Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια

Reaction score
38
Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Μουσική: Γ. Καζαντζής
Στίχοι: Λίλυ Βαρινού
[reliops=ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ][youtube]O8p3nKIR7-k&feature=related[/youtube][/reliops]

Μουσική/Στίχοι: Παπακωνσταντίνου Θανάσης
[reliops=ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ - ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΟΙ][youtube]BtCV68PgEHE[/youtube][/reliops]

Reaction score
3
To ερμήνευσε ΤΕΛΕΙΑ!!!!!

[reliops= Θυμήσου το Σεπτέμβρη - Κώστας Καρράς][youtube]qYvpxYA2PiY[/youtube][/reliops]

Reaction score
0

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει το συγκεκριμενο τραγουδι ξανα...

Θανασης λοιπον και ο ορισμος του τραγουδιου...(εδω δεν το ερμηνευει ο ιδιος αλλα ο Χαρουλης)

[youtube]IxN08hDY_EE[/youtube]

Reaction score
38

Μάρθα Μεναχέμ
Σύγκρουση
Στίχοι Θράσος Καμινάκης
απο το Cd Μικρή Ελεγεία
[YOUTUBE]Lo5F7pAP_DQ[/YOUTUBE]

Reaction score
38

:133: Eπαναλαμβάνει συνέχεια το ρεφρέν και γίνεται κουραστικό οι στίχοι δεν λένε πολλά....την μουσική...άσε καλύτερα

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

:133: Eπαναλαμβάνει συνέχεια το ρεφρέν και γίνεται κουραστικό οι στίχοι δεν λένε πολλά....την μουσική...άσε καλύτερα
H μουσική του παραπάνω τραγουδιού είναι παραδοσιάκη τσιγγάνικη από τα Βαλκάνια.

Το αυθεντικό κομμάτι λέγεται Bucovina. H Bucovina είναι μια περιοχή βορειοανατολικά της Ρουμανίας και έχει τη δική της μουσική.

Παρακάτω είναι η πιο παραδοσιακή version του κομματιού. Δε γνωρίζω αν είναι το αυθεντικό αλλά θα το μάθω.:123:

[reliops=Shantel - Bucovina][youtube]VbClX9AAYr4[/youtube][/reliops]

Θα παρατηρήσεις ότι το μουσικό μέρος του ρεφρέν στο ελληνικό κομμάτι επαναλαμβάνεται και στο παραδοσιακό, μόνο που το ελληνικό περιλαμβάνει και λόγια.

Όσον αφορά τους στίχους έχει 2 κουπλέ και ένα ρεφρέν.

Πιστεύω ότι η ελληνική εκδοχή έχει τιμήσει την παραδοσιακή. Φυσικά επαναλαμβάνονται τα λόγια λόγω "μουσικής συμβατότητας" (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Τέλος πάντων. Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Πάντως εγώ δε θα ήμουν τόσο απαξιωτική για οποιαδήποτε είδος μουσικής. :137:

Reaction score
38

Στο αυθεντικό κομμάτι το ρεφρέν ακούγεται 4 φορές όπου τα όργανα μπαίνουν διαδοχικά ενώ στο ελληνικό 6 φορές το οποίο έχει και λόγια (ΟΚ τα εμπεδώσαμε:142:) στο δεύτερο ρεφρέν ακούγεται ένα μουσικό χαλάκι συνθποπ (φαντάσου το ανάμεσα σε τσάμικο ελληνικό εφόσων είναι και ....παραδοσιακό όπως λες).
Δεν απαξιώνω κανένα είδος μουσικής με το να σχολιάζω μεμονομένα την ελληνική version αυτού του τραγουδιού.
Όποιος έχει διαφορετική άποψη ας την εκφράσει. Εξάλλου ο διάλογος είναι αυτός που θα μας φέρει τα οποιαδήποτε συμπεράσματα και όχι ο μονόλογος.:107:
''Μουσική συμβατότητα''?:109: Κάτσε να έρθω από το σπίτι σου και θα σου πω εγώ...παλιόγατο:410:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Στο αυθεντικό κομμάτι το ρεφρέν ακούγεται 4 φορές όπου τα όργανα μπαίνουν διαδοχικά ενώ στο ελληνικό 6 φορές το οποίο έχει και λόγια (ΟΚ τα εμπεδώσαμε) στο δεύτερο ρεφρέν ακούγεται ένα μουσικό χαλάκι συνθποπ (φαντάσου το ανάμεσα σε τσάμικο ελληνικό εφόσων είναι και ....παραδοσιακό όπως λες).
Δεν απαξιώνω κανένα είδος μουσικής με το να σχολιάζω μεμονομένα την ελληνική version αυτού του τραγουδιού.
Όποιος έχει διαφορετική άποψη ας την εκφράσει. Εξάλλου ο διάλογος είναι αυτός που θα μας φέρει τα οποιαδήποτε συμπεράσματα και όχι ο μονόλογος.
Κάθησες και μέτρησες πόσες φορές ακούγεται το ρεφρέν στο αυθεντικό κομμάτι?!!!:111::142: Εγώ θα προτιμούσα να απολαύσω τη μουσική.

Το τσάμικο, αν δεν κάνω λάθος, έχει πιο αργό ρυθμό. Τώρα που κολλάει με το ρυθμό του Bucovina.... ποιος ξέρει?

Όπως και να έχει το πράγμα, το ελληνικό τραγούδι είναι διασκευή. Σε αυτό συμφωνούμε πιστεύω. Αν η διασκευή είχε ακριβώς την ίδια μουσική με το original τότε θα ήταν διασκευή?:143:

Αν η έκφραση "....την μουσική...άσε καλύτερα" δεν φανερώνει απαξίωση τότε μάλλον μια άμεση προσβολή θα φανέρωνε κάτι. Μπορεί να εννοούσες το ελληνικό τραγούδι αλλά και πάλι δε θεωρώ σωστό να κρίνουμε υποτιμητικά τη δουλειά κάποιου άλλου, άσχετα αν μας αρέσει η όχι (προσωπική μου άποψη).

Μου αρέσει ο διάλογος.:137:

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Κάθησες και μέτρησες πόσες φορές ακούγεται το ρεφρέν στο αυθεντικό κομμάτι?!!! Εγώ θα προτιμούσα να απολαύσω τη μουσική.

:108:

Το τσάμικο, αν δεν κάνω λάθος, έχει πιο αργό ρυθμό. Τώρα που κολλάει με το ρυθμό του Bucovina.... ποιος ξέρει?

Ένα παράδειγμα έφερα μόνο δεν έγραψα ότι έχει κάποια σχέση

Όπως και να έχει το πράγμα, το ελληνικό τραγούδι είναι διασκευή. Σε αυτό συμφωνούμε πιστεύω. Αν η διασκευή είχε ακριβώς την ίδια μουσική με το original τότε θα ήταν διασκευή?

Όταν στερεύει η έμπνευση τότε μια ''καλή'' διασκευή είναι ότι πρέπει....:144:

Αν η έκφραση "....την μουσική...άσε καλύτερα" δεν φανερώνει απαξίωση τότε μάλλον μια άμεση προσβολή θα φανέρωνε κάτι.

Σιγά μην του έκανα τη διαγωγή κοσμία....:142:

Μπορεί να εννοούσες το ελληνικό τραγούδι αλλά και πάλι δε θεωρώ σωστό να κρίνουμε υποτιμητικά τη δουλειά κάποιου άλλου, άσχετα αν μας αρέσει η όχι (προσωπική μου άποψη).

Για την ελληνική διασκευή θα λες που σίγουρα είναι απομίμηση και μάλιστα κακή (όχι τόσο στη μουσική αλλά στα λόγια και την ανούσια επανάληψη αυτών)δουλειάς κάποιου....άλλου

Μου αρέσει ο διάλογος.
Ώστε σου αρέσει ο διάλογος? Έρχομαι:138:

Reaction score
3
"....Και πως αν θέλω περισσότερα να δω
σ' ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι..." !

[YOUTUBE]jTVHuoUZ8VQ&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
336

[youtube]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BotRH8yKqMY&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BotRH8yKqMY&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/youtube]

Για τους ''αρχηγους'' μας

Reaction score
38

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

[YOUTUBE]gY5RYOl7ohY&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
38

Στίχοι: Ελένη Ζιώγα
Μουσική: Αντώνης Μιτζέλος

ΠΕΣ ΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
[YOUTUBE]V-Vlt8lZS0U&feature=related[/YOUTUBE]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan