Αγορά ηχείων+ενισχυτή

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
KEF LS50 wireless. 2000 euro.
Cambridge Audio 851N + JBL LSR305. 2030 euro.
ATC SCM11 + YAMAHA AS801. ~2300 euro. (δεν γνωρίζω τις τιμές του φίλου πλήν αγνώστου εις εμέ, Θέμη... )

Αυτά για τα 12-14 τ.μ. Για τα 40 τ.μ. ο άνθρωπος χρειάζεται 5 ως 10 φορές μεγαλύτερο ποσό για παρόμοια αποτελέσματα...
* Ο άνθρωπος ανέφερε 2 χαμηλομεσαίας κατηγορίας ενισχυτές (καινουργείς) και μια ομάδα ηχείων μεταχειρισμένων (καινουργή είναι πολύ ακριβά για τους ενισχυτές αυτούς, οπότε με απλή μέθοδο των τριών, δυνάμεθα να συνάγουμε ότι το ποσό που όρισε ως limit στον εαυτό του ήταν 2 με 2,5 χιλιάρικα...)
** Φίλε sven, μια ερώτηση έκανες καλή τή πίστει, και λαμβάνεις ποικίλες απαντήσεις, όμως δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη από κάθε "γνώστη" η "μη γνώστη" που δεν του πέτυχε ο καφές Κυριακή πρωί...
***Ψάχνω να βρω ποιός είναι ο γνώστης........ στα πιο πάνω ποστ, αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα......
**** Φίλε Πέτρο (αν είσαι από τους εκ Πετρουπόλεως Νταλίπηδες, σε θεωρώ φίλο κι ας μη με ξέρεις, μάλλον θα σε ξέρω εγώ :)), κι εγώ από κάτι τέτοιο x 2 θα ξεκίναγα τις προτάσεις μου, αλλά ήμουν σχεδόν σίγουρος πως α) ο φίλος δεν επιθυμεί να κινηθεί σε τέτοιο κοστολόγιο, και β) όταν ο φίλος αναφέρει τον Βίνσεντ 400 (μια χαρά), και τον Μάγια (δυό χαρές), δεν τον πιάνω απ' τα μαλλιά να τον σώσω και να του πω "δώσε 5 χιλιάρικα να δείς το φώς σου" ψωνίζοντας Νιούμαν και Μύτεκ πχ. επειδή εγώ αυτά θα ήθελα τώρα... ;)

Καλή Κυριακή σε όλους μας!:drinks:

Reaction score
11.524
Ναι από εκεί είμαι. Κανόνισε Αύγουστο να γνωριστούμε, τότε.

Δεν προτείνω τα 310. Απλά το παραπάνω site που παρέθεσα σε μερικά ηχεία αναφέρει τιμή για τεμάχιο και σε άλλα για ζεύγος. Οπότε για να είμαι μέσα στο τιμολογιακό εύρος έβαλα στα πεδία τιμής 600-1800 ευρώ. Δε σημαίνει ότι προτείνω τα ηχεία που έχουν τιμή 1700 ευρώ το τεμάχιο.

Επίσης, τα JBL 305 επειδή τα έχω, θα έλεγα ότι είναι άριστες (όχι τέλειες) προτάσεις για απόσταση ακρόασης 0,5-1 μέτρο. Επίσης η έλλειψη ασύρματης σύνδεσης είναι μειονέκτημα, αλλά σε τόσο χαμηλή τιμή, μην τα θέλουμε όλα.

Εμένα σήμερα πάντως, μου πέτυχε ο καφές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.236
με το ποσό των 2 000 ευρώ περίπου που διαθέτω, ποια ηχεία θα επέλεγες για τον μεγάλο χώρο και ποια για τον μικρό;
Αν πας στα 3 χιλιάρικα, στον μικρό χώρο, τα 310 θα παίξουν μαγικά τα πάντα όλα.

Κατά την εκτίμησή μου, αξίζει να πας εκεί, δεν απέχεις ιδιαίτερα.

Αν θες να περιορίσεις το κόστος, τότε τα 120 είναι η οικονομική επιλογή. Σαφώς θα προτιμούσα αυτά με ψηφιακή είσοδο, αλλά το κόστος πλησιάζει τα 310..

Εξαιρετική επιλογή είναι και αυτή.

Για τον πιο μεγάλο χώρο, η μόνη επιλογή που βλέπω σε αυτά τα λεφτά, είναι αυτή, συν ένα σαμπ. Άμα δε σε βολεύει το οριζόντιο, πας σε αυτό το κάθετο.

Σαμπ οικονομικό, είναι αυτό. Το "κόλπο" στο σαμπ είναι να πάρεις 4. Αν δε μπορείς 4, πάρε 3. Αλλιώς 2, τι να πω... Εσύ ξέρεις. ;)

Εγώ ξέρω ότι ο μεγάλος χώρος δε θέλει τόσο πιο μεγάλα ηχεία, όσο πιο πολλά σαμπ. ;)

Reaction score
17
costas EAR,

σ΄ευχαριστώ κι εσένα από καρδιάς!!! Μου δώσατε όλοι σας, και ο καθένας με το δικό του τρόπο, άφθονη "τροφή" για σκέψη και μελέτη. Να είσαι/είστε καλά!!!

Reaction score
15.469
Αν πας στα 3 χιλιάρικα, στον μικρό χώρο, τα 310 θα παίξουν μαγικά τα πάντα όλα.

Κατά την εκτίμησή μου, αξίζει να πας εκεί, δεν απέχεις ιδιαίτερα.

Αν θες να περιορίσεις το κόστος, τότε τα 120 είναι η οικονομική επιλογή. Σαφώς θα προτιμούσα αυτά με ψηφιακή είσοδο, αλλά το κόστος πλησιάζει τα 310..

Εξαιρετική επιλογή είναι και αυτή.

Για τον πιο μεγάλο χώρο, η μόνη επιλογή που βλέπω σε αυτά τα λεφτά, είναι αυτή, συν ένα σαμπ. Άμα δε σε βολεύει το οριζόντιο, πας σε αυτό το κάθετο.

Σαμπ οικονομικό, είναι αυτό. Το "κόλπο" στο σαμπ είναι να πάρεις 4. Αν δε μπορείς 4, πάρε 3. Αλλιώς 2, τι να πω... Εσύ ξέρεις. ;):)

Εγώ ξέρω ότι ο μεγάλος χώρος δε θέλει τόσο πιο μεγάλα ηχεία, όσο πιο πολλά σαμπ. ;)
Κοιτάζω αυτό το t10 ,.. δηλαδή αν εγώ πάω από τον προ σε αυτό και μετά συνδέσω τον τελικό στις εξόδους του και εχω το low pass filter ας πούμε στα 130 hz τα ηχεία μου θα παίζουν από κει και πάνω ? Συγγνώμη για το offtopic αλλά είναι η ειδικότητα μου ....

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
:)
Δε σημαίνει ότι προτείνω τα ηχεία που έχουν τιμή 1700 ευρώ το τεμάχιο.
Έγραψα το σχόλιο πρίν ανοίξει το δικό σου με την λίστα του Τόμαν!... Απαντούσα βέβαια και σε σένα απλά έχοντας παρακολουθήσει το νήμα με την αγορά των κατάμαυρων :D 305 σου. Και να ορίστε, που τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται...! :) :drinks:

Reaction score
11.524
Ωχ, βγαίνουν και σε κόκκινο; Κακή επιλογή, γιατί αν θες να τα βάλεις δεξιά-αριστερά από οθόνη βιντεοπροβολέα, θα ενοχλούν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.016
Καλυτερα να αποφύγεις το μπλέξιμο με τον μεγάλο χώρο. Εκεί τα χρήματα δεν φτάνουν (όσα και να ειναι. :roflmao:)

Στον μικρο χώρο τίθεται και το ερώτημα; καινούργια ή μτχ;

Σε καινούργια:
Τα ενεργά KH310 ειναι άριστα. Αν μπορείς να υπερβείς το μπατζετ, πάρτα με κλειστά ματιά, εεεεε αυτιά εννοώ. Ακόμα και τα KH120 με προσθήκη sub θα ειναι πολυ καλά.

Τα LS50 wireless που λέει ο @sterkon επίσης. Πιο φιλικά στο μάτι, αλλά λίγο μικρότερα. Άρα πρέπει να τα εχεις λίγο πιο κοντά.
Ομως εχουν ενσωματωμένο DAC (και ενισχυτή φυσικα) και app για κινητά. Και ειναι wireless. Οπότε ειναι σαφώς φτηνότερα συνολικά. Σε δεύτερο χρονο παίρνεις και μερικα sub, εχουν πολυ εύκολη ενσωμάτωση με το συγκεκριμένο.

Σε μτχ, μπορει να βρεις μεγαλες ευκαιρίες, ή να μπλέξεις άσχημα, κυριως λόγω λαθος κατεύθυνσης, που θα οδηγησει σε διαδοχικά λάθη και αιμορραγίες στο μέλλον. Τα κλιπς πχ που σκέφτηκες θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ειναι καλή αγορά.

Reaction score
17
Χαίρομαι που κάποιες προτάσεις/απόψεις συγκλίνουν. Αυτό κάνει ευκολότερο το έργο της επιλογής για ΄μένα!

Dimifoot, τι ακριβώς είναι/κάνει το DAC και τι σημαίνει πρακτικά αυτό το "...έχουν app για κινητά...". Ελπίζω να μην σας κουράζω με ερωτήσεις που για εσάς αποτελούν την αλφαβήτα του αντικειμένου...

Ευχαριστώ!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.016
Dac ειναι ο Μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό. Δηλαδη παιρνει τα μηδενικά και τους άσους απο την πηγή σου (πχ ενα λαπτοπ) και τα κανει μουσική.
Οι υπολογιστές εχουν ενσωματωμένα, κακής ποιοτητας. Το σήμα που παίρνεις απο την αναλογική έξοδο του υπολογιστή σου ειναι απο αυτο το dac. Ειναι σημαντικό να το παρακάμψεις και να πάρεις ψηφιακό σήμα απο τον υπολογιστή σου (πχ απο μια USB έξοδο) και να αφήσεις το dac του ηχητικού συστήματος να κανει την μετατροπή.

Το app για κινητά σου δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης...απο πολυ απλά, οπως την ένταση, έως και πολυ πιο "προχωρημένα" οπως την ενσωμάτωση στο χώρο ή το σημείο crossover για το sub (μην ρωτήσεις τι ειναι αυτα προς το παρόν)

Reaction score
203
Το να αγοράσεις ενισχυτή η ηχεία η και τα δυο μαζί με βάση αυτό που άκουσες στο μαγαζί του πωλητή είναι ισοδύναμο η και χειρότερο από το να τα αγοράσεις με κλειστά μάτια

Last edited:

Reaction score
203
Καλύτερο σύστημα ηχείων/ενισχυτή είναι αυτό που ακούς στο τέλος της ημέρας περισσότερο από τα άλλα. Το σχήμα είναι όμως πρωθύστερο, οπότε καταλαβαίνεις την δυσκολία του ερωτήματος που έχεις , τα ίδια ερώτημα έχουμε και εμείς.

Reaction score
4.737
Καλύτερο σύστημα ηχείων/ενισχυτή είναι αυτό που ακούς στο τέλος της ημέρας περισσότερο από τα άλλα.
Είσαι..... Θεός.

( Καλύτερο ναι, όχι απαραίτητα και σωστότερο. Μου έχει συμβεί πολλές φορές.)

Reaction score
17
Dac ειναι ο Μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό. Δηλαδη παιρνει τα μηδενικά και τους άσους απο την πηγή σου (πχ ενα λαπτοπ) και τα κανει μουσική.
Οι υπολογιστές εχουν ενσωματωμένα, κακής ποιοτητας. Το σήμα που παίρνεις απο την αναλογική έξοδο του υπολογιστή σου ειναι απο αυτο το dac. Ειναι σημαντικό να το παρακάμψεις και να πάρεις ψηφιακό σήμα απο τον υπολογιστή σου (πχ απο μια USB έξοδο) και να αφήσεις το dac του ηχητικού συστήματος να κανει την μετατροπή.

Το app για κινητά σου δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης...απο πολυ απλά, οπως την ένταση, έως και πολυ πιο "προχωρημένα" οπως την ενσωμάτωση στο χώρο ή το σημείο crossover για το sub (μην ρωτήσεις τι ειναι αυτα προς το παρόν)
Dimifoot, Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα φώτα που μου δίνεις!!! Μη φοβάσαι, όμως, σου υπόσχομαι πως δεν θα ρωτήσω περισσότερα!!! Άκου, "μη ρωτήσεις τι είναι αυτά προς το παρόν"!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!! Καλοοοοοοοοό!!!!!!!!!!!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Το να αγοράσεις ενισχυτή η ηχεία η και τα δυο μαζί με βάση αυτό που άκουσες στο μαγαζί του πωλητή είναι ισοδύναμο η και χειρότερο από το να τα αγοράσεις με κλειστά μάτια
Ετσι και χειρότερα.
Αγαπητέ sven,όσα συστήματα και ν ακούσεις, στο σπίτι σου δεν θ ακούγονται το ίδιο.

Reaction score
518
οποτε μην ακους τπτ. Κανε αγορα με διαβασμα αλλα .....και παλι οτι διαβαζεις δεν εχει καμια σχεση με το σπιτι.... :p

οποτε κλειστα ολα τα παραθυρα που εχεις ανοιξει στον explorer και διαλεξε στην τυχη :p

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.457
Members
38.323