Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Reaction score
0
Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

To kako με αυτους τους φακους , οπως ειπα και πριν , ειναι οτι στη canon 7D γινονται 37-105 και 37-160 περιπου... δηλ. χανεις τελειως το ευρυγωνιο, καθολου πρακτικο .
Αν υπηρχε κατιο αντιστοιχο με αυτους και πραγματικο 24-105 f/4 σε APC , θα το χτυπαγα αμεσως...
Αφου ειναι ετσι γιατι δεν αγορασες την 5D Mark 2 .
Για την δουλεια που θες εσυ σε μικρα παιδακια και ζωα δεν νομιζω το APC να ειναι προβλημα καν .
Σε full frame υπαρχουν και εκει αρνητικα μιας που εκει ο καθενας φακος θα σου βγαλει περισσοτερα προβληματα . Σε κροπ μηχανες μπορεις να παρεις μια μηχανουλα οπως η D5000 με ενα λογικα φθηνο φακο οπως ο 35 1.8 και να βγαζεις αποτελεσματα που στην Full frame μηχανη θα χρειαστεις 20 φορες περισσοτερα χρηματα να πιασεις ιδια ποιοτητα.
Επισης σε κροπ μηχανη ενας φακος σου γινεται απο 200 - 300 ετσι γλιτωνεις πολυ χρημα αγοραζοντας πανακριβους τελεφωτο .

Ολα εχουνε αρνητικα και θετικα αλλα λυση παντα υπαρχει .

Reaction score
2
λοιπον αφού έχεις ήδη φακό μεγάλου εύρους κάνε το εξής: πήγαινε και δες τα EXIF και μέτρα πόσο ποσοστό των φωτό σου είναι στο ευρυγώνιο, πόσο στην μέση και πόσο στο τελε άκρο. βάζω στοίχημα ότι οι περισσότερες (αφού πορτρέτα έδειξες) θα είναι πάνω απο 60-70mm και βάλε. ανάλογα με αυτό το ποσοστό λοιπόν αποφάσισε που να δώσεις το βάρος! :126:

αα και που σε, εαν δεν την θες την 7d και πας για την 5d mkii εδώ είμαστε!! την έχω καπαρώσει πρώτος :138:

Reaction score
2

Λεω να τη κρατησω λιγο ακομη... μεχρι να βαλει 24/25 fps στην 5d mkII η canon.

Οριστε και 2 προχειρα δειγματα, crop , iso 1600-3200 με manual φακο Pentax 50mm f5.6.
Xωρις επεξεργασια, εκτος απο cropping kai convert to Jpg.

Τραβηγμενες βραδυ, με μια λαμπα 60 watt στο γραφειο , νομιζω οτι ειναι πολυ usable σε τετοιο iso... τι λετε ?
Ειδικα αν χρησιμοποιησεις και λιγο photoshop...

http://www.flickr.com/photos/toxotis70/4170478222/sizes/l/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/toxotis70/4169717225/sizes/l/in/photostream/

Reaction score
0

Ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει !
Γιατι αυτος ο μαραθωνας απο χομπυστες και ατομα που εχουν ολο τον χρονο μπροστα τους σων και καλα να τραβανε κακουχιασμενες θολες φωτογραφιες με χαμηλη ταχυτητα με VR φακους .
Και γιατι σων και καλα να βγαζουμε μεσα στο σπιτι υψηλα ισο τραβηγμενες στο χερι ,επισης της κακιας ωρας για να λεμε τι κανει η μηχανη μας :139:

Δεν ξερω προς τι αυτος ο μαραθωνας με VR και υψηλο ΙΣΟ .
Το μανικι ειναι να δω καποιον που κανει χρηση το ισο εκει που πρεπει σε κανενα αθλητικο αγωνα σε κλειστο γυμναστηριο με σωστα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

Τελικα η μηχανες καταντησανε γκατζετο-μαραθωνας :114:

Reaction score
0

Αν θελετε παντως να κανουμε κατι χρησιμο που εκανα το καλοκαιρι εγω.:114:
Θα πεταξουμε την μηχανη στον αερα με το self timer να δουμε ποιος θα βγαλει αρτιστικες φωτογραφιες .:116:

ΑΑΑΑ επισης να βαλουμε και το υψος που πεταξαμε την μηχανη :116:

Reaction score
2

Εβαλα αυτα τα 2 δειγματα επειδη τη μηχανη την εχω λιγες μερες και δεν εχω προλαβει να κανω καμια εξορμηση ακομη...
Τα υψηλα iso τα χρειαζομαι γιατι οπως ειπα , τραβαω σε εσωτερικους χωρους με φυσικο φωτισμο και εκει μονο με πολυ υψηλα iso και γρηγορους φακους σωζεται η κατασταση.

Κι εσυ δειγμα απο νομισμα εβαλες νομιζω, δε σου ειπαμε τιποτα.

Παραπανω εβαλα νομιζω και 2-3 δειγματα με τη προηγουμενη μηχανη απο συγκεντρωσεις που πηγαινω συχνα... ουτε αυτες σου κανουν ?

Δεν τραβαω πολλα τοπια και αψυχα πραγματα, κυριως ανθρωπους και δεν εχω ολο το χρονο μπροστα μου.
Ξεκλεβω απο τον υπνο μου και τη ξεκουραση μου για να κανω το hobby μου... και δυστυχως εχω και αρκετα αλλα ακομη hobby.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Λεω να τη κρατησω λιγο ακομη... μεχρι να βαλει 24/25 fps στην 5d mkII η canon.

Οριστε και 2 προχειρα δειγματα, crop , iso 1600-3200 με manual φακο Pentax 50mm f5.6.
Xωρις επεξεργασια, εκτος απο cropping kai convert to Jpg.

Τραβηγμενες βραδυ, με μια λαμπα 60 watt στο γραφειο , νομιζω οτι ειναι πολυ usable σε τετοιο iso... τι λετε ?
Ειδικα αν χρησιμοποιησεις και λιγο photoshop...

http://www.flickr.com/photos/toxotis70/4170478222/sizes/l/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/toxotis70/4169717225/sizes/l/in/photostream/
τι πες τώρα!! αυτό είναι το iso 800 στην 30d που έχω :138:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

τι πες τώρα!! αυτό είναι το iso 800 στην d30 που έχω :138:
Αν βαλεις το λογισμικο με το noise reduction που εχει η 7D ΣΤΗΝ 30D σου πληροφορο οτι πολλες καινουργιες μηχανες θα κλαψουνε .

Και εδω βλεπω οτι το ισο 2000 της κακιστης D200 ΕΙΝΑΙ ακομη καλυτερο απο την περιφημη 7D :114::114:

Reaction score
2

Δεν εχω κανει noise reduction , ειναι raw και απλα το πηρα στο dpp της canon kai export σε jpg.

Επισης , ακομη και τον ιδιο θορυβο να εχει η 7D με τις νικον DX 200-300-300s klp ειναι πολυ μπροστα επειδη εχει 18 Mpixel αναλυση εναντι 10 - 12 , τετραπλασια pixel δηλαδη ... και αυτο ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ για οσους καταλαβαινουν.

Η νικον δεν εχει τολμησει να βγαλει κατι αντιστοιχο... κατι ξερει!!!

Reaction score
2

Tελος παντων... δεν εχει νοημα αυτη η αντιπαραθεση, ετσι κι αλλιως συμφωνουμε στο οτι, αν δεν εχεις καλους φακους η μηχανη δε φτανει.
Το προβλημα ειναι, οτι η canon δεν εχει το ιδιο καλους φακους σε APC forma οπως σε full frame κι εκει εστιαζω εγω το θεμα.

Reaction score
0

Δεν εχω κανει noise reduction , ειναι raw και απλα το πηρα στο dpp της canon kai export σε jpg.

Επισης , ακομη και τον ιδιο θορυβο να εχει η 7D με τις νικον DX 200-300-300s klp ειναι πολυ μπροστα επειδη εχει 18 Mpixel αναλυση εναντι 10 - 12 , τετραπλασια pixel δηλαδη ... και αυτο ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ για οσους καταλαβαινουν.

Η νικον δεν εχει τολμησει να βγαλει κατι αντιστοιχο... κατι ξερει!!!
Ναι το βρηκες η νικον δεν εχει πανω απο 12-18 μεγκαπιξελς μαλιστα η canon εδω ειναι στο πρωτο σκαλι .:114:

ΑΑΑΑΑΑ τα 18 ειναι τετραπλασια μεγκαπιξελς απο τα 12 ... να και κατι που εμαθα σημερα :114:

Κριμα σε μενα που δεν καταλαβαινω μεγαλα κατορθωματα μαυρο φιδι θα με φαει :116:

Reaction score
0

Tελος παντων... δεν εχει νοημα αυτη η αντιπαραθεση, ετσι κι αλλιως συμφωνουμε στο οτι, αν δεν εχεις καλους φακους η μηχανη δε φτανει.
Το προβλημα ειναι, οτι η canon δεν εχει το ιδιο καλους φακους σε APC forma οπως σε full frame κι εκει εστιαζω εγω το θεμα.
Ναι ε δεν εχει καλους φακους ... δηλαδη κατι φακοι οπως ο 85 1.2 κατι σαν τον 200 φ/2 και βαλε ολοι ειναι μουφα ?

Γινανε επεισοδεια προσφατα στην αθηνα παντως για αυτο το πραγμα :114::114:

Reaction score
2

Εννοω φυσικα ef-s zoom , prime Οπως ειπα εχω , αλλα δεν εναι βολικοι...

Reaction score
0

Εννοω φυσικα ef-s zoom , prime Οπως ειπα εχω , αλλα δεν εναι βολικοι...
Αυτα ειναι δικαιολογιες η Canon εχει την μεγαλυτερη γκαμα σε φακους μονο μπαμπα και μαμακα που δεν βρισκεις στην Canon.

Ο 50 γινεται στην μηχανη σου νομιζω 75 - 80 ο 85αρης παει στα 100 και οι 2 ειναι καταπληκτικοι για πορτραιτα και πολυ βολικοι .

Ο 70-200 2.8 & 70-200 φ/4 κανει παπαδες απο πορτραιτα εως για αγρια φυση ζωα και πουλια μιας που το 200 παει στο 300+ με την μηχανη σου .

Απο ευρυγωνιο μπορεις να εχεις εναν 10-20 που και αυτος ειναι μοναδικος .

Το σημαντικοτερο ειναι στην γνωση και τεχνικη και φυσικα στο ταλεντο του καθενα μας . Σε περιπτωση που καποιος δεν εχει ταλεντο ολα ειναι αχρηστα.
Πριν πολλες δεκαετιες ανθρωποι κανανε θαυματα με φακους μυριαδες φορες χειροτερους απο οτι εχουμε εμεις τους λεγαμενους ΚΙΤ φακους σημερα και τους αποκαλουμε μαλιστα μαπα, χαλια ,για φτυσιμο, κακος φακος και αλλα κοσμητικα :114:

Η μηχανη οσα λαμπακια και κουδουνακια και νουμερα να εχει επανω δεν κανει απολυτος τιποτα παραπανω . Τα πολλα μεγκαπιξελς ειναι καλα σε συνδυασμο αριστης τεχνικης καποιας γνωσης , ορεξης και φυσικα τελευτεο αλλα οχι ασημαντο ενας καλος φακος.

Με τους φακους που εχεις ηδη μπορεις να κανεις θαυμασιες φωτογραφιες απλα δεν εχεις καταλαβει οτι το καθενα εργαλειο πρεπει να το χειριζεσαι διαφορετικα , το καθενα εχει τα δικα του κολπα .

Αν ημουν δικτακτορας σε κανενα νησι οπως η κουβα δεν θα αφηνα κανενα να αγορασει μηχανη απο 6 μεγκαπιξελς στα 12 αν δεν εβλεπα καλα αποτελεσματα και καλοτραβηγμενες φωτογραφιες με την 6πιξελη μηχανη . Το ιδιο ισχυει και για φακους :114::114:
Και αν καποιος με την 6πιξελη δεν εβγαζε καλες φωτογραφιες θα τον εριχνα στην Γ εθνικη δηλαδη πισω σε 3μεγκαπιξελς και θα εδεινα την 6πιξελη σε καποιον που εβγαζε καλες φωτο με την 3πιξελη .
Τοτε να εβλεπες καλλιτεχνες που θα γεμιζε ο κοσμος :116:

Βγαλε απ' το κεφαλι σου τους φακους και μηχανες και αφοσιωσου στην τεχνη της φωτογραφιας και αν αυτο δεν ειναι ο σκοπος σου κανε οτι θες δικα σου τα λεφτα στο κατω της γραφης ασε που εχουμε δημοκρατια .

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με αυτά που γράφτηκαν μέσα:
7d vs d300s

http://www.dxomark.com/index.php/en...336|0/(onglet)/0/(brand)/Canon/(brand2)/Nikon
18 μεγκαπιξελ σε κροπ αισθητηρα 1.6 με Pixel pitch 4.3 µm η 7D ειναι καταδικασμενη και χειροτερη οχι μονο απο την Νικον που εβαλες αλλα και απο κατι Rebel Canon .
Με μεγαλυτερη μεγενθυση στα πολλαααα πιξελς με συνδυασμο εστο το λιγο παραπανο 1.6 κροπ αισθητηρα ολα αυτα μαζι σαν συνδυασμος ειναι ΘΑΝΑΤΟΣ .

ΟΟΟΟΟΟ και μην ξεχναμε οταν εχεις να μοιρασεις τοσο DR σε τοσα πολλα μεγκαπιξελσ ειναι σα να εχεις μια FF με 12 μεγκαπιξελ και 4DR :114::114:

Η μονη μηχανη που ειναι καθαρη απατη 100% στην ιστορια της Canon .

Μονο ενας APS-H αισθητηρας μπορει να δωσει αριστα αποτελεσματα αλλα με τον αισθητηρα της 7D να μπουκωνεις τοσα πιξελς ειναι ΑΠΑΤΗ .

Ολοι οι γκατζετο-κανονακιδεσ που βιαστηκανε να παρουν αυτη την μηχανη θα χτυπησουν το κεφαλι τους πολυ ασχημα καθως θα βλεπουν χειροτερα αποτελεσματα μαλλον τραγικα εναντι στα καλυτερα με προηγουμενες μηχανες ... ερεεεεε γελιο που θα ριξω ξανα.

Επιδης κανανε την 7D μαλλον δωσανε μερικα επαγγελματικα πραγματα και τι με αυτο αφου ο αισθητηρας ειναι κοπρια . Τι να το κανω την γρηγορη εστιαση με της θολες και γεματο θορυβο ?? τι να το κανω το αδιαβροχο σωμα ?

Αν η νικον πεσει στο τρυπακι και μπουκοσει στον αισθητηρα της d300s 18 μεγκαπιξελ και αυτη θα ειναι κοπρια χωρις καν να το συζηταμε .

Reaction score
2
και μενα δεν μ'αρεσει το 18mpixel, ομως το DXO που τοσο αγαπας, την βγαζει καλυτερη και στο ISO αλλα και στο DR αμα δεις τα σχεδιαγραμματα. απο 100iso και πανω έχει σταθερα καλυτερο DR απο την αντίστοιχη Nikon με 6mpixel λιγοτερα.

Reaction score
2

Την βγαζει καλυτερη απο ΟΛΕΣ τις apc μηχανες.... και αυτο ηθελε η canon.
Kι εγψ θα προτιμουσα λιγοτερα mpixels , γυρω στα 12-14 θα ηταν ισως καλυτερα.
Οταν βγαζει την nikon d3000s ισοδυναμη στα iso tests που εχει τη μιση σχεδον αναλυση, αυτο ειναι ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ... μονο τυφλος και κουφος δε το καταλαβαινει αυτο.
Μη λεμε κι οτι θελουμε.

Reaction score
1
Στα forum του dpreview έχει ξεσπάσει απίστευτο κράξιμο στο DxOmark, όχι απο Canonακιδες μόνο, με 10δες θρέντ για το κατα πόσο στέκουν αυτά που γράφει.

Frame rate = 3 fps

Η d300s 7fps @ 14 bit (δεν τραβάει 7fps στα 14bit) και διάφορες άλλες αναντιστοιχίες.

Τέλος για τα άλλα περι noise κτλ, ο σωστότερος τρόπος είναι να διαλέγετε το tab print. Δεν έχει σχέση με εκτύπωση (αν διαβάσετε τι γράφει) απλά κάνει ένα normilazation σε ίδιο μέγεθος εικόνας για όλες τις μηχανές ανεξαρτήτως pixel. Πχ αν μια μηχανή έχει 18 mp και μια άλλη 6mp, στο ίδιο μέγεθος ποια θα ήταν καλύτερη?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.660
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin