Αλλαγή βελόνας ή νέα κεφαλή;

Reaction score
3
αυτη εδω μαλλον ειναι παλιοτερο μοντελο, θα υπαρχει διαφορά ποιότητας ???

1743116511184.png

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.361
Δεν το λέω για αστείο. Πούλησέ το και πάρε ένα κάπως σωστό πικάπ. Εξ αρχής δεν έπρεπε να το αγοράσεις. Όμως, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον προς το παρόν, ξόδεψε γι' αυτό το πικάπ όσο γίνεται λιγώτερα χρήματα. Πάρε απλώς μια βελόνα, μην του αλλάξεις κεφαλή.

Reaction score
275
Ta τελευταία χρόνια με την "αναβίωση" του βινυλίου και την άκρατη Vintagoλατρεία αυτά τα φαινόμενα είναι κοινός τόπος πια.
Ενισχυτές ρημάδια 2χ12 δυναμικά Βαττ:lolsign:,πικαπ που ήταν της πλάκας στα 70's και 80's και έσκαβαν τους δίσκους από τότε πωλούνται σήμερα κυρίως σε νέα παιδιά που έχουν φάει το παραμύθι εκατοντάδες ευρώ.

Σημεία των καιρών.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.206
οι νεοι θελουν αυτα τα μηχανηματα για να τα ανεβαζουν στο ινστα, στο τικ τοπ (και λοιπα σοτσιαλ μιντια) ως μπαγκραου.
οι μεγαλητεροι επισης για σοσιαλαιζεισχιο χωρις μιντια τοσο.
-και αμα πεις καμμια αληθεια...Κωστας Κογιας τυπου... σε κοιτανε και με μισο ματι. :angel:

Reaction score
3
δεν ξερω για ποιους μιλάτε, αλλά εγω απλα να αναφέρω ότι εχω αναθερμανει προσφατα το ενδιαφερον μου για την μικρη συλλογη των 150 βινυλιων μου, αγορασμενα κυριως στα early '90s και θα θελα να την ψιλοεμπλουτίσω ακομη σιγα-σιγα...
Το πικαπ μου εχει παιξει σχεδον 2000 ωρες , καθε φορά ο δισκος καθαριζοταν με τσοχα πριν κ μετα κατα την επιστροφη στην θηκη του, οπως και γινοταν περιοδικά και προσεκτικος καθαρισμος την βελόνας με καταλληλα μέσα.
Ο ήχος ήταν και ειναι αρκετα αξιοπρεπής για την ροκ μουσική που παιζω καθώς διακρινω τις συχνότητες αρκετά καθαρα και "γεματα" χωρις παραμορφωσεις. Η αναζήτηση μιας "αξιοπρεπους" βελόνας γινεται για καθαρα προληπτικους λόγους, δεν εχω άποψη για ακριβότερα πικαπ πλην του θρυλικου Τechnics ΜΚ2 που εχω παιξει εκατονταδες ώρες παλια ως ραδιοφωνικος παραγωγός (Εργαλειάρα!!).
Τελικά όμως απο οτι κατάλαβα εαν δεν διαθέσεις 5.000€+ για ενα σωστό μηχανημα κατα τους ειδικους, δεν κάνεις δουλίτσα...Παει στην ανακύκλωση λοιπον το Technics των πλεμπαίων, κόβω τον 2ο καφέ και αρχιζω να μαζευω χρηματα για αγορά πραγματικα ποιοτικων εργαλειων....

20.000€ εχει αλλά που θα μου πάει, οταν το πάρω μπορω να ανοιξω και λογ/σμο στο insta, tik tok και να ανεβασω λιγο και το FB που μπαινω μονο για να διαβαζω ....

1743155808385.png

Last edited:

gid

Reaction score
9.749
20.000€ εχει αλλά που θα μου πάει,
Τυχαίνει να έχω το ίδιο πικάπ με σένα, αν και δεν το χρησιμοποιώ κυριολεκτικά ποτέ.

Το audio technica lp120 κοστίζει περί τα 350Ε. Παίρνει αναβαθμίσεις σε κεφαλές/βελόνες κλπ.

Σίγουρα θα αποτελούσε μια σημαντική αναβάθμιση για σένα, με δεδομένο ότι έχεις πάρει την (εντελώς ακατανόητη σε μένα) απόφαση να επενδύσεις σ' αυτή την τεχνολογία.

Reaction score
34
Είμαι κάτοχος του Audio Technica LP-120XUSB σε μαύρο, το χρησιμοποιούσα ως 1ο πικάπ για ένα χρόνο και εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ ως δεύτερο.
Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές, στο πακέτο παίρνεις ένα αξιοπρεπές Direct drive μοτέρ με καλή κεφαλή και βελόνα της AT.

Να αναφέρω ότι συχνά πυκνά μπαίνει σε προσφορές με τιμή απόκτησης κάτω των 300€.

*Update: ... και όσο το κοίταγα στο skroutz, αυτή την εβδομάδα το έχουν 282€ σε ασημί

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.206
...εγω το εχω για το δικαναλο της κουζινας παντως - πριν ηταν στο δικαναλο του υπνοδωματιου - και προσεχως θα ειναι στο δικαναλο του καδου σκουπιδιων , αναφερομαι στο Belt Drive. :king: :angel:

ika

News
Reaction score
15.729

Reaction score
494
Σιγα μην την γλυτωνε η βελονα απο εμενα. Μια απροσεξια και παει...... Αρχιζουν οι προβληματισμοι την ιδια ? μια καλυτερηστην ιδια σειρα? η κατι αλλο?. Λογο επερχομενου ΣΚ και ταχυτητας βρεθηκε μια πορτοκαλι ΑΤ και ετσι αντικατασταθηκε η πρασινη, VM95EN απο VM95E δλη. Ειχα τον προβληματισμο καλυτερη βελονα η αλλαγη ολοκληρης για καλυτερη γεννητριας, τεσπα λιγο internet και κατεληξα στην παραπανω καταλαβαινοντας οτι ισως η βελονα εινιαι ποιο σημαντικη. Εχοντας διπλη τιμη απο την 95Ε ειχα και απαιτησεις. Πρωτη εντυπωση...ναι χμμμ κατι εχει ποιο λεπτομερεια ισως καλυτερη καθαροτητα θα δουμε, μηπως θελει στρωσιμο μηπως οι δισκοι μου που ειναι παλιοι δεν εχουν να δωσουν πολλα , ισως το παλιο phono ? Θα δουμε . Ας παιξει καποιες ωρες και βλεπουμε. Μετα απο 2 μερες νατη παλι η μ.....α παει και αυτη. Φτου και δεν ηταν η φτηνη δεν επαιξε και πολυ να εχω γνωμη 100% τι κανω τωρα? Αντε απο την αρχη οι σκεψεις και το διαβασμα. Εψαχνα και τι αλλο μπορω να βρω σε καλη τιμη. Να γυρισω στην 95Ε μια και δεν τρελλαθηκα με την διαφορα και βλεπω στο μελλον η μια σκεψη χεστο και δες αλλη μαρκα η σειραστα ιδια χρηματα η αλλη. Τελικα επικτατησε η Β και πηρα απο γνωστο μια AT παλι αλλα VM520Eb αυτη την φορα. Με την ποιο απλη elliptical βελονα εναντι την Nude που ειχε η 95EN αλλα σε προδιαγραφες τουλαχιστον πολυ καλυτερη γεννητρια. Οι αναφορες στο internet μεικτες. Τεσπα την βαζω πανω γρηγορες(εφαγα πανω απο ωρα) ρυθμισεις και ωωωωωωω κατι εγινε εδω αλλο πραγμα εντονες διαφορες ισως να ακουσω αυτο που λενε οι μυημενοι αναλογικος ηχος. Ηταν αργα και το αφηνω για ΣΚ το παραπανω. Το μονο γεγονος ειναι οι διαφορα προς το θετικοτερο και φανηκε με το καλημερα .

Reaction score
494
Πρόσεχε, μην τριτώσει το κακό
Αυτη μ'αρεσει την θελω :lolsign:

Τι γνωμη εχεις για την σημασια του τυπου της βελονας εναντι της κατασκευης της γεννητριας?

ika

News
Reaction score
15.729
Από όσα διαβάζω, nude, shibata, microline κλπ έχουν καλύτερη αναγνωση της πληροφορίας από ελλειπτικές και σφαιρικές. Λόγω σχήματος ακολουθούν καλύτερα τις αυλακώσεις.
Ακουστικές διαφορές δεν ξέρω να σου πω, από το 79 και μετά, πάντα είχα κάποια κεφαλή με υπερελλειπτική βελόνα.
Μία κεφαλή κάθε φορά, λόγω των πολύ ακριβών SME headshells.

Contact patch of stylus1.jpg

Stylus-Shapes-Main-Doc-v3-cropped_550pix-513x900.jpg

Για να δει κάποιος αν και ποιά διαφορά έχουν, θα πρέπει να κάνει Α-Β τεστ τις βελόνες στο ίδιο σώμα

Last edited:

Reaction score
1.149
Αυτη μ'αρεσει την θελω :lolsign:

Τι γνωμη εχεις για την σημασια του τυπου της βελονας εναντι της κατασκευης της γεννητριας?
Έχω και τις δύο αυτόν τον καιρό. VM95ML και 740 ML. Δεν είναι μόνο η γεννήτρια που στην 740 έχει 2 πηνία ανά κανάλι. Έχει μια μεταλλική πλάκα ανάμεσα στα δύο κανάλια που εμποδίζει την μαγνητική διαρροή ανάμεσα στα κανάλια. Επίσης το cantilever στην 95 είναι κυλινδρικό ενώ στην 740 είναι κωνικό.
Ακουστικά έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, υπεραναλυτικές με πολύ καλές υψηλές αν και λίγο ψυχρές. Μεταξύ τους έχουν μεγάλη διαφορά μεγαλύτερη από τη διαφορά της τιμής τους. Η 740 είναι λιγότερο ψυχρή με καλύτερες μεσαίες και πολύ καλύτερο διαχωρισμό και στερεοφωνική εικόνα τόσο σε πλάτος όσο και σε βάθος.

Reaction score
494
Έχω και τις δύο αυτόν τον καιρό. VM95ML και 740 ML. Δεν είναι μόνο η γεννήτρια που στην 740 έχει 2 πηνία ανά κανάλι. Έχει μια μεταλλική πλάκα ανάμεσα στα δύο κανάλια που εμποδίζει την μαγνητική διαρροή ανάμεσα στα κανάλια. Επίσης το cantilever στην 95 είναι κυλινδρικό ενώ στην 740 είναι κωνικό.
Ακουστικά έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, υπεραναλυτικές με πολύ καλές υψηλές αν και λίγο ψυχρές. Μεταξύ τους έχουν μεγάλη διαφορά μεγαλύτερη από τη διαφορά της τιμής τους. Η 740 είναι λιγότερο ψυχρή με καλύτερες μεσαίες και πολύ καλύτερο διαχωρισμό και στερεοφωνική εικόνα τόσο σε πλάτος όσο και σε βάθος.
Αυτα συν το καλυτερο συρμα στα πηνια αλλα κυριως η ενδιαμεση πλακα πιστευω οτι κανουν μεγαλη διαφορα και εγω. Η 95ΕΝ που ειχα και η 520ΕΒ που εβαλα τωρα εχουν την ιδια τιμη η πρωτη εχει Nude βελονα η δευτερη απλη elliptical. Οσο ακουω βλεπω πολυ μεγαλη διαφορα οπως τα λες και εσυ συν καλυτερα χαμηλα και μεσοχαμηλα. Ιδιαιτερη διαφορα στην αναλυση δεν καταλαβα ενω η διαφορα στην σκηνη ειναι μεγαλη. Βεβαια μπορει απλα να ταιριαζει καλυτερα στο συστημα μου κλπ. Καποια στιγμη θα δοκιμασω και μια καλυτερη βελονα ισως ΜL . Mε την 520ΕΒ παντως μου αρεσει πολυ και νομιζω που μου δινει μια ιδεα του "αναλογικου" ηχου.
Καλα παει αλλα...."μπλεξαμε" :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.910
Members
38.383
Νεότερο μέλος
Alesta