Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
18.301
Δεν ευθύνονται οι πάροχοι αλλά τα νέα σου Proac.
Εμενα αν με χάιδευε βελούδο θα είχα αλλάξει άμεσα πάροχο.Με Elpedison μόνο γρανίτης μου ξύνει την πλάτη.
Ν υψωμένο εις τη δύναμη του μ... :sneaky:

Ούτε καν... γκλίτσα (του τσοπάνη) σα να λέγαμε.:whistling:
Πάντως ΠΑΗ και Bhutia

σε ένα διάλογο σας που διάβασα παραπάνω όσον αφορά τις δοκιμές του ΠΑΗ με άλλους τέσσερεις ή σε τέσσερα τέλος πάντων διαφορετικά συστήματα , μπορεί κάποιος λογικά να ισχυριστεί δύο πράγματα που μπορεί να σας βγάλει και τους δυο λάθος ή και τους δύο σωστούς.

α) Bhutia , άσχετα τις συνθήκες είτε χώρου είτε μηχανηματων η διαπίστωση ότι υπήρξε διαφορά και ότι και στα τέσσερα συστήματα κάτι ακούστηκε bright ... είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί ... απο το πλήθος και μόνο των συστημάτων που παρουσιάσαν το φαινόμενο. Με την παραδοχή και σκετπικό όμως ότι ο σκοπός μας του τέστ δεν είναι να αποδείξουμε εάν το καλώδιο έχει αυτό το χαρακτηριστικό παρά μόνο σε σύγκρσιη με ένα άλλο καλώδιο.

β) Τώρα εσύ ΠΑΗ πρέπει να αναρωτηθείς - εάν το ότι κάτι ακούστηκε bright και το θεώρησες "κακό" και ότι έστω και με λάθος του χώρου και τονισμένες τις υψηλές και άρα το συγκεκριμένο ενόχλησε - .... εάν αυτό θεωρείται το καλύτερο καλώδιο καθώς λογικά αυτό το καλώδιο τόνισε και έβγαλε μεγαλύτερη πληροφορία στις υψηλές συχνότητες. Το άλλο την απώλεσε (στις ίδιες συνθήκες).
Μην κουράζεσαι άδικα , είχες και δύσκολη μέρα σήμερα.
Αφού δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, προφανώς με μετρήσεις, για τις πιθανές διαφορές των καλωδίων ρεύματος , γιατί χαλάς τα πλήκρα του πληκτρολογίου σου ;
Άσε να το καταλάβουν αυτοί που έχουν την δυνατότητα και ικανότητα να το καταλάβουν (το γιατί).

Εγώ να στο κάνω και χειρότερο και όπως έχω ξαναπεί ... έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα test έτσι όπως γίνονται και τα κάνετε (όχι μόνο καλώδίων) είναι άχρηστα και μάλιστα μπορεί να δίνουν και λανθασμένα αποτελέσματα και εντυπώσεις. Εγώ είμαι υπέρ αυτής της άποψης.

Όπως έχω ξαναπεί επίσης, εγώ έχω δικό μου τρόπο να εκτιμάω τις όποιες διαφορές στα πάντα που αφορούν το audio.

Last edited:

Reaction score
171
Σε ένα προσεγμένο ακουστικά χώρο (συγκριτικά με έναν αφρόντιστο) οι όποιες διαφορές καλωδίων (εάν και όταν αυτές υπάρχουν ή και να θεωρήσουμε ότι κάποιος μπορεί να τις εντοπίσει σε όλες τις πιθανές μορφές επίδρασης του - τονικά, σκηνής, λεπτομέρειας , καθαρότητας κλπ) ... δεν είναι πιο εύκολα αντιληπτές όπως και η όποια σημαντικότητα τους για τον ακροατή ;
προφανέστατα. όσο πιο φροντισμένο ένα ηχοσύστημα, όσο περισσότερη λεπτομέρεια μπορεί να αποδώσει από μία ηχογράφηση, τόσο πιο εύκολο είναι να ακούσουμε διαφορές σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Α-Β.

Δύο παρατηρήσεις:

1) εάν ένα component -δεν έχει σημασία τι μπορεί να είναι αυτό σαν μέρος της ηχητικής αλυσίδας- έχει μικρές ή ελάχιστες διαφορές συγκρινόμενο με ένα άλλο, τότε -επειδή η ακουστική μνήμη είναι μικρή- και επειδή πρέπει όλοι οι ακροατές να είναι εκπαιδευμένοι (υποθέτοντας ν>1) που συνήθως δεν είναι, μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιος που "ζει" με το ηχοσύστημα του για καιρό και έχει ακούσει το ίδιο -αγαπημένο" του τραγούδι 1000000 φορές, πιθανόν, να εντοπίσει πιο εύκολα μία μικρή διαφορά σε σχέση με κάποιον ο οποίος το έχει ακούσει σποραδικά, λίγο ή καθόλου.

2) νομίζω, κάποιοι μέσα στο νήμα προσπάθησαν -με διαφορετικά λίγο λόγια - να πουν το εξής:

από τη στιγμή που έχουμε ένα ηχοσύστημα το οποίο ας πούμε παίζει "100" και πρόκειται να ξοδέψεις π.χ. 1000 ευρώ για να το αναβαθμίσεις, καλό είναι να ξοδευτούν τα χρήματα εκεί που θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. δηλαδή κάπου που θα πάει το σύστημα στο "200" και όχι στο "110" ή το "101". Εξ' άλλου εάν είναι κάτι να έχει μικρή διαφορά, για ποιο λόγο να ασχοληθούμε; σε ένα βινυλιακό ηχοσύστημα π.χ. προφανώς και τα καλώδια του βραχίονα θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά από των ηχείων ενώ θα είναι και πιο οικονομικά. Αλλά το θέμα πάντα είναι μέχρι πόσα χρήματα (άσε τον κόπο/χρόνο) θα πάνε και σε ποιο κομμάτι του ηχοσυστήματος;

από τη στιγμή που τα περισσότερα ηχοσυστήματα έχουν περιορισμένο Budget, νομίζω, το πιο σωστό είναι να καταφέρουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τη μεγαλύτερη διαφορά γιατί τελικά από τη διαφορά δεν θα λάβουμε και εμείς αυξημένη ευχαρίστηση;

Reaction score
1.683
Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι είδε εκείνο το βράδι ένα φάντασμα που φορούσε ένα λευκό μανδύα, ενώ ο δεύτερος το είδε μεν το φάντασμα αλλά ισχυρίζεται ότι φορούσε ένα μαύρο μανδύα. Ο ένας αποκαλούσε τον άλλο ψεύτη.

Επομένως, το συμπέρασμα για τους υπολοίπους, που παρακολουθουσαν τη συζήτηση, ήταν ότι εκείνο το βράδι κυκλοφορούσε ένα φάντασμα.

Προς πωλητές καλωδίων: Ορμάτε ! υπάρχει αγοραστικό κοινό που ακούει διαφορες και στα καλώδια ρεύματος

Last edited:

Reaction score
1.023
I can live with that statement η οποία είναι μια σωστή και ισορροπημένη περιγραφή της κατάστασης.

Η άλλη παράγραφος (που δεν συμπεριέλαβα στο quote μου) περί EQ δεν μπορώ να την δεχτώ ως σωστή ...καθώς δε τίθεται θέμα ότι το καλώδιο μπορεί να δράσει ως EQ και άρα οποιοδήποτε παρατήρηση αλλαγής στον ήχο που διαπιστώνει κάποιος ... δεν είναι απο αυτό. Πρέπει να εξετάσετε άλλους παράγοντες και ηχητικά χαρακτηριστικά που έχει ένα καλώδιο και τα οποία αυτά να είναι αυτά που μπορεί να επιδρούν και να δίνουν την αίσθηση του π.χ. brightness που μπορεί να διαπιστώνετε κατά τις ακροάσεις σας (και είναι βλέπω το μοναδικό στο οποίο εστιάζετε κιόλας και κακώς). Το brightness αυτό είναι απλώς το αποτέλεσμα που απλώς διαπιστώνετε και στο οποίο μπορούν να δρούν άλλοι παράγοντες (του καλωδίου και πάλι μόνο αναφέρομαι) και αυτοί να το προκαλούν έμμεσα και όχι άμεσα. Εστιάζοντας μόνο σε αυτό εξεττάζοντας το είτε με αντικειμενική σας προσπάθεια είτε με υποκειμενική (ακροάσεις κλπ) αυτοπαγιδεύεσθε στο να μην εξετάζετε πιθανούς άλλους παράγοντες που το προκαλούν και άρα δεν τους εξετάζετε.
Ειδες τελικά που κατάλαβα σωστά το σκεπτικό του ; Αν εξαιρέσεις την πρώτη απόπειρα, που σε καμία περίπτωση τα ελληνικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον @Bhutia σήμαιναν ότι εννοούσε οι αξιολογήσεις σε συγκριτικά τεστ είναι πιο αξιόπιστες όταν υπάρχει ηχητική φροντίδα στον χώρο( αυτό ούτως ή άλλως είναι δεδομένο) . Εγώ δεν έκανα καμία προβολή των δικών μου σκέψεων και απόψεων , αντιθέτως αναγκάστηκα να υποθέσω με βάση αυτά που έγραψε …

Reaction score
18.301
Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι είδε εκείνο το βράδι ένα φάντασμα που φορούσε ένα λευκό μανδύα, ενώ ο δεύτερος το είδε μεν το φάντασμα αλλά ισχυρίζεται ότι φορούσε ένα μαύρο μανδύα. Ο ένας αποκαλούσε τον άλλο ψεύτη.

Επομένως, το συμπέρασμα για τους υπολοίπους, που παρακολουθουσαν τη συζήτηση, ήταν ότι εκείνο το βράδι κυκλοφορούσε ένα φάντασμα.
¨Εχει πάλι αποδειχθει επιστημονικά απο μελέτες που διεξήχθησαν σε πρωτόγονες φυλές του Αμαζονίου ότι ούτε κάν το φάντασμα είναι δεδομένο ότι θα θεωρήσουν ότι είδαν. Όπως επίσης και τι σηματοδοτεί το φάντασμα για αυτούς συγκριτικά με τι σηματοδοτεί για εσένα. Όταν κάποιος λόγω έλλειψης συγκεκριμένης εμπειρίας, ίδιων παραστάσεων, και κυρίως ιδιών εννοιών που είναι συνδεδεμένες με την όποια παράσταση και εμπειρία, ακόμη και απο την κουλτούρα του με το φάντασμα ... ούτε θα το εκλάβει ίδια με εσένα, ούτε τι αυτο σηματοδοτεί, ούτε τι θέλεις να του πείς με το να του το παρουσιάσεις, και μάλιστα ο συνδυασμός που θα κάνει στο μυαλό του για το τι εκπροσωπεί αυτό γι αυτόν, θα είναι κάτι εντελώς άσχετο με αυτό που θα ανέμενες εσυ να κάνει.

Last edited:

Reaction score
18.301
Ειδες τελικά που κατάλαβα σωστά το σκεπτικό του ; Αν εξαιρέσεις την πρώτη απόπειρα, που σε καμία περίπτωση τα ελληνικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον @Bhutia σήμαιναν ότι εννοούσε οι αξιολογήσεις σε συγκριτικά τεστ είναι πιο αξιόπιστες όταν υπάρχει ηχητική φροντίδα στον χώρο( αυτό ούτως ή άλλως είναι δεδομένο) . Εγώ δεν έκανα καμία προβολή των δικών μου σκέψεων και απόψεων , αντιθέτως αναγκάστηκα να υποθέσω με βάση αυτά που έγραψε …
Ναι εντάξει , δεν είπα τίποτε ... μια "τάξη" απλώς στην σκέψη και λογική ενός πρός εξέτασην θέματος επιχείρησα.

Τι να κάνει και ο έρμος ο Bhutia ... πρέπει να προσέχει και αυτός τι λέει με τους audio people όλους εμάς που έχει μπλέξει. :D 😍

Πάω για φαί γιατί εκτός απο δύσκολη μέρα , είμαι και άφαγος και χωρίς φαί εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ντίπ (λιγότερα απο το σύνηθες για εμένα ντίπ για ντίπ που καταλαβαίνω). :D

Reaction score
10.908

Προς πωλητές καλωδίων: Ορμάτε ! υπάρχει αγοραστικό κοινό που ακούει διαφορες και στα καλώδια ρεύματος
Πωπω τί είπε!!! Ευφυέστατο! Μπράβο! :drinks::hi:

Reaction score
1.595

Συν ένας στο αγοραστικό κοινο.Μην αλληλοκοιταζεστε! Τον εαυτό μου εννοώ.Τα πρώτα μου επώνυμα καλωδια ήταν ρεύματος κι από τότε έχουν περάσει καμμία εκατοστή από τα χέρια μου.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.849
Ναι εντάξει , δεν είπα τίποτε ... μια "τάξη" απλώς στην σκέψη και λογική ενός πρός εξέτασην θέματος επιχείρησα.

Τι να κάνει και ο έρμος ο Bhutia ... πρέπει να προσέχει και αυτός τι λέει με τους audio people όλους εμάς που έχει μπλέξει. :D 😍

Πάω για φαί γιατί εκτός απο δύσκολη μέρα , είμαι και άφαγος και χωρίς φαί εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ντίπ (λιγότερα απο το σύνηθες για εμένα ντίπ για ντίπ που καταλαβαίνω). :D
Ας μου επιτραπεί ν'αμφιβάλλω για όσα κατανοηθήκαν και από τους δυο σας... Αυτά σε πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους... Cal-Audio People ,δηλαδή τους καλους ανθρώπους του Audio. :sneaky:

Last edited:

Reaction score
1.683
¨Εχει πάλι αποδειχθει επιστημονικά απο μελέτες που διεξήχθησαν σε πρωτόγονες φυλές του Αμαζονίου ότι ούτε κάν το φάντασμα είναι δεδομένο ότι θα θεωρήσουν ότι είδαν. Όπως επίσης και τι σηματοδοτεί το φάντασμα για αυτούς συγκριτικά με τι σηματοδοτεί για εσένα. Όταν κάποιος λόγω έλλειψης συγκεκριμένης εμπειρίας, ίδιων παραστάσεων, και κυρίως ιδιών εννοιών που είναι συνδεδεμένες με την όποια παράσταση και εμπειρία, ακόμη και απο την κουλτούρα του με το φάντασμα ... ούτε θα το εκλάβει ίδια με εσένα, ούτε τι αυτο σηματοδοτεί, ούτε τι θέλεις να του πείς με το να του το παρουσιάσεις, και μάλιστα ο συνδυασμός που θα κάνει στο μυαλό του για το τι εκπροσωπεί αυτό γι αυτόν, θα είναι κάτι εντελώς άσχετο με αυτό που θα ανέμενες εσυ να κάνει.
Δεν χρειαζόταν τόση ανάλυση.
Τον Αμαζόνιο θυμήθηκες με την παραβολή μου ;
Τι όμορφο ποτάμι!

Reaction score
3.268
Κάνεις λάθος.

Οι πολλαπλές "συμπτώσεις" που υπάρχουν στις περιπτώσεις που τα μογκαμι δε σας αρέσουν, είναι τόσες πολλές, που βγαίνει ανέτως ένα ασφαλές συμπέρασμα, και το οποίο είναι το εξής:

Τα μογκαμι τα χρησιμοποιούν είτε επαγγελματίες (στούντιο, κλπ), είτε χομπίστες που:

- Ασχολούνται με το RT 60 του χώρου
- Διάβασαν κι έμαθαν τη Βίβλο του Δρ. Τουλ
- Έχουν σαμπς, σωστά ενσωματωμένα
- Εφαρμόζουν DSP για room EQ
- Ξέρουν τι είναι το spectro, το spinorama, το flutter echo, το R(D)T 60 και το decay.

Και το σημαντικότερο:

- Στήνουν με μετρήσεις το σεταπ τους, πάντα με μικρόφωνο βρίσκουν τα προβλήματα.

Αυτές είναι οι "αλλεπάλληλες συμπτώσεις" (νοτ) για επιλογή μογκαμι (και μπελντεν).

Τέλος, εάν μιλάμε για χρήστες σοβαρών σεταπ (όχι σχεδόν μονοκάναλων), είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι που εκτός από τα προηγούμενα όλα, στήνουν και πολυκάναλο έως ιμερσιβ σεταπ, χρησιμοποιούν στάνταρ καλώδια μογκαμι (και μπελντεν).

Μένουν λοιπόν, όσοι δεν κάνουν τίποτα από τα ανωτέρω, που απλώς στήνουν ένα δικαναλο με τα αυτιά τους, οι οποίοι, αντιθέτως με τους προηγούμενους, θεωρούν κακές επιλογές τα μογκαμι (και τα μπελντεν).

Κι έτσι η μπελντεν (και η μογκαμι) χάνει πωλήσεις από αυτούς, και για αυτή την απώλεια είχαμε μεις μνιάν καούρα, τι να σε πω, ύπνος δε μας έπαιρνε. 🤪🤣😁
Τα mogami &.τα belden δεν είναι κακά καλώδια. Υπό προϋποθέσεις προτείνονται. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο στα καλώδια.

Reaction score
1.023
Ας μου επίτροπεί ν'αμφιβάλλω για όσα κατανοηθήκαν και από τους δυο σας... Αυτά σε πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους... Cal-Audio People ,δηλαδή τους καλους ανθρώπους του Audio. :sneaky:
Εντάξει Πυθία 😂. Μην είσαι τοσο ανθρωπιστής …

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.377
Υπό μια και μοναδική προϋπόθεση.Οταν αντικαθιστούν κοινά καλώδια.
Διαφωνώ. Στην περίπτωσή μου, καλώδια ηχείων της Belden αντικατέστησαν τα αντίστοιχα της QED Silver Anniversary Edition. Τα δεύτερα ακόμα τρώνε τη σκόνη των Belden.

Reaction score
3.268
Μην κουράζεσαι άδικα , είχες και δύσκολη μέρα σήμερα.
Αφού δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, προφανώς με μετρήσεις, για τις πιθανές διαφορές των καλωδίων ρεύματος , γιατί χαλάς τα πλήκρα του πληκτρολογίου σου ;
Δεν πληκτρολογεί, έχει άλλον hi tech τρόπο..

Reaction score
18.301
Ας μου επιτραπεί ν'αμφιβάλλω για όσα κατανοηθήκαν και από τους δυο σας... Αυτά σε πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους... Cal-Audio People ,δηλαδή τους καλους ανθρώπους του Audio. :sneaky:
Εγώ δεν το προσπάθησα, κατάλαβα απο την αρχή απλώς ρωτώντας είπα να σου δώσω μια ευκαιρία να διορθώσεις και να ανασκευάσεις κάπως καλύτερα την άποψη σου πρός χάρην μη παρεξηγήσεων απο τους άλλους σε μια πολύ απλή ερώτηση που έδειχνες περιέργως μεγάλη δυσκολία να απντήσεις ενω είναι πανεύκολη. Και αυτή που έδωσες πάλι επιδέχεται διόρθωσης αλλά δεν το επιχειρώ , μην αρχίσει να διαμτύρεται ο g.kar. Αύριο τώρα. Εξάλλου εγώ εάν παρατήρησες δεν έδωσα ακόμη την άποψη και ανάλυση μου. Αυτά όλα ήταν απλώς για να βάλω την δική σας ανάλυση σε μια "σειρά". :D Τόσο δύσκολο είναι να εξετάζεις σωστά ένα θέμα και τόσα πολλά πόστ και ανάλυση ... δυστυχώς απαιτούνται. Δεν είναι ανάγκη να διμαρτυρόμαστε και απο πάνω κάποιοι για την ανάλυση.

Αλλά και να την πω και να πεισθείτε τζάμπα θα πάει ... αύριο πάλι τα ίδια θα λέτε σε κάποιο ανάλογη περίπτωση - συζήτηση. :D

Αλλά εντάξει μην δυσανασχετείς τόσο, λες και κατώτερα μυαλά απο το δικό σου προσπάθησαν να σε ερμηνεύσουν. Τιμή είναι αυτό απο όποιον και να γίνεται όταν γίνεται με καλή πρόθεση. Σε χειρότερες ερμηνείες σου απο άλλους στο παρελθόν δεν έδειξες να ενοχλήθηκες. :D Κaι εάν είδες δεν κάναμε και κανένα gang up, διαφωνήσαμε μεταξύ μας.

Έλα σε πειράζω .... λίγο. 😍

Υ.Γ. : Λοιπόν (και για ΠΑΗ) η όποια διάκριση αλλά και η σημασία (αναλογικά και συγκρίνοντας πάντα και μόνο ομοειδή πράγματα όπως και θα έπρεπε .... δηλαδή καλώδια με καλώδια, μηχανήματα με μηχανήματα κ.ο.κ. στα πάντα) όχι μένει η ίδια ΠΑΗ αλλά μεγαλώνει πολύ. Θα ήταν οξύμωρο και μη λογικό εξάλλου να ισχυρίζεστε τόσα χρόνια ότι γίνεται για όλα ... εκτός απο τα καλώδια. Αυτά όλα με την προυπόθεση και παραδοχή ότι υπάρχει διαφορά.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
29.773
Άντε να μαζευτούμε 4 να έχει ίση ισχύς η ακουστική μας εκτίμηση περί παρόχων ρεύματος, με τους άλλους 4 που δε τους αρέσουν τα μογκαμι.
Εγώ περιμένω κείνο το σάιτ το άλφα απ' τα νέντερλαντς να κάνει συγκριτικό παρόχων.
Να μάς δείξει και μετρημένες διαφορές στα 300 GHZ.

Reaction score
18.301
Αύριο θα σας εξηγήσω με απλά και λίγα λόγια ...γιατί νοιώθουμε ότι τσιρίζουν τα καλώδια ... και λαμβάνοντας υπό εξέταση μόνο αυτά ως παράγοντα. Τίποτε άλλο που μπορεί να τα επηρρεοάσει ή να αλληλεπιδράσει. Η εξήγηση που θα σας δώσω θα είναι ακουστική και ψυχοακουστική και θα αφορά μόνο το καλώδιο. Την τεχνική αιτιολογία γιατί ένα καλώδιο την εμφανίζει θα μου την δώσετε εσείς. Σε αυτό είστε όλοι καλοί και γνώστες (τουλάχιστον συγκριτικά με εμένα) ... στους συσχετισμούς και στην λογική έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. :D 😍

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.298
Members
38.169
Νεότερο μέλος