Αγορά Projector

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά.

Ενδιαφέρομαι για αγορά προβολέα, αλλά τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα από το να σας στέλνω links και να μου λέτε τη γνώμη σας :p

Ανήκω σε μία κινηματογραφική ομάδα κι ήρθε επιτέλους η στιγμή να κάνουμε αγορά HD προβολέα. Επειδή όμως είναι φοιτητική ομάδα, οι αγορές γίνονται βάσει διαγωνισμού, αφού εμείς πρώτα στείλουμε τις απαιτήσεις μας.
Δυστυχώς το διαθέσιμο ποσό θα είναι περίπου 1000 ευρώ.

Λοιπόν, τα δεδομένα είναι:

1) Κατά 90% (ίσως και παραπάνω) ο προτζέκτορας θα δείχνει ταινίες, αλλά ίσως γίνονται και μερικές παρουσιάσεις (υποθέτω ένας HC προβολέας δε θα έχει πρόβλημα ε; )

2)υπάρχει διαθέσιμο πανί αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τις διαστάσεις - είναι σίγουρα 720p όμως (δεν έχω ιδέα από αποστάσεις και τέτοια)

3) δεν υπάρχει βάση (μάλλον θα πρέπει να προβλευθεί κι αυτό)

4) θα πρέπει να μπορεί να προβάλλει και σε εξωτερικούς χώρους - όχι σε φως, αλλά σίγουρα να μπορεί να δείξει σε μία πλατεία πχ.

και πολύ βασικό

5) να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής η λάμπα του διότι αυτές οι αλλαγές δύσκολα γίνονται με δημόσιους φορείς.

πάνω κάτω αυτά είναι, ό,τι θέλετε με ρωτάτε.

Εγώ πρέπει να καταλήξω σε μία λίστα απαιτήσεων της μορφής:

αντίθεση
ανάλυση
τεχνολογία (dlp πχ)
φωτεινότητα
διάρκεια ζωής λάμπας
είσοδοι έξοδοι
και ότι άλλο νομίζετε.

Αναμένω απαντήσεις, άντε με λίγο διάλογο θα ξεφύγω κι απ'την ασχετοσύνη μου.

Reaction score
0
Με φωτεινότητα 2000 θα μπορεί να δείχνει έξω όμως;

Και κάτι άλλο, διάβασα πως οι DLP έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση λάμπας, ισχύει αυτό;
Ή όπως και να'χει είναι μονόδρομος για video?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.145
Απάντηση: Re: Αγορά Projector

Με φωτεινότητα 2000 θα μπορεί να δείχνει έξω όμως;
Άμα είναι ελεγχόμενος ο φωτισμός, ναι.

Μπορείς να πας και σε άλλο μοντέλο φωτεινότητας 3.000-4.000, που θα είναι πιο φωτεινός, αλλά με χειρότερη ποιότητα εικόνας.

Και κάτι άλλο, διάβασα πως οι DLP έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση λάμπας, ισχύει αυτό;

Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Αγορά Projector

Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
http://www.projectorreviews.com/advice/dlpvslcd/
κάτω κάτω:
Need more lumens than LCD, for rich colors, when dealing with ambient light

Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει θεματάκι...

Πάντως η φωτεινότητα στους πιο δυνατούς δεν ελέγχεται ε; πάντα είχα αυτή την απορία.

Κοίτα αν τα 2000 επαρκούν για να προβάλλεις έξω με το φως των δρόμων νύχτα δηλαδή, τότε αυτό είναι που θέλουμε - για να κερδίσουμε την καλύτερη ποιότητα ταινίας μιας κι αυτός είναι ο σκοπός.

Αν έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο κανείς καλό είναι να βοηθούσε.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Αγορά Projector

Για το ποσο που διαθεται να παρετε καποιον απο αυτους που προτεινε ο abcd.

περισσευουν λεφτα να παρετε πασατεμπο για πολλες ταινιες.

Reaction score
0
Πες το ψέμματα :p

Λοιπόν τους κρατάω αυτούς, αν έχετε κάτι παραπάνω να μου πείτε περί χαρακτηριστικών εδώ είμαι. Θενξ.

Reaction score
15.548

Διαβασε και το review για καλυτερη ενημερωση...

επισης....

[FONT=&amp]Θα ήθελα να σας κοινοποιήσω ένα [/FONT][FONT=&amp]e[/FONT][FONT=&amp]-[/FONT][FONT=&amp]mail[/FONT][FONT=&amp]από την επίσημη εταιρεία διανομής της ‘’Β[/FONT][FONT=&amp]enQ[/FONT][FONT=&amp]’’ στην Ελλάδα ‘’[/FONT][FONT=&amp]DIVITEC[/FONT][FONT=&amp]’’ (σχετικό [/FONT][FONT=&amp]link[/FONT][FONT=&amp]) http://www.divitec.gr/product.asp?catid=1429 από τον εκπρόσωπό της Κο Νίκο Βεζυριάννη – όσον αφορά για την επίσημη εγγύηση του Βιντεοπροβολέα [/FONT][FONT=&amp]BenQ[/FONT][FONT=&amp]W[/FONT][FONT=&amp]1070 καθώς και για τα αυθεντικά γυαλιά του προβολέα.

[/FONT]

[FONT=&amp]Οσον αφορά τον BENQ W1070, θα ήθενα επισημάνω τα εξής :[/FONT]

[FONT=&amp]H εγγύηση του είναι 3 ΧΡΟΝΙΑ για το projector και 1 (μεχρι 2.000 ώρες) χρόνο για την λάμπα[/FONT]

[FONT=&amp]Η λάμπα του έχει ζωή 6.000 ώρες, και θα κοστίζει περίπου 150Εuro[/FONT]
[FONT=&amp]Oσον αφορά τα 3D Γυαλιά της BenQ αυτά κοστίζουν 90Εuro και δεν απαιτουν ειδικό emitter, επίσης ο projector συνεργάζεται και με άλλα συμβατά γυαλιά που είναι πολύ πιο οικονομικά[/FONT]
[FONT=&amp]
Best Regards

[/FONT]

[FONT=&amp]Σημειώνω αναφορικά ότι στις προαναφερόμενες τιμές εμπεριέχεται ο ΦΠΑ 23%.[/FONT]
[FONT=&amp]Και τα αυθεντικά γυαλιά του [/FONT][FONT=&amp]BenQ[/FONT][FONT=&amp] θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά τέλη Απριλίου προς αρχές Μαίου.[/FONT]
[FONT=&amp]

Με εκτίμηση[/FONT]

[FONT=&amp]Για την [/FONT][FONT=&amp]Audio[/FONT][FONT=&amp]Vision[/FONT][FONT=&amp]Art[/FONT]
[FONT=&amp]
Nikos Pachis[/FONT]

Reaction score
8.350

μπορεις να εξηγησεις λιγο τι εννοεις να προβαλεις σε πλατεια?
οι προβολεις που σου προτειναν ειναι οτι καλυτερο μεχρι τα λεφτα που θελεις να δωσεις αλλα,ετσι που το ακουω τουλαχιστον,δεν ειναι για πλατειες.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά Projector

Μια φορά στους 2 μήνες πες κάνουμε ανοιχτές προβολές, δηλαδή παίρνουμε το πανάκι μας και πάμε σε εξωτερικούς χώρους. Γίνονται νύχτα αλλά θα υπάρχουν τα φώτα των δρόμων.
Εκεί δε μας νοιάζει η ποιότητα, αρκεί να μπορεί να γίνει προβολή.

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Projector

Μια φορά στους 2 μήνες πες κάνουμε ανοιχτές προβολές, δηλαδή παίρνουμε το πανάκι μας και πάμε σε εξωτερικούς χώρους. Γίνονται νύχτα αλλά θα υπάρχουν τα φώτα των δρόμων.
Εκεί δε μας νοιάζει η ποιότητα, αρκεί να μπορεί να γίνει προβολή.
δηλαδη τι ειδους πανακι μιλαμε?φορητο με τριποδο?αν ειναι ετσι τοτε υποθετω δεν μιλαμε για μεγαλη διασταση και εισαι οκ.
Παιζει ρολο και η αποσταση που θα προβαλεις.Αν θελεις να προβαλεις ομως πχ. σε τοιχο 10 μετρα ,σε στυλ,Σινεμα ο Παραδεισος,δεν θα τα καταφερει βεβαια το προβολακι.

Reaction score
0
Ναι ναι μικρό με τρίποδο είναι. Δηλαδή είναι θέμα απόστασης; στα 3 μέτρα δηλαδή δεν θα έχει πρόβλημα; Αν είναι έτσι μια χαρά, με υπερκαλύπτει.

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Αγορά Projector

Ναι ναι μικρό με τρίποδο είναι. Δηλαδή είναι θέμα απόστασης; στα 3 μέτρα δηλαδή δεν θα έχει πρόβλημα; Αν είναι έτσι μια χαρά, με υπερκαλύπτει.
ναι εισαι ενταξει σε μια μικρη αποσταση τετοια,και σε πανι με τριποδο θαχεις και αρκετο φως ακομα και σε πλατεια με φωτα.
Απλα δεν ηξερα τι εννουσες περι πλατειας,γιατι πλατεια μπορει κανεις να θελει να προβαλει και απο 20 μετρα αποσταση λογου χαρη.
Απλα να υπολογισεις το μεγεθος εικονας που θα σου βγαλει το συγκεκριμενο προβολακι στην συγκεκριμενη αποσταση για να ξερεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Αγορά Projector

Απλα να υπολογισεις το μεγεθος εικονας που θα σου βγαλει το συγκεκριμενο προβολακι στην συγκεκριμενη αποσταση για να ξερεις.
Τί ακριβώς εννοείς;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.195

2)υπάρχει διαθέσιμο πανί αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τις διαστάσεις - είναι σίγουρα 720p όμως (δεν έχω ιδέα από αποστάσεις και τέτοια)
Τι εννοείς λέγοντας ότι το πανί είναι 720p?

Το πανί δείχνει ό,τι του δίνει ο προβολέας. Η διάσταση κυρίως και δευτερευόντως το gain έχει σημασία. Αν πρόκειται για απλό πανί, το πιθανότερο είναι το gain να είναι 1,0.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.195
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά Projector

Τί ακριβώς εννοείς;
Παράδειγμα με τον BenQ W1070:

1. Αν το πανί έχει διαγώνιο 120" με αναλογία πλευρών 16:9 (πλάτος πανιού 266 εκ.), ο προβολέας πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 306-399 εκ. από το πανί.
2. Αν η απόσταση πανιού-προβολέα είναι 3 μέτρα, ο προβολέας μπορεί να ανοίξει εικόνα από 91" έως 118".

Καλό θα ήταν, αφού το πανί υπάρχει, να μας έλεγες τις διαστάσεις του.

Reaction score
0
Μάλιστα, κατάλαβα. Λάθος ήταν το 720p, διαβάζω πολλά και μπερδεύομαι. Λοιπόν θα κοιτάξω να μάθω διαστάσεις (γιατί είναι λίγο δύσκολο τώρα στις διακοπές, αλλά θα προσπαθήσω).

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.624
Νεότερο μέλος
teamwork