Αγιος Παισιος - Απο τα Φαρασα στον Ουρανο

Reaction score
1.057
Μα δεν με ενδιαφέρει να κάνω κριτική για την σειρά.Η σειρά,σαν παραγωγή,ερμηνείες,σκηνοθεσία κλπ,μπορεί να είναι εξαιρετική. Κριτική κάνω στο ότι έγινε παραγωγή με θέμα έναν Αγιο και ότι κάποιοι όχι απλά την παρακολουθούν,αλλά εκστασιάζονται.....Σε αυτό κάνω κριτική,στην εμπορευματοποίηση,ευτελισμό, της θρησκείας ,αλλά και στην θρησκευτική ηθική των φαν της σειράς (κάτι που θα θεωρούσα φυσικό για μια θεοκρατική χώρα όπως το Ιράν). Ειναι κάτι πολύ σοβαρό ,για να ασχολειται μαζί του ο ευτραφής εφοπλιστής.
Δεν είμαι άθεος,δεν είμαι εθνομηδενιστής,δεν είμαι Πολακιστής,δεν είμαι ψεκ-ψεκ,αλλά προσπαθώ να κρατήσω τον αυτοσεβασμό μου ψηλά (δύσκολο όταν ζεις σε αυτή τη χώρα).
Tanto μην το περνεις τοσο σοβαρα , εδω εγινε ταινιαρα υποθεση εκδικησης για το σκυλο του και εφαγε τη μιση πολη
Ολα για τα λεφτα γινονται !
Παντως το πρωτο μερος το ειδα και προς το παρον δεν συμφωνω με αυτα που λες για "ευτελισμο της θρησκειas "
Αλλα δεν θα επεκταθω αλλο θα αλλαξει η συζητηση και καλο ειναι να σταθουμε στην ταινια ως μια ελληνικη παραγωγη , σκηνοθεσια , φωτογραφια και ρολους ηθοποιων .

Reaction score
3.124
Ναι ,τις θέλουμε όλες τις μάχες ,με ρεαλιστική αφήγηση!
Ειδικά αυτή τη σκηνή!!

Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε «δύναμιν εξ ύψους», που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σέ συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας.»

Εν τω μεταξύ ,αν ο Παισιος είδε τις δύο αντάρτισσες , όπως ο Αδάμ την Εύα , αυτές θα έπρεπε μετά από εννιά μήνες να είχαν γεννήσει ,η μία τον Κάιν και η άλλη τον Άβελ...
Καλά και παπάς να μην ήτανε, οποιοσδήποτε έβλεπε 2 κομμουνιστριες γυμνές θα ήθελε να φύγει.. μπλιαχ!!

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356

K

kimon

Guest
Ναι ,τις θέλουμε όλες τις μάχες ,με ρεαλιστική αφήγηση!
Ειδικά αυτή τη σκηνή!!

Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε «δύναμιν εξ ύψους», που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σέ συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας.»

Εν τω μεταξύ ,αν ο Παισιος είδε τις δύο αντάρτισσες , όπως ο Αδάμ την Εύα , αυτές θα έπρεπε μετά από εννιά μήνες να είχαν γεννήσει ,η μία τον Κάιν και η άλλη τον Άβελ...
Ο Ζαχαριάδης που ήτανε και του ξεφύγανε αυτές οι δύο; Είχε κομματικό "φόρτο εργασίας" με την... (ξέρετε ποια);
..... και πήγαν και γράφτηκαν στη ΔΑΠ... :whistling:
Μπα, τις επανέφερε ο Ζαχαριάδης στον σωστό δρόμο κάνοντάς τους εντατική "διαφώτιση" .

Last edited by a moderator:

Reaction score
30.455
Καλά και παπάς να μην ήτανε, οποιοσδήποτε έβλεπε 2 κομμουνιστριες γυμνές θα ήθελε να φύγει.. μπλιαχ!!
Πρέπει να έχεις φάει μπόλικες χυλόπιτες από συντρόφισσες...τι να κάνεις.. βολεψου με αυτές που γουστάρουν οι δαπιτες...
download.jpeg

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.869
Θέλω να διευκρινήσω πως μπήκα στο θέμα μόνο επειδή αυτό το σχόλιο

Ποιος σας ανάγκασε να δείτε κάτι?

Απο ποτέ μια ιδιωτική επιχείρηση δεν αποσκοπεί στα κέρδη?

Πλάκα έχετε..
το αντιλήφθηκα ίσως λανθασμένα πιο γενικά και όχι ειδικά για τη συγκεκριμένη σειρά.
Πάει αυτό..

Από εκεί και πέρα επειδή διάβασα το σχόλιο σου xfader για ένα δύο σημεία του θα ήθελα να πω πως τα σκέφτομαι λίγο διαφορετικά (σωστά ή λανθασμένα απλά θα ήθελα να αναφερθώ).

Όποιος θέλει βλέπει, όποιος θέλει δεν βλέπει. Εγώ δεν βλέπω και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Μαζί σου και εγώ ελάχιστα βλέπω.

Τα κανάλια παίζουν ότι θα δει το κοινό τους. Ξέρουν ποιοί βλέπουν, ξέρουν τι θέλουν. Βασικά λεφτά θέλουν οπότε για να βγάλουν λεφτά, από διαφημίσεις, πρέπει να δώσουν αυτό που θέλει το κοινό τους.
Ας δεχτούμε ότι όλα τα μαζικά θέματα καθορίζονται από την πλειοψηφία. Έτσι και η τηλεόραση δείχνει αυτό που θέλουν οι πολλοί. Άλλο να ζητάμε κάτι πιο εξειδικευμένο για τους λίγους κι άλλο να θέλουμε να το ασπαστούν όλοι. Ή, ακόμα χειρότερα, να ελπίζουμε ότι υπάρχει τρόπος να αλλάξουν οι πολλοί και να έρθουν πιο κοντά στη δική μας σκέψη.
Το κοινό ξέρουμε όλοι πως είναι εύπλαστο.
Το αίμα, ο πόνος, η κοροιδία, η ίντριγκα μαγνητίζουν-πουλάνε και πάντα θα πουλάνε είναι στην ανθρώπινη ψυχολογία.
Ο λόγος που διαφωνώ εδώ είναι η δύναμη επιρροής του μέσου σε τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού.
Δέν πρέπει όλα τα ''μαζικά θέματα'' να ορίζονται από την πλειοψηφία και νομίζω δεν ορίζονται.
Απλά σε πολλές περιπτώσεις (όπως σε αυτή) χρησιμοποιείται η πλειοψηφία εφόσον έχει πρώτα κατοχυρωθεί-γλυκαθεί μοιράζοντας λουκούμια (τα παραπάνω που αναφέρθηκα, αίμα, κλπ) ως δικαιολογία.
Θεωρώ πως η τηλεόραση ανήκει (γι' αυτό διαφωνώ με το πλειοψηφικό) στην κατηγορία των πολύ σημαντικών προτεραιοτήτων για την κοινωνία.
Με την υγεία δεν παίζουμε, παίρνουν αποφάσεις οι ειδικοί και μετά πείθεται το πλήθος για το σωστό (δεν κάνουν γκάλοπ).
Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής το ίδιο (κανείς δεν ρωτά τον κύριο Γιώργο τον περιπτερά).
Το θεωρώ εξίσου σημαντικό και ''βαρύ'' θέμα αυτό της tv και ίσως εκεί κρύβεται η όποια διαφωνία μας.
Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες ποιοί θέλουν κάτι πιο ποιοτικό κλπ..
Απλά πρέπει να υπάρχει μέτρο στους τρόπους που προσπαθούν να αυξήσουν την τηλεθέαση και τα έσοδα τα κανάλια όπως ακριβώς γίνεται και στις ιδιωτικές κλινικές για θέματα που αφορούν την υγεία (το θεωρώ το ίδιο σημαντικό).

Καθένας μας έχει τη δική του άποψη για το τι πρέπει να δείχνει, αν πρέπει να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αν η ψυχαγωγία που προσφέρει είναι του γούστου μας κλπ.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να υπάρχει κεντρική ευθύνη (πιο σωστός έλεγχος) και όχι συλλογική για τέτοια θέματα.

Εγώ καλώς ή κακώς, σωστά ή λανθασμένα θεωρώ πως αφορούν την κοινωνική συνοχή και την παιδεία.

Με εκτίμηση και τροφή για σκέψη όλα αυτά ε? :p
Και ας αναφέρθηκα στη λέξη ''διαφωνία'' μία δυο φορές.. 8-)

Υ.Γ. Έβαλα και 1-2 του alexis μέσα.. :p

Last edited:

Reaction score
30.455
Τίποτα για πολέμους λέει στο σίριαλ;

Γιατί βλέπω υπήρχε μεγάλη σωρεία προβλέψεων

View attachment 240510
Για το 2022 είχε προβλέψει τίποτα;
Γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στην Ουκρανία... όχι τίποτα άλλο , αλλά όταν έχει μετατραπεί όλη η επικράτεια σε Αμερικανο-νατοϊκη βάση ,αν γίνει η στραβή, δε μας σώζει ούτε ο Παισιος...

Reaction score
3.124
Πρέπει να έχεις φάει μπόλικες χυλόπιτες από συντρόφισσες...τι να κάνεις.. βολεψου με αυτές που γουστάρουν οι δαπιτες...
View attachment 240504
Από μακρυά κι αγαπημένοι με τις αριστερές.
Είναι σαν να μου λες να παίξω σε θρίλερ με λυκανθρωπο μαλλιαρό.
Η τσίκνα μου αρέσει μόνο την Τσικνοπέμπτη.
Θα σε παρακαλούσα να μην λες ότι έχω ουδεμία σχέση με αριστερή συντρόφισσα γιατί μου έρχεται αναγούλα μόνο που το σκέφτομαι. Τουλάχιστον τέτοια εκτρώματα είχε η αριστερά στη σχολή που πήγαινα. Γύριζα την πλάτη μου και Λούης, όπου φύγει φύγει.
Βέβαια γούστα είναι αυτά...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.790
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να υπάρχει κεντρική ευθύνη (πιο σωστός έλεγχος) και όχι συλλογική για τέτοια θέματα.

Εγώ καλώς ή κακώς, σωστά ή λανθασμένα θεωρώ πως αφορούν την κοινωνική συνοχή και την παιδεία.
Δεν συμφωνούμε εξαρχής γιατί δεν δέχομαι τις "κεντρικές ευθύνες". Υποκειμενικές ή ιδεολογικές (πολιτικές) θα είναι κι αυτές.

Reaction score
30.455
Από μακρυά κι αγαπημένοι με τις αριστερές.
Είναι σαν να μου λες να παίξω σε θρίλερ με λυκανθρωπο μαλλιαρό.
Η τσίκνα μου αρέσει μόνο την Τσικνοπέμπτη.
Θα σε παρακαλούσα να μην λες ότι έχω ουδεμία σχέση με αριστερή συντρόφισσα γιατί μου έρχεται αναγούλα μόνο που το σκέφτομαι. Τουλάχιστον τέτοια εκτρώματα είχε η αριστερά στη σχολή που πήγαινα. Γύριζα την πλάτη μου και Λούης, όπου φύγει φύγει.
Βέβαια γούστα είναι αυτά...
Έχεις δίκιο... άλλο πράγμα η κομψότητα και η ομορφια του δεξιού πατριώτη !
14-7.jpg

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.869
Δεν συμφωνούμε εξαρχής γιατί δεν δέχομαι τις "κεντρικές ευθύνες". Υποκειμενικές ή ιδεολογικές (πολιτικές) θα είναι κι αυτές.
Οκ..
Βγάλε τη λέξη ευθύνη και βάλε στη θέση της ''έλεγχο''?
''Κατεύθυνση''?
Πάντως νομίζω πως τίποτα δεν μπορεί να ''τρέχει'' σωστά για πολύ στον αυτόματο..
:party:

Όπως και να'χει..
:drinks:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.959
Επειδή δε βλέπω το σίριαλ, πείτε μου, αυτό το ειπε;

FB_IMG_1626427238836.jpg

Επίσης το παρακάτω είναι αλήθεια ή φήμες;