Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.

D

deleted user 10898

Guest
Τι θα έλεγες για το εξής σετακι....

Prism Lyra
Ypsilon Phaethon
Tidal Piano Cera
Καλωδια Organic Audio by Argento

Εγω νομιζω οτι θα στέκονταν αρκετά καλα διπλα στα Grimm σε αξιοπρεπή χωρο...
εξαιρετικο συστημα και θα στεκοταν αριστα διπλα στα Grimm.

για να καταλάβεις "χονδρικά" την διαφορά δες τι λένε στην TIdal ότι προσπαθησαν να κανουν, με τα "μέσα" της εποχής (παθητικά x-over)

Αυτό τα Grimm Το έφτασαν στα ...ακρα... και ακούγεται...

While Tidal is by no means the first company to promote the advantages of time-coincident speakers -- Thiel and Vandersteen come to mind -- it is the only one I know of to attempt this feat using higher-order crossover slopes.
Typically, first-order slopes are used for time-coincident designs so that minimal phase shift (time shift) is realized through the crossover region, though this is at the expense of greater overlap between drivers and the subsequent higher distortion that can cause.
Higher-order slopes, conversely, are used to lessen driver overlap, and therefore enable the drivers to be used within a narrower passband -- but at the expense of greater phase shift in the crossover. From what Jörn Janczak has told me, the Tidal speakers seem to have higher-order crossover slopes and almost time-coincident arrival of the drive-units’ outputs.
Is this unique in the loudspeaker world? I can’t say, although I can say that the Piano Cera is the first speaker I’ve seen for which both of these design ideals are attempted.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.700
Δεν τα έχεις ακούσει αλλά εναντιώνεσαι στην άποψή μου, ο οποίος τα έχω ακούσει και ακόμα παραθέτεις αυτά τά 'γραφικά' όπως "σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται" και τα Γκριμ είναι "ηχοσύστημα"..

σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται από ποιους ??

και όσον αφορά ότι το Γκριμ είναι "ηχοσύστημα"... το δικό μου δεν είναι ηχοσύστημα?? το δικό σου?? δεν είναι ηχοσυστήματα?? τι είναι σκρίνια??
1) Είναι η δεύτερη φορά που χαρακτηρίζεις "γραφικά" τα όσα γράφω. Θα σε παρακαλέσω θερμά να σταματήσεις να χαρακτηρίζεις τα γραφόμενά μου - άρα κι εμένα - και να μένεις στην ουσία της συζήτησης. Μπορείς;

2) Δεν εναντιώθηκα στην άποψή σου. Εάν δαπανούσες λίγο περισσότερο χρόνο να διαβάσεις τι έγραψα, αντί να τα χαρακτηρίσεις "γραφικά", θα το αντιλαμβανόσουν.

3) Η φράση "σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται", "έδειχνε" προς αυτούς που τα υποστηρίζουν. Εάν θέλεις να στο κάνω πιο λιανά, διάβασε ξανά τα όσα "γραφικά" (σύμφωνα με την άποψή σου) έγραψα και αντικατέστησε τη φράση "σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται", με τη φράση "σύμφωνα με τον geomiat, τον costas EAR και τα .pdf files με τις μετρήσεις των Grimm". Ελπίζω τώρα, να έγινε εμφανές ότι δεν υποστηρίζω ούτε τη μία άποψη ούτε την άλλη (επομένως δεν εναντιώνομαι σε κάποια), ακριβώς επειδή δεν τα έχω ακούσει.

4) Εάν δαπανήσεις λίγο χρόνο για να ενημερωθείς για τα Grimm (site), θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι απλώς (κι όχι απλά) "ηχεία". Στην πιο απλή του μορφή, ένα ηχείο αποτελείται από μια καμπίνα, τις μονάδες ήχου και το κύκλωμα διαχωρισμού. Ένα ηχοσύστημα αποτελείται από την πηγή ήχου, τον προενισχυτή, τον τελικό ενισχυτή (ή ολοκληρωμένο ενισχυτή, αναλόγως των προτιμήσεων του ακροατή), μια - προαιρετική - συσκευή επεξεργασίας του ηχητικού σήματος, ένα ζευγάρι ηχεία και τα καλώδια σήματος, διασύνδεσης και ρεύματος. Με δεδομένο ότι τα Grimm, εκτός από την πηγή και τα καλώδια διασύνδεσης, ενσωματώνουν σε μία κατασκευή όλα τα προαναφερθέντα συστατικά ενός ηχοσυστήματος, γίνεται φανερό ότι αποτελούν ηχοσύστημα κι όχι απλώς ηχεία.

Πάνω σε αυτό το σημείο αναφέρθηκα, χωρίς - επαναλαμβάνω - να εναντιωθώ στην άποψή σου. Σε θυμίζω ότι έγραψες "προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι τα καλύτερα ηχεία στον κόσμο" και αμέσως μετά, με αφορμή τα γραφόμενά σου, θέλησα να ξεχωρίσω τους δύο όρους, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Με άλλα λόγια, δεν συγκρίνονται ηχεία με ηχοσύστημα. Εάν θα "στέκει" μια σύγκριση, θα πρέπει να είναι μεταξύ ηχοσυστήματος και ηχοσυστήματος - όπως αυτό που παρέθεσε ο gpol στο post #510.

Από ό,τι φάνηκε όμως, όταν υπάρχει προδιάθεση για παρεξήγηση, τότε αυτή είναι αναπόφευκτη.

Α! Κάτι τελευταίο: Προφανώς το δικό σου και το δικό μου είναι ηχοσυστήματα. Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου, αλλά εάν είναι να χαρακτηρίσεις εκ νέου τα γραφόμενά μου, μην απαντήσεις, δεν χρειάζεται.

D

deleted user 10898

Guest

Prism Lyra
Ypsilon Phaethon
Tidal Piano Cera

επισης, αφου θελει και ο εαρ να μιλησουμε για ενισχυτικα...
(όχι δεν θα το κανω....)
απλως τα cera θελουν "To use the whole dynamic range of it and listening complex music also from time to time very loud we recommend 120 watts at 8 ohm."

o phaethon ενώ είναι 110 sta 8 είναι 160w στα 4.
με δεδομενη την αντισταση των cera (4-6) ουσιαστικα αδυνατεί να ανταπεξελθει με βαση τα λεγομενα της Tidal στα "δυσκολα κρεσέντο" για τα οποια εγραφα ότι τα Grimm διαπρεπουν.

(σε όλα τα σταδια της εξέλιξης του phaethon τον ειχα ακουσει με αρκετα ποιο ευαίσθητα και ευκολα ηχεια....ενώ και τα tidal του Μιχάλη εδειχναν να ζητάν και άλλα αποθέματα ισχύος από τα (ισχυρά γενικά) ενισχυτικά του...)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Ε όχι και εκατομμύρια! Τα εκατομμύρια ακούν από spotify και YT... Το σπορ είναι ολιγάριθμον και συνήθως μοναχικό... Κ
επισης, αφου θελει και ο εαρ να μιλησουμε για ενισχυτικα...
(όχι δεν θα το κανω....)
απλως τα cera θελουν "To use the whole dynamic range of it and listening complex music also from time to time very loud we recommend 120 watts at 8 ohm."

o phaethon ενώ είναι 110 sta 8 είναι 160w στα 4.
με δεδομενη την αντισταση των cera (4-6) ουσιαστικα αδυνατεί να ανταπεξελθει με βαση τα λεγομενα της Tidal στα "δυσκολα κρεσέντο" για τα οποια εγραφα ότι τα Grimm διαπρεπουν.

(σε όλα τα σταδια της εξέλιξης του phaethon τον ειχα ακουσει με αρκετα ποιο ευαίσθητα και ευκολα ηχεια....ενώ και τα tidal του Μιχάλη εδειχναν να ζητάν και άλλα αποθέματα ισχύος από τα (ισχυρά γενικά) ενισχυτικά του...)
Αλοιφή σε έκανε ρε. Σου πέταξε ένα ψωρο-ολοκληρωμένο της Ypsilon (που ξέρει ότι της έχεις αδυναμία - κρυφογερμανόφιλη μουσίτσα) κι αυτό ήταν. Παίξε τώρα κατενάτσιο μέχρι το 120'.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.113
Μπονζούρ. Τί έγινε; Πώς πάει ο έγγαμος βίος; Σειρά σου να πλύνεις τα πχιάτα σήμερα ε;
μια χαρα, μια χαρα, σουπερ...

σε λιγο κλεινουμε κι ενα χρονο, αυταααα.....

Ναι σημερα ειναι η μερα μου..ποδια κ επειδη ειμαι ο αντρας του σπιτιου, ΑΠΑΙΤΩ, οταν πλενω τα πιατα να χει ζεστο νερο.

:D

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Prism Lyra
Ypsilon Phaethon
Tidal Piano Cera

Κάτι ξέρεις εσύ.;)

Reaction score
1.720
Καλημερα βρε γρουσουζηδες:( . Με τοση γλωσοφαγια αρνειται το ψωρο theta μου να διαβασει δισκακια.
Ο Vet και ο Κογιας φταινε. :mad:
Αντε ξανα το linn.

D

deleted user 10898

Guest
Ε όχι και εκατομμύρια! Τα εκατομμύρια ακούν από spotify και YT... Το σπορ είναι ολιγάριθμον και συνήθως μοναχικό... Κ

Αλοιφή σε έκανε ρε. Σου πέταξε ένα ψωρο-ολοκληρωμένο της Ypsilon (που ξέρει ότι της έχεις αδυναμία - κρυφογερμανόφιλη μουσίτσα) κι αυτό ήταν. Παίξε τώρα κατενάτσιο μέχρι το 120'.
τα τελικα του σταδια τα ηθελα για να οδηγησω τα quad.
εχω παρακολουθησει ολη την εξελιξη του.
Δεν είναι απολυτα συμβατικος, προαγει ολιγον την τεχνογνωσια στο σταδιο εξόδου, αλλά τρια σταδια με inter-stage... τα καταπινει ευκολα ενας .... ncore ως προς κάθε είδους παραμορφωση...
(βλέπεις? παιζω Barcelona, ακου κατενατσιο...)

D

deleted user 10898

Guest
Καλημερα βρε γρουσουζηδες:( . Με τοση γλωσοφαγια αρνειται το ψωρο theta μου να διαβασει δισκακια.
Ο Vet και ο Κογιας φταινε. :mad:
Αντε ξανα το linn.
Spotify re

D

deleted user 10898

Guest

Prism Lyra
Ypsilon Phaethon
Tidal Piano Cera

α ένα ένα τα βλεπω...
γιατι λυρα? δεν μας κανουν οι μετρικ?
(χι χι...)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.084
περιμενω....
ανευ....
(μην βαλεις και εσυ τα linkwitz...)
Με 5000 ντόλαρς...
και ενεργό στα χαμηλά με ενισχυτή 1600 watt και στάθμες να γεμίσεις μεγάλο χώρο και αρκετή ευαισθησία 92 ντιπιά ώστε να μην θες πανάκριβα συνοδά.
Βάλε άλλα τόσα για ενισχυτικά, μετατροπείς, τηλεόραση και PC, φτάνεις τα 10000 ευρώπουλα και είσαι άρχοντας.

Με τα ρέστα (30000 είπαμε εεε) παίρνεις ένα αμάξι και ένα διαμέρισμα να τα βάλεις μέσα, αντί να ψάχνεις το 5% παραπάνω σε έναν ή δύο τομείς ενώ ταυτόχρονα υπολείπεσαι σε άλλα θέματα.
http://www.goldenear.com/products/triton-series
δες και δοκιμή με μετρήσεις...
http://www.stereophile.com/content/goldenear-technology-triton-one-loudspeaker

Reaction score
660
ενώ για τα Organic Audio by Argento....:rolleyes:
best value for money καλωδια..... χωρις αντιπαλο μεχρι τωρα....
εαν ειχα budget θα εβαζα καλυτερα εννοειται.... (παλι Argento βεβαιως βεβαιως)

αλλα αυτα τα 30.000 πολυ δεσμευτικα ρε παιδι μου....

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr