Αναβάθμιση Mission 753

Reaction score
2.400
Το γνωρίζω πως τα ηχεία δεν είναι flat στην
χροιά
Η αλήθεια είναι πως το γνωρίζω ότι ο χώρος χρειάζεται acoustic treatment.
Τα 753 δεν ήταν ποτέ φλατ ηχεία.......αλλά όταν δεν τα στήνουμε και σωστά γίνονται κουραστικά.
Αυτο ειναι το κακο με τα περισσοτερα ηχεια που εχουν τονισμενα πριμα και δεν διαθετουν waveguide στο τουιτερ. Επηρεαζονται πολυ απο τους αφροντιστους χωρους.
Η ευκολοτερη λυση ειναι ηχεια που εχουν καλο σπινοραμα. Δεν αφηνουν τον χωρο να τα επηρεαζει σε τετοιο βαθμο.
Γι αυτο το λογο προτεινα Kef Q7 meta.
ολη η σειρα Q meta εχει και αλλο ενα χαρακτηριστικο και αυτο ειναι το εξαιρετικο σπινοραμα που τα κανει πρακτικα να αδιαφορουν για τον χωρο και την τοποθετηση
Το κολπο με τον ηχοαποροφητικο δεξια και αριστερα των τουιτερ θα δουλεψει αλλα δεν ειναι βεβαιο οτι το αποτελεσμα θα ειναι αυτο που θες.

1. Τί πρέπει να κάνεις: Να εγκαταστήσεις πίσω από τα ηχεία, στο κομμάτι του τοίχου που επισημαίνω με τις μαύρες γραμμές, τελάρα με υλικό απορρόφησης (καλύτερα), ή διάχυσης (χειρότερα). Φυσικά, στο αριστερό τελάρο χριάζεται εξτρά ξυλοδουλειά, για να "αγκαλιάσει" το ράφι της τηλεόρασης. Καλύτερα θα ήταν να καταργήσεις τελείως την τηλεόραση από το σπίτι, αλλά τότε πάμε σε άλλο θέμα, οκ. Χωρίς τουλάχιστον αυτήν τη διευθέτηση στον πίσω τοίχο, οποιοδήποτε ηχείο κι αν βάλεις σ' αυτές τις θέσεις, όσο καλό και ακριβό κι αν είναι, θα παίζει λάθος. Και τα τωρινά ηχεία παίζουν λάθος, και ο ενισχυτής δεν μπορεί, και σε ενοχλούν. Ένα τέτοιο τελάρο μπορεί να έχει βάθος περίπου 10cm, να περιέχει αφρώδες γέμισμα ηχείων, και να είναι ντυμένο με ζωγραφισμένη λινάτσα, ώστε να "έρθει" αισθητικά.
  2. Τί ενδείκνυται να κάνεις (αφού κάνεις το (1)):
    1. Να εγκαταστήσεις μέσα στο τζάκι ένα υπογούφερ 12άρι κατά προτίμηση, ή 10άρι, αν δηλαδή το 12άρι δεν χωρεί στο τζάκι, και να φράξεις το χώρο πέριξ του κουτιού του χαλαρά, με ηχοαπορροφητικό υλικό, που μπορείς να καμουφλάρεις με κάποιο καλαίσθητο ύφασμα. Επίσης, να φράξεις την οπή του ρηφλέξ.
    2. Να αλλάξεις τον ενισχυτή με αυτόν, που έχει έξοδο υπογούφερ και κροσσάρισμα των ηχείων. Το έψαξα, το γράφει στο μάνιουαλ (στη σελ. 51). Ο μικρότερος αδελφός του δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα, (δεν τη βρήκα στο μάνιουαλ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί να μου ξέφυγε). Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις και κάποιον άλλον ενισχυτή με αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή έξοδο για υπογούφερ και low cut του ήχου προς τα ηχεία.
    3. Να πάρεις αυτά τα ηχεία, ή τέλος πάντων κάποια παρόμοια, όποια σου αρέσουν. Φυσικά, μπορείς να πάρεις και ηχεία δαπέδου, όποια σου αρέσουν.
  3. Τί άλλο μπορείς να κάνεις: Να κάνεις οπωσδήποτε το (1), διατηρώντας τον Rotel, και να πάρεις τα ηχεία δαπέδου που σου αρέσουν.
  4. Τί άλλο μπορείς να κάνεις: Να κάνεις οπωσδήποτε το (1), να πάρεις το υπογούφερ και τον Yamaha, και να διατηρήσεις τα υπάρχοντα ηχεία.
  5. Τί άλλο μπορείς να κάνεις: Να κάνεις οπωσδήποτε το (1), και τίποτε άλλο. Η ήχος των Mission θα βελτιωθεί με ελάχιστο κόστος. Βέβαια, αυτή η λύση μειονεκτεί έναντι των άλλων, γιατί δεν θα μπει "καινουργιά" στο σπίτι.
Το 1 μονο καλο θα σου κανει.
Το 2.1 επισης. Αν δεν αλλαξεις ενισχυτη μπορεις απλα να ταπωσεις τα Bass Reflex των ηχειων και να αφησεις το sub να αναλαβει το κυριο βαρος των χαμηλων.

Η λυση bookshelf + sub μπορει επισης να δουλεψει πολυ καλα.

Last edited:

Reaction score
14
Να πω την αλήθεια και εγώ μετά από αρκετό ψάξιμο όσο αφορά τις τεχνικές παραμέτρους, είχα καταλήξει στο Kef Q550, το οποία έδειχνε στο site πως υπάρχουν για ακρόαση στο Ωδές. Γιατί αυτό και πήγα εκεί, δυστηχώς δεν τα είχε όμως είχε μόνο τα Q7 Meta και έκλεισα να κάνω ακρόαση με αυτά.

Reaction score
2.400
Να πω την αλήθεια και εγώ μετά από αρκετό ψάξιμο όσο αφορά τις τεχνικές παραμέτρους, είχα καταλήξει στο Kef Q550, το οποία έδειχνε στο site πως υπάρχουν για ακρόαση στο Ωδές. Γιατί αυτό και πήγα εκεί, δυστηχώς δεν τα είχε όμως είχε μόνο τα Q7 Meta και έκλεισα να κάνω ακρόαση με αυτά.
Το καλο με αυτα ειναι οτι αν τα τοποθετησεις εκει στους 15 ποντους απο τον τοιχο, αυτο που θα ακουσεις εκει δεν θα διαφερει πολυ με αυτο που θα ακουσεις στο χωρο σου, τουλαχιστον οσον αφορα το φασμα 300-20.000Hz.
Αυτο δεν ισχυει για τα περισσοτερα ηχεια λογω της διαφορετικης διασπορας στον οριζοντιο και τον καθετο αξονα που τα κανει να συμπεριφερονται πολυ διαφορετικα σε καθε χωρο.

Ακουσε και κατι απο τη σειρα R meta αν εχει εκει.

Αν ακουσεις κι αλλα ηχεια, φροντισε ολα να τοποθετηθουν στους 15 ποντους απο τον πισω τοιχο και ο πισω τοιχος να ειναι κανονικος τοιχος οχι γυψοσανιδα. Μονο ετσι θα μπορεσεις να ακουσεις το χαμηλο και το μεσοχαμηλο περιπου οπως θα το ακουσεις και στο σπιτι σου.
Πολλα ηχεια απαιτουν ουσιαστικα μεγαλες αποστασεις απο τους τοιχους για να μην μπουμαρουν ανεξαρτητα με το τι προτεινει ο κατασκευαστης τους (πχ ολη η σειρα Polk R)

Last edited:

Reaction score
7.230
Aν το διαμέρισμα είναι δικό σου,ξήλωσε το τζάκι και τα ανέβασμα δεξιά αριστερά......θα εχεις έτσι έναν μεγάλο τοίχο για μεγάλη τηλεόραση και σωστό στήσιμο των ηχείων,ενώ θα βολέψεις εκεί και τις συσκευές που έχεις στο γραφείο δεξιά. Μετά ασχολείσαι με το θέμα ηχεία. Τα 753 ΜΚΙ είχαν μεταλλικό τουίτερ και τσίμπαγαν λίγο στα ψηλά,για αυτό η ΜΚΙΙ έκδοση είχε τουίτερ υφασμάτινου θόλου. Μπορείς με λίγο πείραγμα στο κσροσόβερ να αλλάξεις το τουίτερ .

με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό.......

εννοείται πως με λίγο πείραγμα στην μπάφλα μπορείς να βαλεις τουίτερ με στρογγυλό σασσί.

Last edited:

Reaction score
805
Εφόσον οι προτάσεις είναι δωρεάν , η άποψη μου είναι , πως τα εν λόγω ηχεια από όσα εχω διαβάσει ήταν εξαιρετικό στην εποχή του , και όχι μόνο, κράτησε τα και διόρθωσε τα.
Υπάρχει αξιόλογο άτομο εδώ μέσα , να στα διορθώσει όπως πρέπει.
Άλλη περίπτωση , ψάξε σε μεταχειρισμένα υπάρχουν καλές ευκαιρίες.
Όλα τα καινούργια έως 1500 είναι hi end μόνο σε εμφάνιση ………με εξαίρεση τα wharfedale που παίζουν με αξιοπρέπεια.
Επίσης πως σου εξέφρασαν άποψη αναρωτιέμαι για τα ηχεια σου τα παιδιά εκεί…..που όταν είχαν βγει τα 753 πιθανόν να μην είχαν γεννηθεί ακόμη.
Επίσης ο χωρος εκεί………………είναι πολύ μικρός και δεξιά αριστερά άδειος , εκτός και αν τον έχουν αλλάξει.
Μην βιαστείς και μετά τομετανοιωσεις.
Απόψεις τύπου πέταξε την τηλεόραση η κατάργησε το τζάκι (ας με συγχωρέσουν όσοι το είπαν) μόνο σε εσένα θα κοστίσουν και όχι σε εμάς.
Οικία είναι και όχι αίθουσα ακρόασης για τέτοιες θυσίες,

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.549
και ποιος ορίζει το πως πρέπει να είναι μια οικία?
υπάρχει μάνιουαλ?

Reaction score
14
Aν το διαμέρισμα είναι δικό σου,ξήλωσε το τζάκι και τα ανέβασμα δεξιά αριστερά......θα εχεις έτσι έναν μεγάλο τοίχο για μεγάλη τηλεόραση και σωστό στήσιμο των ηχείων,ενώ θα βολέψεις εκεί και τις συσκευές που έχεις στο γραφείο δεξιά. Μετά ασχολείσαι με το θέμα ηχεία. Τα 753 ΜΚΙ είχαν μεταλλικό τουίτερ και τσίμπαγαν λίγο στα ψηλά,για αυτό η ΜΚΙΙ έκδοση είχε τουίτερ υφασμάτινου θόλου. Μπορείς με λίγο πείραγμα στο κσροσόβερ να αλλάξεις το τουίτερ .

με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό.......

εννοείται πως με λίγο πείραγμα στην μπάφλα μπορείς να βαλεις τουίτερ με στρογγυλό σασσί.
Καλησπέρα, το διαμέρισμα είναι δικό μου αλλά, δεν έχω σκοπό να μεταβώ σε τόσο μεγάλες αλλαγές στο σπίτι. Το γνωρίζω πως ιδανικά θα έπρεπε να φύγει το τζάκι και το σκαλί, αλλά εκεί θα άλλαζε όλη η αισθητική στο σαλόνι μόνο και μόνο για τα ηχεία, αλλαγή που την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θέλω να κάνω. Μάλλον το να μπουν κάποια ακουστικά πάνελ πίσω από το ηχεία ώστε να βελτιωθεί ο ήχος τους είναι η καλύτερη επιλογή για το χώρο την δεδομένη χρονική στιγμή.

Reaction score
1.413
διαβαζω κατι κουφα και πραγματικα δεν καταλαβαινω....ο ενας λεει γκρεμισε το τζακι ο αλλος να βαλει sub μεσα στο τζακι βρε παιδια ο ανθρωπος στο υπαρχον σπιτι θελει να βελτιωση το συστημα το υπαρχον ...σε λιγο θα του προτεινετε να βγαλει και το ερκοντισιον εκει αριστερα και να βαλει πανελ γιατι χαλαει ο ηχος απο τι αντανακλασεις :lol: και το καλοκαιρι ας εχει και 40 βαθμους στο δωματιο διοτι ωσ γνωστον μπρος στα καλη τι ειναι ο πονος:p

daharis666

Moderator
Reaction score
84.549
διαβαζω κατι κουφα και πραγματικα δεν καταλαβαινω....ο ενας λεει γκρεμισε το τζακι ο αλλος να βαλει sub μεσα στο τζακι βρε παιδια ο ανθρωπος στο υπαρχον σπιτι θελει να βελτιωση το συστημα το υπαρχον ...σε λιγο θα του προτεινετε να βγαλει και το ερκοντισιον εκει αριστερα και να βαλει πανελ γιατι χαλαει ο ηχος απο τι αντανακλασεις :lol: και το καλοκαιρι ας εχει και 40 βαθμους στο δωματιο διοτι ωσ γνωστον μπρος στα καλη τι ειναι ο πονος:p
χωρίς αλλαγές πως θα έρθει βελτίωση? με καλώδια?

Reaction score
805
υπάρχει μάνιουαλ?
Αυτός που το κατασκεύασε , αλλά και αυτός που το αγόρασε η νοίκιασε.
Συμφωνώ σε βελτιώσεις αλλά όχι σε δραματικές αλλαγές.

Reaction score
14
Εφόσον οι προτάσεις είναι δωρεάν , η άποψη μου είναι , πως τα εν λόγω ηχεια από όσα εχω διαβάσει ήταν εξαιρετικό στην εποχή του , και όχι μόνο, κράτησε τα και διόρθωσε τα.
Υπάρχει αξιόλογο άτομο εδώ μέσα , να στα διορθώσει όπως πρέπει.
Άλλη περίπτωση , ψάξε σε μεταχειρισμένα υπάρχουν καλές ευκαιρίες.
Όλα τα καινούργια έως 1500 είναι hi end μόνο σε εμφάνιση ………με εξαίρεση τα wharfedale που παίζουν με αξιοπρέπεια.
Επίσης πως σου εξέφρασαν άποψη αναρωτιέμαι για τα ηχεια σου τα παιδιά εκεί…..που όταν είχαν βγει τα 753 πιθανόν να μην είχαν γεννηθεί ακόμη.
Επίσης ο χωρος εκεί………………είναι πολύ μικρός και δεξιά αριστερά άδειος , εκτός και αν τον έχουν αλλάξει.
Μην βιαστείς και μετά τομετανοιωσεις.
Απόψεις τύπου πέταξε την τηλεόραση η κατάργησε το τζάκι (ας με συγχωρέσουν όσοι το είπαν) μόνο σε εσένα θα κοστίσουν και όχι σε εμάς.
υπάρχει μάνιουαλ?
Συμφωνώ απόλυτα, προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο manual για το πώς πρέπει να μοιάζει ένα σαλόνι αλλά βάση μιας κοινής λογικής δεν θα γκρεμίσεις το μισό σαλόνι (γιατί αν φύγει το σκαλί θα πρέπει να αλλάξει όλο το πάτωμα μετά, δεν θα βρεθεί ίδιο ξύλο που να έχει την ίδια φθορά από τον χρόνο, οπότε εκτός από το τζάκι και το σκαλί θα πρέπει να αλλαχτεί και όλο το πάτωμα.

Reaction score
7.230
αλλο αλλαγες αλλο γκρεμισματα δωματιου
το να ξηλώσει το τζάκι με τα καυσόξυλα δεν θα βοηθήσει μόνο το στήσιμο του οπτικοακουστικού συστήματος,αλλα θα βελτιώσει δραματικά την λειτουργικότητα του χώρου του και προφανώς την ποιότητα ζωή του. Τα τζάκια με καυσόξυλα άλλωστε θα απογορευτούν τα επόμενα χρόνια από τις μεγάλες πόλεις (μπορεί να το κάνει ενεργειακό βέβαια.....αλλά ας μην μιλησουμε και για τζάκια).Από εκεί και πέρα,ο καθένας εχει δικαίωμα να διατυπώσει την άποψη του,ετσι λειτουργεί το φόρουμ και κάθε φόρουμ .

daharis666

Moderator
Reaction score
84.549
αλλο αλλαγες αλλο γκρεμισματα δωματιου
τα μέλη προτείνουν...κ ο ιδιοκτήτης αποφασίζει μέχρι που είναι διατηρημένος να φτάσει
το κακό που είναι?

daharis666

Moderator
Reaction score
84.549
Συμφωνώ απόλυτα, προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο manual για το πώς πρέπει να μοιάζει ένα σαλόνι αλλά βάση μιας κοινής λογικής δεν θα γκρεμίσεις το μισό σαλόνι (γιατί αν φύγει το σκαλί θα πρέπει να αλλάξει όλο το πάτωμα μετά, δεν θα βρεθεί ίδιο ξύλο που να έχει την ίδια φθορά από τον χρόνο, οπότε εκτός από το τζάκι και το σκαλί θα πρέπει να αλλαχτεί και όλο το πάτωμα.
η κοινή λογική είναι κ αυτή υποκειμενική...
προσωπικά κ εγώ δεν εχω μπει κ δεν θα έμπαινα ποτέ σε διαδικασία να απλώσω τα μπλουζάκια μου στις μπαλκονόπορτες να κάνουν φωτοσύνθεση....αλλά ευχαρίστως θα γκρέμιζα για να φέρω τον χώρο σε σημείο νορμάλ ακρόασης

όλα είναι θέμα επιλογών στα γούστα μας...δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε όμως κιόλας

Reaction score
7.230
Είναι εύκολο να βρεις το ίδιο πάτωμα.....η κατασκεύη φαίνεται σχετικά καινούργια και η ξυλέια πτωμάτων είναι τυποποιημένη. Απολά θα χρειαστεί ένα ειδικό λουστράρισμα για να δείχνει σαν αυτό που υπάρχει .Αλλά και να μην γίνει ίδιο μικρό το κακό......στην ίδια επιφάνεια θα μπει ένα επίπλο με όλα τα ηχητικα τηλεόραση κλπ και σε μια 54 ετία το πολύ θα είναι ίδιο. Αλλα ναι συμφωνώ οτι είναι μια διαδικασία που θα φέρει μια αναστάτωση. Ηχεία πάντως,ότι και να πάρειθς αν τα βάλεις στην ίδια θέση απλά τα ψιλοθάβεις.

Reaction score
14
η κοινή λογική είναι κ αυτή υποκειμενική...
προσωπικά κ εγώ δεν εχω μπει κ δεν θα έμπαινα ποτέ σε διαδικασία να απλώσω τα μπλουζάκια μου στις μπαλκονόπορτες να κάνουν φωτοσύνθεση....αλλά ευχαρίστως θα γκρέμιζα για να φέρω τον χώρο σε σημείο νορμάλ ακρόασης

όλα είναι θέμα επιλογών στα γούστα μας...δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε όμως κιόλας
Φίλε μου, για να ξεκαθαρίσω κάτι: τα μπλουζάκια που είδες κρεμασμένα στο κουρτινόξυλο δεν είναι εκεί για φωτοσύνθεση. Δεν σιδερώνω τα μπλουζάκια μου, οπότε τα κρεμάω από τους ώμους για να μην τσαλακώνονται, βρίσκονται δίπλα στο καλοριφέρ και στο παράθυρο, όπου αερίζονται και στεγνώνουν πιο γρήγορα . Αυτό για μένα είναι απολύτως πρακτικό και λογικό. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, μάλλον δεν φταίει ο τρόπος που κρεμάω τα ρούχα μου. Όσο για την κοινή λογική, για μένα σημαίνει ότι ένα σαλόνι παραμένει πρωτίστως σαλόνι: χώρος για να ζούμε, να καθόμαστε, να βλέπουμε τηλεόραση, να ακούμε μουσική. Δεν πρόκειται να γκρεμίσω τζάκια ή να κάνω ριζικές αλλαγές μόνο και μόνο για τα ηχεία. Αν ήθελα dedicated χώρο, θα έφτιαχνα απλά ένα dedicated δωμάτιο μουσικής. Ρώτησα για ηχεία, τρόπους βελτίωσης του ήχου, όχι για ανακαίνιση. Όποιος θέλει να βοηθήσει, ευπρόσδεκτος. Όποιος θέλει να ειρωνεύεται για τα μπλουζάκια, απλώς χάνει το χρόνο του.
Είναι εύκολο να βρεις το ίδιο πάτωμα.....η κατασκεύη φαίνεται σχετικά καινούργια και η ξυλέια πτωμάτων είναι τυποποιημένη. Απολά θα χρειαστεί ένα ειδικό λουστράρισμα για να δείχνει σαν αυτό που υπάρχει .Αλλά και να μην γίνει ίδιο μικρό το κακό......στην ίδια επιφάνεια θα μπει ένα επίπλο με όλα τα ηχητικα τηλεόραση κλπ και σε μια 54 ετία το πολύ θα είναι ίδιο. Αλλα ναι συμφωνώ οτι είναι μια διαδικασία που θα φέρει μια αναστάτωση. Ηχεία πάντως,ότι και να πάρειθς αν τα βάλεις στην ίδια θέση απλά τα ψιλοθάβεις.
Δεν έχω κανένα σκοπό να μπω σε τέτοιες διαδικασίες. Το πάτωμα είναι περασμένο πριν 25 χρόνια σε ένα σπίτι που τρώει πολύ ήλιο.
Μια μικρή φωνή λογικής 🧡

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.505
Δεν βοηθάς.
Ζητάς τρόπους να βελτιωθεί ο ήχος σου.
Να αλλάξεις τον ενισχυτή δεν θες.
Να αλλάξεις θέση ηχείων δεν θες.
Να βάλεις subwoofer δεν θες.
Να αλλάξεις ηχεία (μόνο αυτό βλέπω να θες).

Πες, θέλω σώνει και καλά να πάρω άλλα ηχεία. Μην ασχολείστε με άλλα πράγματα.

Εγω διαθέτω τα Q950 (ίδια σειρά με τα Q550, αλλά πιο μεγάλα), καθώς και τα R11 meta (σαφώς ανώτερα και ακριβότερα ηχεία) προς ακρόαση αν σε ενδιαφέρει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.853
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou