Αγορά νέων ηχείων

Reaction score
14
Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέμα έχει παίξει άπειρες φορές εδω μέσα ,αλλά και εγώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας μιας και είπα να αναβαθμίσω λιγάκι αυτό το "πράγμα" που έχω για ηχοσύστημα.
Καταρχήν ο ενισχυτής μου είναι ο TEAC AR500.Είναι 20ετίας και δεν έχει δείξει να χρειάζεται κάτι ,νομίζω ότι δεν έχει πάει και ποτέ στον μάστορα εάν θυμάμαι καλά .
Αντιθέτως με τα ηχεία που έχουν αλλαχτεί με διάφορες επιλογές γιατί πειραματιζόμουν χωρίς να ξέρω και πλέον έχει καταλήξει να παίζει με κάποια visonik δαπέδου.
Χαρακτηριστικά και των δύο θα δώσω με φωτό παρακάτω.
Ο χώρος που παίζει είναι περίπου στα 25 τ.μ.
Οι απαιτήσεις οι δικές μου είναι να παίζει καλά για ένα ερασιτεχνικό αυτί σαν το δικό μου και λίγο "δυνατά" για να το τσιτώνω όταν με πιάνει η μούρλια μου.
Το σκεπτικό μου είναι το εξής και εδώ είναι που θα χρειαστώ τα φώτα σας:
Λέω λοιπόν να μην αλλάξω τον ενισχυτή για αρχή και να δοκιμάσω να παίξω με τα ηχεία μιας και αυτά που έχω και κουράζονται αλλά και παραμορφώνουν όταν παίζουν για ώρα.
Ξεκίνησα σήμερα και πήγα σε ένα κατάστημα όπου με ψιλοαπογοήτευσε όσον αφορά τα watt και μου πρότεινε μικρά ηχεία βιβλιοθήκης.Εγώ προτιμώ κάτι σε κολώνα ή κάτι ενδιάμεσο.
Έκανα μια ερευνα στο ίντερνετ όπου ακύρωσε μια προηγούμενη ερεύνα που είχα κάνει και βρήκα τα
Magnat Monitor Supreme 1002 .
Οι γνώμες σας παιδιά για τα συγκεκριμένα και για τον ενισχυτή ο οποίος θα τα οδηγήσει??
Κάποια πρόταση από εσάς???
Πραγματικά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα νούμερα και τις ονομαστικές και πραγματικές και όλα αυτά!! 20181006_101851[1].jpg
20181006_101851[1].jpg
20181006_101122[1].jpg
20181006_101905[1].jpg
20181006_101238[1].jpg

[DOUBLEPOST=1538822699][/DOUBLEPOST]Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή που βρήκα στο ίντερνετ :

Έξοδος ισχύος: 90 watts ανά κανάλι σε 8Ω (στερεοφωνικό)

Απόκριση συχνότητας: 10Hz έως 80kHz

Συνολική αρμονική παραμόρφωση: 0,05%

Ευαισθησία εισόδου: 2mV (μικρόφωνο), 2,8mV (MM), 190mV (γραμμή)

Αναλογία σήματος προς θόρυβο: 70dB (MM), 90dB (γραμμή)

Διαστάσεις: 435 x 137 x 337 χιλιοστά

Βάρος: 9.6kg

Έτος: 1997

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Ξεκινα με ενα καλο σερβις στο ενισχυτη με αλλαγη πυκνωτον και λοιπα
θα ξαναζωηρεψει μετα ριξε μια ματια εδω μεσα πουλιουνται αρκετα καλα ηχεια μισοτιμης (ξεκινα με ενα ζευγος klipsh) αναλυτικα και με καλη ευαισθησια δεν θα κουρασουν το μηχανημα σου.

Μετα παρε τα παλια ηχεια σου και καντα καυσοξυλα για το τζακι.
Δεν μας ειπες με τι πηγες ακους!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Βγάλε το ραδιόφωνο πάνω από τον ενισχυτή θα τον κάψεις που λέει και ένας καλός φίλος στο σαιτ .
Τα ηχεία που έχεις δεν κάνουν ... Με τον δικό σου ενισχυτή πηγές βόλτα ?
Έχεις κάποιον φίλο να σου φέρει για δοκιμή ένα δικό του ηχείο?
Θα έχει μεγάλη σημασία από αυτό που ακούς σήμερα.
Ποια είναι η πηγή σου?

Reaction score
5.938
Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέμα έχει παίξει άπειρες φορές εδω μέσα ,αλλά και εγώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας μιας και είπα να αναβαθμίσω λιγάκι αυτό το "πράγμα" που έχω για ηχοσύστημα.
Καταρχήν ο ενισχυτής μου είναι ο TEAC AR500.Είναι 20ετίας και δεν έχει δείξει να χρειάζεται κάτι ,νομίζω ότι δεν έχει πάει και ποτέ στον μάστορα εάν θυμάμαι καλά .
Αντιθέτως με τα ηχεία που έχουν αλλαχτεί με διάφορες επιλογές γιατί πειραματιζόμουν χωρίς να ξέρω και πλέον έχει καταλήξει να παίζει με κάποια visonik δαπέδου.
Χαρακτηριστικά και των δύο θα δώσω με φωτό παρακάτω.
Ο χώρος που παίζει είναι περίπου στα 25 τ.μ.
Οι απαιτήσεις οι δικές μου είναι να παίζει καλά για ένα ερασιτεχνικό αυτί σαν το δικό μου και λίγο "δυνατά" για να το τσιτώνω όταν με πιάνει η μούρλια μου.
Το σκεπτικό μου είναι το εξής και εδώ είναι που θα χρειαστώ τα φώτα σας:
Λέω λοιπόν να μην αλλάξω τον ενισχυτή για αρχή και να δοκιμάσω να παίξω με τα ηχεία μιας και αυτά που έχω και κουράζονται αλλά και παραμορφώνουν όταν παίζουν για ώρα.
Ξεκίνησα σήμερα και πήγα σε ένα κατάστημα όπου με ψιλοαπογοήτευσε όσον αφορά τα watt και μου πρότεινε μικρά ηχεία βιβλιοθήκης.Εγώ προτιμώ κάτι σε κολώνα ή κάτι ενδιάμεσο.
Έκανα μια ερευνα στο ίντερνετ όπου ακύρωσε μια προηγούμενη ερεύνα που είχα κάνει και βρήκα τα
Magnat Monitor Supreme 1002 .
Οι γνώμες σας παιδιά για τα συγκεκριμένα και για τον ενισχυτή ο οποίος θα τα οδηγήσει??
Κάποια πρόταση από εσάς???
Πραγματικά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα νούμερα και τις ονομαστικές και πραγματικές και όλα αυτά!! View attachment 106851 View attachment 106851 View attachment 106852 View attachment 106853 View attachment 106854

[DOUBLEPOST=1538822699][/DOUBLEPOST]Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή που βρήκα στο ίντερνετ :

Έξοδος ισχύος: 90 watts ανά κανάλι σε 8Ω (στερεοφωνικό)

Απόκριση συχνότητας: 10Hz έως 80kHz

Συνολική αρμονική παραμόρφωση: 0,05%

Ευαισθησία εισόδου: 2mV (μικρόφωνο), 2,8mV (MM), 190mV (γραμμή)

Αναλογία σήματος προς θόρυβο: 70dB (MM), 90dB (γραμμή)

Διαστάσεις: 435 x 137 x 337 χιλιοστά

Βάρος: 9.6kg

Έτος: 1997
1) πόσα χρήματα διαθέτεις;
2) πόσο θα απέχει η θέση ακρόασης από τα ηχεία; Απόσταση ηχείων από πίσω-πλευρικούς τοίχους;
3) ο ενισχυτής, αν δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, δεν χρειάζεται σέρβις.

gid

Reaction score
10.203
Πράγματι πρέπει άμεσα να αντιστρέψεις τις θέσεις ενισχυτή/δέκτη, ο ενισχυτής σου τώρα δεν αερίζεται.
Αν σου πρότειναν ηχεία βιβλιοθήκης για 25τμ, μην τους ξαναρωτήσεις τίποτε, εκτός ίσως "τι ώρα είναι;".
Τα 1002 θα ακουστούν πολύ καλύτερα στο χώρο σου από τα τωρινά σου.
Ο ενισχυτής σου είναι αρκετά πιθανό να χρειάζεται αλλαγή ορισμένων πυκνωτών μετά απο 20 χρόνια, και γενικότερα ένα φρεσκάρισμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Το ηχείο σου πριν από αρκετές δεκαετίες ήταν Visonic.
Μετά άρχισαν να καίγονται τα μεγάφωνα και ο ιδιοκτήτης τους, έβαζε επάνω ότι μπορούσε να βρει σε χαμηλή τιμή.
Έτσι κατάντησαν να είναι ηχεία <<Ότι νάναι>>.
Χωματερή και άμεσα.

Ο ενισχυτής τα έχει μεν τα χρονάκια του αλλά την παλεύει για λίγο ακόμα.
Τα ηχεία που μπορεί να ελέγξει είναι 8ωμα και μόνο.
Όχι 4ωμα χαμηλά που τα δηλώνουμε 8ωμα και με φουσκωμένη την ευαισθησία 3-4 db (βλέπε klipsch που προτάθηκαν).
Θα πρέπει να δεις κάποια πράγματα σχετικά με την τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο και τα σχετικά, πριν αποφασίσεις.

Για παράδειγμα, το Magnat που ανέφερες είναι ένα τίμιο ηχείο, πλην όμως μια πολύ φτηνή κατασκευή, όπως άλλωστε όλα τα δαπέδου μέχρι τα 1500 ευρώ.
Στην πλάτη του έχει τον σωλήνα εκτόνωσης, που σημαίνει απόσταση από τον πίσω τοίχο τουλάχιστον 50 εκατοστά.

Reaction score
14
Καλησπέρα και πάλι!
Απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις...
1) Λοιπόν οι πηγές είναι ένα cd player technics slpg 370A ,ένα πικαπ sanyo tp20 (αγαπημένο) και σκληρός δίσκος από λαπτοπ με jack το οποίο πέφτει ακόμα πιο χαμηλά η ποιότητα εκεί.
Αυτά με τις πηγές!!

2)Αφού καταλήξω σε ηχεία ,η επόμενη κίνηση είναι να πάει για σερβις (φρεσκάρισμα) ο ενισχυτής.

3)Θα προτιμούσα να αγοράσω καινούρια ηχεία παρά μεταχειρισμένα μέχρι 500 € περίπου ,όχι ότι αποκλείω τα μεταχειρισμένα.
Ζητούμενο είναι να πάρω κάτι value from money , τίμιο για τα λεφτά του και αυτό που προσφέρει και να είναι αυτά ( τα αρχικά )που θα παίξουν με έναν νέο ενισχυτή σε 2 χρονάκια κάτι καλύτερο από αυτόν που έχω τώρα.

4) Θέμα απόστασης από τον τοίχο δεν τείθεται υπάρχει χώρος για να έρθουν μπροστά.
[DOUBLEPOST=1538855030][/DOUBLEPOST]Ερώτηση :

Σε watt τα ηχεία που κοιτάω πρέπει να είναι maximum 90 watt??
Ο ενισχυτής όταν παίζει μόνο με δύο ηχεία και όχι με τέσσερα στην δική μου περίπτωση τα watt πάνε πάλι δια 4 ή δια 2?
Jbl ή yamaha κάποια πρόταση??
Κάποιο κατάστημα αξιόπιστο να μπορέσω να πάω με τον ενισχυτή να ακούσω κατά προτίμηση Δυτική Αττική??

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Κάποιο κατάστημα αξιόπιστο να μπορέσω να πάω με τον ενισχυτή να ακούσω
Jbl Arena 170
Υπάρχουν προς ακρόαση στις Ωδές.
Να μιλήσεις μαζί τους πριν πας με τον ενισχυτή .

Reaction score
14
Καλησπέρα και πάλι!
Απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις...
1) Λοιπόν οι πηγές είναι ένα cd player technics slpg 370A ,ένα πικαπ sanyo tp20 (αγαπημένο) και σκληρός δίσκος από λαπτοπ με jack το οποίο πέφτει ακόμα πιο χαμηλά η ποιότητα εκεί.
Αυτά με τις πηγές!!

2)Αφού καταλήξω σε ηχεία ,η επόμενη κίνηση είναι να πάει για σερβις (φρεσκάρισμα) ο ενισχυτής.

3)Θα προτιμούσα να αγοράσω καινούρια ηχεία παρά μεταχειρισμένα μέχρι 500 € περίπου ,όχι ότι αποκλείω τα μεταχειρισμένα.
Ζητούμενο είναι να πάρω κάτι value from money , τίμιο για τα λεφτά του και αυτό που προσφέρει και να είναι αυτά ( τα αρχικά )που θα παίξουν με έναν νέο ενισχυτή σε 2 χρονάκια κάτι καλύτερο από αυτόν που έχω τώρα.

4) Θέμα απόστασης από τον τοίχο δεν τείθεται υπάρχει χώρος για να έρθουν μπροστά.
[DOUBLEPOST=1538855030][/DOUBLEPOST]Ερώτηση :

Σε watt τα ηχεία που κοιτάω πρέπει να είναι maximum 90 watt??
Ο ενισχυτής όταν παίζει μόνο με δύο ηχεία και όχι με τέσσερα στην δική μου περίπτωση τα watt πάνε πάλι δια 4 ή δια 2?
Κάποιο κατάστημα αξιόπιστο να μπορέσω να πάω με τον ενισχυτή να ακούσω κατά προτίμηση Δυτική Αττική??

Καμιά απάντηση και για εμένα???:):):):):)

Reaction score
1.656
Tα έχεις ακούσει?

Ενα woofer ακόμα = συν 100 ευρώ..
Δεν χρειάζεται να τα ακούσω. Ξέρω ότι δεν κάνουν. Μάλλον ξέρεις κι εσύ.

Εδώ προτείνονται συνήθως ηχεία με ικανή επιφάνεια, κατάλληλα για το χώρο. Ένα 7αρι σαν πρόταση σε 25 τμ είναι εμφανώς άκυρη.

P

PMC

Guest

Εδώ προτείνονται συνήθως ηχεία με ικανή επιφάνεια, κατάλληλα για το χώρο. Ένα 7αρι σαν πρόταση σε 25 τμ είναι εμφανώς άκυρη.

Στο συγκεκριμένο σύστημα θα υπάρχουν περιορισμοί . Ο ενισχυτής δεν θα μπορέσει να οδηγήσει επαρκώς μεγαλύτερο γουφερ. Καλύτερα ένα μικρό ηχείο και σωστά οδηγημενο παρά ένα μεγαλύτερο χωρίς έλεγχο. Ο χώρος δεν πρόκειται να γεμίσει σωστά με κανέναν συνδυασμό ....
Τον ενισχυτή αυτόν τον είχα. Με μεγαλύτερο ηχείο και μετά από τόσα χρόνια η παραμόρφωση που θα βγάζει σε λίγο υψηλοτερεσ Στάθμες θα καίει τα τουιτερακια με μεγάλη ευκολία....
μάλλον δεν είναι σωστή η επένδυση σε Ηχεια μα αυτόν τον ενισχυτή.....

Reaction score
15.469
antonis1197 ,
το θεμα με τα ηχεια ειναι το μπασο ,
μεχρι τα 250-300 χερτζ ας πουμε
απο 'κει και πανω τα θεματα ειναι λυμενα (ενα τουιτερ της ιντσας κι ενα μιντ των 6,5)
αυτο λυνεται ειτε με ηχεια γκουμουτσες με 7ιντσα 8ιντσα 10ιντσα κτλ ειτε με παραλληλη χρηση σαμπγουφα (ενος δυο ...)
μετα βεβαια θα πρεπει να δεις πως θα διαχειριστεις το μπασο - αλλ' αυτο 'ναι αλλο θεμα - κατ' αρχην πρεπει να το 'χεις ...
διαβασε επαε ...
καμε υπομονη
ανεβασε το μπατζετ σου
ψαξε τα μεταχειρισμενα
περνα απ το "τι θα φατε ..."
μη κολλησεις στο "καλημερα ..."
πχιε μια μπυρα
χαλαρωσε

και μετα παρε ενεργα :D

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Σαχλαμάρες.

Εσύ που είσαι μέγας γνώστης , βάλε σε 25 τμ δυο δεκάιντσα.

Reaction score
1.656
Σαχλαμάρες.

Εσύ που είσαι μέγας γνώστης , βάλε σε 25 τμ δυο δεκάιντσα.
Δεν πολυδιαβάζουμε μου φαίνεται το φόρουμ......

Απορώ (και ανησυχώ) εν τω μεταξύ που δεν προτείνει κάποιος ενεργά στον άνθρωπο.

Reaction score
1.469
απορω που δεν λεει κανενας την αληθεια στον ανθρωπο
με αυτο το μπατζετ απλα δεν μπορεις να αγορασεις κατι σωστο για το σαλονι που θες

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas