Ακτινοβολητες Dolby Atmos;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.881
:rolleyes: Εγώ να ρωτήσω γιατί ντε και καλά όλοι λέτε κροσάρισμα στα 120hz?Άντε για εκείνους που θα βάλουν μικρά το καταλαβαίνω...για τους μεγάλους παίχτες όμως?Το γράφει πουθενά ότι μέχρι εκεί είναι η πληροφορία για τα height ηχεία?

Μου θυμίζει τα πρώτα βήματα του pro logic, που μαζί με το TiVi σου έδιναν και δύο μπακατελάκια (με τρύπα για καρφί στην πλάτη για κρέμασμα αλά κάδρο) για surround και μετά από 3-4 χρόνια βάζαμε τα τότε front ραφιού (που είχαμε μέχρι πρότινος για main) για surround και αγοράζαμε δαπέδου για main

εκεί οδηγεί το πράγμα αφού!! Δαπέδου και στο ταβάνι να χορτάσουμε!!:party:

γκουχου γκούχου!!!συγνώμη να χορτάσετε ήθελα να πω:D:whistling:

• Like
Reactions: PPG

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Όχι height, Atmos.

Όπου και να ψάξω τις τελευταίες μέρες, διαβάζω 150Hz.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.881
Αυτό που διάβασα αναφέρεται σε αίθουσα(το σήμα στα κανάλια όμως είναι σήμα,δεν αλλάζει)

Dolby Atmos auditoriums must support playback of full-range surround signals. To meet this specification standard, cinema surround loudspeakers with limited bass response require bass management. If bass management is used, the surround loudspeakers frequency response (±3 dB) must extend to 90 Hz or lower. The crossover frequency should be set based on the capabilities of the surround loudspeakers, but must not be higher than 100 Hz.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Αυτό που διάβασα αναφέρεται σε αίθουσα(το σήμα στα κανάλια όμως είναι σήμα,δεν αλλάζει)
Και βέβαια αλλάζει, δεν στέλνουμε όλοι ανεξαιρέτως το full range σήμα των καναλιών των HD formats στο/α subs απο τα 80Hz και κάτω, για να μην έχουμε 8-12 (με τα Atmos) subs; :p

daharis666

Moderator
Reaction score
79.881
Και βέβαια αλλάζει, δεν στέλνουμε όλοι ανεξαιρέτως το full range σήμα των καναλιών των HD formats στο/α subs απο τα 80Hz και κάτω, για να μην έχουμε 8-12 (με τα Atmos) subs; :p
Εννοώ σήμα=πληροφορία στην ταινία. εννοείται ότι από εκεί και πέρα στέλνουμε τις χαμηλές στο sub,αλλά αν κάποιος βάλει μεγάλα ηχεία για atmos γιατί να τα κροσάρει στα 120 και όχι στα 80 πχ?

έχω δει ''μεγάλους'' παίκτες να τα κροσάρουν στα 120 και μου δημιουργήθηκε η απορία,ενώ πάνε πιο χαμηλά γιατί μαμά?:laugh:

και όπως είπες στο sub στέλνουμε πχ τα 80 και κάτω ή 90 κάποιοι,αυτό το συχνοτικό φάσμα (80 ή 90-120) όταν έχουμε τα ατμος στα 120 χάνεται.
γιατί να χάνεται?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απο ενάμισι μέτρο θα παίζουν Μάκη, θα είναι σούπερ κομμένα στα 120Hz.

• Sensitivity:90dB
  • Frequency Response:55hz - 20kHz
  • Nominal Impedance:4-8 Ohms
  • Drive units:Tweeter: 1 x 25mm (1”) Woofer: 1 x 115mm (4.5") mid/bass driver
  • Crossover:1st Order 2 way
  • Recommended maximum amplifier power:100 watts
Είσαι μια χαρά τοτε Αντε τι περιμένεις? :D:p
[DOUBLEPOST=1458425442][/DOUBLEPOST]
Μάκη δεν έχω λόγια.

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων(όποιο και να'ναι το αποτέλεσμα,μόνο εσύ με καταλαβαίνεις!!!έλα να υπογράψουμε σύμφωνο και να με πάρεις κοντά σου στον Νότο!!
μια γωνίτσα θα πιάσω...ΝΑ εκεί!! δίπλα στο θυροτηλέφωνο :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao: )
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::hi::hi::hi::hi::hi::hi::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Έλα εσύ και ξα μου εμένα την καλύτερη θέση θα σου δώσω. :party:

Reaction score
245
Εχω βρει καποιες πολυ ωραιες βασεις με μπιλια μου σηκωνουν μεχρι 10 κιλα εκαστη. Δεν εχω καποιο λινκ για να στις δειξω δυστυχως αλλα οποιος ενδιαφερεται μπορω να του πω που θα τις δει απο κοντα.

Reaction score
207
Λέω να παραγγείλω ένα σετ focal sib ακόμα,για να βγει το 5.1.4 μιας που τα 2 ήδη υπάρχουν,να στηθούν και να περιμένουν τον ενισχυτή.
Επειδή με τα μαθηματικά και ιδιαίτερα με την γεωμετρία.....έχουμε διαφορές :o δώστε λίγο τα φώτα σας στο που είναι ποιο σωστό να μπουν τα 4 ατμιστικά γιατί υπάρχουν και κποιες ιδιαιτερότητες στον χώρο.
2016-03-25_210002.png

Τα surround είναι τα klipsch rs52 και είναι στο ύψος των αυτιών κατά dolby(κόκκινα κυκλάκια) η απόσταση οθόνης-θέσης ακρόασης είναι αυτή που γράφω,4.7 μέτρα,πίσω τοίχος δεν υπάρχει.
Τα 4 λοιπόν που θα μπουν αφού τα surround δεν μπορούν να πάνε ποιο πίσω;o_O

Last edited:

Reaction score
15.543
να τα βαλεις στο 1.6μ απο την θεση ακροασης δλδ 1.6μ τα 2 μπροστα και 1.6μ τα 2 πισω

Reaction score
6.497
Επεειδη ολο κατοψεις βλεπω , το υψος του ταβανιου δε παιζει ρολο ?

Reaction score
207
να τα βαλεις στο 1.6μ απο την θεση ακροασης δλδ 1.6μ τα 2 μπροστα και 1.6μ τα 2 πισω
Μου καταστρέφεις το όνειρο :( το πολύ 80 πόντους έχω ποιο πίσω από την θέση ακρόασης,από την μια μεριά είναι η μπαλκονόπορτα με τις κουρτίνες να ξεκινούν από πάνω(εκεί κάτι μπορεί να γίνει αν μπει ανάμεσα) και από την άλλη μεριά.........τελειώνει ο τοίχος.
Πως βγαίνει αυτό το 1.60; Άλλη δυνατότητα δεν υπάρχει;

Στην ίδια θέση θα τα έβαζα.
Εδώ οριακά ίσως να με παίρνει με βάσει τα παραπάνω.Αλλά δεν έχω βρει αναφορά για τέτοιο set up,να είναι δηλαδή τα surround "ανάμεσα" από τα top front-top rear....

Επεειδη ολο κατοψεις βλεπω , το υψος του ταβανιου δε παιζει ρολο ?
Βέβαια και παίζει ρόλο αλλά είμαι εντός ορίων στην τοποθέτηση τους,στο 2,80 περίπου σαν ύψος στους πλαϊνούς τοίχους βέβαια όχι στο ταβάνι.

Reaction score
6.497
οι ισομετρικες των 1.60 υποθετω προταθηκαν για να μην πεσουν τα πισω στα σαραουντ κοντα , για να διατηρηθει ετσι καλυτερα ο διαχωρισμος των καναλιων, ισως μετατοπιση των σαραουντ μπροστα και αναλογα να τηρηθουν οι αποστασεις στα ατμος να ειναι η λυση στο προβλημα σου .

Reaction score
207
Ναι αλλά άμα πάνε μπροστά τα σαραουντ,τι σαραουντ θα είναι μετά;

Reaction score
6.497
και αμα μεινουν κοντα στα σαραουντ τι ατμος θα ειναι.:D..
μωρε δικιο εχεις, δεν ειπα να κανεις ακριβειες να κλεψεις καποια εκατοστα..
και εντελη θελω να καταληξω οτι ουκ εν το πολλω το ευ ... ισως τα πισω ατμος να τα αφηνες αλλα αυτο δες το στην πραξη η ας παρεις και αλλες γνωμες επαυτου..

Reaction score
15.543
το υψος παιζει ρολο ......το 1.6μ αποσταση το εβγαλα με βαση το υψος που το υπολογισα οτι ειναι απο θεση ακροασης στο 1.8-1.9μ ως ταβανι.

μπορεις να τα βαλεις και πιο κοντα....βαλτα οπου μπορεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol