρακατω.
Και αντε η 18πιξελες καιι αλλες 12πιξελες της Canon να τυπωσουνε μισο μετρο και πανω με τετοια ποιοτητα .
Το κολπο ειναι προσεκτικη επιλογη κι οχι να πεφτουμε σε τρυπακια μαρκετινκ.

Ακομη και το χνουδι ειναι τζαμι στο κουτελο του αγοριου .

Reaction score
2

Δεν διαφωνω για το οτι χρειαζεσαι καλους φακους για να αναδειξεις μια μηχανη σαν την 7d.
Αλλα οχι και να λεμε οτι με τους ιδιους φακους , μια παλιοτερη μηχανη με 6-10 mpixels μπορει να εχει καλυτερη εικονα (περισσοτερη λεπτομερεια) απο μια με 18.

Δεν πηρα φυσικα την 7d για τα Mpixels, αλλα για τη γρηγορη αποκριση και εστιαση (τραβαω κυριως ζωα και παιδακια) και για τη μοναδικη ποιοτητα βιντεο σε 1080π/ 24fps.

Καμια αλλη μηχανη δεν εχει αυτη τη δυνατοτητα (ουτε και η 5d mkII), και επειδη ασχολουμαι πολυ με το βιντεο, με κερδισε αμεσως.
Βιντεο τραβαω με manual primes - Pentax SMS 50mm f1.4 - 28mm f2.0 kai 135mm f2.5.
Oσον αφορα τη ποιοτητα εικονaς της canon 7d, οι τυποι που εκαναν τα διαφορα συγκριτικα , δεν χρησιμοποιησαν τις περισσοτερες φορες το DPP της Canonm αλλα κυριως adobe raw που ειναι ακομη beta (kai προβληματικο).
Δες κι εδω για μερικα βιντεο και δες γιατι οι περισσοτεροι επαγγελματιες δουλευουν με αυτη τη μηχανη πλεον...
http://philipbloom.co.uk/2009/11/29/shooting-short-drama-present-tense-on-the-canon-7d/

http://vimeo.com/groups/eos7d/videos/sort:likes

Reaction score
2

Kai οσον αφορα αν ειναι sharp enough ,σε 1600 ISO ...

και ισο 200

Reaction score
0

Ενα παραδειγμα θα σου βαλω με μια θολη φωτογραφια ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΙΣΟ 2500 .
Με μπουκομα σε οξυτητα οπως εκανες εσυ κοντραστ και σε μικρο μεγεθος εντυπωσιαζει τον καθε αθωο ανθρωπακο ....ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ασε φιλαρακο δεν με πειθεις τουλαχιστο εμενα αλλα αν θες βαλε 100% κροπ να θαυμασουμε η ανεβασε κανενα Raw να θαυμασο .
Καμαροσε και την δικη μου γατα αν και με λαθος εστιαση και με ισο 2500 ειναι αστερι να την βλεπεις σε μικρο μεγεθος .

Αυτα τα κολπα τα ξερω και εγω .

Reaction score
1
Γιατί δεν πείθει? Εμένα ο γάτος μια χαρά sharp μου φάνηκε στα 1600. Και πεντακάθαρος.
Μια χαρά πείθει. Το θέμα είναι τι γίνεται αν δεν θές να πειστείς ή αν έχεις φάει σκάλωμα.

Δες και κανά σοβαρό site με δείγματα και όχι αυθαίρετα -έτσι πετάω ένα νούμερο- αποτελέσματα.
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page15.asp

Όσον αφορά το χνούδι απο το ... αγοράκι... μάλλον κοριτσάκι είναι, για τσεκαρέ το.

Τελικά γιατί τόση πόρωση, αν η δικιά σου μηχανή είναι καλή πρέπει οι άλλες να είναι χάλια? Δεν γίνεται να είναι και οι 2 μηχανές καλές? Έφτασες στο 2009 για να βρείς καλές μηχανές? Πριν 5 χρόνια τι φωτογραφίες έβγαζες που δεν είχες σούπερ ντούπερ ισο 2500 που μας έχεις ζαλίσει (αλλά όταν σου δείχνει ο άλλος 6400... απλά δεν σε πείθει).

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Γιατί δεν πείθει? Εμένα ο γάτος μια χαρά sharp μου φάνηκε στα 1600. Και πεντακάθαρος.
Μια χαρά πείθει. Το θέμα είναι τι γίνεται αν δεν θές να πειστείς ή αν έχεις φάει σκάλωμα.

Δες και κανά σοβαρό site με δείγματα και όχι αυθαίρετα -έτσι πετάω ένα νούμερο- αποτελέσματα.
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page15.asp

Όσον αφορά το χνούδι απο το ... αγοράκι... μάλλον κοριτσάκι είναι, για τσεκαρέ το.

Τελικά γιατί τόση πόρωση, αν η δικιά σου μηχανή είναι καλή πρέπει οι άλλες να είναι χάλια? Δεν γίνεται να είναι και οι 2 μηχανές καλές? Έφτασες στο 2009 για να βρείς καλές μηχανές? Πριν 5 χρόνια τι φωτογραφίες έβγαζες που δεν είχες σούπερ ντούπερ ισο 2500 που μας έχεις ζαλίσει (αλλά όταν σου δείχνει ο άλλος 6400... απλά δεν σε πείθει).
Πορωση ? μαλλον εσυ εχεις πορωση και απο οτι βλεπω και καουρες μιας που δεν βλεπεις την γατα που εβαλα να αναλυσεις και μπουκαρεις με τη μια να μας λες για πορωση :116:
Αναλυουμε πραγματα εδω και το συζηταμε δεν τιθεται πορωση και κουραφεξαλα προς θεου με αυτη την πορωση και νικον εναντι κανον .

Η φωτο που εβαλα με το 2500 ειναι αγορακι αλλα για ποιο κοριτσακι μιλας εσυ ? :116:

Δεν εχω πειστει με τα δειγματα του φιλαρακου μιας που υποτιμα την νουμοσηνη μας εδω να βαζει μπουκομενα στην οξυτητα και κοντραστ ψιλη πληροφορια τριχεσ γατας που διχνουνε οξυτατα αλλα δεν ειναι . Ετσι λοιπον εγω εβαλα μια φωτογραφια ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ εστιασμενη και διχνει καλυτερη :116:

Τα δειγματα αυτης της μηχανης δεν με πεισανε και θα περιμενο μερικους φωτογραφους που ξερω να δουμε τι εχουνε να πουνε σε φωτογραφιση widlife που κανουνε .

Αν θες να δεις και τι φωτος εβγαζα πριν να σου δειξω θορυβο καθολου ουτε και αυτες και μαλιστα πριν 20 + χρονακια με σλατ φιλμ και σκαναρισμενες σωστα .

Reaction score
0

GEORGESPYROS
Εσυ αν πειθεσαι και σου αρεσουν δειγματα μικρα 800Χ500 μπουκομενα στην οξυτητα και κοντραστ εγω δεν πειθομαι . Ουτε ειναι δειγματα αυτα να κρινει καποιος νοημον .Αυτα τα δειγματα που μας εβαλε ειναι να εντυπωσιαζονται ασχετοι απο φωτογραφια και τεχνολογια .

Μαλιστα εχω ακουσει απο κατι ατομα σε διαφορα σαιτ οτι το να βλεπεις μια φωτογραφια 100% ειναι λαθος και κριτηριο ειναι πως την βλεπεις μικρη ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΧ πως καταντησαμε με αυτο το καταραμενο ιντερνετ αχχχχχ

ΥΜΑΡΤΟΝ !

Reaction score
0

Να πως ειναι μια γατα με υψηλο ισο στην 7D χωρις ΜΠΟΥΚΟΜΑ και παρανοικη λαθος οξυτητα .
http://blog.michaelwillems.ca/2009/10/29/3200-on-a-7d/

Ο τοξοτις εδω υποτιμα τους παντες . Με το ζορι ποιοτητα φιλαρακο τοξοτι δεν γινεται :114::114:

Reaction score
0

Μεχρι στιγμης αυτο που ειδα στην 7D ειναι οτι ακομη και με αριστους φακους σε μακρινα θεματα χανει πολυ σε πληροφορια και εχει πολυ θορυβο ακομη και σε ισο 200 .
Το αλλο που προσεξα σαν πολυ εμπειρο ματι που εχω σε Dynamic Range και χρωματα ειναι οτι η 7D χανει πολυ Dynamic Range . Το αποτελεσμα ? σκασμενα λευκα σε βαθμο εσχατο και αλλοιωση χρωματον .

Η 5D Mark 2 εχει πολυ καλυτερο αισθητηρα .
Σε περιπτωση που κρατουσανε την 7D στα 12- 14 μεγαπιξελς η Canon θα ειχε ενα μεγαλο νικητη στην κατηγορια αυτη . Αλλα ειπαμε δωσε μεγαπιξελς στον λαο .
Canon Δωστα ολα !

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.306
Members