Αναβάθμιση χομπίστα.

Reaction score
874
Αναρωτιέμαι ποια είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας "χομπίστας του ήχου" ώστε να βαδίζει στον σωστό δρόμο.

- Είναι θέμα γνώσεων και εάν ναι, ποιες είναι αυτές ?
- Είναι κληρονομικό χάρισμα που έχουν ορισμένοι (και όχι όλοι) ?
- Είναι θέμα εμπειρίας και εάν ναι σε τι ακριβώς ?
- Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις χαλάσει ?
- Πόσες συσκευές πρέπει να έχει αλλάξει ? (αναβάθμηση +καλά)
- Σε πόσες συναυλίες πρέπει να έχει πάει ?
- Πρέπει να ξέρει μουσική - να παίζει κάποιο όργανο ?
- Πρέπει να έχει τον ανάλογο κοινωνικό κύκλο ?
- Πόσους δίσκους πρέπει να έχει στην "ιδιοκτησία" του - πόσων γραμμαρίων ο καθένας ?
- Πρέπει να έχει πιάσει κολλητήρι ? ή κολητήρι
......
......

Για πείτε, θέλω να αναβαθμιστώ !

Το να μιμείται φίλε μου κάποιος, να προκαλεί και να αντιγράφει συμπεριφορές που μέχρι πριν λίγο κατηγορούσε και χλεύαζε είναι διπλό ατόπημα...

Πρώτον γιατί κάνει και λέει τα ίδια μ' αυτά που πριν λίγο περιγελούσε και δεύτερο γιατί ακόμα και σ' αυτή του την επιλογή έρχεται δεύτερος...Τά 'χει πει και τάχει κάνει όλα ο κακός ο λύκος κι εκείνος φαίνεται σαν την χαμένη στο δάσος κοκκινοσκουφίτσα, πολύ δυστυχισμένη τώρα μάλιστα που λείπει και ο κακός ο λύκος...

..........

Reaction score
874
..........

Εγώ θα έλεγα λοιπόν να σοβαρευτούμε....και να σε βοηθήσουμε στ' αλήθεια να αναβαθμιστείς...
Πρώτα θα πρέπει λοιπόν να δημοσιεύσεις στο profile σου το σύστημά σου...Να δούμε τι μηχανήματα έχεις, να μας προσδιορίσεις το χώρο σου...τις μουσικές που ακούς....και να βοηθήσουμε προτείνοντάς σου και κουβεντιάζοντας μαζί σου...Τόχουμε κάνει για πολλούς συνφορουμίτες...

Εάν τώρα έχεις τόσο πολύ ακριβά μηχανήματα που φοβάσαι να τα αποκαλύψεις για λόγους ηθικής και πρόκλησης..........
ή τίποτα μπαχαντέλες κουβάδες και μπλιμπλίκια που ντρέπεσαι ακόμα και να τα αναφέρεις.......
δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Δεν χρησιμοποιείς το Hi/Fi για φιγούρα . Αυτό είναι βλακώδες . Δεν πιστεύω να υπάρχει χόμπυ που να αφήνει τις γκόμενες περισσότερο αδιάφορες από ….το δικό μας. Οι περισσότεροι μας βλέπουν σαν γραφικούς ( για να μην πω τίποτα βαρύτερο - προσωπικά πλέον το χόμπυ από τον συνήθη κοινωνικό περίγυρο το …ψιλοκρύβω ).
Κορυφαίο!

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση χομπίστα.

Το να μιμείται φίλε μου κάποιος, να προκαλεί και να αντιγράφει συμπεριφορές που μέχρι πριν λίγο κατηγορούσε και χλεύαζε είναι διπλό ατόπημα...

Πρώτον γιατί κάνει και λέει τα ίδια μ' αυτά που πριν λίγο περιγελούσε και δεύτερο γιατί ακόμα και σ' αυτή του την επιλογή έρχεται δεύτερος...Τά 'χει πει και τάχει κάνει όλα ο κακός ο λύκος κι εκείνος φαίνεται σαν την χαμένη στο δάσος κοκκινοσκουφίτσα, πολύ δυστυχισμένη τώρα μάλιστα που λείπει και ο κακός ο λύκος...

..........
Ευχαριστώ Elias K. που έγραψες τις σκέψεις σου με λογική !

@ SUDOKU
Δεν σε κατάλαβα καθόλου.
Επειδή κάτι άλλο θέλεις να πεις, σου δίνω το ελεύθερο να εκφραστείς άνετα και να πεις αυτό που σκέφτεσαι, χωρίς να παρεξηγηθώ.
Κοίτα μόνο να μην είναι κακοπροαίρετο :126:

Reaction score
4
Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Κάποια άλλη πρόταση από τους έμπειρους ? :133:

...αλλιώς θα πρέπει να γράψω "από τι ακούω" όπως πρότεινε ο SUDOKU , πράγμα που δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στην εξέλιξη του θέματος..

Reaction score
10
Aναβάθμιση κάνουμε όταν βαρεθούμε αυτό που έχουμε, αλλάξουν τα γούστα μας και θέλουμε τον ήχο μας λίγο διαφορετικό, όταν ακούσουμε ένα μηχάνημα και πιστεύουμε ότι αποκτώντας το θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αληθοφάνεια!

Reaction score
4

Aναβάθμιση κάνουμε όταν βαρεθούμε αυτό που έχουμε, αλλάξουν τα γούστα μας και θέλουμε τον ήχο μας λίγο διαφορετικό, όταν ακούσουμε ένα μηχάνημα και πιστεύουμε ότι αποκτώντας το θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αληθοφάνεια!
Αυτή είναι αναβάθμιση μηχανήματος και όχι ανθρώπου (χομπίστα).
Να μου πεις.., μαζί με αυτά βελτιώνεσαι και ο ίδιος...ίσως να ισχύει.

Αλλά σε εσένα diabolical η εμπειρία σου εξαρτάται από τα μηχανήματα ?
Αν δηλαδή αύριο τα χάσεις, πρέπει να ξεκινήσεις ο ίδιος από την αρχή ?
Ή
Αν εγώ που δεν είμαι έμπειρος αποκτήσω τα δικά σου μηχανήματα, θα είμαστε το ίδιο ? :121:

Reaction score
10
Eμπειρία, ναι αποκτάς με την έννοια όμως ότι ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναπαραγωγή, να μπορείς να κρίνεις τα επιμέρους στοιχεία της, να ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει κάθε τοπολογία και πως μπορείς να παίξεις με το ματσάρισμα συσκευών!

Αλλά νομίζω ότι και το αυτί εκπαιδευέται, μαθαίνει να ακούει, δεν ορκίζομαι όμως για αυτό! :)

sk

Reaction score
499
Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση χομπίστα.

... η εμπειρία σου εξαρτάται από τα μηχανήματα ?
Αν δηλαδή αύριο τα χάσεις, πρέπει να ξεκινήσεις ο ίδιος από την αρχή ?
Αν επικεντρώνεσαι μονίμως στο «ότι» και ουδέποτε στο «γιατί» - τότε ΝΑΙ !

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση χομπίστα.

Αν επικεντρώνεσαι μονίμως στο «ότι» και ουδέποτε στο «γιατί» - τότε ΝΑΙ !
(Οπότε) το "γιατί", τι περιλαμβάνει ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504
Γιάννη, θα γράψω δυό σκέψεις, αλλά θα μου υποσχεθείς πως δεν θα παρεξηγηθείς, ε;

sk

Reaction score
499
Μα ποιος απ΄ όσους στοχεύουν στο «ταξίδι» και όχι στον «προορισμό», θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ?
:105:

Reaction score
1.844

Ο μοναδικός τρόπος αναβάθμισης του ακροατή μουσικής είναι η συνεχής ακρόαση ζωντανών παραστάσεων. Η εμπλοκή του με διάφορα μηχανήματα μόνο υστέρηση φέρνει. Το αυτί είναι προσαρμοστικό και κάποια στιγμή μαθαίνει να πιστεύει πως ο ήχος των μηχανημάτων, αλλά και οι τροποποιήσεις των ηχοληπτών, είναι ο ακριβής ποιοτικός ήχος.

Κάτι άλλο, που δεν έχει καθόλου αναφερθεί, είναι πως η χαλαρή διάθεση είναι απαραίτητη για την απόλαυση ενός μουσικού έργου. Νευρικότητα, άγχος, έντονες άσχετες σκέψεις, δεν ξεπερνώνται από την καλύτερη αναπαραγωγή.

Η μουσική είναι σαν το σεξ, αν δεν αφεθείς, δεν ταξιδεύεις! :121:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Παρακαλώ, άνετα !
«Ανέβασε» στο «προφίλ σου» το «σύστημά σου», πες μας τί «μουσικές ακούς», ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε, μιας που το έχουμε κάνει και για άλλους «συνφορουμίτες». Α!, μη ξεχάσεις τα καλώδια! Πρέπει οπωσδήποτε να σου πουν τί καλώδια να χρησιμοποιήσεις, για να «τιουνάρεις» το «σύστημά σου».

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

«Ανέβασε» στο «προφίλ σου» το «σύστημά σου», πες μας τί «μουσικές ακούς», ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε, μιας που το έχουμε κάνει και για άλλους «συνφορουμίτες». Α!, μη ξεχάσεις τα καλώδια! Πρέπει οπωσδήποτε να σου πουν τί καλώδια να χρησιμοποιήσεις, για να «τιουνάρεις» το «σύστημά σου».
Εντάξει λοιποοοόν!!, θα το κάανωωω!....,
όχι για μένα !!,
για την φουκαριάρα τη μάνα μουου!!! ,
που ήθελε ο γιος της! να γίνει..., "λεφτάαας"!!!!!!!
και σεβαστό πρόσωπο, στην κοινωνίίιιια !!!!!!!!!!

Reaction score
874
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Για δυο λέξεις είπες...ολόκληρο κατεβατό έγραψες...
και μάλιστα 'αντιγραφή' του ποστ του sudoku...

Reaction score
874
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Εντάξει λοιποοοόν!!, θα το κάανωωω!....,
όχι για μένα !!,
για την φουκαριάρα τη μάνα μουου!!! ,
που ήθελε ο γιος της! να γίνει..., "λεφτάαας"!!!!!!!
και σεβαστό πρόσωπο, στην κοινωνίίιιια !!!!!!!!!!
Φίλε Timbre το ποστ μου ήταν 'τιουναρισμένο' ΑΚΡΙΒΩΣ στο δικό σου εναρκτήριο ποστ....ΑΚΡΙΒΩΣ...

Reaction score
4
Απάντηση: Αναβάθμιση χομπίστα.

Μάλλον χρειάζεται να το αναλύσεις λίγο για να το καταλάβω..., αυτό σου ζήτησα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.190
Members