Αγορά νέων ηχείων

Reaction score
14.362
Καλησπέρα..
Ο ενισχυτής σου δεν είναι αδύναμος (σχετικά!).
Βγάζει καθαρά 90 watt ανά κανάλι (DIN 100 ανά κανάλι) στα 8 ohm.
Αν σου αρέσει το μπάσο για να μην μπείς στην διαδικασία (δορυφόροι & υτογούφερ ξεχωριστές μονάδες κλπ) ή να αγοράσεις ηχεία με μεγάλους κώνους τα οποία είναι αρκετά ρευματοβόρα κ θα κουράσουν τον ενισχυτή σου, θα μπορούσες να πάρεις αυτά τα συγκεκριμένα ηχεία που είναι ενεργά με ενισχυτή 100 watt για το subwoofer ανά κανάλι κ θα σου χαρίσουν μουσική με γεμάτο μπάσο λόγω 8" subwoofer με καλές μεσαίες και γενικά ισσοροπημένο ήχο κ αρκετή ένταση.
Σου μιλώ για τα ενεργά ηχεία Cerwin Vega RL-18P
Φυσικά θα γνωρίζεις ότι γενικά η Cerwin Vega ανέκαθεν φημίζοταν για το πλούσιο κ χορταστικό μπάσο που αποδίδουν τα μεγάφωνα της, οπότε μην θεωρείς λίγο το sub των 8"
http://www.audioreview.com/product/speakers/floorstanding-speakers/cerwin-vega/rl-18p.html

Μπορείς να τα ακούσεις εδώ με συνεννόηση κ κοστίζουν 579€
http://stock.kinotechniki.gr/company/CerwinVega

Δεν ξέρω αν το ποσό είναι μέσα στις οικονομικές σου δυνατότητες, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του..

Με αυτόν τον τρόπο ο ενισχυτής σου θα αναλάβει να οδηγήσει τις μεσαιουψηλές μονάδες (midrange & tweeter) κ ο ενσωματωμένος ενισχυτής των ηχείων θα οδηγεί ανεξάρτητα το subwoofer.
Ακουστικά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και νομίζω ότι θα καλύψει τις προσδοκίες σου.

Ολο αυτό φυσικά στο πρότεινα χωρίς να υπερβώ πολύ το budget σου για την αγορά ηχείων..

gid

Reaction score
10.203
Το 7ιντσο είναι ανεπαρκές όχι τόσο γιατί είναι 7" όσο γιατί είναι μονό. Ένα ηχείο με δύο 7" ή δύο 6.5" θα αποδώσει σαφώς καλύτερα στα 25τμ, αφού θα κατέβει λίγο χαμηλότερα και έχει και μεγαλύτερη συνολική επιφάνεια για να καλύψει το χώρο, ειδικά όταν ο ΟΡ δηλώνει πως θέλει να τα χώνει πότε-πότε. Ζεύγη τέτοιων ηχείων με αντίσταση άνω των 6Ω και κόστος κάτω από 500Ε υπάρχουν αρκετά. Δεν θα είναι τοπ επιλογές αλλά σε σύγκριση με τα τωρινά ηχεία του που είναι για κλωτσιές, θα είναι θαυμάσια. Σε βάθος 1-2 ετών ο ΟΡ θα έχει μαζέψει τα απαραίτητα για ένα 10άρι υποφούφερ και το θέμα θα λήξει.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ρε παιδιά , συγκεντρωθείτε λίγο.
Τι 25 τμ , τι 40 τμ .
Περισσότερη σημασία έχει η απόσταση ακρόασης του φίλου.
Τι να τα κάνω τα δυο 8'' , όταν κάθομαι ν ακούσω στα 6 μέτρα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μερικες φορες δδιαβαζεις αποψεις και νομιζεις οτι οι γραφοντες μαλλον δεν εχουν ακουσει κατι αλλο περαν ενος φορητου τρανζιστορ:)

Reaction score
14
Στο συγκεκριμένο σύστημα θα υπάρχουν περιορισμοί . Ο ενισχυτής δεν θα μπορέσει να οδηγήσει επαρκώς μεγαλύτερο γουφερ. Καλύτερα ένα μικρό ηχείο και σωστά οδηγημενο παρά ένα μεγαλύτερο χωρίς έλεγχο. Ο χώρος δεν πρόκειται να γεμίσει σωστά με κανέναν συνδυασμό ....
Τον ενισχυτή αυτόν τον είχα. Με μεγαλύτερο ηχείο και μετά από τόσα χρόνια η παραμόρφωση που θα βγάζει σε λίγο υψηλοτερεσ Στάθμες θα καίει τα τουιτερακια με μεγάλη ευκολία....
μάλλον δεν είναι σωστή η επένδυση σε Ηχεια μα αυτόν τον ενισχυτή.....

Είχες και εσύ τέτοιο κόσμημα???;):D:dance2:
Αυτό που αναφέρεις όντως γίνεται ....δοκιμασμένα πράγματα!!
Πέραν της πλάκας ήταν καλός για τα χρόνια του!!
[DOUBLEPOST=1538982148][/DOUBLEPOST]
antonis1197 ,
το θεμα με τα ηχεια ειναι το μπασο ,
μεχρι τα 250-300 χερτζ ας πουμε
απο 'κει και πανω τα θεματα ειναι λυμενα (ενα τουιτερ της ιντσας κι ενα μιντ των 6,5)
αυτο λυνεται ειτε με ηχεια γκουμουτσες με 7ιντσα 8ιντσα 10ιντσα κτλ ειτε με παραλληλη χρηση σαμπγουφα (ενος δυο ...)
μετα βεβαια θα πρεπει να δεις πως θα διαχειριστεις το μπασο - αλλ' αυτο 'ναι αλλο θεμα - κατ' αρχην πρεπει να το 'χεις ...
διαβασε επαε ...
καμε υπομονη
ανεβασε το μπατζετ σου
ψαξε τα μεταχειρισμενα
περνα απ το "τι θα φατε ..."
μη κολλησεις στο "καλημερα ..."
πχιε μια μπυρα
χαλαρωσε

και μετα παρε ενεργα :D

ΕΛΙΩΣΑ!!!!:lol::lol::lol::lol:
Oldy παράλληλη χρήση sub τι εννοαααάς??
Αφού τα κανάλια θα είναι κατειλημμένα με τα ηχεία!!
Για υπέδειξε κανένα θέμα με αυτές τις παραλληλίες να διαβάσω....:(

Reaction score
14
Το 7ιντσο είναι ανεπαρκές όχι τόσο γιατί είναι 7" όσο γιατί είναι μονό. Ένα ηχείο με δύο 7" ή δύο 6.5" θα αποδώσει σαφώς καλύτερα στα 25τμ, αφού θα κατέβει λίγο χαμηλότερα και έχει και μεγαλύτερη συνολική επιφάνεια για να καλύψει το χώρο, ειδικά όταν ο ΟΡ δηλώνει πως θέλει να τα χώνει πότε-πότε. Ζεύγη τέτοιων ηχείων με αντίσταση άνω των 6Ω και κόστος κάτω από 500Ε υπάρχουν αρκετά. Δεν θα είναι τοπ επιλογές αλλά σε σύγκριση με τα τωρινά ηχεία του που είναι για κλωτσιές, θα είναι θαυμάσια. Σε βάθος 1-2 ετών ο ΟΡ θα έχει μαζέψει τα απαραίτητα για ένα 10άρι υποφούφερ και το θέμα θα λήξει.

Γιατί δεν με διαβάζετε ,Γιατί ΔΕΝ με ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ???

Δεν είχα γράψει πιο πάνω ότι κοιτάω τα JBL arena 180 ??
Επειδή έχουν 2 Χ 6,5 και το twewter.
Ξέρω ότι ο χώρος μου θέλει μπάσο και ότι δεν γεμίζει εύκολα αλλά θέλω και ένα λίγο ψιλομεσαίες εγώ.
Το καλό είναι ότι τις περισσότερες φορές η ακρόαση θα γίνεται σε ακτίνα 2 μέτρων.
Τα JBL γενικά δεν τα θεωρώ TOP γιατί έχω ακούσει στο παρελθόν αυτες τις σειρές αλλά νομίζω ότι για ξεκίνημα κάτι θα κάνουν.
Είχα ακούσει τα dali 5 και είχα πάθει πλάκα αλλά με αυτόν τον χώρο ,αυτόν τον ενισχυτή ούτε στα όνειρά μου τέτοιο αποτέλεσμα.
Βέβαια στο κατάστημα που θα πάω να ακούσω τα jbl θα ακούσω και τις δικές τους προτάσεις ,σύμφωνα πάντα με αυτά που έχουμε πει εδώ μέσα τα οποία καταλαβαίνω ότι είναι σωστά γιατί τα έχω δει και στην πράξη.

gid

Reaction score
10.203
Γιατί δεν με διαβάζετε ,Γιατί ΔΕΝ με ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ???
Δεν είχα γράψει πιο πάνω ότι κοιτάω τα JBL arena 180 ??
Το διάβασα αυτό που λες, και δεν βλέπω γιατί συμπέρανες το αντίθετο και φωνάζεις κιόλας... Χαλάρωσε...

Τα JBL γενικά δεν τα θεωρώ TOP γιατί έχω ακούσει στο παρελθόν αυτες τις σειρές αλλά νομίζω ότι για ξεκίνημα κάτι θα κάνουν.
Μα φυσικά και δεν είναι ΤΟΡ, περιμένεις να πάρεις ΤΟΡ δαπέδου με ένα πεντακοσάρικο;;;

Reaction score
14
Gid αυτό εννοούσα ότι το ίδιο πράγμα είπα και εγώ και ότι συμφωνώ μαζί σου!!
Τα κεφαλαία ήταν πλακίτσα!!:)

Reaction score
14.362
Μερικες φορες δδιαβαζεις αποψεις και νομιζεις οτι οι γραφοντες μαλλον δεν εχουν ακουσει κατι αλλο περαν ενος φορητου τρανζιστορ:)
Καλημέρα..:)
Κατ' αρχάς θα ήθελα εκ πρώτης να πώ ότι η τοποθέτηση - απάντηση μου είναι απόλυτα καλοπροαίρετη και καλόπιστη και ώς στόχο έχει την αποσαφήνιση με την υποκειμενικότητα που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει όλους μας.
Οσον αφορά εμένα τοποθετούμαι κ απαντώ επειδή στο συγκεκριμένο θέμα από την στιγμή που συμμετείχα εκφέροντας άποψη / πρόταση στον φίλο μας (antonis1197) αυτόματα ομαδοποιούμαι στην πιό πάνω πρόταση σου και θεωρούμαι γράφων οπότε περικλείομαι κ εγώ νομίζω στους ακροατές (μόνο) τρανζίστορ.8-)
Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια που ακούω σοβαρά (Πάντα Pure Hi-Fi κ ποτέ με επαγγελματικά μηχανήματα) πάντοτε ανεξάρτητα από τις εκάστοτε πηγές, τα ενισχυτικά μου στο κύριο σύστημα (Σαλόνι,γιατί είχα κ δεύτερο στο δωμάτιο γραφείο με ολοκληρωμένο, κ ηχεία βιβλιοθήκης ή στήλες ανάλογα) ήταν πάντα σετ προ-τελικός ικανής / υψηλής ισχύος Yamaha, Onkyo, Sansui και πάντα τα κύρια ηχεία ήταν πάντα εργοστασιακά, μεγάλα αρκετά με 15" woofer πάντα και πολλών watt ονομαστικής ισχύος.
Πάντα άκουγα σε στάθμες πάνω από 115 - 120 db (προσωπικό γούστο αυτό) κ σε σχετικά μικρή απόσταση ακρόασης (για τα watt) περίπου 3 με 4 μέτρα, κ όχι φυσικά σε τεράστια σαλόνια.
Πάντα μου άρεσε να νοιώθω την μπότα από το μπάσο στο στομάχι όπως ένοιωθε ο MISTER T στο Rocky 3 από τον σταλόνε στο τέλος του αγώνα:D
Οσον αφορά την "δική μου" πρόταση για τον φίλο μας το βασικό κίνητρο για την πρόταση μου ήταν το ύψος των 500€ πού είχε θέσει εξ' αρχής.
Φυσικά θα υπάρχουν πολλές αντιπροτάσεις με ρεαλιστικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχει εργαστηριακός επαγγελματικός εξοπλισμός, όπως (Αναλυτής ακουστικότητας χώρου, φασματικό πολυδιάστατο συχνόμετρο, γεννήτρια ρόζ θορύβου,ντεσιμπελόμετρο,μετρητής αρνητικής αντήχησης, κ τόσα άλλα), τότε όλες οι προτάσεις όλων μας θεωρώ ότι θα καθοδηγούνται από την εμπειρία σε ανάλογα συστήματα κ γενικά στα ακούσματα, η πιθανή ενασχόληση με επεξεργασία ήχου κ ακουστικότητας, και προ πάντων ο κοινός νούς που στις περισσότερες των περιπτώσεων συνοδηγείται και κατευθύνεται από την υποκειμενικότητα του καθενός μας.
Ξέρεις πολλές φορές ακούγοντας σε στάθμες 120+ db στα 3-4 μέτρα έχει τύχει φίλος να παραπονεθεί για το μπάσο κ την ένταση γενικότερα έχοντας συνηθίσει να ακούει χαμηλότερα με τα B&W 640 κ κάποιες φορές άλλος φίλος ο οποίος έχει συνηθίσει σε boom car με 4 12" sub να μου λέει βάλε κ άλλο μπάσο από την ρύθμιση του προενισχυτή ή του Equalizer μέχρι το σημείο που αρχίζουν τον χορό τα έπιπλα στο σαλόνι.
Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά γούστα, κ ακούσματα.
Κλείνοντας να πώ ότι έχω τρανζίστορ αρκετά κ παλιά μικρά σε στύλ walkman κ νεώτερα με δυνατότητες mp3,sd card κλπ.
Ακούω φυσικά στην παραλία ή στο μπαλκόνι όταν παίζουμε χαρτιά με παρέα, αλλά σου ξεκαθαρίζω ότι όταν έκανα την πρόταση μου στον φίλο μας άντλησα εμπειρικές πληροφορίες από τα εκάστοτε συστήματα / ακούσματα μου κ όχι από την ακρόαση τρανζίστορ..;)

Ελπίζω η τελευταία διατύπωση / φράση να μην με καταδικάσει και γκρεμίσει την απολογία μου..:D

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Καλημέρα..:)
Κατ' αρχάς θα ήθελα εκ πρώτης να πώ ότι η τοποθέτηση - απάντηση μου είναι απόλυτα καλοπροαίρετη και καλόπιστη και ώς στόχο έχει την αποσαφήνιση με την υποκειμενικότητα που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει όλους μας.
Οσον αφορά εμένα τοποθετούμαι κ απαντώ επειδή στο συγκεκριμένο θέμα από την στιγμή που συμμετείχα εκφέροντας άποψη / πρόταση στον φίλο μας (antonis1197) αυτόματα ομαδοποιούμαι στην πιό πάνω πρόταση σου και θεωρούμαι γράφων οπότε περικλείομαι κ εγώ νομίζω στους ακροατές (μόνο) τρανζίστορ.8-)
Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια που ακούω σοβαρά (Πάντα Pure Hi-Fi κ ποτέ με επαγγελματικά μηχανήματα) πάντοτε ανεξάρτητα από τις εκάστοτε πηγές, τα ενισχυτικά μου στο κύριο σύστημα (Σαλόνι,γιατί είχα κ δεύτερο στο δωμάτιο γραφείο με ολοκληρωμένο, κ ηχεία βιβλιοθήκης ή στήλες ανάλογα) ήταν πάντα σετ προ-τελικός ικανής / υψηλής ισχύος Yamaha, Onkyo, Sansui και πάντα τα κύρια ηχεία ήταν πάντα εργοστασιακά, μεγάλα αρκετά με 15" woofer πάντα και πολλών watt ονομαστικής ισχύος.
Πάντα άκουγα σε στάθμες πάνω από 115 - 120 db (προσωπικό γούστο αυτό) κ σε σχετικά μικρή απόσταση ακρόασης (για τα watt) περίπου 3 με 4 μέτρα, κ όχι φυσικά σε τεράστια σαλόνια.
Πάντα μου άρεσε να νοιώθω την μπότα από το μπάσο στο στομάχι όπως ένοιωθε ο MISTER T στο Rocky 3 από τον σταλόνε στο τέλος του αγώνα:D
Οσον αφορά την "δική μου" πρόταση για τον φίλο μας το βασικό κίνητρο για την πρόταση μου ήταν το ύψος των 500€ πού είχε θέσει εξ' αρχής.
Φυσικά θα υπάρχουν πολλές αντιπροτάσεις με ρεαλιστικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχει εργαστηριακός επαγγελματικός εξοπλισμός, όπως (Αναλυτής ακουστικότητας χώρου, φασματικό πολυδιάστατο συχνόμετρο, γεννήτρια ρόζ θορύβου,ντεσιμπελόμετρο,μετρητής αρνητικής αντήχησης, κ τόσα άλλα), τότε όλες οι προτάσεις όλων μας θεωρώ ότι θα καθοδηγούνται από την εμπειρία σε ανάλογα συστήματα κ γενικά στα ακούσματα, η πιθανή ενασχόληση με επεξεργασία ήχου κ ακουστικότητας, και προ πάντων ο κοινός νούς που στις περισσότερες των περιπτώσεων συνοδηγείται και κατευθύνεται από την υποκειμενικότητα του καθενός μας.
Ξέρεις πολλές φορές ακούγοντας σε στάθμες 120+ db στα 3-4 μέτρα έχει τύχει φίλος να παραπονεθεί για το μπάσο κ την ένταση γενικότερα έχοντας συνηθίσει να ακούει χαμηλότερα με τα B&W 640 κ κάποιες φορές άλλος φίλος ο οποίος έχει συνηθίσει σε boom car με 4 12" sub να μου λέει βάλε κ άλλο μπάσο από την ρύθμιση του προενισχυτή ή του Equalizer μέχρι το σημείο που αρχίζουν τον χορό τα έπιπλα στο σαλόνι.
Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά γούστα, κ ακούσματα.
Κλείνοντας να πώ ότι έχω τρανζίστορ αρκετά κ παλιά μικρά σε στύλ walkman κ νεώτερα με δυνατότητες mp3,sd card κλπ.
Ακούω φυσικά στην παραλία ή στο μπαλκόνι όταν παίζουμε χαρτιά με παρέα, αλλά σου ξεκαθαρίζω ότι όταν έκανα την πρόταση μου στον φίλο μας άντλησα εμπειρικές πληροφορίες από τα εκάστοτε συστήματα / ακούσματα μου κ όχι από την ακρόαση τρανζίστορ..;)

Ελπίζω η τελευταία διατύπωση / φράση να μην με καταδικάσει και γκρεμίσει την απολογία μου..:D
Οχι, ενταξει με την τρανζιστορατη ακροαση, το συνηθιζω κι εγω (ουσιαστικα ενα ιντερνετοραδιο που εχω κι αυτο "τρανζιστορ" ειναι), μα εξ αλλου απο εκει ξεκινησαμε.Οποτε συγγνωμην μαλλον για το "ειρωνικον"...
Επι της ουσιας: με ξεπερναει οντως η συμβουλη για διπλα 8ιντσα σε χωρο 25τμ (μιλω για οικιακο χωρο βεβαια), ή ακομη και η ακροαση (σου) σε τοσα πολλα ντεσιμπελ (το εγραψα ολοκληρο για εμφαση;)). 120+db στα 3μ δεν ξερω, αλλα ισως καποιος "επιστημονας" το θεωρουσε ως ...αυτοκτονια των ωτων. Δεν εχεις προβλημα ακομη; Εδω με 90db κι εχουμε "θεμα", αλλα απο την αλλη ισως εχεις τοσο καλα φροντισμενο χωρο που σε "κραταει", μα οταν χορευουν και τα επιπλα, τι να πω. Πιθανως κερδιζεις "αγριαδα" μα κατι αλλο χανεις σιγουρα!

Reaction score
14.362
Οχι, ενταξει με την τρανζιστορατη ακροαση, το συνηθιζω κι εγω (ουσιαστικα ενα ιντερνετοραδιο που εχω κι αυτο "τρανζιστορ" ειναι), μα εξ αλλου απο εκει ξεκινησαμε.Οποτε συγγνωμην μαλλον για το "ειρωνικον"...
Επι της ουσιας: με ξεπερναει οντως η συμβουλη για διπλα 8ιντσα σε χωρο 25τμ (μιλω για οικιακο χωρο βεβαια), ή ακομη και η ακροαση (σου) σε τοσα πολλα ντεσιμπελ (το εγραψα ολοκληρο για εμφαση;)). 120+db στα 3μ δεν ξερω, αλλα ισως καποιος "επιστημονας" το θεωρουσε ως ...αυτοκτονια των ωτων. Δεν εχεις προβλημα ακομη; Εδω με 90db κι εχουμε "θεμα", αλλα απο την αλλη ισως εχεις τοσο καλα φροντισμενο χωρο που σε "κραταει", μα οταν χορευουν και τα επιπλα, τι να πω. Πιθανως κερδιζεις "αγριαδα" μα κατι αλλο χανεις σιγουρα!

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη διότι εγώ απάντησα όχι επειδή θίχτηκα, (αλίμονο να μην μπορώ να αποδεχτώ το καλοπροαίρετο πνεύμα κάποιου ή το ευγενικά εκφρασμένο πειραχτικό σχόλιο) αλλά για αποσαφήνιση της δικής μου εμπειρίας.
Κοίτα τα απλά 8ιντσα είναι ίσως λίγα για γέμισμα χαμηλών στον χώρο.
Τα 8ιντσα που πρότεινα εγώ λόγω του ότι είναι ενεργά με 8ιντσο μεν μεγάφωνο για τα χαμηλά, αλλά σχεδιασμού subwoofer με εσωτερικό χώρισμα στην καμπίνα που χωρίζει το sub με τα midrange/tweeter, θεωρώ ότι θα μπασάρουν περισσότερο από τα απλά 8ιντσα κ λόγω συγκεκριμένης μάρκας (Cerwin Vega) που έχει ένα τόνο περισσότερου μπάσου σε όλα τα woofer της.
Κ μην ξεχνάς τα 500€ maximum, και τις συγκεκριμένες δυνατότητες οδήγησης του TEAC.
Tώρα όσον αφορά τις δικές μου ακροάσεις, εντάξει μην φανταστείς ότι ακούω τέρμα όλες τις ώρες ακρόασης.
Βασικά δυναμώνω αρκετά την ένταση όταν ακούω μόνο στο DAT (Onkyo Integra) εγγραφές που έχω κάνει εγώ από εργοστασιακά SACD, & CD μέσω ψηφιακής εξόδου του CD Player μου (Onkyo Integra) στην ψηφιακή είσοδο του DAT κ ρυθμισμένης της εξόδου του CD στο Fixed, και όχι στην Variable.
Θέλω να πώ ότι με το DAT η παραμόρφωση είναι ελάχιστη κ σηκώνει αρκετή ένταση ο χώρος, πράγμα που απολαμβάνω κ πάντα κατά την υποκειμενική μου άποψη (ακουστικό αποτέλεσμα) κ γούστο γενικότερα (εντάσεις ακρόασης).
Με τις άλλες πηγές (Βινύλιο,tapes,cd's, MP3s,radio, κλπ) ακούω σε μέτρια ένταση.
Οχι ο χώρος μου δεν είναι ιδιαίτερα φροντισμένος κ γιαυτό χάνω σε ακουστική αρκετά.:(
Υπάρχει περιορισμός από την αναγκαστική τοποθέτηση των επίπλων στον περιβάλλοντα χώρο.
Αλλά αυτό δεν με εμπόδισε σε κάποια στιγμή να μετρήσω με ντεσιμπελόμετρο ύστερα από διαφωνία με ένα φίλο μου 133db στα 3 μέτρα.;)
Αυτό φυσικά έγινε κάποια ημέρα ενός αυγούστου όταν η πολυκατοικία ήταν σχεδόν άδεια!!
Κοίτα το τί κερδίζω σε υψηλές εντάσεις εγώ το γνωρίζω (Χε Χε Χε;))
Το τι χάνω σίγουρα εγώ δεν μπορώ να το πώ.
Μάλλον όσοι ακούσουν μαζί μου κ εκφέρουν άποψη.
Εντάξει θυμάμαι κάποιος φίλος ο οποίος έχει 4 EPOS S11 στο σαλόνι του μοιρασμένα στις τέσσερις γωνίες κ με ενισχυτή τον παλιό αλλά καταπληκτικό Luxman L410 Class A , και ο οποίος ακούει σε χαμηλομεσαίες εντάσεις συνήθως τζάζ,ballads, κ λοιπά ακούσματα, όταν πρωτοάκουσε σε εμένα το Another Brick in the Wall των Pink Floyd στο DAT κ σε αρκετή ένταση μου είπε ότι τα αυτιά του πόνεσαν αλλά το ευχαριστήθηκε απίστευτα.
Φυσικά δεν έχω τολμήσει να πειράξω τον Luxman όταν ακούμε στο δικό του σύστημα κ να ξεπεράσω το κατά εκείνον συνταγματικά κατοχυρωμένο όριο των 1/3 του Volume!:D

P

PMC

Guest
Αλλά αυτό δεν με εμπόδισε σε κάποια στιγμή να μετρήσω με ντεσιμπελόμετρο ύστερα από διαφωνία με ένα φίλο μου 133db στα 3 μέτρα.
Συγνώμη αν κάνω λάθος αλλά είναι λίγο απίθανο να έβγαλαν τα cerwin Vega v15 133 dB. Εκτός και αν τα οδηγείς με 2kw . Αλλά και πάλι αντε μέχρι 128 στο ένα μέτρο..... συγνώμη αν κάνω λάθος.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τι θυμηθηκα!
Ακουγαμε με τον Γιαννη jpaudio (που εισαι βρε Γιαννη) στο υπογειο εργαστηριο του αυτα τα θηριωδη cerwin wega σε αποσταση οχι πανω απο 2μ. με τους omega του Γιαννη.
Οταν πηγα σπιτι τι μου λεει η κυρα; " καλα βρε παιδακι μου που ησουν και αγριεψες ετσι; γυαλιζουν τα ματια σου":):):)

Reaction score
14.362
Συγνώμη αν κάνω λάθος αλλά είναι λίγο απίθανο να έβγαλαν τα cerwin Vega v15 133 dB. Εκτός και αν τα οδηγείς με 2kw . Αλλά και πάλι αντε μέχρι 128 στο ένα μέτρο..... συγνώμη αν κάνω λάθος.
Αστο φίλε μου μην το συζητάς καθόλου..
Δύο φορές έχω μετρήσει.
Οποτε θες πολύ ευχαρίστως κανονίζουμε συνάντηση / ακρόαση κ βγάλε τα συμπεράσματά σου, κ αν έχεις μετρητή φέρτον πολύ ευχαρίστως.
Κ θα ξαναμετρήσω αλλά πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία λόγω διαμερίσματος..
Ενταση πάνω από τα 2/3 του Volume σημαίνει ότι πρέπει να λείπουν οι περισσότεροι στην πολυκατοικία, λόγω του ότι με έχουν στο
μάτι επειδή ακούω δυνατά.
Μόνο όταν λείπουν οι περισσότεροι δλδ αύγουστο..
Κ φυσικά με ντεσιμπελόμετρο κανονικό., Οχι εφαρμογές κλπ..
Δες απλά εδώ το XLS 12 το οποίο βγάζει 131.6 db.

Κ εννοείται κ τα ηχεία αλλά κ ο ενισχυτής είναι υποδεέστερα σε ισχύ κ ένταση χαλαρά..

Αυτός μέτρησε 127.4 με λιγότερα watt οδήγησης κ μεγαλύτερη απόσταση μέτρησης.

Εγώ μέτρησα περίπου στα 2 με 3 μέτρα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Με τα 500 ευρώ που έχεις θέσει ως διαθέσιμο ποσό οι επιλογές είναι μετρημένες...
Μπορείς να επιλέξεις ένα αξιοπρεπές δίδρομο ηχείο βάσης, που ναι μεν θα σου υπολείπονται οι δύο πρώτες οκτάβες, αλλά το υπόλοιπο φάσμα θα ακούγεται...
ή να πας σε ένα ηχείο δαπέδου με woofer πολλών ιντσών, όπως ένα Cerwin Vega SL-12 για παράδειγμα, που ναι μεν βαράει στο γάμο του Καραγκιόζη με μια εντελώς φτηνιάρικη κατασκευή, αλλά θα έχεις μπούγιο στο χαμηλό.
Προσωπικά θα πήγαινα στην πρώτη επιλογή για λιγότερους συμβιβασμούς.

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
14.362
Τι θυμηθηκα!
Ακουγαμε με τον Γιαννη jpaudio (που εισαι βρε Γιαννη) στο υπογειο εργαστηριο του αυτα τα θηριωδη cerwin wega σε αποσταση οχι πανω απο 2μ. με τους omega του Γιαννη.
Οταν πηγα σπιτι τι μου λεει η κυρα; " καλα βρε παιδακι μου που ησουν και αγριεψες ετσι; γυαλιζουν τα ματια σου":):):)

Εγώ πρωτοαγόρασα τα Cerwin Vega τα ΑΤ100 (το πρώτο από τα πολλά ζευγάρια Cerwin Vega που αγόρασα, πάντα τα μεγάλα μοντέλα 15" woofer) το 1991 από το Athens Audio Center (Πατησίων τότε).
Είχα δώσει 60.000 δρχ προκαταβολή κ είχα βάλει 7 γραμμάτια των 50.800 δρχ.
Αρκετά χρήματα τότε.
Οφίλος μου κ μετέπειτα κουμπάρος μου δούλευε ως Security στην Mondial Poll στον Ο.Π.Α.Π κ έπαιρνε μισθό κάπου στις 52.000 δρχ!
Ακόμα τα έχω τα γραμμάτια.
Τα οδήγησα κάποια στιγμή με τον Onkyo P308 - M508 κ επειδή ήταν 4ohm τα οδηγούσε με 300 watt καθαρά ανά κανάλι κ χαρακτηριστικά θυμάμαι μία φορά στο διαμέρισμα που άκουγα φυσικά με μισόκλειστη μπαλκονόπορτα συνέβη το εξής.
Στην απέναντι πλευρά του δρόμου δεξιά 3 σπίτια δίπλα από το δικό μου υπήρχε φροντιστήριο αγγλικών.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια στιγμή ενδιάμεσα από την παύση που κάναμε ανάμεσα στα ακούσματα να ακούω χτυπήματα στην εξώπορτα του διαμερίσματος μου.
Πήγα να δώ από το ματάκι κ είδα τον ιδιοκτήτη της σχολής αγγλικών καμιά 55άρα κ μόλις άνοιξα ο άνθρωπος με παρακάλαγε να χαμηλώσω την ένταση επειδή μου έλεγε θυμάμαι ήταν εξεταστική περίοδος κάπου στον Μαϊο κ μου έλεγε ότι φωνάζει στα παιδιά επειδή δίδασκε κ ο ίδιος κ ότι η μουσική κάλυπτε την ομιλία του κ δεν τον άκουγαν!!
Μιλάμε ακόμη θυμάμαι την έκφρασή του..:o
Δεν είχα μετρήσει τα συγκεκριμένα αλλά ο κατασκευαστής έδινε επίσημα 127db Full Power στα 3 μέτρα.Πολύ χαμηλότερα από τις πραγματικές δυνατότητες του ηχείου.
Παλιές καλές εποχές..:(
[DOUBLEPOST=1539020343][/DOUBLEPOST]
Μου διέφυγε πρίν το λίνκ κ γι αυτό το ξαναστέλνω..

Last edited:

gid

Reaction score
10.203
Είχα κι εγώ ένα ζευγάρι ογκώδη Cerwin Vega για πολλά χρόνια, παρείχαν πλουσιότατο ήχο, ως προς την ποσότητα και μόνο αυτήν...

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Αστο φίλε μου μην το συζητάς καθόλου..
Δύο φορές έχω μετρήσει.

Κ φυσικά με ντεσιμπελόμετρο κανονικό., Οχι εφαρμογές κλπ..
Δες απλά εδώ το XLS 12 το οποίο βγάζει 131.6 db.

Κ εννοείται κ τα ηχεία αλλά κ ο ενισχυτής είναι υποδεέστερα σε ισχύ κ ένταση χαλαρά..

Mετρησε με HK 980 127 db?
Φαντασου να ειχε και HK 990 τι θα μετραγε...!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Mετρησε με HK 980 127 db?
Φαντασου να ειχε και HK 990 τι θα μετραγε...!
Μετρήσεις χωρίς την παραμικρή αξία, αφού και μόνο ο συντονισμός του χώρου σε ένα στενό φάσμα συχνοτήτων μπορεί να είναι 15 db επάνω.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Μετρήσεις χωρίς την παραμικρή αξία, αφού και μόνο ο συντονισμός του χώρου σε ένα στενό φάσμα συχνοτήτων μπορεί να είναι 15 db επάνω.
Mα και μενα πετρο τα 127 μου φανηκαν υπερβολικα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas