- Reaction score
- 13.433
Το κατάλαβα το ύφος σου.Mα και μενα πετρο τα 127 μου φανηκαν υπερβολικα!
Το κατάλαβα το ύφος σου.Mα και μενα πετρο τα 127 μου φανηκαν υπερβολικα!
Κοίταξε βασικά τα 127 db είναι μέσα στις κατασκευαστικές προδιαγραφές της εταιρείας για το συγκεκριμένο ηχείο κ γιαυτό και αναφέρεται στο φυλλάδιο της.Mετρησε με HK 980 127 db?
Φαντασου να ειχε και HK 990 τι θα μετραγε...!
Δεν συμφωνώ γιατί αν θα δείς στην αμερική κ γενικά σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχουν εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ώς στόχο τον διαγωνισμό Db SPL.Μετρήσεις χωρίς την παραμικρή αξία, αφού και μόνο ο συντονισμός του χώρου σε ένα στενό φάσμα συχνοτήτων μπορεί να είναι 15 db επάνω.
Πιστεψε με δουλευω 25 χρονια σερι σε club και εχω ακουσει ΤΑ ΣΕΤ απο jbl και Meyer μεχρι AXYS με μεγαφωνα Precision Devises, Νεxo, Εlectro Voices και Peavey εχω νιωσει πολυ καλα τι σημαινει db χιλιαδες watt και γκαζι!!!Κοίταξε βασικά τα 127 db είναι μέσα στις κατασκευαστικές προδιαγραφές της εταιρείας για το συγκεκριμένο ηχείο κ γιαυτό και αναφέρεται στο φυλλάδιο της.
Μπορείς πολύ απλά να ρίξεις μιά ματιά για να δείς κ μόνος σου ότι όταν τα αυτιά σου πονάνε από την ένταση αυτό συνεπάγεται αυτόματα και μεγάλο αριθμό DB..
Τώρα αν μπούμε στην λογική ότι η κάθε εταιρεία παραφουσκώνει τις τιμές τότε πολύ απλά η συζήτηση είναι αδιέξοδη.
Το αν συμφωνείς ή όχι, την στιγμή που τα θέματα αυτά είναι επιστημονικά δεδομένα και δεν έχει να κάνει αν πίνεις τον καφέ σου με ολίγη ή σκέτο, μικρή σημασία έχει.Δεν συμφωνώ γιατί αν θα δείς στην αμερική κ γενικά σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχουν εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ώς στόχο τον διαγωνισμό Db SPL.
Συνήθως με αυτοκίνητα.
Εχεις δεί σε κάποια συγκέντρωση αυτή η μέτρηση να γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο?
Οχι βέβαια..
Δεν χρειάζεται επιστημονική προσέγγιση
Καινούριος στην σελίδα εεε...Ο άνθρωπος ζήτησε 2 ηχεία , μέχρι 500 ευρώ για μικρό χώρο.
Το καταλάβατε ?
Είμαι απόλυτα σίγουρος για σένα όσο και γιά όλους όσους εκφέρουν άποψη εδώ μέσα, άσχετα αν ομιλούν υπό την κάλυψη της όποιας επιστημονικής τους ιδιότητας (αν υπάρχει) ή απλώς από πολυετή εμπειρία, ιδιωτική / προσωπική, ή επαγγελματική, ότι αυτά που λέμε τα λέμε υπεύθυνα.Πιστεψε με δουλευω 25 χρονια σερι σε club και εχω ακουσει ΤΑ ΣΕΤ απο jbl και Meyer μεχρι AXYS με μεγαφωνα Precision Devises, Νεxo, Εlectro Voices και Peavey εχω νιωσει πολυ καλα τι σημαινει db χιλιαδες watt και γκαζι!!!
Κοίτα αυτό που λές, είναι σωστό ώς θεωρία, κ γιαυτό το υιοθετούν ώς προδιαγραφές ή προϋποθέσεις.Το αν συμφωνείς ή όχι, την στιγμή που τα θέματα αυτά είναι επιστημονικά δεδομένα και δεν έχει να κάνει αν πίνεις τον καφέ σου με ολίγη ή σκέτο, μικρή σημασία έχει.
Μιας και αναφέρθηκες στους διαγωνισμούς SPL να σε ενημερώσω και για αυτούς...
Και βέβαια η μέτρηση γίνεται σε πολύ αυστηρά διαμορφωμένο χώρο. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Εκεί όλα τα υλικά που προσφέρουν έστω και ελάχιστη απορροφητικότητα ή ελαστικότητα έχουν αφαιρεθεί και στην θέση τους έχουν μπει εντελώς άκαμπτες μεταλλικές κατασκευές.
Η όλη λογική του στησίματος για το σύστημα του αυτοκινήτου είναι να συντονίζει αυστηρά σε πολύ περιορισμένο εύρος συχνοτήτων για να έχεις μέγιστη πίεση. Αυτό που ονομάζεται boom-box ηχείο.
Μάλιστα κάποιοι επιλέγουν να διαγωνιστούν με τόνους συχνοτήτων μόνο εκεί που έχει συντονιστεί για μέγιστη στάθμη το σύστημα και όχι με μουσική.
Ποιο επιστημονική προσέγγιση δεν γίνεται όπως βλέπεις.
Sorry, έχεις απόλυτο δίκιο.. Επεκτάθην ούκ ολίγον.Ο άνθρωπος ζήτησε 2 ηχεία , μέχρι 500 ευρώ για μικρό χώρο.
Το καταλάβατε ?
Βρε δεν τρεχει τιποτα ολοι να βοηθησουμε προσπαθουμε ασχετα αν το θρεντ πηρε αλλη τροπη μια καλη συμβουλη παρε τον ενισχυτη σου παραμασχαλα πηγαινε στα μαγαζια που πουλανε hi fi κανε demo ακουσε οσα ηχεια μπορεις και βγαλε αποτελεσμα, μην βιαστεις αν σου αρεσουν οι εντασεις και τα πολλα db απο oτι εχω καταλαβει ισως ενας επαγγελματικος τελικος που κυκλοφορουν πολλοι εκει εξω και ενα ζευγος για επαγελματικη χρηση ισως σε καλυψουν περισοτερο στο λεω για να αποφυγεις της ζημιες και τα καψιματα, υπαρχουν κινεζιες οικονομικες που το λεει ψυχη τους.Είμαι απόλυτα σίγουρος για σένα όσο και γιά όλους όσους εκφέρουν άποψη εδώ μέσα, άσχετα αν ομιλούν υπό την κάλυψη της όποιας επιστημονικής τους ιδιότητας (αν υπάρχει) ή απλώς από πολυετή εμπειρία, ιδιωτική / προσωπική, ή επαγγελματική, ότι αυτά που λέμε τα λέμε υπεύθυνα.
Εχω κ εγώ δουλέψει DJ παλαιότερα σε club στην λούτσα, παγκράτι, νέα φιλαδέλφεια, κ ίσως μου έχει μείνει από τότε η υψηλή κ χορταστική στάθμη ακρόασης ιδιαίτερα στα αγαπημένα κομμάτια..
Τα EV και τα JBL ήταν τα αγαπημένα μου, κ ιδιαίτερα τα Cerwin Vega τα υπογούφερ των 21"..
ΥΓ. Σε καμμία περίπτωση δεν υποβίβασα το γνωσιακό σου υπόβαθρο, και τις όποιες εμπειρικές δεξιότητες έχεις, όχι μόνο εσύ, αλλά κ ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα εκφέρει άποψη.
Αυτό δεν με χαρακτηρίζει γενικότερα ώς άνθρωπο (η αγένεια) εννοώ.
Απλώς απάντησα αποτυπώνοντας την καθαρά υποκειμενική μου άποψη όσον αφορά αυτά που εγώ έχω βιώσει.![]()
Βρε δεν τρεχει τιποτα ολοι να βοηθησουμε προσπαθουμε ασχετα αν το θρεντ πηρε αλλη τροπη μια καλη συμβουλη παρε τον ενισχυτη σου παραμασχαλα πηγαινε στα μαγαζια που πουλανε hi fi κανε demo ακουσε οσα ηχεια μπορεις και βγαλε αποτελεσμα, μην βιαστεις αν σου αρεσουν οι εντασεις και τα πολλα db απο oτι εχω καταλαβει ισως ενας επαγγελματικος τελικος που κυκλοφορουν πολλοι εκει εξω και ενα ζευγος για επαγελματικη χρηση ισως σε καλυψουν περισοτερο στο λεω για να αποφυγεις της ζημιες και τα καψιματα, υπαρχουν κινεζιες οικονομικες που το λεει ψυχη τους.
Αν παλι απογοητευθεις απο αυτα που θα ακουσεις και δεν βρεις αυτο που θες κανε υπομονη μαζεψε χρηματα μηπως κινηθεις σε καλυτερες σειρες ηχειων!