Αναβαθμιση ηχειων

Reaction score
156
Δεν είμαι και ο πλέον ειδικός αλλά αν είναι τα δυναμικά το πρόβλημα/έλλειμμα ίσως χρειάζεται να ψάξεις ένα ηχείο που να οδηγείται ευκολότερα από το Linton, δηλαδή υψηλής ευαισθησίας και αντίστασης. Βέβαια στα δυναμικά παίζουν ρόλο ο προενισχυτης και ο τελικός.

Reaction score
156
Δεν είμαι και ο πλέον ειδικός αλλά αν είναι τα δυναμικά το πρόβλημα/έλλειμμα ίσως χρειάζεται να ψάξεις ένα ηχείο που να οδηγείται ευκολότερα από το Linton, δηλαδή υψηλής ευαισθησίας και αντίστασης. Βέβαια στα δυναμικά παίζουν ρόλο ο προενισχυτης και ο τελικός.
Δηλαδή να σου δώσω να καταλάβεις εγώ που έχω τα harbeth shl5 plus με χαμηλότερη ευαισθησία, αν δεν κάνω λάθος, από τα Linton και ίδια ωμική αντίσταση, το volume δεν έχει φτάσει ούτε στο μισό, συνήθως είναι στο εν τέταρτο (εκτός από όταν δέχομαι γκαζακηδες επισκέπτες 😆). Αλλά και ο προενισχυτης και ο τελικός είναι τρανζιστορατοι.

TGD

Reaction score
8.859
Η θέση του volume δεν λέει τίποτα. Αν ο ενισχυτής έχει υψηλό κέρδος στο πρώτο στάδιο θα αρπάζει από νωρίς. Αν έχει χαμηλό θα πρέπει να το γυρίσεις πολύ. Αλλά η ισχύς που μπορεί να βγάλει είναι η ίδια.
Μάλιστα είναι συνηθισμένο σε εμπορικά μηχανήματα να αρπάζει από νωρίς το ποτενσιόμετρο για να λες "τι δυνατά που παίζει" άσχετα αν στη μέση αρχίζει ήδη η παραμόρφωση.

Reaction score
156
Η θέση του volume δεν λέει τίποτα. Αν ο ενισχυτής έχει υψηλό κέρδος στο πρώτο στάδιο θα αρπάζει από νωρίς. Αν έχει χαμηλό θα πρέπει να το γυρίσεις πολύ. Αλλά η ισχύς που μπορεί να βγάλει είναι η ίδια.
Μάλιστα είναι συνηθισμένο σε εμπορικά μηχανήματα να αρπάζει από νωρίς το ποτενσιόμετρο για να λες "τι δυνατά που παίζει" άσχετα αν στη μέση αρχίζει ήδη η παραμόρφωση.
Έχει ξεχωριστό gain ανά κανάλι, το έχω στο μηδέν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.318
οκ 6500 κ τα 2 οποιος ψηνεται :gamer:
Ρεαλιστικά νομίζω πως αν τα βάλεις κάπου στα 2300 ευρώ κάποιος θα ενδιαφέρεται.
Είχες και σκοπό να ξοδέψεις έξτρα 5000.

Με τα 7000 μπορείς να πάρεις σύγχρονο προ/dac/streamer+τελικό και περισσεύουν και για subs, αν μας ταιριάξει κάτι στην διακόσμηση.

TGD

Reaction score
8.859
Ο προ έχει δύο εξόδους, και μπορεί εύκολα να συνδεθούν δύο σαμπ. Δυστυχώς δεν μπορεί να κόψει τα Linton ώστε να τα ξαλαφρώσει από τα χαμηλά. Το εξειδικευμένο ηχείο με την χωριστή ενίσχυση όμως θα σου δώσει τα δυναμικά που σου λείπουν.
Αυτό που δεν έχω δει να συζητιέται είναι η παλιά λύση της Vandersteen. Η εισαγωγή ενός πυκνωτή ανάμεσα στο προ και στον τελικό που θα κόβει τις χαμηλές συχνότητες. Με λίγο υπολογισμό κι ένα κολλητήρι γίνεται η δουλειά.

Reaction score
10
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, μια φωτό εκείνης της πλευράς του δωματίου θα βοηθούσε αρκετά. Αν πάλι αυτό δεν κρίνεται σκόπιμο, οκ, κανένα πρόβλημα.

Attachments

Reaction score
15
Ωραία, χρήσιμες οι φωτό.
Μήπως μπορείς να μας πείς την απόσταση μεταξύ των ηχείων, την απόσταση ηχείου-πίσω τοίχου και την απόσταση ηχείου-θέση ακρόασης?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.926
Ωραία, χρήσιμες οι φωτό.
Μήπως μπορείς να μας πείς την απόσταση μεταξύ των ηχείων, την απόσταση ηχείου-πίσω τοίχου και την απόσταση ηχείου-θέση ακρόασης?
Δεν υπαρχει δυνατοτητα για room treatment ουτε για sub καθως ο χωρος ειναι 4.5 μετρα επι 4, κ απεναντι (μου)υπαρχουν παραθυρα αρκετα αλλα κυριως η γυναικα 😏😏 Παρολα αυτα ευχαριστω ολους για τις προτασεις
Οι διαστάσεις είναι δύσκολες, 4x4.5x2.7.

Reaction score
10
αποσταση ηχειων 2.10, θεση ακροασης 2 και αποσταση ηχειων απτον τοιχο 35 εκ. Οποτε οι διαστασεις δωματιου ειναι μικροτερες, δε θυμομουν σωστα.

Last edited:

Reaction score
15
Ευχαριστώ για τις διαστάσεις.
Έχεις πειραματιστεί καθόλου με το "στήσιμο" των ηχείων?
Ρωτώ γιατί το συγκεκριμένο "στήσιμο" δεν βοηθά καθόλου στον τομέα των δυναμικών, που αν κατάλαβα καλά είναι το κύριο πρόβλημά σου.
Τα ηχεία είναι πολύ κοντά στον πίσω τοίχο και επιπλέον το ισόπλευρο τρίγωνο που έχεις (ηχεία - θέση ακρόασης) είναι "εχθροί" των δυναμικών. Ιδανικά θα πρότεινα να πλησιάσουν τα ηχεία μεταξύ τους και να απομακρυνθούν από τον πίσω τοίχο. Δηλαδή μία μετατροπή του κρίσιμου τριγώνου σε ισοσκελές. Δεν ξέρω εάν είναι εφικτά όλα αυτά, όμως είναι πολύ κρίσιμα όταν μιλάμε για δυναμικά σε δικάναλο σύστημα.

Reaction score
2.604
Ευχαριστώ για τις διαστάσεις.
Έχεις πειραματιστεί καθόλου με το "στήσιμο" των ηχείων?
Ρωτώ γιατί το συγκεκριμένο "στήσιμο" δεν βοηθά καθόλου στον τομέα των δυναμικών, που αν κατάλαβα καλά είναι το κύριο πρόβλημά σου.
Τα ηχεία είναι πολύ κοντά στον πίσω τοίχο και επιπλέον το ισόπλευρο τρίγωνο που έχεις (ηχεία - θέση ακρόασης) είναι "εχθροί" των δυναμικών. Ιδανικά θα πρότεινα να πλησιάσουν τα ηχεία μεταξύ τους και να απομακρυνθούν από τον πίσω τοίχο. Δηλαδή μία μετατροπή του κρίσιμου τριγώνου σε ισοσκελές. Δεν ξέρω εάν είναι εφικτά όλα αυτά, όμως είναι πολύ κρίσιμα όταν μιλάμε για δυναμικά σε δικάναλο σύστημα.
Να μην το επιχειρήσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell