Σταύρος Λαγκαδιανός
Το αγοράκι με τα σπίρτα
- Reaction score
- 30.753
Κύριοι κύριοι αντμινιστρέϊτορς, νομίζω πως υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα να στείλουμε υποψηφιότητες για Νόμπελ Φυσικής.
Χωρίς κακίες.... και πάντα φιλικά.Ισως στεναχωρησω μερικους "απολυτους" κ καποιους που απαντουν με ειρωνεια ...δε πειραζει , αλλα ναι εχω ακουσει διαφορες με καλωδια ρευματος κ ηχειων ...εγω μονο για xlr ρωτησα...κ μαλιστα μεγαλες κ με αλλα αυτια μαζι για επιβεβαιωση-γνωμη.
Δε λεω οτι συμβαινει κ με ολα με κλειστα ματια , αλλα καποια με το πρωτο ακουσμα. Σ αυτο δεν θα μου αλλαξει κανενας γνωμη.
Οταν χαρισα ενα καλωδιο ρευματος στον γιο μου γιατι ηταν χοντρο κ δυσκαμπτο και μετα ειδα-ακουσα τι εχασα δοκιμαζοντας αλλα ιδιας περιπου αξιας , ετρεξα να ξαναπαρω το ιδιο.
Οταν ακουγα με καλωδια ηχειων 45€ το μετρο κ μετα δοκιμασα καποια αλλα των 15€ κ μου αρεσαν περισσοτερο (αυτο για σενα ΕΑΡ) ...ειπα μου αρεσαν περισσοτερο , δεν ειπα "καλυτερα" ...τα αντικατεστησα μαυτα.
Αρα ηταν ιδεα μου η διαφορα; Κ ετσι μουρθε για ψυχολογικους λογους να ταλλαξω;
Ουτε ειμαι κ στη πρωτη μου νιοτη ...οπως οι περισσοτεροι πιστευω εδω μεσα...να εχω κ ακοη νυχτεριδας.
Τεσπα , η μονη λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω στους "απολυτους" που δεν μπορουν νακουσουν ποτε καμια διαφορα , ειναι μηπως θα επρεπε να κανουν μια εξεταση τονικης ακοομετριας;; ...δεν ειναι κακο ,ουτε ντροπη.
Επομένως και για να μη μακρηγορούμε, δανείσου καλώδια από διάφορα καταστήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, δοκίμασέ τα και αποφάσισε μόνος σου. Για λόγο που θα αρνηθείς πεισμόνως και επομένως δεν χρειάζεται να τον αναφέρω, σχεδόν πάντοτε, το ακριβώτερο καλώδιο ακούγεται καλύτερα. Έχε το αυτό υπ' όψιν, σε συνδυασμό με το πάχος του πορτοφολιού.Ισως στεναχωρησω μερικους "απολυτους" κ καποιους που απαντουν με ειρωνεια ...δε πειραζει , αλλα ναι εχω ακουσει διαφορες με καλωδια ρευματος κ ηχειων ...εγω μονο για xlr ρωτησα...κ μαλιστα μεγαλες κ με αλλα αυτια μαζι για επιβεβαιωση-γνωμη.
Δε λεω οτι συμβαινει κ με ολα με κλειστα ματια , αλλα καποια με το πρωτο ακουσμα. Σ αυτο δεν θα μου αλλαξει κανενας γνωμη.
οπότε ας προσπαθήσουμε πρώτα να γίνουμε "δρομείς" και όταν/αν γίνουμε, βλέπουμε και για τα NikeΥπάρχει περίπτωση να φορέσεις τα Nike Alphafly 2 σε έναν ανήμπορο γέρο και να περπατήσει γρηγορότερα;
Όχι!
Αν τα φορέσει ένας δρομέας θα δει διαφορά στον χρόνο του από ένα τυχαίο ζευγάρι πανεριού ;
Ναι!
Ετσι είναι και τα καλώδια στο hi fi.
Mε Nike oχι , δε θα τρεξει γρηγοροτερα ο ανημπορος γερος. Αν του αλλαξεις ομως τα παλια κ πιθανον σκληρα κ στενα του παπουτσια με αλλα πιο μαλακα ανατομικα ,παλι δεν θα μπορει να τρεξει αλλα σιγουρα θα βαδισει πιο ανετα.Υπάρχει περίπτωση να φορέσεις τα Nike Alphafly 2 σε έναν ανήμπορο γέρο και να περπατήσει γρηγορότερα;
Όχι!
Αν τα φορέσει ένας δρομέας θα δει διαφορά στον χρόνο του από ένα τυχαίο ζευγάρι πανεριού ;
Ναι!
Ετσι είναι και τα καλώδια στο hi fi.
Καλησπέρα Νίκο. Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις σε τεχνικό επίπεδο πως κάποιο καλώδιο τονίζει τις μεσαίες;ένα καλώδιο με τονισμένες μεσαίες
Σε ευχαριστώ για την ερώτηση, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι τεχνικός, ούτε φανατικός των καλωδίων, αλλά βρίσκομαι πολλά-πολλά χρόνια στο χόμπυ και έχουν περάσει πολλά μηχανήματα στην κατοχή μου, αλλά ακόμη περισσότερο έχω γνωστούς που έχουν στήσει και ξεστήσει setup "ων ουκ έστιν αριθμός", από αυτή την σωρευμένη εμπειρία έχω βγάλει ορισμένα συμπεράσματα και για τα καλώδια.Καλησπέρα Νίκο. Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις σε τεχνικό επίπεδο πως κάποιο καλώδιο τονίζει τις μεσαίες;
Αν μπορείς να παραθέσεις και κάποιο link για να διαβάσουμε, ακόμη καλύτερα. Ευχαριστώ!
το "σιρόπι" που προσθέτει
Τεχνική μελέτη είναι αυτό; Ας γελάσω!, αλλά και μια διεύθυνση με μια τεχνική μελέτη (που γενικά αυτά τα βαριέμαι) που
Heaven’s Gate Ultra Silence XL Interlink – Quick Impression
Wow, these cables are seriously heavy. The can easily lift a lightweight cd player off its feet. No kidding.www.hifi-advice.com
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/http://boson.physics.sc.edu/~kunchur/papers/Interconnect-cable-measurements--Kunchur.pdf
Μπορείς να γελάσεις όσο θέλεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι κοιτάς το link και όχι το pdf της μελέτης.
Τεχνική μελέτη είναι αυτό; Ας γελάσω!
Είναι υπερβολικά λεπτό και με χωρητικότητα στο θεό και με κάκιστη εφαρμογή στους τερματισμούς οπότε κόβει μπάσα.Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις σε τεχνικό επίπεδο πως κάποιο καλώδιο τονίζει τις μεσαίες
βασικά... δεν υπάρχει κανένα pdf εκεί (ή είμαι τυφλός)Μπορείς να γελάσεις όσο θέλεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι κοιτάς το link και όχι το pdf της μελέτης.
Για κάποιο λόγο ο σύνδεσμος δεν ανέβαινε, ούτε μπορούσε να επισυναφθεί το αρχείο, αυτό που χρειάζεται να κάνει κανείς για δει το pdf είναι copy της διεύθυνσης και paste στο Googleβασικά... δεν υπάρχει κανένα pdf εκεί (ή είμαι τυφλός)
μόνο μια περιγραφή του πόσο ...χαρακτήρα έχει το καλώδιο...