ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Reaction score
0
Εxω τον 5ΚΑΝΑΛΟ YAMAHA 359 KAI TA WHARFADALE 8.2 .Tι ειναι καλυτερο να κανω για καλυτερο ηχο,αλαγη ηχειων η ενισχυτη? 80% μουσικη 20%ταινια.:118::118::118:

Reaction score
50
Για πες μας περισσότερες λεπτομέρειες... για τι χώρο μιλάμε και πόσα χρήματα διαθέτεις για αναβάθμιση;

Reaction score
50
Κοίτα η αλήθεια είναι πως η αναβάθμιση εν γένει ακούγεται περισσότερο με αλλαγή ηχείων. Παρόλαυτά, δεδομένου ότι ο ενισχυτής σου είναι αρκετά εισαγωγικής κατηγορίας, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες άλλων ηχείων, αν έκανες μια τέτοια αγορά, σε συνδυασμό με τον υπάρχον ενισχυτή. Επίσης, αν δε θες να πας σε κάτι μεταχειρισμένο, μου φαίνεται δύσκολο ν' αλλάξεις και ενισχυτή και ηχεία με 500 ευρώ (δεδομένου ότι θες κάτι καλύτερο απ' το τωρινό σύστημα).

Ερώτηση: για πόσα ηχεία μιλάμε; Γιατί λες μεν Wharfedale 8.2 αλλά όχι και τον αριθμό τους. Έχεις μόνο δυο μπροστινά ή έχεις πέντε; Ταινίες ακούς σε δικάναλο ή πολυκάναλο πρόγραμμα (προφανώς αυτό εξαρτάται και από πόσα ηχεία έχεις); Επίσης δεδομένου ότι δίνεις ιδιαίτερο βάρος στη μουσική ίσως θα έπρεπε να προσαρμόσεις και τις επιλογές σου ανάλογα. Αλλά για πες για τα ηχεία και κουβεντιάζουμε και για τα υπόλοιπα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κοίτα η αλήθεια είναι πως η αναβάθμιση εν γένει ακούγεται περισσότερο με αλλαγή ηχείων. Παρόλαυτά, δεδομένου ότι ο ενισχυτής σου είναι αρκετά εισαγωγικής κατηγορίας, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες άλλων ηχείων, αν έκανες μια τέτοια αγορά, σε συνδυασμό με τον υπάρχον ενισχυτή. Επίσης, αν δε θες να πας σε κάτι μεταχειρισμένο, μου φαίνεται δύσκολο ν' αλλάξεις και ενισχυτή και ηχεία με 500 ευρώ (δεδομένου ότι θες κάτι καλύτερο απ' το τωρινό σύστημα).

Ερώτηση: για πόσα ηχεία μιλάμε; Γιατί λες μεν Wharfedale 8.2 αλλά όχι και τον αριθμό τους. Έχεις μόνο δυο μπροστινά ή έχεις πέντε; Ταινίες ακούς σε δικάναλο ή πολυκάναλο πρόγραμμα (προφανώς αυτό εξαρτάται και από πόσα ηχεία έχεις); Επίσης δεδομένου ότι δίνεις ιδιαίτερο βάρος στη μουσική ίσως θα έπρεπε να προσαρμόσεις και τις επιλογές σου ανάλογα. Αλλά για πες για τα ηχεία και κουβεντιάζουμε και για τα υπόλοιπα.
αριστερο δεξι και κεντρικο τα 8,2. αναβαθμιση περισσοτερο για την μουσικη

Reaction score
50
Ok άρα χρησιμοποιείς τρία ηχεία. Αν έλεγες ότι ακούς δικάναλα και ταινίες θα πρότεινα σαφώς δικάναλο ενισχυτή. Αλλά μιας και παίζει και κεντρικό νομίζω μια καλή αναβάθμιση θα ήταν ένας πολυκάναλος που να έχει και ρεύματα, π.χ. ο Harman Kardon 255. Βέβαια αυτός πάει 600+ οπότε αν δεν μπορείς να φτάσεις εκεί για κοίτα κάποιο μοντέλο της Denon στα χρήματα που θες...

Πάντως έχε υπόψη σου ότι δεδομένου πως μιλάμε για κατηγορία παραπλήσια με τον ενισχυτή που έχεις (φυσικά είναι υψηλότερη αλλά όχι θεαματικά) δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανένας ότι θα δεις χαώδη διαφορά. Θέλω να πω πάντα ενέχει ο "κίνδυνος" να πάρεις κάτι που να μην ακούγεται τόσο καλύτερα όσο περίμενες. Γι' αυτό και ίσως θ' άξιζε να πας στον 255 που, απ' όσο λένε, από οδήγηση δε μασάει (και πάλι δεν τον έχω ακούσει οπότε κι αυτόν τον αναφέρω με επιφύλαξη, αλλά έχουν γίνει εκτενείς αναφορές στο forum οπότε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα ο ίδιος...). Προφανώς το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν' ακούσεις τον ενισχυτή με τα ηχεία σου (αν και ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο). Τι να πω, μήπως να έπαιρνες παραμάσχαλα μόνο τα δύο κύρια ηχεία που δεν είναι και τόσο βαριά έτσι κι αλλιώς και να πας σ' ένα κατάστημα που να έχει τους υποψήφιους ενισχυτές στημένους;

Ό,τι και να πάρεις πάντως θα έλεγα να κοιτάξεις τουλάχιστον να έχει εξόδους προενίσχυσης για να μπορείς να βάλεις και κάνα τελικό στο μέλλον, αν θελήσεις. Αλήθεια, ο 359 δεν έχει εξόδους προενίσχυσης; Αν έχει θα μπορούσες απλά να τον "συμπληρώσεις" μ' ένα τελικό, αντί να πάρεις άλλο ενισχυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo