Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Reaction score
2
σε EF-S φακό για την παραπάνω μηχανή δεν θα έβαζα κάτι λιγότερο από τον Canon EF-S 17-55mm F2.8 IS, ο οποίος είναι ποιότητας/απόδοσης L, εξού και η τιμή του (~900€).
επίσης κάποιος prime πχ EF 50mm F1.4 USM είναι αρκετά προσιτός για σκοτεινά, όπως και για ευρυγωνιο ο Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 που είναι αρκετά οξύς.

από κει και πέρα ξεκινάνε οι L, λεφτά να έχεις για φάγωμα!

o EF 24-105mmf/4.0L IS USM (39-186mm σε 1.6crop) ξεχωρίζει για walk-around φακός αν και ο παραπάνω EF-S 17-55mm που είναι στα ίδια λεφτά μάλλον της ταιριάζει καλύτερα...

Canon EF-S 17-55mm F2.8 IS USM

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
EF 50mm F1.4 USM
EF 24-105mmf/4.0L IS USM

Reaction score
1
Και εγώ ψηφίζω τον 17-55 IS, αλλιώς έχω ακούσει τα καλύτερα και για τον αντίστοιχο tamrom. Αν και εκεί χάνεις το USM.

Reaction score
4.352
Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Σαν ποιοτικό με καλή σχετικά απόδοση και εγώ ψηφίζω 24-105 L . Προσωπικά έχω τον 24-70 / 2.8 που είναι σαν τάνκ και δεν νομίζω για τις επόμενες δεκαετίες να πάθει κάτι. Ο νέος sigma 24-70/2.8 κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερος οπτικά του canon αλλά στο τέστ του photozone με nikon d3x έφαγε τρελή ήττα . Ενώ ο L 24-105 στην 5dmkii τα πήγε καλύτερα από ότι στην 350d σε απόλυτους αριθμούς !!!!!!!
Mια παρόμοια επίδοση μάλλον θα έχει σε ff και ο 24-70 της canon.

http://www.photozone.de/nikon_ff/474-sigma_ex_2470_28_hsm_fx?start=1

http://www.photozone.de/canon_eos_ff/420-canon_24105_4_5d?start=1

http://www.photozone.de/canon-eos/423-canon_24105_4_50d?start=1

http://www.photozone.de/canon-eos/188-canon-ef-24-105mm-f4-usm-l-is-lab-test-report--review?start=1

http://www.photozone.de/canon-eos/184-canon-ef-24-70mm-f28-usm-l-test-report--review?start=1

O 17-55 σίγουρα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά κατασκευαστικά υπολείπεται και μελλοντικά δεν μπορεί να δουλέψει σε ff .

Reaction score
2

Δυστυχως κανεις απομ τους παραπανω δε καλυπτει τις αναγκερς μου...
Θελω ενα γρηγορο φακο , κυριως για εσωτερικους χωρους - συγκεντρωσεις - εκδηλωσεις , για μικρα παιδια και φιλους.
Δηλ. κατι που ν αρχιζει απο ευρυγωνιο και να καταληγει σε πορτρετο , πχ 18-80 αλλα γρηγορο (f 2.8).
Τους ξερω τους φακους που προτεινετε, αλλα πχ ο canon 18-55 φτανει mono σε 55mm και ο 15-85 ειναι πολυ καλος αλλα αργος.

Απο την αλλη οι φακοι L δεν ειναι φτιαγμενοι για APC και αρα ξεκινανε απο 36 mm στη καλυτερη που δεν μου φτανουν για τη δουλεια που τους θελω.

Δυστυχως ειμαι σε αδιεξοδο... και ο μονος που καπως πλησιαζει στα γουστα μου ειναι ισως ο καινουργιος sigma 17-70 OS HSM f2.8-4

Reaction score
2

Εννοειται..
Αλλιως δε θα παιρνα την 7D , kai h 500D μια χαρα θα ητανε..
Δεν ειμαι επαγγελματιας , αλλα μου αρεσουν τα φυσικα χρωματα και η αισθηση που σου δινει ο φυσικος φωτισμος.

Reaction score
2

δες εδω μερικες δικες μου με ψανον 30D kai sigma 18-200 OS.

Οπως βλεπετε , οι φωτο ειναι καλες αλλα δεν εχουν αρκετο sharpness λογω φακου...

Reaction score
11.413
Re: Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

μου αρεσουν τα φυσικα χρωματα και η αισθηση που σου δινει ο φυσικος φωτισμος.
Αποδεκτό και κατανοητό. Αλλά και με φλας και κατάλληλη ρύθμιση της θερμοκρασίας λευκού και ταχύτητας κλείστρου μπορείς να πετύχεις αυτή τη ζεστασιά της λάμπας πυρακτώσεως στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Reaction score
0

Στο τέστ που δίνεις την στέλνει στον αγύριστο την d300s αλλά στο δίκτυο δεν είναι να εμπιστεύεσαι και απόλυτα ένα τέστ γιαυτό ζήτησα από εσένα κάποια δείγματα. Αν είσαι Θεσσαλονίκη έλα να σου δώσω μερικούς φακούς να τεστάρουμε την μηχανή.
Ειναι αδιανοητο να εχει τοση μεγαλη θολωμαρα η D300s με τον 50 1.4 που ειναι ξυραφι.
Για να μην παμε μακρια κατα ποσο ο τυπος εχει σαμποταρει την νικον θα βαλω ενα δειγμα με την D200 και τον απλο τον νικον 50 1.8 στο διαφραγμα φ/8 αυτοι οι φακοι δεν εχουν τον θεο τους ξυριζουν οσο και ενας μακρο .
Το δειγμα ειναι με την D200 θα βαλω και δειγμα με το ιδιο νομισμα που εβαλε ο τυπος και ιδιο αισθητηρα που εκει τα πραγματα ακομη καλυτερα.

Προς το παρον μια γευση :116:

Reaction score
2

Δυστυχως, για τα θεματα που τραβαω, παιδια και ζωα σε κινηση , θελω μεγαλα διαφραγματα ( κατω απο 2.8), οποτε θα ηθελα καποιους φακους και δειγματα με τετοια διαφραγματα.
επισης , τα μεγαλα διαφραγματα βοηθουν να εχεις καλυτερο bokeh.

Το να κλεισω τοσο ενα φακο , για μενα, δεν ειναι εφικτο.

Reaction score
0

Δυστυχως, για τα θεματα που τραβαω, παιδια και ζωα σε κινηση , θελω μεγαλα διαφραγματα ( κατω απο 2.8), οποτε θα ηθελα καποιους φακους και δειγματα με τετοια διαφραγματα.

Ενα θα σου πω φιλαρακο.
Αν κρατουσες την 30D και με τα λεφτα που ριχνεις συνεχως για μηχανες θα αγοραζες καποιον σουπερ φακο για πορτραιτα οπως ο 85 1.2 L θα εβγαζες φωτογραφιες καλυτερες απο οτι χωρα ανθρωπινη φαντασια.
Ποτε δεν ειναι αργα παντως .

Reaction score
2
δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα φακός που να τα κάνει όλα καλα όπως λες....επίσης στους EF-S το 2.8 ξέχνατο, εκτός του 17-55 2.8 IS που είναι η εξαίρεση.
αναγκαστικα θα χρειαστεις εναν ευρυγώνιο και ένα τηλεφακό. στο 2.8 όμως ξεφεύγουν και οι δύο στα λεφτά...(1500+ ο ένας)
σκέψου και την λύση των primes, σε 2.8 ή και πιο κάτω, δεν είναι τόσο ακριβοι όσο οι αντίστοιχοι ζοομ, ούτε φυσικά εχουν και το ίδιο βάρος.

Reaction score
0

Το να τραβας κινουμενα πραγματα κατω απο 2.8 η μοναδικοι φακοι που ειναι φοβερα γρηγοροι ειναι κατι 200 φ/2 αλλα αυτοι κοστιζουνε μια περιουσια .

Αυτοι παλι που ειναι μεν για πορτραιτα και εχουνε ανοιχτο διαφραγμα απο 1.2 -1.4 ειναι χελωνες για γρηγορα θεματα.

Παντως και τον 200 φ/2 που ειναι φωτια στην εστιασει να αγορασεις θελει τρομακτικα αριστη τεχνικη για να βγαλεις κατι καλο.
Ενα μικρο λαθακι ελαχιστα μικρο και ολα πανε στραφη σε πολυ ανοιχτο διαφραγμα .

Νομιζω ο 70-200 2.8 θα σε καλυπτε και για πορτραιτα και για γρηγορα θεματα σε ζωα .

Reaction score
2

Αποδεκτό και κατανοητό. Αλλά και με φλας και κατάλληλη ρύθμιση της θερμοκρασίας λευκού και ταχύτητας κλείστρου μπορείς να πετύχεις αυτή τη ζεστασιά της λάμπας πυρακτώσεως στα πρόσωπα των ανθρώπων.
για δείξε καμια φωτό να μαθαίνουμε! :126:

το αφλασάριστο με 1.4 όμως δεν παίζεται...βέβαια το zoom range είναι ίσα με 2 εκατοστά :135:

Reaction score
2

Ενα θα σου πω φιλαρακο.
Αν κρατουσες την 30D και με τα λεφτα που ριχνεις συνεχως για μηχανες θα αγοραζες καποιον σουπερ φακο για πορτραιτα οπως ο 85 1.2 L θα εβγαζες φωτογραφιες καλυτερες απο οτι χωρα ανθρωπινη φαντασια.
Ποτε δεν ειναι αργα παντως .
Tη 30D την εδωσα γιατι ηθελα το hd video 1080p με μικρο DOF .
Αλλιως δεν ειχα λογο, ισως μονο τη ταχυτερη εστιαση της 7D.

Prime εχω 2-3 οπως ειπα , αλλα ειναι ολοι manual focus..

Reaction score
4.352

Εγώ θα σου έλεγα σιγά σιγά να ξεκινήσεις με έναν και καλό και να συνεχίσεις ώσπου να έχεις 2-3 φακούς καλούς και για πολλά χρόνια σε όλες τις αποστάσεις. Ξεκίνα με 24-105 ή 24-70 και συνέχισε με 70-200 ή κάποιον καλό ευρυγώνιο όταν βγάλει η canon . Και μεταχειρισμένους να τους πάρεις πιο πολύ θα αντέξουν από έναν μέτριο καινούργιο σε ποιότητα.

Reaction score
4.352

Ειναι αδιανοητο να εχει τοση μεγαλη θολωμαρα η D300s με τον 50 1.4 που ειναι ξυραφι.
Για να μην παμε μακρια κατα ποσο ο τυπος εχει σαμποταρει την νικον θα βαλω ενα δειγμα με την D200 και τον απλο τον νικον 50 1.8 στο διαφραγμα φ/8 αυτοι οι φακοι δεν εχουν τον θεο τους ξυριζουν οσο και ενας μακρο .
Το δειγμα ειναι με την D200 θα βαλω και δειγμα με το ιδιο νομισμα που εβαλε ο τυπος και ιδιο αισθητηρα που εκει τα πραγματα ακομη καλυτερα.

Προς το παρον μια γευση :116:

Στο τέστ η οξύτητα είναι ίδια μέχρι το 800 iso μετά δείχνει την 7d να είναι υπερβολικά καλύτερη. Το δείγμα είναι 100% crop ? Με 100 iso είδα. Βάλε κάτι σε 1600 να δούμε τι κάνει η γιαγια και πόση διαφορά έχει με την d300 και d 5000 .

Στο dpreview πάντως δεν φαίνεται τέτοια διαφορά μεταξύ τους
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page15.asp

Reaction score
2

To kako με αυτους τους φακους , οπως ειπα και πριν , ειναι οτι στη canon 7D γινονται 37-105 και 37-160 περιπου... δηλ. χανεις τελειως το ευρυγωνιο, καθολου πρακτικο .
Αν υπηρχε κατιο αντιστοιχο με αυτους και πραγματικο 24-105 f/4 σε APC , θα το χτυπαγα αμεσως...

Reaction score
11.413

για δείξε καμια φωτό να μαθαίνουμε! :126:

το αφλασάριστο με 1.4 όμως δεν παίζεται...βέβαια το zoom range είναι ίσα με 2 εκατοστά :135:
Ευχαρίστως, αύριο όμως μια και τώρα είμαι ξάπλα με το λαπιτοπι και οι φωτό είναι στο μεγάλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ