Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
1.568
Περνάς μια μουράτη κάλτσα, κατά προτίμηση μαύρο-χρυσό, σε ένα καλώδιο σιλικόνης 3Χ2,5, με κόστος 4,5 ευρώ συν 2-3 ευρώ η κάλτσα και με ανάλογα φις. Το βάζεις σε ξύλινο κουτάκι ή χάρτινο με τσόχα (βασικό).
Του λες του Hi-endα πως το καλώδιο παίζει παπάδες και κοστίζει μόλις 1200 ευρώ.
Θα <<ακούει>> διαφορές και θα σου λέει πως παίζει καλύτερα.
Το <<καλύτερα>> βέβαια δεν ξέρει και δεν μπορεί να το αιτιολογήσει γιατί απλά, όταν ο καθηγητής φυσικής στο λύκειο παρέδιδε μάθημα εκείνος έξυνε τα... μολύβια του.

Και κάτι σχετικό ή και άσχετο:
View attachment 348054
Μετά το βιβλίο του @thva θα κυκλοφορήσει το δικό σου.Θα συμπεριληφθεί στην Ανθολογια του Χ.Φ.Λαβκραφτ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.846
Μετά το βιβλίο του @thva θα κυκλοφορήσει το δικό σου.Θα συμπεριληφθεί στην Ανθολογια του Χ.Φ.Λαβκραφτ.
Θα κάνω ειδική μνεία για το κατάλληλο μήκος καλωδίων, αναλόγως την εφαρμογή για να έχει την σωστή επίδραση το καλώδιο. Θα σου υπογράψω και αντίγραφο.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Αυτά που προτίθεσαι ν'αποκτήσεις εμένα δεν με έχουν αφήσει παραπονεμένο. Έχε υπ'όψιν όμως ότι έπαιρνα άλλα καλώδια όχι με σκοπό ν'αντικαταστήσω ήδη υπάρχοντα - εξαίρεση τα καλώδια τροφοδοσίας - αλλά για εφαρμογή σε πρόσθετα νέα setup - λ.χ. το Mogami 2549 σε πολυκαναλικό. Εννοείται ότι εφόσον αγοράστηκαν τα δοκίμασα και ως εναλλαγή για τα υφιστάμενα στα προηγούμενα setup αλλά δεν ήταν αυτό προτεραιότητα. Γνώμη μου να πάρεις αρχικά και να δοκιμάσεις αντικαθιστώντας ένα μονάχα ζεύγος ic λ.χ. ανάμεσα σε προ & τελικό ή ανάμεσα σε πηγή & προ.
Mogami δεν είχα ποτέ λ
Προφανώς με τους τρόπους και την στοιχειώδη ευγένεια όσων δεν γνωρίζεις δεν έχεις και πολύ επαφή εε.
<<Αλλαγή καλωδίων>> έχεις γράψει στο θέμα να σου θυμίσω.
Συνεχιζεις βλέπω

Είσαι από αυτούς που θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο λεγοντας σαχλαμάρες ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.591
Δεν περάσες μια βόλτα , ενω ήλπιζα ότι θα το έκανες. Χαμός έγινε. :D:D Λαμπόγυαλο τα έκανα. :D Αλλά εάν ήξερα ότι είστεε δώ όλοι πουλάκια μου θα συμμετείχα εδώ. Δεν σας πήρα χαμπάρι. :D
Τα βλέπω τα καμώματά σου, μη νομίζεις.

Αλλά είναι χειρότερα απ'την ηχομπαρα και τα προακ, οπότε δεν σχολιάζω.

Ούτε γειτόνισσα δεν παρουσιάζεις, τίποτα. Σκέτο Τραμπ; Τον Άι Βασίλη καλύτερα.

Τουλάχιστον ο πάης χώνει και μια γειτόνισσα στη συζήτηση, να έχει ενδιαφέρον. Αυτός να γράψει βιβλίο, όχι εσύ. Θα χώνει τσόντες κι εκεί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.773
Ναι, γιατί όχι;
Πώς θα πιούμε τον καφέ μας, έτσι σκέτο χωρίς παξιμάδι; Με τον Τραμπ θα ασχολούμαστε;

Συμφωνώ, έχω 24ωρο βάρδια στη δλειά, πως αλλιώς θα περάσει ευχάριστα η ώρα μου... Τα θέματα με καλώδια με κρατάνε πάντα συντροφιά, θα ήταν κρίμα να τελειώσει άδοξα, τι θα κάνω μετά?
Θα πρέπει να δουλέψω :lolsign:

Reaction score
18.278
Συμφωνώ, έχω 24ωρο βάρδια στη δλειά, πως αλλιώς θα περάσει ευχάριστα η ώρα μου... Τα θέματα με καλώδια με κρατάνε πάντα συντροφιά, θα ήταν κρίμα να τελειώσει άδοξα, τι θα κάνω μετά?
Θα πρέπει να δουλέψω :lolsign:
Με την δουλειά και το ποδήλατο σου μένει και χρόνος ελεύθερος ; Μα καλά πόσες ώρες έχει η μέρα εκεί που είσαι ; 😍

Reaction score
18.278
Αυτό είναι μια καλή πρόταση.

Το πήρα εγώ για να συνδέσω κάτι που ήθελα ώς ιντερικοννέκτ και το βρήκα πολύ καλό.

Klotz MY-206SW

Reaction score
1.009
Ο νομος του ohm V=IR ,οπου I= ενταση ρευματος σε ampere και R= αντισταση, εφαρμοζομενος σε αγωγους οπως το καλωδιο ρευματος δειχνει οτι η αν αυξηθει η αντισταση απο το μηκος του καλωδιου η απο τη διαμετρο του αγωγου (πχ 1.5αρη καλωδιο εχει πιο μεγαλη αντισταση απο 2.5αρι) η απο τα υλικα/γεωμετρια καλωδιου τοτε μπορει να υπαρξει πτωση τασης. Δηλαδη αν η στιγμη 0 ειναι η ταση που παιρνεις πριν περασει το ρευμα απο το καλωδιο και η τελικη μετρηση με βαση τον τυπο γινει στο τελος του καλωδιου τοτε η ταση θα ειναι μικροτερη αναλογως του καλωδιου.

Καποιος θα ισχυριστει οτι οι ενισχυτες και τα dac εχουν (voltage regulators) δυνατοτητα να εξισορροπουν την ταση σε επιπεδα που δεν παιζει ρολο. Ομως ειναι ετσι? Αυτος ο ισχυρισμος ειναι πολυ γενικος και ανα περιπτωση η βοηθεια απο το καλωδιο μπορει να ειναι χρησιμη στο τελικο αποτελεσμα.

Οπως λεει και ο αγαπητος @thva δεν υπαρχει τετοιο granularity για να βρεις με ακριβεια thresholds ακουστοτητας σε τετοια σεναρια. Ειναι αρκετα πολυπλοκο και πολυπαραγοντικο.

Reaction score
1.034
Τελικά τι σχέση έχει το ασήμι με το πικάπ και το phono ?

Έλα, μην ντρέπεσαι, πες την βαθυστόχαστη σκέψη σου
Καποιοι γκουρου λενε πως το ασημι τσιρίζει, καποιοι αλλοι γκουρού λενε πως το μογκαμι τσιριζει, οποτε θα εισαι μια χαρα :dance2::tongue::rolleyes:

Reaction score
1.568
Καποιοι γκουρου λενε πως το ασημι τσιρίζει, καποιοι αλλοι γκουρού λενε πως το μογκαμι τσιριζει, οποτε θα εισαι μια χαρα :dance2::tongue::rolleyes:
Το ασήμι τσιριζε μια φορά κι έναν καιρό.Το Mogami θα τσιριζει αιωνίως.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants