Αγορά κατάλληλων ηχείων

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.388
Σόρρυ επειδή δεν το έχω πολύ με τα φόρουμ...
Αν πρέπει να ανοίξω καινούργιο νήμα να το κάνω....
όχι Μπάνη ....εσωτερικό αστείο δικό μας....

ανάλογα με την εξέλιξη αν χρειαστεί και κρίνει η διαχείριση το πολύ πολύ να ενωθούν τα 2 νήματα :lolsign: :biggrin:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.735
έτσι, μην ανησυχείς!

ανάλογα με την εξέλιξη αν χρειαστεί και κρίνει η διαχείριση το πολύ πολύ να ενωθούν τα 2 νήματα :lolsign: :biggrin:
κλαίω !!! :dance2:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.979
...
Απλά βλέπω κιόλας ότι σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε...
...
Αρκετά πράγματα και υπηρεσίες στη ζωή μας δεν θα άξιζαν τα χρήματα που ζητάνε,εάν δεν έμπαινε στην εξίσωση και ο συντελεστής του χρόνου που θα ζητούσε η εξασφάλισή τους με ίδια μέσα.
Να ρωτήσω λίγο κάτι αν ξέρεις μου λες ή οποίος ξέρει...
Αυτά τα vivacoustic τα αγοράζεις πχ.
Όταν τα τοποθετείς χρειάζεται κάποιο ειδικό μηχάνημα ή μικρόφωνο για την τοποθέτηση (σε πιο σημείο "ακριβώς" θα μπούνε δλδ) ή ξέρεις απλά ότι πρέπει να μπουν στη γωνία ή στον τοίχο ή στο ταβάνι και τα βάζεις εκεί που θες???
Αρκετοί αφιερωμένοι χώροι έχουν ολόκληρους τοίχους επενδεδυμένους. Μπορείς να ξεκινήσεις εντοπίζοντας τα σημεία πρώτης ανάκλασης σε κάθε τοιχωματικόν όριο και να εγκαταστήσεις συστοιχίες έξι ή οκτώ τεμαχίων που θα είχαν επίκεντρο εκείνα τα σημεία.Κατόπιν με γνώμονα μετρήσεις και πρωτίστως την επίδραση κάθε σταδίου στο RT60 θα μπορούσες να συμπληρώνεις αυξάνοντας την έκταση.
Το νέο διακεκριμένο νήμα για...Mpanisτήρι. :roflmao:

Reaction score
4.247
Κατ αρχας να δωσουμε τα ευσημα για το γεγονος οτι ο Μπανης ενδιαφερεται να κανει κατι σωστο.

Πολυ καλα που απο την αρχη τον προβληματιζουν ολοι οι παραμετροι του εγχειρηματος, λογικο να στεκεται στ αγκαθια και προσπαθει να δει πως θα ξεπεραστουν με τον πλεον ανωδυνο τροπο. Δυστυχως οι περισσοτεροι μας καναμε σοβαρα λαθη οταν ξεκινησαμε με πολλες αρνητικες συνεπειες στην πορεια.

Το οικονομικο ειναι παντα ενα θεμα και μερικες φορες προσπαθουμε να το λυσουμε με καποιο τροπο που ενδεχομενως δεν ειναι η χρυση λυση. Πας να παρεις ενα ποσοστο του ιδανικου και προσδοκας αυτο να ειναι οσο το δυνατο μεγαλυτερο. Αυτο που θα προκυψει ωστοσο μπορει να εχει και μεγαλη αποκλειση απ αυτο που θα περιμενες.

Ειναι πολυ βασικο σε χωρο που ειναι σαλονι να πετυχεις και καλη αισθητικη. Εδω το ετοιμο αποτελει εγγυηση. Βλεποντας στο ιντερνετ οι τιμες ειναι σε αρκετες περιπτωσεις πολυ ακριβες. Εκει ομως που πωλειται εξαδα η οκταδα η τιμη ειναι συνηθως πιο προσιτη.

Το που μπαινουν ειναι παντα ενα θεμα. Και παλι οι ειδικοι εχουν τον πρωτο λογο. Ωστοσο χοντρικως παντα μπορουμε να κανουμε καποιες προτασεις. Στην περιπτωση του Μπανη νομιζω οτι υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα. Εχω την αισθηση οτι ο ενας ο τοιχος ο πλαινος ειναι πολυ κοντα στον καναπε (αρα αντανακλασεις) και ο αλλος πολυ μακρια που δεν χρειαζεται απολυτως τιποτα. Σιγουρα ιδανικα θα χρειαζοταν και στο ταβανι και σιγουρα πισω απο την πλατη του.

Κλεινοντας θα ηθελα να κανω μια ακομη παρατηρηση. Πολλες φορες αναφερομαστε ποσο σωστο θα ηταν ο ειδικος να κανει μελετη. Αυτο πλεον ολοι το παραδεχομαστε. Ποσοι απ εδω στο φορουμ εχουν πληρωσει ειδικο? Εγω γνωριζω μονο δυο. Ολοι οι αλλοι παμε να την βγαλουμε στο τζαμπα.

Μοιαζει οι ειδικοι να εχουν λεπρα και να ειναι απλησιαστοι. Σου δινεται η εντυπωση πως καθε λεξη τους η συμβουλη μπορει να κοστιζει χιλιαρικα. Υπαρχει μια αοριστη φοβια. Ολοι κινουνται απο μονοι τους σ αυτο τον τομεα. Και δεν λεω απαραιτητα καποιος να κανει ενα χωρο απο το μηδεν που θα προοριζεται αποκλειστικα για χρηση μουσικης η και κινηματογραφου.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.869
Μοιαζει οι ειδικοι να εχουν λεπρα και να ειναι απλησιαστοι. Σου δινεται η εντυπωση πως καθε λεξη τους η συμβουλη μπορει να κοστιζει χιλιαρικα. Υπαρχει μια αοριστη φοβια.
Με την επίσκεψη του ειδικού + αυτά που θα χρειαστεί να κάνεις για να έχει και ουσία η παρουσία του πιθανόν να κοστίσει τελικά χιλιάρικα το σενάριο (για να το κάνεις σωστά λέμε).
Ειδικά αν πας και σε έτοιμα και καλαίσθητα προιόντα για την φροντίδα του χώρου.
Σε καμμιά περίπτωση δεν διαφωνώ πως ο επαγγελματίας θα σου υποδείξει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι και είναι το πιο σωστό βήμα, μην παρεξηγηθώ.
Αρκετοί φαντάζομαι έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά ψάχνοντας (ίσως με περίσσια αυτοπεποίθηση) τη νιρβάνα μόνοι τους.

Αυτό που λέω τελικά είναι πως για να φέρεις επαγγελματία πρέπει να είσαι έτοιμος να ξοδέψεις όσα χρειάζονται για να πετύχει το project και πιθανόν να είναι και επιβεβλημένο ο χώρος να είναι dedicated για να γίνουν οι επεμβάσεις που πρέπει.
Δεν είναι όλα αυτά πάντα εφικτά για διάφορους λόγους (γνωστό).

Κυρίως όμως....

Ζούμε σε μια χώρα που κατά βάση πουλάει υπηρεσίες.
Ωστόσο ως καταναλωτές έχουμε (να το πω ευγενικά) μια ''ιδιαίτερη'' νοοτροπία.
Τρελαινόμαστε να αγοράζουμε προιόντα όσο ακριβά κι αν είναι (όσο ακριβότερα τόσο περισσότερο γουστάρουμε) αλλά συνήθως δεν εκτιμούμε τις υπηρεσίες αναλόγως (το αντίθετο).
Θα υπερβάλλω λίγο για να γίνω κατανοητός.
Έρχεται π.χ. (εντελώς τυχαίο παράδειγμα και καμμιά σχέση με εμένα ) ο άλλος να σου βάψει το σπίτι μέσα έξω, ας πούμε 120 τ. μ. δύο όροφοι, και ταράτσα και, και, και, με τα υλικά δικά του, βάψιμο πόρτες... όλα. Και σου ζητάει για όλα αυτά 2 χιλιάρικα :eek: .
Η μισή Ελλάδα θα τον κοιτάξει στραβά και θα του την πει για να κόψει τα μισά αν γίνεται...
Για ένα Dac όμως...
Και οι πτωχότεροι ημών αν υπάρχει έρωτας... :lol::lol::lol:

Είμαστε σε άρνηση σου λέω... :lol: :lol: :lol: :lol: :biggrin:

A

amoustakas

Guest
Να ρωτήσω λίγο κάτι αν ξέρεις μου λες ή οποίος ξέρει...
Αυτά τα vivacoustic τα αγοράζεις πχ.
Όταν τα τοποθετείς χρειάζεται κάποιο ειδικό μηχάνημα ή μικρόφωνο για την τοποθέτηση (σε πιο σημείο "ακριβώς" θα μπούνε δλδ) ή ξέρεις απλά ότι πρέπει να μπουν στη γωνία ή στον τοίχο ή στο ταβάνι και τα βάζεις εκεί που θες???
Για σοβαρή δουλειά πρέπει να γίνει μέτρηση και μελέτη για το τι είδους φροντίδα και που θα μπει. Προσωπικά δε έχω σχετικές γνώσεις, αλλά εδώ μέσα μπορούν πολλοί να σε βοηθήσουν για να κάνεις τα στοιχειώδη.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.388
Αυτό που λέω τελικά είναι πως για να φέρεις επαγγελματία πρέπει να είσαι έτοιμος να ξοδέψεις όσα χρειάζονται για να πετύχει το project και πιθανόν να είναι και επιβεβλημένο ο χώρος να είναι dedicated για να γίνουν οι επεμβάσεις που πρέπει.
Δεν είναι όλα αυτά πάντα εφικτά για διάφορους λόγους (γνωστό).
εδώ διαφωνώ....
η ''μαγκιά'' του επαγγελματία είναι να σου υποδείξει τεχνικές σωστού αποτελέσματος σε οικιακό-δύσκολο περιβάλλον....

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.869
εδώ διαφωνώ....
η ''μαγκιά'' του επαγγελματία είναι να σου υποδείξει τεχνικές σωστού αποτελέσματος σε οικιακό-δύσκολο περιβάλλον....
Α.ν έχεις δίκιο σε αυτό κι εγώ άδικο έχουμε πιαστεί όλοι μλκες...:rolleyes:

Reaction score
1.068
Τούτα είναι αλλά;

Αυτά είν' καλά; Δυνατά, με μεγάλο γουφερ... Δεν τα έχω δει ποτέ στο φόρουμ, σαν πρόταση κι είπα να ρωτήσω...

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.735
Κατ αρχας να δωσουμε τα ευσημα για το γεγονος οτι ο Μπανης ενδιαφερεται να κανει κατι σωστο.

Πολυ καλα που απο την αρχη τον προβληματιζουν ολοι οι παραμετροι του εγχειρηματος, λογικο να στεκεται στ αγκαθια και προσπαθει να δει πως θα ξεπεραστουν με τον πλεον ανωδυνο τροπο. Δυστυχως οι περισσοτεροι μας καναμε σοβαρα λαθη οταν ξεκινησαμε με πολλες αρνητικες συνεπειες στην πορεια.

Το οικονομικο ειναι παντα ενα θεμα και μερικες φορες προσπαθουμε να το λυσουμε με καποιο τροπο που ενδεχομενως δεν ειναι η χρυση λυση. Πας να παρεις ενα ποσοστο του ιδανικου και προσδοκας αυτο να ειναι οσο το δυνατο μεγαλυτερο. Αυτο που θα προκυψει ωστοσο μπορει να εχει και μεγαλη αποκλειση απ αυτο που θα περιμενες.

Ειναι πολυ βασικο σε χωρο που ειναι σαλονι να πετυχεις και καλη αισθητικη. Εδω το ετοιμο αποτελει εγγυηση. Βλεποντας στο ιντερνετ οι τιμες ειναι σε αρκετες περιπτωσεις πολυ ακριβες. Εκει ομως που πωλειται εξαδα η οκταδα η τιμη ειναι συνηθως πιο προσιτη.

Το που μπαινουν ειναι παντα ενα θεμα. Και παλι οι ειδικοι εχουν τον πρωτο λογο. Ωστοσο χοντρικως παντα μπορουμε να κανουμε καποιες προτασεις. Στην περιπτωση του Μπανη νομιζω οτι υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα. Εχω την αισθηση οτι ο ενας ο τοιχος ο πλαινος ειναι πολυ κοντα στον καναπε (αρα αντανακλασεις) και ο αλλος πολυ μακρια που δεν χρειαζεται απολυτως τιποτα. Σιγουρα ιδανικα θα χρειαζοταν και στο ταβανι και σιγουρα πισω απο την πλατη του.

Κλεινοντας θα ηθελα να κανω μια ακομη παρατηρηση. Πολλες φορες αναφερομαστε ποσο σωστο θα ηταν ο ειδικος να κανει μελετη. Αυτο πλεον ολοι το παραδεχομαστε. Ποσοι απ εδω στο φορουμ εχουν πληρωσει ειδικο? Εγω γνωριζω μονο δυο. Ολοι οι αλλοι παμε να την βγαλουμε στο τζαμπα.

Μοιαζει οι ειδικοι να εχουν λεπρα και να ειναι απλησιαστοι. Σου δινεται η εντυπωση πως καθε λεξη τους η συμβουλη μπορει να κοστιζει χιλιαρικα. Υπαρχει μια αοριστη φοβια. Ολοι κινουνται απο μονοι τους σ αυτο τον τομεα. Και δεν λεω απαραιτητα καποιος να κανει ενα χωρο απο το μηδεν που θα προοριζεται αποκλειστικα για χρηση μουσικης η και κινηματογραφου.
Όλα είναι σχετικά....

Αν είναι να στήσεις σε κάποιο χώρο (ειδικά αν είναι dedicated για αυτή τη χρήση) κανένα πολυκάναλο, προτζέκτορα, περιποίηση χώρου ... ναι, να τον φωνάξεις τον επαγγελματία και μάλιστα νωρίς-νωρίς. Και καλύτερα θα το στήσει και χρήματα θα σου γλυτώσει από παπαριές αγορές και θα έχει και αυτός "υλικό" να δουλέψει.
Αν θες να πάρεις 2 ενεργά για το γραφείο σου να τον κάνεις τι;;;; το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να σου πει που να βάλεις το γραφείο και το πιο πιθανό θα είναι να μη θες....
Θα μου πείτε... πως έπιασα τα άκρα...
Οκ, ας πάρουμε και μια ενδιάμεση περίπτωση... του Mpanis καλή ώρα.... ε, και πάλι δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη λύση ο επαγγελματίας αλλά ένα τηλέφωνο ποτέ δε βλάπτει!... όπως έχουμε ξαναπεί δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, δεν είναι εγχείρηση που προσπαθείς να κάνεις μόνος σου αλλά hobby....
Σ' αυτές λοιπόν τις "ενδιάμεσες" περιπτώσεις... ανάλογα με το πως αξιολογεί κανείς το χρόνο του (για κάποιους είναι ευχαρίστηση να τον ξοδεύουν παλεύοντας με τις διαχύσεις.... για άλλους είναι χάσιμο χρόνου), πόσο διατεθειμένος είναι να αποκτήσει γνώσεις, πόσο παραπάνω ικανοποίηση είναι να κάνει κάποια πράματα μόνος του και ας μην είναι τέλεια, αν είναι διατεθειμένος να του στήσει ο επαγγελματίας και μετά να μην πειράζει τίποτα, αν θέλει να δοκιμάζει πράματα ...αν αν αν...

Reaction score
3.628
Δε διαβασα ολο το θεμα αλλα να προτεινω κατι και εγω.

Γιατι δεν παιρνεις 2 καλα ηχεια με τα λιγα λεφτα που δινεις και να φτιαξεις το χωρο ακουστικα με τις παλιες καλες δοκιμασμενες λυσεις και να ακουσεις μια χαρα και αξιοπρεπως για αρχη;Ενα καθρεφτη χρειαζεσαι και τα καταλληλα-φθηνα ως επι το πλειστον υλικα.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.388

Γιατι δεν παιρνεις 2 καλα ηχεια με τα λιγα λεφτα που δινεις και να φτιαξεις το χωρο ακουστικα με τις παλιες καλες δοκιμασμενες λυσεις και να ακουσεις μια χαρα και αξιοπρεπως για αρχη;Ενα καθρεφτη χρειαζεσαι και τα καταλληλα-φθηνα ως επι το πλειστον υλικα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια Γιάνννο μου...
Καρντάση είναι και ο Μπάνης....δεν κλείνετε ραντεβού να τον στρώσεις? καμιά κουβέρτα :biggrin: :party:

Reaction score
690
Λοιπόν..... διάβασα....και μάλιστα εδώ στο φόρουμ υπάρχει μια ανάλυση για ακουστική χώρου του Bhutia και μπράβο του γι'αυτό.....και όχι δεν τα έμαθα όλα σε μια μέρα απλά έβγαλα κάποια συμπεράσματα.

Το κάθε έτοιμο diffuser skyline που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι διαφορετικό δλδ δουλεύει σε διαφορετικές συχνότητες ανάλογα με το μέγεθος του και το μήκος των κύβων την διάταξη κτλ.
Άρα και εφόσον ο κάθε χώρος έχει τις δικές του απαιτήσεις το κάθε ένα από αυτά δεν είναι για όλους....δλδ έστω ότι εγώ φτιάχνω ένα, ακόμα καλύτερα ξέροντας σε ποια συχνότητα θα δούλεψει, είτε δώσω 500€ να αγοράσω το καλύτερο ή αν θέλετε ακριβότερο αν δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει ο χώρος μου και που "ακριβώς" θα το τοποθετήσω το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, ίσως καλύτερο από αυτό που ήταν αλλά "τυχαίο".

Όσο αφορά τα vivacoustic που χρησιμοποιούνται και για μερική απορρόφηση το συμπέρασμα μου είναι ότι επίσης δε θα δουλέψουν το ίδιο σε κάθε χώρο...το πιό σημαντικό είναι η τοποθέτηση τους και όχι το πόσα χρήματα θα δώσεις για να τα αποκτήσεις η τα φτιάξεις μόνος σου!
Επίσης το υλικό που έχουν από μέσα (φενιζολ) διακρίνω εγώ ορισμένης πυκνότητας δεν είναι απαραίτητο ότι θα δώσουν τα μέγιστα σε "κάθε" χώρο......θα μπορούσε δλδ κάποιος χώρος οι ανάγκες που έχει να έπρεπε αυτά από πίσω να είχαν πετροβάμβακα πχ. γιατί από ότι διάβασα το κάθε υλικό κάνει απορρόφηση διαφορετικών συχνοτήτων!

Οπότε θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι πρέπει να γίνει μελέτη στο χώρο και τοποθέτηση με ακρίβεια για τα μέγιστα αποτελέσματα,
ειδάλλως είτε κάποιος που μπορεί να τα φτιάξει μόνος του (γιατί όπως προείπα για κάποιον "τεχνίτη" είναι αστείες κατασκευές) είτε αυτός που θα δώσει ένα σκασμο λεφτά να τα αποκτήσει, θα είχε το ίδιο "τυχαίο" αποτέλεσμα.

Πιθανών αυτά να έχουν αναλυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο φόρουμ γιατί σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος που σκέφτηκα να τα κατασκευάσω μόνος μου απλά θα κάνω και εγώ την προσπάθεια μου!
Όσο αναφορά το κόστος των ειδικών επειδή δεν είμαι του χώρου και δεν μπορώ να αξιολογήσω την δουλειά τους δε μπορώ να ξέρω και τιμές...θα ρωτήσω και αν μπορώ θα προχωρήσω και στην μελέτη για καλύτερα αποτελέσματα.... αλλιώς θα τα κάνω στην τύχη και εγώ όπως αυτός που τα αγόρασε χωρίς να κάνει μελέτη του χώρου του!

Οποιαδήποτε διαφωνία ή διαφορετική γνώμη με τα λεγόμενα μου δεκτή απλά θα προτιμήσω να συνεχίσω το διάβασμα να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.979
Εφαρμογές υπολογιστή για δημοφιλείς τύπους διαχυτών :
(Skyline)

Αυτά είν' καλά; Δυνατά, με μεγάλο γουφερ... Δεν τα έχω δει ποτέ στο φόρουμ, σαν πρόταση κι είπα να ρωτήσω...
Φασόν των αντίστοιχων Genelec στην εμφάνιση.

1578313122683.png

Οι ομοιότητες δεν επεκτείνονται σε απόδοση και αξιοπιστία...

Last edited:

Reaction score
690

Ναι κύριε Γιάννη αυτό θα κάνω και θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ και πιθανόν θα χρειαστώ και την βοήθεια σας!
Εφαρμογή υπολογιστή για δημοφιλείς τύπους διαχυτών :
Ευχαριστώ για το λινκ... Θα μου χρειαστεί!!!

Last edited:

Reaction score
1.234
Φερε εναν επαγγελματια, να μετρησει και να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ τις μετρησεις. Αυτος θα σου προτεινει λυσεις.
Οσον αφορα την ιδιοκατασκευη, παιζει ρολο ποσο κοστολογεις τον χρονο σου και την κουραση που αυτη συνεπαγεται.
Λογικα θα πηξεις για βδομαδες, με μεγαλη πιθανοτητα να μην κανεις και σωστη δουλεια και να ξοδεψεις χρημα που θα παει κουβα.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.388
Ναι κύριε Γιάννη αυτό θα κάνω και θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ και πιθανόν θα χρειαστώ και την βοήθεια σας!
ενημερωτικά.....ο παππούλης στη φωτό δεν είναι ο Γιάνννης:cry::roflmao:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.069
@Mpanis

''
Διαχύτες τετραγωνικού υπολοίπου.
Ο Schroeder πρότεινε , ότι ένα ηχητικό κύμα που προσπίπτει σε ένα διαχύτη ανάκλασης φράγματος φάσης θα διέχεε τον ήχο σχεδόν ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι μετατοπίσεις φάσης μπορούν να ληφθούν από μια διάταξη φρεατίων με βάθος που καθορίζεται από μια ακολουθία τετραγωνικού υπολοίπου. Το μέγιστο βάθος φρέατος καθορίζεται από το μεγαλύτερο μηκος κύματος που θα διαχυθεί. Το πλάτος του φρέατος είναι περίπου μισό μήκος κύματος που πρόκειταο να σκεδαστεί. Τα βάθη της ακολουθίας φρεάτων καθορίζονται από την σχέση:
μπλά μπλα μπλα

επίσης
Διαχύτες ανάκλασης φρλαγματος φάσης.
πχ έστω ότι έχουμε ενα διαχύτη ακολουθίας μέγιστου μήκους με μήκος ακολουθίας 15. Μια συχνότητα σχεδίασης ίση με 1Khz δίνει μισό μήκος κύματος 19,8cm, και βάθος εγκοπής ενός τετάρτου μηκους κύματος 10 cm. Μια περίοδος αυτού του διαχύτη θα είχε εύρος περίπου 1,53m και θα λειτουργούσε αποτελεσματικά από 700 - 1400hz.

Διαχύτες πρωτεύουσας ρίζας.
Οι διαχύτες πρωτεύουσας ρίζας χρησιμοποιούν διαφορετική ακολουθία της θεωρίας αριθμών από τους διαχύτες τετραγωνικού υπολοίπου.
μπλα μπλα
''

Που ακριβώς θέλεις να μπλέξεις και τι να φτιάξεις;

Reaction score
6.558
Μπα...αλλωστε ετοιμα δεν υπαρχουν πολλα σε σωστες διαστασεις ,προσπαθεις παντα εαν νιωθεις δυνατος παντα...
Η κουραση και ο κοπος ανταμειβεται οχι υλικα και γιαυτο δεν κοστολογειται...
!Viva el HPT! (diy στα ισπανικα?) :party:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.091
Members