ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...

Reaction score
3
ΟΜΩΣ

Θα ήθελα να διαφοροποιηθώ απο τον Korakaki Nichola,όχι οτι έχει άδικο γι'αυτά που γράφει όμως αυτό πιστεύω ότι είναι μια προσέγγυση για το τι είναι το Hi End,που μπορεί να φθάσει και για κάποιες κατηγορίες,όπου κατά την ταπεινή μου άποψη,ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν,διότι όπως λέει και η ίδια η λέξη, "END" ,είναι το τέλος της διαδρομή,μέχρι να βγεί κάτι άλλο και να περάσει στήν πρώτη θέση,αφήνοντάς το πιό πίσω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.568
Η πρώτη παρατήρησή μου είναι ότι αυτός είναι ένας HI END... διάλογος και είμαι εξαιρετικά ευτυχής γι αυτό.
Η δεύτερη, αφορά στην διαπίστωση του Γιώργου MAC για τους συμμετέχοντες στην συζήτηση. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι άπαντες να πούνε την αποψή τους αλλά αν αρκούνται απλά στο να διαβάζουν την συζήτηση it is OK with us..., μπορούν να κρίνουν όλoι πότε θα επέμβουν.

Τώρα.
Γίνομαι ο δικηγόρος του διαβόλου για τελευταία φορά και θα εξηγήσω το γιατί.

- Χρησιμοποιώ το πολύ αντικειμενικό παράδειγμα του Νικόλα.

Τα συμπεράσματα από αυτό το παράδειγμα είναι ότι:
- Υπάρχει Hi End
- Υπάρχει Entry Level Hi End (Golf), Hi End (Subaru WRX Sti), Ultra Hi End (Porsche)
- Το τι ζητάμε ως καταναλωτές θα καθορίσει την τελική μας επιλογή. Π.χ. θέλω χαμηλό κόστος και παθητική ασφάλεια (παίρνω Golf) ή θέλω κορυφαίες επιδώσεις και δεν με νοιάζει η παθητική ασφάλεια και το design (παίρνω Subaru), ή τα θέλω όλα χωρίς να με νοιάζει το κόστος (παίρνω Porsche).
- Το Yugo δεν είναι Hi End
Βγάλαμε άκρη.
Υπάρχει όμως και συνέχεια:
Golf = 25.000 ευρώ
Subaru = 35.000 ευρώ
Porsche = 55.000 ευρώ.

Χωρίς να το επιδιώξεις έδωσες στίγμα Νικόλα και πολύ καλά έκανες. Το Hi end (σε επίπεδο κόστους συσκευών), όπως και όλα τα ωραία πράγματα στον πλανήτη κοστίζουν. Και έχουν ένα συγκεκριμένο κόστος.
Το συνεχίζω λέγοντας ότι τον σημαντικότερο παράγοντα παίζει ο οδηγός. Αν ο οδηγός Νίκο δεν είναι... hi end, ότι μηχάνημα και να πάρει δεν θα το οδηγεί σωστά και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο... Και υπάρχουν και άλλοι πραάγοντες.

Το παράδειγμα δίνει την γενική αίσθηση σε έναν τομέα. Γιατί κι ένα skoda φιαγμένο και βελτιωμένο σε κινητήρα αλλά και σε άλλους τομείς, άνετα φιγουράρει στο entry level ή και πιο πάνω, (σκεφθείτε το diy, το καλά στημένο φθηνό σύστημα...).
Ο κανόνας όμως, η λογική, η εμπειρία μας είναι η πρώτη τριάδα που αναφέρει ο Νικόλας και όχι το skoda. Άρα έχουμε και παραέχουμε άποψη (προσωπική) για το κόστος του entry level hi end, όταν οι παράμετροι γίνουν λιγότεροι από όσοι στην πραγματικότητα είναι.

Αυτό όμως για να γίνει πρέπει να προηγηθούν όλα εκείνα που σωστά αναφέρουν οι περισσότεροι, η ιεράρχιση αναγκών, το ψάξιμο, οι ακροάσεις, το ματσάρισμα, το διάβασμα, η ανταλλαγή απόψεων στα forum, οι χαζές αγορές.... η εμπειρία! Η εμπειρία δυστυχώς δεν αγοράζεται.... Αυτό που μπορεί να γίνει είναι η προσπάθεια έτσι ώστε η εμπειρία να μεταδοθεί και αυτός είναι και ο σκοπός κοινοτήτων όπως το AVSite.

Αυτό είναι το hi end και όχι η αγορά 5 μηχανημάτων. Γιατί αυτός που έχει τα χρήματα, θα τα δώσει και θα πάρει hi end συσκευές. Αλλά hi end ο ίδιος και το αποτέλεσμα που θα πάρει, δεν θα γίνει ποτέ, αν δεν ακολουθήσει τον μακρύ δρόμο που περιγράφουμε πιο πάνω.

-------------------------------------

Από τα παραπάνω λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό το γιατί κανείς από εμάς στην πραγματικότητα, (και σαφέστατα ούτε κι εγώ όσο κι αν αναρωτιέμαι με προσθέσεις σε ευρώ :wink: ), ΔΕΝ μπορεί να πει πόσο κοστίζει το hi end.
Οι καλές συσκευές ξέρουμε πόσο έχουν, το hi end όχι. Όπως είπε κι ο Γιώργος αυτό που σήμερα είναι END αύριο είναι START. Γι αυτό και καταρίπτεται η παραδοχή του θέματος που συζητάμε.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ
αλλά και πολλοί ποτέ δεν την αποκούν...

Γενικά η εμπειρία είναι κάτι που για να το έχεις θα πρέπει να μοχθήσεις...

Έμπειρος δεν γίνεσαι χρονολογικά, δεν υπάρχει κάποια "επετηρίδα εμπειρίας". Την εμπειρία την αποκτάς με την συνεχή τριβή με ένα αντικείμενο...

π.χ. Έχω ένα κολλητό φίλο που μαζί με τον οποίο αρχίσαμε την ασχολία με το hifi. Αυτός όμως ποτέ δεν προβληματίστηκε λίγο παραπάνω ποτέ δεν δοκίμασε κάτι το διαφορετικό, ποτέ δεν διάβασε κάποια στοιχεία θεωρίας...
Αποτέλεσμα σήμερα είναι σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση απ' ότι πριν από 10 περίπου χρόνια...

Reaction score
3
ΜΟΝΟΝ

Με υπομονή και επιμονή μπορούμε να πούμε ότι οι επιλογές μας θα είναι όσο γίνεται σωστότερες,πάντα όμως θα υπάρχει ο υποκειμενικός παράγοντας ,της προτίμησης,του προσωπικού μας γούστου,πράγμα που μπορεί να μήν αρέσει σε κάποιον άλλον,ασχέτως εάν τα μηχανήματα έχουν κόστος αρκετά πάνω απο τον μέσο όρο.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που παραμυθιάζονται μόνο με την ονομασία,και ας είναι πανάκριβο και ας είναι "μάπα το καρπούζι",όπου δυστυχώς ,γνωρίζω αρκετούς.
Ομως αυτή η κατηγορία των ανθρώπων,είναι και οι περισσότερο εύκολοι στην επιλογή,με το λιγότερο ρίσκο απο εμάς :wink: , πράγμα που δεν θα το έκανα φυσικά ποτέ,ιδιαιτέρως σε γνωστούς και φίλους.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic