Αγορά ενισχυτή και ηχείων!

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους! Αφού περιπλανήθηκα κι εγώ με τη σειρά μου για ώρες (είναι ήδη 03:30 τα ξημερώματα!:140:) και μέρες ατέλειωτες μέσα στις αχανείς ερωτήσεις και απαντήσεις που φιλοξενούνται στο site και άκρη δεν έβγαλα, όσον αφορά το τί ενισχυτή και τί ηχεία να πάρω, ήρθε και η σειρά μου να ζητήσω την πολυτιμότατη βοήθειά σας.
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
1. Συνολικό κόστος γύρω στα 1000, με μέγιστο στα 1400 Ευρώ.
2. Θα συνδεθούν πάνω στο σύστημα μια TV φυσικά (Philips 9613 32'' Full HD), ένα DVD Recorder με 250 GB σκληρό, και το WD HD TV Media Player.
3. Ο χώρος ακρόασης είναι γύρω στα 30τμ, αλλά δεν με ενδιαφέρει να τον ''γεμίσω'' ολόκληρο με ήχο, η περιοχή ακρόασης είναι 4χ4μ.
4. Με ενδιαφέρει περισσότερο να ακούω μουσική (CD και πολλά mp3) και δεν θέλω παραπάνω από 2 ηχεία (ακόμα). Απλά κοιτάζω για πολυκάναλο για να μπορώ να αξιοποιήσω και τις δυνατότητες του Media Player σε ταινίες/σειρές που έχουν DTS ήχο (ή οτιδήποτε άλλο) που με τον υπάρχον εξοπλισμό είναι βουβά. ΔΕΝ με πολυαπασχολεί (ακόμα) να σφυρίζουν οι σφαίρες πάνω από το κεφάλι μου (και το κεφάλι των γειτόνων ταυτόχρονα, γιατί άμα μπω και σε αυτό το τρυπάκι την Βάψαμε όλοι μας!!). Μια απλή στερεοφωνή εικόνα, σαφώς καλύτερη από τα ηχεία της τηλεόρασης, μου είναι αρκετή. Θέλω κυρίως να ευχαριστιέμαι την αγαπημένη μου μουσική με το αποτέλεσμα. Για home cinema όταν πάω να ζήσω σε κανένα βουνό ή καμιά μονοκατοικία με εύλογη απόσταση από τον πιο κοντινό γείτονα ... τα ξαναλέμε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί ξέρω ότι η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη!

Reaction score
50
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για 1000-1400 ευρώ για ενισχυτή και δύο ηχεία; Μια και δίνεις βάρος στη μουσική θα πρότεινα όποιον Marantz παίζει στα 600 ευρώ ή τον Harman Kardon 255 που θα σε καλύψει και από οδήγηση. Για ηχεία θα έλεγα κάτι σε Chario (πολύ μουσικά!), Atlantic Technology, Monitor Audio ή και τα Dali Suite.

Τώρα για βάσης ή δαπέδου δεν μπορώ να σου πω ακριβώς γιατί ναι μεν μιλάς για 16 τετραγωνικά χώρο ακρόασης (άρα βάσης) αλλά ο χώρος απ' όσο καταλαβαίνω σηκώνει και τα δαπέδου (εφόσον έχεις 30 τετραγωνικά συνολικά). Απλά ίσως έκλεινα σε δαπέδου για να έχεις ένα πιο ολοκληρωμένο ηχείο (δηλ. να έχει και χαμηλές) χωρίς να χρειάζεσαι sub.

Reaction score
0
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Τον ΗΚ βλέπω ότι τον προτείνουν και τον προτιμούν πολλοί, τον έψαξα, τον είδα, αλλά δεν τον άκουσα ακόμα. Επίσης, διάβασα ότι παίζουν πολύ οι Denon και λίγο λιγότερο οι Yamaha. Για Marantz δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο, εδώ μέσα τουλάχιστον. Βέβαια οι περισσότεροι δίνουν βάση περισσότερο σε home cimena παρά σε μουσική. Υπάρχουν μοντέλα Marantz που να με καλύπτουν και στο θέμα του WD HD TV Media Player? Αρχίζω το ψάξιμο με βάση της προτάσεις σου και θα επανέλθω.

Reaction score
50
Κοίτα ούτε κι εγώ έχω ψάξει ιδιαίτερα τα μοντέλα της Marantz αλλά δε βλέπω για ποιο λόγο να μην υπάρχουν μοντέλα που να ικανοποιούν τις ανάγκες σου. Ίσως απλά να μην έχουν προβληθεί τόσο πολύ.

Reaction score
0
εγώ θα ελεγα να χτυπήσεις τον ΗΚ 255 και να πάρεις και το πακετακι σε γνωστό internetiko μαγαζί ηχου και όχι μόνο και να ξεμπερδέψεις...1400 πάνω κάτω αναλογα τα παζάρια σου...
το πακετο 5,1 των KEF me C5 για left και right, C1 για περιφεριακά, C6LCR κεντρικό και C4 subwoofer κάνει από όσο είδα στην προσφορά 850 euro μέχρι το τέλος του μήνα από όσο ξέρω και μετά υπολόγισε πόσο θα βρεις τον HARMAN KARDON, εγώ τον είχα πάρει 550,τωρα έχει ανεβει λιγάκι καπου γυρω στα 600...πάντως το set ειναι μια χαρά,εγω δεν τα είχα πάρει set...πήρα τα C5,πήρα τρια C6LCR και το C4 sub και τώρα έχω τρελαθεί να βλέπω ταινίες στο WD TV και να χωροπηδάει ο καναπές...αλλα και πολύ ωραία απόδοση μουσική....καλή επιλογή πάντως ότι και αν κάνεις.

σημείωση για να μην γινει κανα μπέρδεμα....δεν μιλαω για κανα σετακι μικρών ηχείων....δαπέδου είναι και βασης περιφεριακά και παει λεγοντας...και το subwoofer to εχω στην μισή ενταση το πολύ γιατι γίνετε χαμός :) δεν το περιμενα τόσο δυνατό

Reaction score
0
Καλημέρα και πάλι σε όλους τους συνφορουμίτες! Μετά από ψάξιμο στα καταστήματα πλέον και κάποιες αρχικές ακροάσεις μηχανημάτων και συζητήσεις που έκανα, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.
Το πρώτο και σημαντικότερο ίσως που μου έμεινε από τις συζητήσεις, είναι ότι επειδή με ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι της μουσικής, θα πρέπει να κινηθώ στην αγορά στερεοφωνικού αντί για πολυκάναλο ενισχυτή, γιατί η ποιότητα που θα πάρω από τον πρώτο, είναι κλάσεις ανώτερη από οποιονδήποτε πολυκάναλο, τουλάχιστον στα λεφτά που θέλω να δαπανήσω. Το αρνητικό για μένα στην περίπτωση που καταλήξω σε στερεοφωνικό, είναι ότι δεν θα μπορώ να χρισημοποιήσω το WD ΗD TV σε έργα/συναυλίες με ψηφιακά φορμάτ. Αντίθετα βέβαια, θα μπορώ να απολαμβάνω έτσι ποιοτικότερη μουσική (;). Αλήθεια, είναι τόσο αισθητή η διαφορά της ακρόασης μουσικής από το ένα ή το άλλο είδος ενισχυτή για έναν μέσο και λίγο προς τα πάνω ακροατή όπως θεωρώ τον εαυτό μου, ή μιλάμε για διαφορές που απαιτούν έναν πολύ έμπειρο ακροατή ή και τη χρήση μηχανημάτων για να γίνει κατανοητή η διαφορά τους στην απόδοση; Επίσης, όπως προανέφερα, τα μουσικά αρχεία που χρησιμοποιώ είναι κυρίως mp3 καλής ποιότητας και τα μέσα αναπαραγωγής, ένα DVD recorder με HDD και το WD HD TV. Παίζουν κι αυτά ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είτε συνδεθούν με τον ένα ή τον άλλο ενισχυτή;

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων!

Παίζει και η λύση να πάρεις τον 255, ενα ζευγάρι δαπέδου Wharfedale 9.5 (αυτόν τον συνδιασμό έχω) και να κοτσάρεις και έναν στερεοφωνικό nad ενισχυτή πάνω... Γύρω στα 1400 πάει σύνολο. Για διάβασε εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56630

Reaction score
0
Αλήθεια, είναι τόσο αισθητή η διαφορά της ακρόασης μουσικής από το ένα ή το άλλο είδος ενισχυτή για έναν μέσο και λίγο προς τα πάνω ακροατή όπως θεωρώ τον εαυτό μου, ή μιλάμε για διαφορές που απαιτούν έναν πολύ έμπειρο ακροατή ή και τη χρήση μηχανημάτων για να γίνει κατανοητή η διαφορά τους στην απόδοση; Επίσης, όπως προανέφερα, τα μουσικά αρχεία που χρησιμοποιώ είναι κυρίως mp3 καλής ποιότητας και τα μέσα αναπαραγωγής, ένα DVD recorder με HDD και το WD HD TV. Παίζουν κι αυτά ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είτε συνδεθούν με τον ένα ή τον άλλο ενισχυτή;[/QUOTE]

Μετά και τις απαραίτητες διακοπές και αφού φούλαραν οι μπαταρίες από όρεξη και διάθεση μπαίνω στην τελική ευθεία για την αγορά του ηχοσυστήματος. Καμιά βοήθεια στο προηγούμενο ερώτημα; Τα Wharfedale 9.5 τα άκουσα και μου άρεσαν μπορώ να πω αλλά με στερεοφωνικό ενισχυτή.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent