Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Reaction score
2
Απάντηση: Φθηνοί φακοί σε Full Frame Camera

Eνραξει... μετα απ ολα αυτα σκεφτομαι να πουλησω την canon 7D... μαλλον αχρηστη ειναι !!!

Reaction score
4.352

Ενα παραδειγμα θα σου βαλω με μια θολη φωτογραφια ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΙΣΟ 2500 .
Με μπουκομα σε οξυτητα οπως εκανες εσυ κοντραστ και σε μικρο μεγεθος εντυπωσιαζει τον καθε αθωο ανθρωπακο ....ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ασε φιλαρακο δεν με πειθεις τουλαχιστο εμενα αλλα αν θες βαλε 100% κροπ να θαυμασουμε η ανεβασε κανενα Raw να θαυμασο .
Καμαροσε και την δικη μου γατα αν και με λαθος εστιαση και με ισο 2500 ειναι αστερι να την βλεπεις σε μικρο μεγεθος .

Αυτα τα κολπα τα ξερω και εγω .

H φώτο όμως είναι με την D3 . Είπαμε είναι καλή η 7D αλλά όχι και παρόμοια σε θόρυβο με την D3. :139:
Για μένα αυτά που προσφέρει η 7D για τα λεφτά της (κάτω από 1500 ευρώ) είναι καλή επιλογή για κάποιους που δεν μπορούν να αντέξουν τις 1d οικονομικά για τα πολλά fps κυρίως. Τώρα στα χαμηλά iso και ποιότητα εικόνας είναι αξιοπρεπής χωρίς να κάνει την διαφορά. Σαν σύνολο πάντως έχει λόγο ύπαρξης . Τα 18mp βέβαια ήταν το τεράστιο λάθος της canon για ακόμη ένα μοντέλο μετά τις 500d και 50d των 15mp.

Reaction score
2

Οπως ειπα , δεν εχω αξιολογους φακους, και οι φωτο παραπανω δεν ειναι δικες μου, ειναι απο αντιστοιχα forum για την 7D.

Reaction score
4.352

Στο τέστ που δίνεις την στέλνει στον αγύριστο την d300s αλλά στο δίκτυο δεν είναι να εμπιστεύεσαι και απόλυτα ένα τέστ γιαυτό ζήτησα από εσένα κάποια δείγματα. Αν είσαι Θεσσαλονίκη έλα να σου δώσω μερικούς φακούς να τεστάρουμε την μηχανή.

Reaction score
2

Αθηνα ειμαι... δυστυχως, ευχαριστω για τη προσφορα .
Δεν κρινω κι εγω απο το ιντερνετ, απλα δεν εχω αξιολογα δειγματα να ανεβασω.

Reaction score
2

Το κακο με τη canon ειναι οτι δεν εχει βγαλει αντιστοιχα καλους φακους - σαν τους L - σε APC format.
Αληθεια τι σωμα και φακους εχεις ?

Reaction score
4.352

Το κακο με τη canon ειναι οτι δεν εχει βγαλει αντιστοιχα καλους φακους - σαν τους L - σε APC format.
Αληθεια τι σωμα και φακους εχεις ?
Καλούς έχει βγάλει με αντίστοιχη απόδοση με τους L (όχι σε ποιότητα κατασκευής) .
Κορυφαίους φακούς εμπορικούς ΔΕΝ έχει βγάλει ακόμη , πράγμα που έκανε η Νίκον . Ακόμη περιμένουμε τον αντίπαλο του 14-24 .

Reaction score
2

Δεν ειναι σωστο φυσικα να κρινουμε απο μερικα site, αλλα ακομη και ιδια αποδοση να ειχαν , το οτι η μια εχει 18 mpixel και η αλλη 12 , αρκει.

Η 7D δεν ειναι καλυτερη σε ποιοτητα φωτογραφιας απο μια 40d-50d, αλλα εχει διπλασια pixel, αρα καλυτερη λεπτομερεια, 100% καλυψη, φοβερη ποιοτητα κατασκευης, ταχυτερο Burst mode - 8fps !!!- και φανταστικο βιντεο 1080p.

Τι αλλο να ζητησεις ?

Απλα θελει και αντιστοιχα καλους φακους, που απλα σε forma APC δεν υπαρχουν, και πας για τους κλασικους L , που ειναι πανακριβοι και κυριως οχι σχεδιασμενοι για APC.

Ποιον φακο θα προτεινες , σκεφτομαι το νεο 17-50 Tamron f2.8 VC ή τον Canon 15-85 IS USM.

Reaction score
2

Aκομη ενα συγκριτικο .... http://www.cameratown.com/reviews/canon7d/Nikond300.cfm

και δωστε προσοχη στο τελευταιο σχολιο ...
"Keep in mind that when comparing these images the Canon is using an 18-megapixel sensor, the D300 a 12-megapixel sensor. That means even with similar noise levels the Canon 7D will likely show less noise when printing due to the smaller pixel characteristics of the higher megapixel sensor. Also, from these sample images, it appears that the 7D is much sharper and offers greater dynamic range and contrast compared to the D300, although the lens on the D300 shows virtually no chromatic aberration, whereas the Canon lens shows quite a bit in the highlight areas of the images (purple fringing)."

Αυτο αρκει νομιζω.

Reaction score
88
Κατά την άποψή μου η Canon είναι πιο πλήρης από την Nikon λόγω και του πολύ καλού video που έχει. Οι διαφορές στην ποιότητα της φωτογραφίας είναι κάτι που δεν θα καταλήξουμε εύκολα αφού άλλα βλέπουμε σε μερικά site και άλλα αλλού. Πάντως και σε αυτό το θέμα νομίζω ότι η Canon αν δεν έχει περάσει την Nikon τότε έστω την έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και μάλιστα με περισσότερα mp. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αν είχε λιγότερα mp θα ήταν τέλεια αλλά δεν έχει και παρόλα αυτά είναι μια πάρα μα πάρα καλή φωτογραφική μηχανή. Και όσο για την άποψη ότι το video είναι άχρηστο σε μια φωτογραφική μηχανή, σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Βαρκελώνη με μια Panasonic TZ7 που μόλις είχα αγοράσει, όταν επέστρεψα μου άρεσαν και πολλές φωτογραφίες αλλά τα video ήταν όλα τα λεφτά (ακόμα και τα νυχτερινά ήταν καλά). Έτσι για εμένα αν ήταν να επενδύσω στην αγορά μιας μηχανής με κόστος όσο η 7d ή η d300 θα επέλαγα την 7d μόνο και μόνο για το video (και την εικόνα φυσικά και ας ήταν και λίγο χειρότερη από της nikon που δεν ξέρουμε και να είναι). Για φωτογραφίες μόνο μπορεί να ήταν καλή και η 5000d σε λιγότερα λεφτά ή 700d σε ff και περισσότερα λεφτά.
Όλα τα παραπάνω τονίζοντας ότι δεν είμαι επαγγελματίας αλλά μου αρεσει να έχω όσο περισσότερη ποιότητα και τεχνολογία μπορώ με τα χρήματα που δίνω.

Reaction score
4.352

Δεν ειναι σωστο φυσικα να κρινουμε απο μερικα site, αλλα ακομη και ιδια αποδοση να ειχαν , το οτι η μια εχει 18 mpixel και η αλλη 12 , αρκει.

Η 7D δεν ειναι καλυτερη σε ποιοτητα φωτογραφιας απο μια 40d-50d, αλλα εχει διπλασια pixel, αρα καλυτερη λεπτομερεια, 100% καλυψη, φοβερη ποιοτητα κατασκευης, ταχυτερο Burst mode - 8fps !!!- και φανταστικο βιντεο 1080p.

Τι αλλο να ζητησεις ?

Απλα θελει και αντιστοιχα καλους φακους, που απλα σε forma APC δεν υπαρχουν, και πας για τους κλασικους L , που ειναι πανακριβοι και κυριως οχι σχεδιασμενοι για APC.

Ποιον φακο θα προτεινες , σκεφτομαι το νεο 17-50 Tamron f2.8 VC ή τον Canon 15-85 IS USM.

Αν βγάζεις και σε εσωτερικούς χώρους τότε προτίμησε το 2.8 του Τάμρον . Για τα λεφτά του είναι πολύ καλός . Αλλιώς ο 15-85 θα είναι μόνιμα στην μηχανή σου εκτός αν θέλεις να βγάζεις πουλιά :138: . Δες εδώ την απίστευτη ανάλυση που βγάζει ο 15-85 σε 15mm στην 7d πάνω

http://www.photozone.de/canon-eos/465-canon_1585_3556is?start=1

Εγώ πάντως σιγά σιγά θα επένδυα σε κάτι πιο ποιοτικό σε κατασκευή έστω και μεταχειρισμένο.

Reaction score
2

Oπως ?
Σε ρωταω επειδη ψαχνω αυτο το καιρο...

GTX

Reaction score
39
To debate δεν κατάλαβα ποιό είναι???

Αν η 7D είναι καλή μηχανή?
Αν λέει να έχει κάποιος την 5D ΜΚΙΙ με μούφα φακούς?
Ποιός την έχει ποιό μεγάλη? (τη μηχανή :107:)

Όπως και να'χει δε νομίζω κάποιος να έχει τόσο καλή μηχανή (5D, 7D κτλ) και να μην καταλαβαίνει ότι πρέπει να πάρει και κάποιο φακό της προκοπής, δε λέμε ότι οι φωτογραφίες του θα είναι μούφα αλλά νομίζω ότι για να έχει ένα τέτοιο σώμα καταλαβαίνει από μόνος του ότι δεν παίρνει τα μέγιστα, αν δε το καταλαβαίνει δε βλέπω το νόημα της συζήτησης με ένα τέτοιο άτομο γιατί απλά είναι άσχετος και χάνεις το χρόνο σου.

Reaction score
2

Ολοι ξερουμε τη σημασια του φακου..
Αλλα οπως ειπα και πριν, σε APC ποιον προτεινουμε σε Canon σωμα οπως η 7D ?

GTX

Reaction score
39
Sigma 17-70 f 2.8 macro για φτηνό

με τέτοια μηχανή πάντως θα πήγαινα για κάποιον L

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads