ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...

Reaction score
3
Μπορεί αυτή η ερώτηση που με απασχολεί να είναι απλή για κάποιους,όμως εμένα με απασχολεί πολλά χρόνια και όσο και εάν το παίδεψα ικανοποιητική απάντηση δεν βρήκα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με πόσα χρήματα,ευρώ στην προκειμένη περίπτωση,πρέπει να ξεκινήσει κάποιος τις αγορές μηχανημάτων,για να θεωρηθεί ότι αρχίζει να είναι στην φιλοσοφία του Hi End? :?:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Μόνο απλή δεν είναι η ερώτηση μιας που το θέμα hi-end είναι από παρεξηγημένο μέχρι κακοποιημένο. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το τι ειναι hi-end και τι δεν είναι και επίσης υπάρχουν πολλές γνώμες για το θέμα...

μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις από εδώ
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=4091

και καλή τύχη. Μην περιμένεις όμως με μικρά-μεσαία ποσά να ακούσεις hi-end. Θέλει γνώσεις (βασικά) και χρήμα το άθλημα αυτό...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Νομίζω ότι το ερώτημα του Γιώργου είναι καλύτερο από το thread που έριξε ο Σπύρος και συζητήσαμε ήδη.

Είναι πιο σαφές.
Το τροποποιώ ελαχίστως και σας λέω. Πείτε ότι σας ρωτάει ένας καλός φίλος σας:

- Με πόσα χρήματα αγοράζω καλό ήχο?

Τα δεδομένα απλά. Έχει ακούσει πολύ λίγα μηχανήματα και όχι hi end. Έχει πολλά λεφτά αλλά δεν θέλει να τα ξοδέψει τζάμπα. Θέλει ηχεία, ενισχυτή και μια πηγή ψηφιακή (που είναι και απλό). Ο χώρος του είναι 35 τετραγωνικά. Θέλω μηχανάκια με εγγύηση από αντιπροσωπεία (βγάζω τα diy για να το κάνω πιο απλό).

Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο... ..
Επί του πρακτέου λοιπόν και όχι πήγαινε άκου και διάλεξε...

Μας ακούω.... :wink:

Reaction score
3
Σπύρο

Αυτό το έχω διαβάσει και μπορώ να πώ ότι στα περισσότερα συμφωνώ.
Ομως και εγώ πιστεύω εάν θέλεις,ότι δεν υπάρχει φτηνό Hi End,όμως απο τι ποσόν και επάνω μπορούμε να μεταχειριζόμαστε αυτόν τον πραγματικά παρεξηγημένο και ακόμη περισσότερο κακοποιημένο όρο?

Υπ'όψιν δεν μπερδεύω ούτε τις γνώσεις που πρέπει λογικά να έχει κάποιος,ούτε ονόματα εταιρειών.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
- Με πόσα χρήματα αγοράζω καλό ήχο?
Nίκο αυτό είναι σχετικό, και εντελώς υποκειμενικό. Είναι αλλο ο καλός ήχος και άλλο το hi-end. Καλό ήχο έχει και ένα σετάκι των 2000-3000€ αλλά hi-end δεν είναι...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Και ξεκινάω εγώ:

Χοντρά - χοντρά σε καλές λιανικές:

Ηχεία = 3.500-4.500
Ενισχυτικά = 2.000-3.000
Πηγή = 1.000-2.000
Καλώδια = 600

Σούμα γύρω στα 8.000 και είναι μέσα στο πνεύμα για τα καλά.

Σε 2-3 χρόνια που θα αποκτήσει άποψη για το τι ακούει και πως το ακούει, μπορεί να αρχίσει τις αναβαθμίσεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Καλό ήχο έχει και ένα σετάκι των 2000-3000€ αλλά hi-end δεν είναι...
Συμφωνώ Σπύρο, από πόσα χρήματα αρχίζει να είναι το κάτι παραπάνω?

Reaction score
3
Νίκο
Μιλάμε για ένα καλό σύστημα Hi Fi? ή για την αρχή του Hi End?

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση,με απασχολεί όπως ξανα έγραψα,αρκετά χρόνια. :?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Δεν μπορείς όμως να βάλεις όριο στο κάτι παραπάνω...

Αυτό που για σένα είναι ικανοποιητικό για τον άλλο ίσως είναι λίγο...

Για έναν που πρωτοαπασχολείτε οτιδήποτε πάνω από τον μέσο όρο αποτελεί hi-end, οπότε και με 3000€ hiend θα το λέει...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Προσωπικά πάντα μιλώντας..., θεωρώ ότι τα παραπάνω μπορούν να πάρουν και τους δύο χαρακτηρισμούς, ήτοι καλό hi fi και μυρωδιά hi end.

Και λέω μυρωδιά γιατί περί μυρωδιάς πρόκειται.
Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο? Να του δώσω την μυρωδιά?
Μετά θα του ανοίξει η όρεξη και φυσικά δεν θα με ξαναρωτήσει :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Δεν μπορείς όμως να βάλεις όριο στο κάτι παραπάνω...

Αυτό που για σένα είναι ικανοποιητικό για τον άλλο ίσως είναι λίγο...

Για έναν που πρωτοαπασχολείτε οτιδήποτε πάνω από τον μέσο όρο αποτελεί hi-end, οπότε και με 3000€ hiend θα το λέει...
Ξανασυμφωνώ!
Φαντάσου όμως ότι δεν του πέφτει λόγος και κάνεις εσύ ότι θες!

Reaction score
650
Τσαρουχάς Νίκος said:
Και ξεκινάω εγώ:

Χοντρά - χοντρά σε καλές λιανικές:

Ηχεία = 3.500-4.500
Ενισχυτικά = 2.000-3.000
Πηγή = 1.000-2.000
Καλώδια = 600

Σούμα γύρω στα 8.000 και είναι μέσα στο πνεύμα για τα καλά.

Σε 2-3 χρόνια που θα αποκτήσει άποψη για το τι ακούει και πως το ακούει, μπορεί να αρχίσει τις αναβαθμίσεις.

Όλα αυτά είναι θεωρητικά πάντα και το ματσάρισμα των συσκευών μεταξύ τους πρέπει να είναι δεδομένο.
Νομίζω ότι ο φίλος μας ο Γιώργος MAC ξεκινάει λάθος.
Τα γούστα μας είναι αυτά που πρέπει να μας καθοδηγούν και να προσπαθούμε σιγά σιγά να τα προσαρμόζουμε στα οικονομικά μας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Γιάννης Κολιαβάς said:
Όλα αυτά είναι θεωρητικά πάντα και το ματσάρισμα των συσκευών μεταξύ τους πρέπει να είναι δεδομένο.
Νομίζω ότι ο φίλος μας ο Γιώργος MAC ξεκινάει λάθος.
Τα γούστα μας είναι αυτά που πρέπει να μας καθοδηγούν και να προσπαθούμε σιγά σιγά να τα προσαρμόζουμε στα οικονομικά μας.
Κι αυτό σωστό Γιάννη, αλλά ρε παιδιά δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο...
Είναι σαν να έχω εγώ τα λεφτά και να προσπαθώ να αποφασίσω ΕΓΩ τι θα τα κάνω. Πάντα με βάση την δική μου εμπειρία για τα ματσαρίσματα και την επιλογή των μηχανημάτων που σωστά λες.

Δεν είναι ανάγκη να πούμε μάρκες αλλά και να πούμε δεν τρέχει τίποτα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Να προσθέσω τα εξής.
Είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία για να μπούμε λίγο στη θέση κάποιου συμβούλου σε πραγματικό επίπεδο, ενδεχομένως και κάποιου πωλητή.

Σαφώς δεν μπορούμε να το κάνουμε στο έπακρο. Αυτό που μπορούμε πολύ απλά να κάνουμε είναι να πούμε την προσωπική μας άποψη. Ως γνωστόν δεν μπορεί καμία άποψη για τον ήχο να τεκμηριωθεί επακριβώς και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να περάσουμε αυτό που σκεφτόμαστε στον υποτιθέμενο φίλο μας που μας ζητάει συμβουλές.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων ακούω συμβουλές του τύπου άκου 100 μηχανήματα και διάλεξε.... Ενδεχομένως να είναι η σωστή άποψη.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ο φίλος να μην μείνει ικανοποιημένος από την επιλογή του ή τουλάχιστον να μείνει με την απορία για το πως παίζουν τα υπόλοιπα 1.000.000 μηχανήματα που δεν πρόλαβε να ακούσει.

Αντιθέτως ακολουθώντας την δική μου άποψη, θα έχω αποκλειστικά το βάρος επάνω μου για το αν θα του αρέσει ή όχι, δηλαδή αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη, προτείνοντας αυτό που εγώ θεωρώ σωστό. Άλλωστε αυτό με ρώτησε, δηλαδή την προσωπική μου άποψη.
Αν δεν πω τίποτα, αποφεύγω την μουρμούρα αλλά χάνω και την επιβεβαίωση αν τα πράγματα πάνε καλά.
Απλό είναι....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ερώτηση του φίλου Γιώργου δεν είναι απλή και μπορεί να βάλει στη θέση τους πολλούς fun του ήχου σαν κι εμάς.

Την εν λόγω ερώτηση θα μπορούσε να κάνει κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα ή κάποιος που έχει εξαιρετική σχέση. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος ανήκει στην δεύτερη κατηγορία μιας και το ερώτημα τον απασχολεί αρκετά χρόνια όπως είπε. Και το ότι τον απασχολεί και μόνο, δείχνει ότι ασχολείται πολύ με το σπορ. :wink:

Ποιόν δεν απασχολεί άλλωστε...

Reaction score
3
Νίκο

Πράγματι ασχολούμε με το άθλημα αρκετά χρόνια,όμως τότε δεν υπήρχε το Hi End.
:lol:
Mετά λοιπόν απο τόσα χρόνια,τι θα πρέπει να απαντήσω εγώ στον εαυτό μου,για να μήν πω για γνωστούς και φίλους.

Εντάξει ,επάνω όριο δεν υπάρχει,όμως απλά απο που ξεκινάμε?

Απλά όσοι γράφουν αλλά και αυτοί που μας διαβάζουν,θα ήθελα απλώς να κάνουν αυτήν την ερώτηση πρώτα στον εαυτό τους και έπειτα να την γράψουν με απλά λόγια,με το απλό σκεπτικό του αγοραστή,με υποθετικό έστω ποσόν που πρέπει να δώσει για να έχουν έστω την "μυρωδιά" του Hi End.

OXI τα χρήματα που μπορούν ή θέλουν να διαθέσουν έχοντας απλώς την ψευδαίσθηση,ούτε κάν την μυρωδιά του HI End.

Reaction score
650
Γιάννη
Δεν είναι θέμα εάν έγραψα κάτι λάθος,όμως θα ήθελα ,εαν φυσικά είναι δυνατόν να καθορίσουμε το κάτω ψυχολογικό όριο κόστους.
ΓΙΩΡΓΟ εγώ σκέφτομαι αλλιώς. Δηλ. ξεκινώ να βρω αυτά που μου αρέσουν και μετά ανάλογα με τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω πάω και τα αγοράζω, κάνοντας κάποιους συμβιβασμούς πάντα.
Αυτό το έχω τόσα τι μπορώ να αγοράσω μ' αυτά είναι μόνο απλή ένδειξη για το ποου θα κινηθώ ώστε να μην χαθώ ψάχνοντας.
ΤΩΡΑ αν ντε και καλά το κόστος πάνω-κάτω του συστήματος πρέπει να είναι ΤΟΣΟ για να θεωρείται Hi End, ποτέ δεν μ' έχει απασχολήσει.

Reaction score
3
Γιάννη,καταλαβαίνω,κατανοώ και συμμερίζομαι πλήρως αυτά που γράφεις,έτσι θα έκανα σε πληροφορώ και εγώ.

Ομως η δικιά μου ερώτηση απορία είναι ,όπως το διατύπωσα και παραπάνω,από που ξεκινάει η "μυρωδιά" του Hi End,άσχετα εάν εγώ ή κάποιος άλλος δεν σκοπεύει να δώσει αυτό το ποσόν.

Ετσι απλά σαν σκέψη τεκμηριωμένη όμως,για να μου (μας) λυθεί εάν είναι δυνατόν, αυτή η μακρόχρονη απορία.
Γιατί μην μου πείτε ότι δεν προβληματίζεστε και εσείς. :o

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Γιωργο, αν και δεν ανηκω στους φανατικους του χωρου και εμενα με εχει απασχολησει το ωραιοτατο θεμα που ξεκινησες οπως θα δεις και εδω :http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=4091

Aσε που η λεξη "μυρωδια" πολυ μου αρεσε :wink:

High end entry level λοιπον?

Θα ελεγα πως τα ποσα στα οποια αναφερεται ο Νικος ειναι μια ενδεικτικη τιμη.

Απο την αλλη , το συνολικο κοστος( περιπου 8000 ευρω) θα μπορουσε να αναλωθει για μια και μονη συσκευη και παλι να μιλουσαμε για το ιδιο ακριβως αποτελεσμα.

Προσωπικα λοιπον θα ανεβαζα τον οικονομικο πηχυ μια σταλιτσα πιο πανω(αληθεια ποσο κοστιζει ενα ζευγαρι καλα πανελ? :wink: )

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.031
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic