Ακτινοβολητες Dolby Atmos;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
τα έχω βρει ebay,τα έχεις ακούσει?

• Like
Reactions: PPG

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
το atmos θελει κατευθυντικα.
ερε ξυλο που θα φας...
Θα έρθεις να τα βάλουμε μαζί μόλις κοντοζυγώσει η ώρα,σε σένα θα ντραπεί:p

ή θα τις φάμε παρέα:whistling:

πέραν τουτου όμως,εφόσον τα ηχεία αυτά παίζουν και direct δεν θα γεμίσουν λόγω πλαινών μεγαφώνων το πεδίο καλύτερα?
δηλ ας δούμε έναν κανονικό κινηματογράφο που έχει αρκετό ύψος το ταβάνι από τις θέσεις ακρόασης, όσο κατευθυντικά και να είναι τα ηχεία αυτά λόγω ύψους δεν ανοίγει πολύ το ηχητικό πεδίο μέχρι να φτάσει στα αυτάκια μας?
Το κακό είναι ότι δεν έχω ακούσει atmos για να καταλάβω ακριβώς τι πληροφορία μεταφράζουν τα πάνω ηχεία και τα αντιλαμβάνομαι ως περιφερειακή λειτουργία που έχουμε συνηθίσει(να κοιτάζει προς την θέση ακρόασης και όχι να εφάπτεται)

• Like

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
το atmos θελει κατευθυντικα.
ερε ξυλο που θα φας...
Θα έρθεις να τα βάλουμε μαζί μόλις κοντοζυγώσει η ώρα,σε σένα θα ντραπεί:p

ή θα τις φάμε παρέα:whistling:

πέραν τουτου όμως,εφόσον τα ηχεία αυτά παίζουν και direct δεν θα γεμίσουν λόγω πλαινών μεγαφώνων το πεδίο καλύτερα?
δηλ ας δούμε έναν κανονικό κινηματογράφο που έχει αρκετό ύψος το ταβάνι από τις θέσεις ακρόασης, όσο κατευθυντικά και να είναι τα ηχεία αυτά λόγω ύψους δεν ανοίγει πολύ το ηχητικό πεδίο μέχρι να φτάσει στα αυτάκια μας?
Το κακό είναι ότι δεν έχω ακούσει atmos για να καταλάβω ακριβώς τι πληροφορία μεταφράζουν τα πάνω ηχεία και τα αντιλαμβάνομαι ως περιφερειακή λειτουργία που έχουμε συνηθίσει(να κοιτάζει προς την θέση ακρόασης και όχι να εφάπτεται)
Daharis το ξύλο που θα φας θες να είναι κατευθυντικό ή θές να έχει διασπορά;
Δεν το γλιτώνεις λέμε.:lolsign::lol::roflmao::D

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Daharis το ξύλο που θα φας θες να είναι κατευθυντικό ή θές να έχει διασπορά;
Δεν το γλιτώνεις λέμε.:lolsign::lol::roflmao::D
θα παίζω ταυτόχρονα με τον διακόπτη,θα κάνω μέτρηση με REW και θα σου πω:D:D:D:D

Reaction score
1.390
βαλε ενα τοτε στο κεντρο πανω απο το κεφαλι σου ...η καθε πλευρα ενα καναλι...

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
βαλε ενα τοτε στο κεντρο πανω απο το κεφαλι σου ...η καθε πλευρα ενα καναλι...

αυτό που λες από όσα έχω δει δεν προβλέπεται στο σχεδιάγραμμα τοποθέτησης του atmos,πρέπει να είναι 2(4) και σε νοητή ευθεία με τα front,αλλά και έτσι να γινόταν(που θα με βόλευε όσο δεν φαντάζεσαι) το τουίτερ πως θα το μοιράσω?με πριόν?

Reaction score
1.390
εχω τα infinity τα οποια εχουν σε καθε πλευρά απο ενα τουιτερ , οποτε φαντάστηκα θα ειναι ιδιας σχεδιασης...
εγω ειχα το ενα ηχειο για πισω δεξι κ αριστερο με καταπληκτικα αποτελέσματα...

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
Τα surround back χρειάζονται δύο ανεξάρτητα κανάλια στα HD, οπότε θα χρειαζόταν μετατροπή στα crossovers.

• Like

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
βρήκα αυτά τα ηχειάκια MINX,διάβασα σε φόρουμ ότι έχουν μεγάλη διασπορά(μειονέκτημα ότι κροσάρονται στα >150hz,μη ζητάμε και πολλά σε τέτοιο μέγεθος:whistling:) ,τα έχει ακούσει κανένας?

• Like

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
Κι εγώ τα Cambridge S30 θα βάλω για Atmos όοοοταν πάρω ενισχυτή. Το γραφείο να ξαναβολευτεί με Logitech. :)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Κι εγώ τα Cambridge S30 θα βάλω για Atmos όοοοταν πάρω ενισχυτή. Το γραφείο να ξαναβολευτεί με Logitech. :)
like:thumbsup:

• Like

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
μέχρι και για τα apart σκέφτομαι(τα έχω ακούσει και είναι τίμια για τα λεφτά τους)

έχουν και καλό λαιμό για πέρα δώθε:thumbsup:,

ερώτηση,επειδή έχω δει αρκετές εγκαταστάσεις σε φωτό,παίζει βέβαια και η διασπορά ρόλο του εκάστοτε ηχείου,η κλίση του ηχείου πρέπει να είναι παράλληλη προς τα front ηχεία ή απλά να κοιτάζει στην θέση ακρόασης ?

• Like

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.865
βρήκα αυτά τα ηχειάκια MINX,διάβασα σε φόρουμ ότι έχουν μεγάλη διασπορά(μειονέκτημα ότι κροσάρονται στα >150hz,μη ζητάμε και πολλά σε τέτοιο μέγεθος:whistling:) ,τα έχει ακούσει κανένας?

Το μοναδικό μαγαζί που ασχολείτο με ηχο στο Ηράκλειο έχει και τα 2 μοντέλα διαθέσιμα.
Δεν τα άκουσα γιατί εκείνη την μέρα αγορασα τα jbl. Ειναιπολυ μικρά σε μέγεθος και δεν νομίζω να σε καλύψουν.
Αν θες μπορω να παω απο εκει και να σου πω μια γνώμη, αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν πιο ακριβά απο τα one.
[DOUBLEPOST=1458393173][/DOUBLEPOST]
Τα δικα σου παιζουν πολύ καλά για τα χρήματα τους αλλα δεν ξερω λόγω χωρου..

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Το μοναδικό μαγαζί που ασχολείτο με ηχο στο Ηράκλειο έχει και τα 2 μοντέλα διαθέσιμα.
Δεν τα άκουσα γιατί εκείνη την μέρα αγορασα τα jbl. Ειναιπολυ μικρά σε μέγεθος και δεν νομίζω να σε καλύψουν.
Αν θες μπορω να παω απο εκει και να σου πω μια γνώμη, αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν πιο ακριβά απο τα one.
[DOUBLEPOST=1458393173][/DOUBLEPOST]
Αν δεν σε αγγαρεύω,θα ήθελα τη γνώμη σου συγκριτικά με τα control,μέχρι τις 6 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων:sneaky:) έχω διαπραγματευτικό ορίζοντα,
μετά ή θα φάω ΝΤΟΥ(και θα με χάσετε για λίγο καιρό,νοσοκομεία,δικηγόροι...ξέρετε πως πάνε αυτά :D:D)ή θα κάτσω στα αβγά μου(και θα συνεχίσουμε να ομιλούμε σε θεωρητικό επίπεδο και να θαυμάζω τους έχοντες:frown:):roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Υ.Γ. αν μας κάνουν τα μονά κυβάκια πάμε για 5.1.4,αν ανεβούμε στα κατηγορία στα 2πλά πάμε για 5.1.2 (δεν μπορώ να δικαιολογήσω περισσότερα:()

τα Jbl εξακολουθούν να είναι στις επιλογές μου,αλλά θα τραβήξω περισσότερο μαρτύριο λόγω όγκου8-)

Last edited:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.865
Αν δεν σε αγγαρεύω,θα ήθελα τη γνώμη σου συγκριτικά με τα control,μέχρι τις 6 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων:sneaky:) έχω διαπραγματευτικό ορίζοντα,
μετά ή θα φάω ΝΤΟΥ(και θα με χάσετε για λίγο καιρό,νοσοκομεία,δικηγόροι...ξέρετε πως πάνε αυτά :D:D)ή θα κάτσω στα αβγά μου(και θα συνεχίσουμε να ομιλούμε σε θεωρητικό επίπεδο και να θαυμάζω τους έχοντες:frown:):roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Υ.Γ. αν μας κάνουν τα μονά κυβάκια πάμε για 5.1.4,αν ανεβούμε στα κατηγορία στα 2πλά πάμε για 5.1.2 (δεν μπορώ να δικαιολογήσω περισσότερα:()

τΟλα Jbl εξακολουθούν να είναι στις επιλογές μου,αλλά θα τραβήξω περισσότερο μαρτύριο λόγω όγκου8-)
Όλα τα λεφτά εισαι....:lol::lolsign:
Εννοείται οτι θα πεταχτώ θα ρωτήσω και τιμές.:thumbsup:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
Απο ενάμισι μέτρο θα παίζουν Μάκη, θα είναι σούπερ κομμένα στα 120Hz.

• Sensitivity:90dB
  • Frequency Response:55hz - 20kHz
  • Nominal Impedance:4-8 Ohms
  • Drive units:Tweeter: 1 x 25mm (1”) Woofer: 1 x 115mm (4.5") mid/bass driver
  • Crossover:1st Order 2 way
  • Recommended maximum amplifier power:100 watts

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Όλα τα λεφτά εισαι....:lol::lolsign:
Εννοείται οτι θα πεταχτώ θα ρωτήσω και τιμές.:thumbsup:
Μάκη δεν έχω λόγια.

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων(όποιο και να'ναι το αποτέλεσμα,μόνο εσύ με καταλαβαίνεις!!!έλα να υπογράψουμε σύμφωνο και να με πάρεις κοντά σου στον Νότο!!
μια γωνίτσα θα πιάσω...ΝΑ εκεί!! δίπλα στο θυροτηλέφωνο :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao: )
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::hi::hi::hi::hi::hi::hi::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza