Αγορά ηχείων+ενισχυτή

Reaction score
17
Καλησπέρα σας!
Είμαι καινούργιος στην ενδιαφέρουσα παρέα σας, λάτρης της καλής μουσικής και ανίδεος γύρω από τεχνικά θέματα που αφορούν τα μέσα παραγωγής ήχου(ενισχυτές, ηχεία κ.τ.λ.). Η μουσική που ακούω είναι έντεχνο ελληνικό, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, παλιά λαϊκά, κλασσική ροκ, μπαλάντες...

Θα ΄θελα, λοιπόν, να αγοράσω έναν ενισχυτή και 2 ηχεία. Ψάχνω εδώ και αρκετό καιρό για κάτι αξιοπρεπές μεταχειρισμένο και βρήκα κάποια κομμάτια που φαίνονται ενδιαφέροντα, όπως εγώ το κρίνω, διαβάζοντας κάποια reviews. Θεωρώ, όμως, πως η δική σας γνώμη ως γνώστες του αντικειμένου θα μετρούσε περισσότερο στην τελική μου απόφαση. Θα ΄θελα, λοιπόν, την πολύτιμη γνώμη σας ως προς τα εξής:

Ποια ηχεία μεταξύ των παρακάτω θα μου προτείνατε να προτιμήσω για τη μουσική που ακούω;
1. Focal Aria 926
2. Klipsch Heresy iii
3. Kef R700
4. CHARIO Constellation Delphinus
5. Monitor Audio Gold GX200

Για ενισχυτή
1. Vincent SV 400
2. Project maia DS

ΥΓ. Εάν έχετε καμιά καλύτερη πρόταση, θα την άκουγα ευχαρίστως

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
11.524
Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις.
1. Πόση είναι η απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία;
2. Πόσο εμβαδόν έχει το δωμάτιο;
3. Υπάρχουν κρυσταλιέρες στο χώρο ακρόασης;:D

Reaction score
17
Καλησπέρα!

Δύο είναι οι πιθανές επιλογές, είτε στο δωμάτιο που χρησιμοποιώ ως γραφείο που είναι περίπου 12 τ.μ με βιβλιοθήκες γύρω-γύρω είτε στο καθιστικό, ένας ενιαίος με την κουζίνα χώρος 30-40 τ.μ., χωρίς πολλά έπιπλα ή...κρυσταλιέρες!!!

Reaction score
103
συμφωνω με τον Πετρο,το ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος που θελουμε μοσικα να καλυψουμε,το σε τι εντασεις μας αρεσει να ακουμε γενικα και το βασικοτερο ποσα χρηματα ειμαστε διατεθημενοι να ξοδεψουμε ειναι καποια βασικα ερωτηματα.Επεισης η πηγη ειναι cd player,υπολογιστης,πικαπ??

Reaction score
17
Για το χώρο αναφέρομαι στην προηγούμενη απάντησή μου. Όσο για την πηγή, θα είναι είτε υπολογιστής είτε USB. Από ένταση τι να πω, εξαρτάται από τη διάθεση....συνήθως κανονικά και κάποιες φορές μου αρέσει να ανεβάζω την ένταση για λίγο.
Τα ηχεία που ανέφερα είναι είτε μεταχειρισμένα είτε εκθεσιακά σε καλή τιμή. Ο ενισχυτής μπορεί να είναι και καινούργιος

Reaction score
15.469
διακρινω υψηλα αισθητικα στανταρντς ? απο waf πως παμε ? :D - αλλο 12 κι αλλο 30 με 40 ... καποια στιγμη θα μπει κι ο παραγοντας σαμπ (υποβαθυφωνο που λενε και μερικοι ) ,τωρα με τι ακους ?
ενεργα ?

Timaras

Reaction score
2.144
Καλώς ήρθες στο AvSite!

Γιατί επέλεξες τόσο ασθενικούς ενισχυτές?55w στο κανάλι μόνο,γι'αυτά τα ηχεία?
Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ λίγα!Το Aria 926 ας πούμε θέλει 250w και θα του δώσεις μόνο 55?

Reaction score
17
Δεν επέλεξα γιατί, όπως σας είπα, είμαι ανίδεος γύρω από τεχνικά θέματα.
Για να είμαι ειλικρινής, τους δύο αυτούς ενισχυτές μου τους πρότειναν ως πολύ καλούς από ένα πολύ γνωστό κατάστημα πώλησης ηχείων και ενισχυτών, στη Θεσσαλονίκη που διαμένω, για τα ηχεία Focal Aria 926. Τι να πω;

Reaction score
17
Παιδιά, μου βάζετε δύσκολα!

Δεν γνωρίζω τι είναι waf και υποβαθύφωνο και δεν νομίζω να με ενδιαφέρουν.
Δύο αξιοπρεπή ηχεία και ένα κατάλληλο για αυτά ενισχυτή θέλω μόνο, ο έρμος...

Τώρα ακούω από τα ηχεία του υπολογιστή μου! Έχω προενισχυτή και ενισχυτή QUAD τριακονταετίας και 2 υπέροχα μεγάλα, εξίσου παλιά, ηχεία Snell Acoustics, που τα είχα φέρει όταν επέστρεψα Ελλάδα από το εξωτερικό, τα οποία πρέπει κάηκαν (τουλάχιστον το ένα) Μου είπε κάποιος, που δήλωνε πως γνωρίζει από τέτοια, να τα συνδέσω με τον υπολογιστή μου. Αγόρασα, λοιπόν, ένα κατάλληλο για το λόγο αυτό καλώδιο από το Πλαίσιο και όταν τα συνέδεσα έγινε το τσαφ...

Κρίμα...

Reaction score
0
Ευχαριστώ θερμά για την πρόταση, oldy!
Καλώς σας βρήκα!!!
Έχω τα chario lynx και τα οδηγεί ο vincent sv-123(80w 8Ωμ και 130w στα 4Ωμ) σε ενα χωρο 12τμ περιπου.Ειμαι ευχαριστημενος για ροκ και μεταλ.Νομιζω οτι τα delphinus που βλέπεις είναι ακόμα καλύτερα λόγω μεγαλύτερου μπάσου που βγάζουν.

Reaction score
523
Ενα σχεδιο του δωματιου που τελικα θα καταληξεις να ακους ειναι σημαντικο. Στο οποιο θα φαινεται κ η αποσταση των ηχειων απο το σημειο ακροασης.
Δευτερο πρεπει να πεις το ποσο που διαθετεις για το ξεκινημα σου ή αν θες να παρεις κατι και να μη πολυψαχτεις....
Η ηλικια σου ειναι και αυτη κατι που καλο ειναι να ξερει ο κοσμος...
Επισης τι σου αρεσει να ακους...?
Μπασα (χρειαζεσαι υποβαθυφωνο(subwoofer)), πριμα, ισσοροπια, αναλυση, αρμονικες? Ακοτς πολλες ωρες ? Κριτικη ακροαση ή για χαλαρωμα με παρεα?
Η συζυγος ενοχλειται απο καλωδια μεγαλα ηχεια κλπ?
Πες λιγα λογια...

Reaction score
31
Μεταξύ των παρακάτω ηχείων θα πρότεινα μόνο τα Chario
Klipsch (απλά κουφαίνεσαι) Kef (δεν τα καταλαβα ποτέ) Focal + Monitor Audio = πολύ πληροφορία και χάνεις στην μουσικότητα

1. Focal Aria 926
2. Klipsch Heresy iii
3. Kef R700
4. CHARIO Constellation Delphinus
5. Monitor Audio Gold GX200

Για ενισχυτή δεν προτείνω κανέναν! Για μένα δεν αγοράζεις έναν ηχείο πες 2500 ευρώ για να οδηγηθεί από έναν ενισχυτή των 800
ευρώ με μόνο 55 watt???? (το μπάσο δεν θα γεμίζει με τίποτα) Το ανάποδο ναι.....παίρνεις έναν ενισχυτή πες 2000 ευρώ και ηχεία μέχρι 1000 ευρώ...ε αυτό το ηχείο θα οδηγηθεί καλά
και θα δώσει όλο του τον εαυτό.....(χάρις στον ενισχυτή που θα τον παίζει στο ταψί). Το Α και το Ω είναι ο ενισχυτής να είναι πιο καλός
από τα ηχεία......έτσι είναι το ηχοσύστημά μου

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Καλημέρα, να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου... Ας μιλήσουμε για τον μικρό χώρο (3,5x4 μ, όλοι έχουμε κάπου έναν τέτοιον :smile:). Ο μεγάλος είναι "μεγάλος", θέλει βαριά ανάλυση και βαριά επένδυση (χρήμα). Αν δε είναι και ασύμμετρος, έχει εδώ μέσα αντίστοιχα "βαριά όπλα" για να σε συμβουλεύσουν!;)

Σε τέτοιο χώρο έχω ακούσει δυό απ' τα ηχεία που αναφέρεις και το ένα από αυτά μου έγινε έκτοτε μικρό απωθημένο...

[Από δω και κάτω αναφέρομαι μόνο σε δική μου εμπειρία και προτίμηση.:geek:
1) Klipsch Heresy iii
2) CHARIO Constellation Delphinus
3) Βάλε όποια
4) σειρά θες εσύ.
5) Εγώ, δεν έχει άποψη για τα άλλα... Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι
Toy Speakers. Και φτηνά δεν είναι, και οι κατασκευαστές τους έχουν
σεβαστή παράδοση...

Λοιπόν, τα Δελφίνια είναι κουκλιά, αλλά και τα Αιρετικά με τον τρόπο τους, δεν είναι άσχημα. Μια Κυρία ήταν ερωτευμένη με τον τρόπο που παίζανε, και με την εμφάνισή τους! :tongue: (Έτσι είναι, απειρία, άμα δεν είχε ακούσει Ρεντέκο, έπεσε για τον πρώτο περαστικό... :redface::roflmao:)
Στον μικρό χώρο, και τα δυό (υπό σωστές συνθήκες τοποθέτησης και οδήγησης), θα βγάλουν "μεγάλο" και "γεμάτο" ήχο.
Τώρα, τα Δελφίνια παίζουν καθαρά, γλυκά και ξεκούραστα και αυτό κατά
τη γνώμη μου οφείλεται στη στιβαρή καμπίνα, στα πολύ καλά πρίμα τους (μεσο-πρίμα λέω εγώ) και στο βύθισμα (ακα. ρόλ-όφ :acute:) στα ανώτερα υψηλά. Μπορείς να τα ακούς για ώρες. ΟΜΩΣ, το ίδιο μπορείς να κάνεις
και με άλλα ηχεία χαμηλότερης τιμής...
Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να ζήσω με τέτοιο ηχητικό χαρακτήρα...
Το χέρι μου θα πήγαινε συνέχεια πρός το ρυθμιστικό των πρίμων, να το τσιμπήσω λιγάκι η και πολύ (καλά, είμαι και μιας κάποιας ηλικίας :laugh:), έτσι ώστε να έχω ξεκάθαρο περίγραμμα σε κάθε μουσικό τόνο. Αυτό μαζί με το Low Level Detail (μεγάλο S/N ratio σε όλη την αλυσίδα μηχανημάτων) και την όσο γίνεται επίπεδη τονικότητα σε μπάσα και μεσαίες, είναι τα απόλυτα δικά μου προαπαιτούμενα στον ήχο...
Και η δυνατότητα αυτά να παραμένουν και σε "μεγάλες εντάσεις" (όσο είναι δυνατόν αυτό οικονομικά)...
Γι αυτό και στόν δικό μου χώρο 14 τ.μ. θα ξεκινούσα από τα ATC 11. :thumbsup:
(κάτι τέτοιο για οδήγηση - έχει και ενσωματωμένες Fletcher - Munson curves :thumbsup: - ίσως και να μου ήταν αρκετό για πολύ καιρό...)

Όμως ας ξαναγυρίσω στο μικρό μου απωθημένο...:p

Klipsch Heresy iii

Αμερικάνικος Ήχος με Εγγλέζικη Τονικότητα ;; Η μήπως
Αγγλικός Ήχος με φούλ Αμερικάνικο Χαρακτήρα ;; Όπως και να το πείς,
έχει κάτι που αγγίζει και τις Κυρίες... :p;)

12 ίντσες γούφερ (USA standards), :D
99, επαναλαμβάνω 99 db/w/m ευαισθησία, :o και
116 db/spl μέγιστες στάθμες... :party::biggrin:

Με απλά λόγια, αν ο μικρός μας χώρος δεν είναι έτσι, ούτε όμως και έτσι, αλλά νορμάλ, τότε τα "Τα Αιρετικά" μπορούν να δημιουργήσουν εκεί μέσα στιγμές μαγείας αλλά και σκηνικά πολέμου! :D:thumbsup:
Μπορούν να παίξουν από Παλιό Καλό Ρόκ ως Έντεχνο και Ντιάνα Κράλ
8-), αλλά υποψιάζομαι πως με κλειστά μάτια, θα μπορούσαν ίσως και να σε παραμυθιάσουν πως κάθεσαι σε ισόπλευρο τρίγωνο απέναντι από μια Συμφωνική Ορχήστρα που Ροκάρει! :smg:
(όχι στην πρώτη σειρά, δεν ξέρω κανέναν που να το έχει πετύχει αυτό, καλύτερα να αγοράσεις δικιά σου ομάδα F1...).

Μα τι περιγράφεις τώρα; Το τέλειο; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ... :(:confused:
Τα 99 db spl με ένα βάτ, είναι πολύ υψηλή ένταση... Για τα χαμηλά περάσματα σε ήσυχες στάθμες (79-69 db πχ.), χρειάζεσαι κάτι δεκάκις χιλιοστά του βάτ που πρέπει να είναι ίσης και καλύτερης ποιότητας από το ένα σου βάτ... (SE λάμπα, Trends κλπ; Μακριά από μένα τέτοια διλήμματα... Εγώ θα δοκίμαζα να τα οδηγήσω με τον Γιαμάχα...:unsure:)
Από την άλλη για να πιάσεις 116 - 118 db στο ένα μέτρο, 105-107 στα 3 μέτρα που το ηχείο τα πιάνει ΑΝΕΤΑ, χρειάζεται ο τέλειος νανο-ενισχυτής που ψάχνουμε να βγάζει και 128 βατάκια (256 βατάκια για 3 db headroom), εξίσου άνετα και ποιοτικά με τα δεκάκις χιλιοστά του...
Τέτοιοι ενισχυτές δε βρίσκονται πεταμένοι στο δρόμο... δεν ξέρω δηλαδή και που βρίσκονται... Γι' αυτό, αν τα θές, πρέπει να συμβιβαστείς (συμβιβαστώ), πως ποτέ δε θα τα ακούσουμε όπως τους αξίζει... :acute:

Γι αυτό ίσως και κάποιοι λίγοι τα πουλάνε... Εγώ πάντως από τα 5 ηχεία που ανέφερες, το μόνο που δε θα πούλαγα ποτέ, είναι το Αιρετικό!...:sneaky:

Το θυμόμαστε εδώ κι 60 ΧΡΟΝΙΑ (ναι, εμφανίστηκε το 1957 :O_o:) και στοιχηματίζω ότι θα το θυμούνται για άλλα 60!!!
Όταν το 99,99% των σημερινών μαγικών συσκευών :smg: θα τις έχει ξεχάσει και η WIKIPEDIA... :lol: :lol: :lol: ]

*** Πάντως αν βρεθείς με Heresy - Maya DS :hi:, κερνάω τα σουβλακόπιτα και τις μπύρες, να με φωνάξεις να τα ακούσω...!:drinks:

Reaction score
17
Παιδιά,
ευχαριστώ θερμά όλους σας για τις πολύτιμες πληροφορίες σας! Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα ΄ταν τόσο πολύπλοκη και πολυδιάστατη η διαδικασία επιλογής. Λίγο σοφότερος ίσως να έγινα, αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο αβέβαιος και μπερδεμένος απ΄ότι στην αρχή. Για παράδειγμα, ποτέ δεν φανταζόμουν πως παίζει ρόλο να δηλώσω και την ηλικία μου και την ανοχή ή μη της συζύγου μου στα καλώδια ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση/πληροφόρηση!!!

Τέλος πάντων, προς το παρόν, νομίζω πως χρειάζομαι λίγο χρόνο για να επεξεργασθώ όλες τις πληροφορίες που τόσο γενναιόδωρα μου δώσατε ώστε να μπορέσω κάποια στιγμή να καταλήξω στο τι θα κάνω...

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Reaction score
17
Φίλε, sterkon
θα πρέπει να ομολογήσω πως απόλαυσα την απάντησή σου! Διαθέτεις χιούμορ, γνώση, γλαφυρότητα και...συγγραφική δεινότητα!!!
Αυτό το τελευταίο για σκέψου το λίγο πιο σοβαρά...!!! Κάτι ακόμα που με έκανε να νιώσω η απάντησή σου είναι πως δεν έκανες εμένα τον αδαή να νιώσω περισσότερο αδαής, αλλά σαν μαθητής που τον βοηθούν να μάθει δίχως να ντρέπεται για τις όποιες ελλείψεις ή κενά γνώσης που έχει. Έχω την αίσθηση πως με βοήθησε ιδιαίτερα ο τρόπος που διατυπώνεις τα επιχειρήματά σου...

Να ΄σαι πάντα καλά και το ίδιο καλοδιάθετος, ευρηματικός, ευχάριστος και γλαφυρός!!!!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Παιδιά,
ευχαριστώ θερμά όλους σας για τις πολύτιμες πληροφορίες σας! Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα ΄ταν τόσο πολύπλοκη και πολυδιάστατη η διαδικασία επιλογής. Λίγο σοφότερος ίσως να έγινα, αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο αβέβαιος και μπερδεμένος απ΄ότι στην αρχή. Για παράδειγμα, ποτέ δεν φανταζόμουν πως παίζει ρόλο να δηλώσω και την ηλικία μου και την ανοχή ή μη της συζύγου μου στα καλώδια ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση/πληροφόρηση!!!

Τέλος πάντων, προς το παρόν, νομίζω πως χρειάζομαι λίγο χρόνο για να επεξεργασθώ όλες τις πληροφορίες που τόσο γενναιόδωρα μου δώσατε ώστε να μπορέσω κάποια στιγμή να καταλήξω στο τι θα κάνω...

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!
Αν αισθάνεσαι αβέβαιος και μπερδεμένος, έχω να πώ πως σε ξεκίνησαν από ακριβά (μεταχειρισμένα) ηχεία... Ξεκίνα μόνος σου ακούγοντας μερικά φτηνότερα (η και πολύ φτηνότερα) καινούρια, για να έχεις ένα έστω στοιχειώδες μέτρο σύγκρισης...:) Πχ. τα ATC 11 που θα έπαιρνα εγώ είναι το τόπ που θα έβαζα σε 12-14 τετραγωνικά... :thumbsup: Δε θα μου έλειπε ποτέ τίποτα...
Τώρα, αν θές να ακούς τη μουσική σου στο μεγάλο χώρο - σαλόνι, και να μαζεύεστε οι φίλοι και να ρίχνετε και ένα χορό τρικούβερτο ανήμερα της γιορτής σου πχ (και πολύ καλά θα κάνετε), τότε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως από τα μηχανήματα που σου πρότειναν δε σου κάνει...:( (εκτός ίσως απ' τον Maya - phono - dac - pre - intgrated πολυεργαλείο :dance2:).
Τα ξαναλέμε! Καλά μπάνια! :drinks:

Reaction score
518
Το atc που σου λεει ο φιλος ειναι εξαίρετο ηχειο. Ομως...

Καταρχην δεν εχει τις μεσαιες που ισως αναζητάμε οι περισσοτεροι... . Οποτε ακου πρωτα. Ειναι καπως στεγνές.
Υστερα θελουν τουλάχιστον 150watt για να πει κανεις οτι παιζει με max 300watt (χερι βαθια στην τσεπη) και εχουν 85db.

Κατα τα αλλα λεπτομερια στις ψηλες(που ισως κουραζει) , τρομερο χαμηλο (για τα γουστα μου ετσι;) και χωρις bass reflex που το κανει πιο ευκολο να στηθει σε ενα χωρο.

Reaction score
523
Για παράδειγμα, ποτέ δεν φανταζόμουν πως παίζει ρόλο να δηλώσω και την ηλικία μου και την ανοχή ή μη της συζύγου μου στα καλώδια ώστε να έχω την καλύτερηδυνατή καθοδήγηση/πληροφόρηση!!!

Αλλιως συμβουλευεις εναν ανθρωπο οταν ειναι 25χρονων, αλλιως οταν ειναι 35 αλλιως οταν ειναι 65 και δεν ακουει πανω απο 10khz. Αλλη διαθεση εχει καποιος στα 25 αλλη στα 65.....
Αλλες εμπειριες και βιωματα εχει ενας ανθρωπος 25,αλλες ενας 65.....
Ενας 25αρης μπορει να εχει την αντιληψη να ξεκινησει να ασχολειται με κατι και να εχει συνεχη εξελιξη στα συνοδα που θα επιλεξει....ενω ενας 65αρης μπορει οπως ειπα να θελει να αγορασει κατι κ να μεινει με αυτα...

Για το δευτερο που κοροιδευετε, αν η συντροφος δεν πολυγουσταρει συσκευες κλπ,καλωδια κλπ, ηχεια, οπως συνηθως γινεται..υπαρχουν συνολακια 2.1 (πχ cabbasse) ενεργα, που κανουν πλακα σε ολα αυτα που ανεφερες, και εδυ και ο γνωστης..................
με μονο 1000 ευρω καινουρια......

Συνεπως...
οταν δηλωνεις αδαης, (ο ενας)
ή οταν νομιζεις οτι κατι ξερεις....(ο αλλος)
καλό ειναι να μην κρινεις....αλλα να ρωτας....
Καλη σας μερα και καλο καλοκαιρι...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.453
Members
38.323
Νεότερο μέλος