Ακουστική εκπαίδευση!!!

Reaction score
21.698
Τη δεκ. του 60 άκουγαν με γερμανια?
Εϊσαι αρχαιολογία βρε ... 😍
η γνωστή μας... Sansui τη δεκαετία του 1960...
Ωχ , θα το δεί ο John αυτό και δεν μας ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας ... ή μάλλον εμένα που σχολίασα, εσυ δεν είπες τίποτε. :D
Τη δεκ. του 60 κάποιοι άκουγαν sansui με γερμάνια transistors ;
Ναι, τόσο μπρσοτά ήταν η Sansui.

Το έσωσα τώρα. Γλύψ, γλύψ. :D

Last edited:

Reaction score
3.224
Εϊσαι αρχαιολογία βρε ... 😍

Ωχ , θα το δεί ο John αυτό και δεν μας ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας ... ή μάλλον εμένα που σχολίασα, εσυ δεν είπες τίποτε. :D

Ναι, τόσο μπρσοτά ήταν η Sansui.

Το έσωσα τώρα. Γλύψ, γλύψ. :D
Τα τρανσίστορς γερμανίου να ξέρεις είχαν υψηλό κάστος κατασκευής . Ο παππούς του Γιάννη, που άκουγε με sansui γερμανίου θα ήταν αρκετά πλούσιος, να ξέρεις .
Ξεράδια ξέρεις !

1947

«Το πρώτο τρανζίστορ από το 1947 κατασκευάστηκε από γερμάνιο. Η όλη επανάσταση των ημιαγωγών και συνεπώς τα κινητά μας τηλέφωνα και όλα τα άλλα ηλεκτρονικά θα μπορούσαν θεωρητικά να βασίζονται στο γερμάνιο αντί στο πυρίτιο» , λέει ο κύριος ερευνητής Menno Veldhorst. «Ούτως ή άλλως, ήταν γνωστό το 1947 ότι το γερμάνιο έχει στην πραγματικότητα καλύτερες ιδιότητες ως ημιαγωγός από το πυρίτιο. Αλλά αποδείχτηκε ότι υπήρχαν δυσκολίες στην κατασκευή, οι οποίες καθιστούσαν το πυρίτιο το υλικό επιλογής για τη βιομηχανία ημιαγωγών».

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.413
Τη δεκ. του 60 κάποιοι άκουγαν sansui με γερμάνια transistors ;
Τα έβγαζαν κρυφά από την Ανατολική Γερμανία μέσα σε χρησιμοποιημένα πάμπερς της Μέρκελ. Γι αυτό τα Σανσούι είχαν τόσο καλό έλεγχο.

Reaction score
497
Λοιπόν συνοψίζω τις απαντήσεις κατά χρονική σειρά.

ΠΑΗ ------------ 2
marlboro --------1, 4
MakisGer --------1, 4
thva ------------3
wnet ----------- 3
MakChem ------ 1, 3

Για εμένα η πιο ισορροπημένη, αναλυτική και πιο ουδέτερη λυχνία ήταν η 1 και με πολύ μικρή διαφορά και η 3. Η 4 απέχει πολύ, έχει τελείως δική της ιδιοσυγκρασία, και τη 2 τη βρήκα κάκιστη. Τελείως ανισόρροπη, άμπαση και σκληρή.

Άρα από γούστα διαφέρουμε πολύ, όπως ήταν αναμενόμενο!!!

Να προσθέσω ότι εγώ ασχολήθηκα πάρα πολύ, γιατί το βρήκα ενδιαφέρον, άκουσα τις λυχνίες πάνω από 10 φορές την καθεμία και διάβασα πολύ και στο γκουγκλι τι λένε για αυτές τις 4 λυχνίες.

Επειδή ο ΠΑΗ θα αντιδράσει είμαι σίγουρος και θα μας βγάλει κωφούς και τους 5 που δηλώσαμε διαφορετική προτίμηση, να ενημερώσω ότι η συγκεκριμένη λυχνία, η 2 δηλαδή, έχει πάρα πολλές αρνητικές κριτικές για σκληράδα και έλλειψη σώματος στα χαμηλά.

Σας ευχαριστώ πολύ ΟΛΟΥΣ!!! :drinks:👍:hi:

Reaction score
21.698

ΠΑΗ ------------ 2
marlboro --------1, 4
MakisGer --------1, 4
thva ------------3
wnet ----------- 3
MakChem ------ 1, 3

Για εμένα η πιο ισορροπημένη, αναλυτική και πιο ουδέτερη λυχνία ήταν η 1 και με πολύ μικρή διαφορά και η 3. Η 4 απέχει πολύ, έχει τελείως δική της ιδιοσυγκρασία, και τη 2 τη βρήκα κάκιστη. Τελείως ανισόρροπη, άμπαση και σκληρή.

Να προσθέσω ότι εγώ ασχολήθηκα πάρα πολύ, γιατί το βρήκα ενδιαφέρον, άκουσα τις λυχνίες πάνω από 10 φορές την καθεμία και διάβασα πολύ και στο γκουγκλι τι λένε για αυτές τις 4 λυχνίες.

Επειδή ο ΠΑΗ θα αντιδράσει είμαι σίγουρος και θα μας βγάλει κωφούς και τους 5 που δηλώσαμε διαφορετική προτίμηση, να ενημερώσω ότι η συγκεκριμένη λυχνία, η 2 δηλαδή, έχει πάρα πολλές αρνητικές κριτικές για σκληράδα και έλλειψη σώματος στα χαμηλά.

Αφού τα έχεις ψάξει μήπως ξέρεις ήδη (ή ψάξε το και πες μου) και για να δείς ότι και σε αυτό θα είχα δίκιο στην ανάλυση μου και ας είναι ενισχυτής κιθάρας .... με ποιά λυχνία έρχεται ο ενισχυτής όταν τον αγοράζεις ; Βάζω στοίχημα με την πρώτη την JJ EC83.

Reaction score
4.092

ΠΑΗ ------------ 2
marlboro --------1, 4
MakisGer --------1, 4
thva ------------3
wnet ----------- 3
MakChem ------ 1, 3

Δανειζομαι την αντιδραση του Πουλικάκου.

Reaction score
21.698
Τα τρανσίστορς γερμανίου να ξέρεις είχαν υψηλό κάστος κατασκευής . Ο παππούς του Γιάννη, που άκουγε με sansui γερμανίου θα ήταν αρκετά πλούσιος, να ξέρεις .
Ξεράδια ξέρεις !

1947

«Το πρώτο τρανζίστορ από το 1947 κατασκευάστηκε από γερμάνιο. Η όλη επανάσταση των ημιαγωγών και συνεπώς τα κινητά μας τηλέφωνα και όλα τα άλλα ηλεκτρονικά θα μπορούσαν θεωρητικά να βασίζονται στο γερμάνιο αντί στο πυρίτιο» , λέει ο κύριος ερευνητής Menno Veldhorst. «Ούτως ή άλλως, ήταν γνωστό το 1947 ότι το γερμάνιο έχει στην πραγματικότητα καλύτερες ιδιότητες ως ημιαγωγός από το πυρίτιο. Αλλά αποδείχτηκε ότι υπήρχαν δυσκολίες στην κατασκευή, οι οποίες καθιστούσαν το πυρίτιο το υλικό επιλογής για τη βιομηχανία ημιαγωγών».

Ναι αλλά δεν ζει κανείς όμως απο τότε για να μας το πεί. :D

Το ότι κάτι έχει καλύτερες ιδιότητες δεν σημαίνει ότι ακούγεται καλύτερα ή είναι για ήχο.

Εγω μια συνέντευξη που είχα ακούσει του Τζόν Κέρλ έλεγε ότι δεν ήταν καλά σε ήχο όπως και οι κεραμικοί πυκνωτές και ευτυχώς φύγαμε απο εκεί. Εξάλλου πέρνανε και φωτιά. :D Οι κβαντικοί υπολογιστές έχουν άλλες ανάγκες, εύκολης μεταπήδησης των ηλεκτρονίων λόγω ηλεκτρκής αγωγιμότητας και απομόνωσης. (φαντάζομαι απο τις γενικές μου γνώσεις. δεν διάβασα το άρθρο σου). Το πρώτο λογικά τους συφμέρει για την χρήση τους, το δεύτερο όχι. Αλλά θα έχουν βρεί κάποιο τρόπο να απομονώνουν το διάστημα μεταξύ τους. Πρέπει να το κοιτάξω και βαριέμαι τώρα. χα χα Ακουώ ωραίους Waterboys απο την κούτα με τα ξεχασμένα cd απο το πατάρι. Ωραίες εγγραφές οι Waterboys πάντα μου άρεσαν.

Last edited:

Reaction score
9.345
Μια απορία την έχω για εσάς τους 2 @Π.Α.Η. & @thva , υπάρχει κάποιος λόγος που ποσταρετε αποκλειστικά συγκροτήματα του περασμένου αιώνα? :)

Reaction score
21.698
Μια απορία την έχω για εσάς τους 2 @Π.Α.Η. & @thva , υπάρχει κάποιος λόγος που ποσταρετε αποκλειστικά συγκροτήματα του περασμένου αιώνα? :)
Πολλές απορίες έχεις εσύ ΝΚ και ποιός θα σου τις λύσει ; :D

Reaction score
4.092
Όσον αφορά εμένα,μουσική όπως αυτή του περασμένου αιώνα (τουλάχιστον όπως την εννοώ εγώ)δεν πρόκειται να βγει ξανά.Επηρεασε όμως δεν ξεπεράστηκε.

Reaction score
9.345
Όσον αφορά εμένα,μουσική όπως αυτή του περασμένου αιώνα (τουλάχιστον όπως την εννοώ εγώ)δεν πρόκειται να βγει ξανά.Επηρεασε όμως δεν ξεπεράστηκε.
Ειμουν σίγουρος ότι θα το πεις :biggrin:

Reaction score
21.698
Ειμουν σίγουρος ότι θα το πεις :biggrin:
Εγώ ακούω και νέα συγκροτήματα πάντως :

Αυτό θα σου λύσει όλες τις απορίες που έχεις στην ζωή και θα βοηθήσει και στην ακουστική εκπαίδευση σου :

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.149
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025