Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.
Reaction score
518
Καλησπερα σε ολη την παρεα.

Αυτες τις μερες ειμαι σε αναζητηση ηχειων μεχρι τα 2500ευρο. Τα χαρακτηριστικα που θα ηθελα να εχουν ειναι να παιζουν καλα απο μεσαιες εντασεις (υπαρχουν αρκετα ηχεια που πρεπει να τα τσιτωσεις ωστε να παιξουν ομορφα) και να εινα σχετικα ευκολα στην οδηγηση (ενας ενισχυτης της ταξεως των 2500ευρο να τα οδηγει πολυ ευκολα).

Δεν εχω ακομα κατι αλλα σκοπευω τον επομενο μηνα να αρχισω της ακροασεις αφου πρωτα παρω μια γνωμη και απο εδω. Γνωριζω οτι ειναι καπως γενικο το ερωτημα μου αλλα μια γνωμη θα με βοηθουσε αρκετα μιας και υπαρχουν πολλες επιλογες στον χωρο....οπως επισης και τι να μην ακουσω βαση των 2 παραπανω χαρακτηριστικων ωστε να γλυτωσω χρονο.

Ακουω μουσικω φλακ με ενα dac ifi micro.

Eυχαριστω

Reaction score
603
Θα βοηθουσε εαν μας λεγατε σε τι χωρο θα παιξουν (τ.μ) και με τι ειδος μουσικης, σε γενικα πλαισια στις τιμες που θελετε να κινηθειτε, παιρνετε αρκετα αξιολογα μηχανηματα σε μεταχειρισμενα και σε καινουργια ...

Reaction score
518
16 τ.μ. ειναι ο χωρος μου και θα επιθυμουσα βασεως.

Γνωριζω οτι σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν αξιολογες επιλογες πλην ομως θα ηθελα να επικεντρωθω σε αυτα τα δυο χαρακτηριστηκα.

Οι μουσικες μου προτιμησεις ειναι τα ελληνικα κυριως εντεχνα.

Τελος θα επιθυμουσα για κατι καινουργιο.

Reaction score
660
Focal Solo 6 Be x2 , δε χρειάζεσαι ενισχυτή και θα έχεις και ρέστα :)
Αν δεις πως σου λείπουν χαμηλές πρόσθεσε και ένα sub

Reaction score
518
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Δεν σνομπαρω την αποψη σου. Νομιζω ομως οτι μπορω να παρω κατι καλυτερο απο αυτο που προτεινεις μιας και εχω την οικονομικη δυνατοτητα. Βλεπω οτι ειναι ενεργο ηχειο ...οποτε δεν ειναι στα πλαισια της αναζητησης μου.

Αυτο που δεν προσθεσα ειναι πως θα μου αρεζε ο ηχος να ειναι μεταξενιος στα φωνητικα και δεν θα επιθυμουσα να τοποθετησω sub.

Last edited:

Reaction score
431
Προτείνω να αλλάξεις πλαίσια αναζήτησης,Δεν το λεω ειρωνικά.Πανε άκου ενεργά και θα καταλάβεις.
Αν θες παθητικά δες ATC.

Reaction score
660
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Δεν σνομπαρω την αποψη σου. Νομιζω ομως οτι μπορω να παρω κατι καλυτερο απο αυτο που προτεινεις μιας και εχω την οικονομικη δυνατοτητα. Βλεπω οτι ειναι ενεργο ηχειο ...οποτε δεν ειναι στα πλαισια της αναζητησης μου.
Φυσικά και μπορείς απλά για να αποκτήσεις κάτι καλύτερο θέλεις 5απλάσια χρήματα κατά τη δική μου άποψη πάντα

Reaction score
603
Aκουσε και τα ATC SCM 19 να παρεις μια γευση, αξιζουν τον κοπο, παιζουν καλα και με τον ομοσταυλο ενισχυτη (sia 2-150)

Reaction score
2.334
προσωπική άποψη,

έχω proac δαπέδου, και ενισχυτικά που κάνουν (καινούρια, γιατί τα πήρα μτχ) 4 με 5 φορές την αξία των ηχείων, και πάνω από τα specs των ηχείων,

ο ήχος τεράστια διαφορά από προηγούμενο ολοκληρωμένο αξίας περίπου αυτής των ηχείων, και επίσης σημαντική βελτίωση και σε χαμηλές στάθμες

απλά θέλω να πω ότι βρες τα ηχεία που σου αρέσουν σαν ήχος, αλλά έχε υπόψην σου ότι θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω για ικανοποιητική οδήγηση αυτών

και όσον αφορά τα ενεργά ηχεία, δεν είναι για όλους, για πολλούς και διάφορους λόγους,
αν ήταν , θα είχανε εξαφανιστεί τα παθητικά ηχεία, όπως τα crt monitors υπολογιστών και οι φωτογραφικές με φιλμ
(ωχ, βλαστήμησα το ξέρω, ας με συγχωρέσει ο θεός)

Reaction score
1.754
https://www.athensproaudio.gr/el/focal-solo6-be-mania-metric-halo-2882.html

To ακουσα στο σπιτι ενος φιλου και ηταν υπεροχο.
Βαλε και 2 stereo sub στο μελλον αργοτερα, και δε θα σου λειψει ποτε τιποτα !

Αφαιρείς το ifi micro και προσθέτεις ενα Macbook Pro
Xωρις προ και τελικούς
Με τα ρεστα πληρωσε να στο ρυθμισουν και να στο στησουν σωστα στο χωρο σου.

Τα ProAc Response 5 που ειχα εγω, ηταν καταπληκτικα, αλλα πολυ μεγαλα ηχεια δαπεδου !
Τα μικρα ProAc βασης, εχουν παρα πολλες ελλειψεις.
Με τα ενεργα αποφευγεις τους ανασφαλεις πειραματισμους, ματσαρισματα, αναβαθμισεις, κλπ, ενω με τη Metric εχεις στη διαθεση σου, απιστευτα εργαλεια και ενα θαυμασιο DAC.

Last edited:

Reaction score
518
Γιωργο ειναι το χομπυ μου και διαθετω 5000ευρο. οποτε τα μισα θα πανε σε ηχεια. Σιγουρα τα focal θα ειναι αξιολογα δεν αμφιβαλω αλλα οπως προαναφερθηκα πιστευω οτι ηχεια 2000-2500 θα παιξουν πιο κοντα στις απαιτησεις μου απο οτι ενα ηχειο του χιλιαρικου.

Θα ακουσω και ενεργα εφοσον βλεπω οτι το υποστηριζεται τοσο πολυ.αλλα ποια μου προτεινεται;
Τα atc τα εχω ακουσει παλιοτερα....αλλα δυστυχως απο τα λιγα που ακουσα...πρεπει να δωσεις ενταση για να καταλαβεις το ηχειο και....ζητανε παρα πολυ ενισχυση.

KiriakR σε ευχαριστω και εσενα για την λεπτομερεστατη απαντηση σου.
Θα συμφωνησω οτι τα ενεργα δεν ειναι για ολους. Δλδ θες να πεις οτι καλυτερα να διαθεσω ενα ηχειο χιλιων ευρω και για ενισχυτικα 3-4 χιλιαρικα;πιστευεις θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα;
Εαν εννοεις αυτο νομιζω οτι εξαρταται διοτι τοσο τα proac οσο και τα atc ειναι δυσκολα ηχεια. Τα atc και 300watt να τα βαλεις θα τον ξεζουμιξουν.

Και επειδη ψαχνω την ποιοτητα στοχευω για ενισχυτη class Α.oποτε δεν θα ηθελα να εχω ηχεια που ζητανε πολλα.

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Θελεις:
"Τα χαρακτηριστικα που θα ηθελα να εχουν ειναι να παιζουν καλα απο μεσαιες εντασεις (υπαρχουν αρκετα ηχεια που πρεπει να τα τσιτωσεις ωστε να παιξουν ομορφα) και να εινα σχετικα ευκολα στην οδηγηση (ενας ενισχυτης της ταξεως των 2500ευρο να τα οδηγει πολυ ευκολα)."
Προτεινω δαπεδου Sonus Faber Venere 2.5 - μη σε τρομαζουν οι διαστασεις: θα εχεις ΠΛΗΡΗ ηχο (και οχι υπονοια αυτου), ευακουστο οσο δεν φανταζεσαι σε χαμηλη ενταση (και σε υψηλη ...αστα να πανε), και μαλλον θα ζησεις για ΠΟΛΥ καιρο μαζι τους. Αν θελεις σου δινω ονομα μελους που τα εχει για να σου πει εντυπωσεις (εγω εχω τα 3.0)

Reaction score
518
lakiss51 Θα με βοηθουσε πολυ αυτο και σε ευχαριστω θερμα για την προταση σου. Με ενδιαφερει.

Θελω ομως να σου τονισω οτι φοβαμαι τα δαπεδου διοτι ακουω σχετικα κοντα...δλδ στα 2,5μετρα.που ισως εαν αργοτερα κανω μετρησεις να παω ακομα πιο κοντα στα 2,20μετρα.

Reaction score
660
Γιωργο ειναι το χομπυ μου και διαθετω 5000ευρο. οποτε τα μισα θα πανε σε ηχεια. Σιγουρα τα focal θα ειναι αξιολογα δεν αμφιβαλω αλλα οπως προαναφερθηκα πιστευω οτι ηχεια 2000-2500 θα παιξουν πιο κοντα στις απαιτησεις μου απο οτι ενα ηχειο του χιλιαρικου.

Θα ακουσω και ενεργα εφοσον βλεπω οτι το υποστηριζεται τοσο πολυ.αλλα ποια μου προτεινεται;
Τα atc τα εχω ακουσει παλιοτερα....αλλα δυστυχως απο τα λιγα που ακουσα...πρεπει να δωσεις ενταση για να καταλαβεις το ηχειο και....ζητανε παρα πολυ ενισχυση.

Θα συμφωνησω οτι τα ενεργα δεν ειναι για ολους. Δλδ θες να πεις οτι καλυτερα να διαθεσω ενα ηχειο χιλιων ευρω και για ενισχυτικα 3-4 χιλιαρικα;πιστευεις θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα;
Εαν εννοεις αυτο νομιζω οτι εξαρταται διοτι τοσο τα proac οσο και τα atc ειναι δυσκολα ηχεια. Τα atc και 300watt να τα βαλεις θα τον ξεζουμιξουν.

Και επειδη ψαχνω την ποιοτητα στοχευω για ενισχυτη class Α.oποτε δεν θα ηθελα να εχω ηχεια που ζητανε πολλα.
Τα focal κάνουν περίπου 1000 ευρώ το ένα δεν είναι σκουπίδια τα έχω ακούσει και παίζουν πάρα πολύ καλά και συν τοις άλλοις δεν θα ανησυχείς για ενίσχυση γιατί έχει μεριμνήσει η focal που καθόλου τυχαία εταιρία δεν είναι , σαφώς σε πολύ περισσότερα χρήματα μπορείς να αποκτήσεις καλύτερα πράγματα , δεν προσπαθώ να πουλήσω κάτι ιδιώτης είμαι. Τα atc παίζουν πολύ καλά επίσης αλλά τα χρήματα για τα ενισχυτικά δε θα σου φτάσουν πιστεύω και θα αδικηθούν.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
lakiss51 Θα με βοηθουσε πολυ αυτο και σε ευχαριστω θερμα για την προταση σου. Με ενδιαφερει.

Θελω ομως να σου τονισω οτι φοβαμαι τα δαπεδου διοτι ακουω σχετικα κοντα...δλδ στα 2,5μετρα.που ισως εαν αργοτερα κανω μετρησεις να παω ακομα πιο κοντα στα 2,20μετρα.
ΘΑ σου δώσω αργότερα με πμ το όνομα του μελους να τα πείτε. Εγώ με τα Venere 3.0 ακούω στα 3μ ανετα

Reaction score
518
Γιωργο αλιμονο και θερμοευχαριστω που μου λες την δικη σου απαντηση. Την εκτιμω και θα μπω στην διαδικασια εαν τα βρω καπου να τα ακουσω.Δεν υπηρξε υπονοια οτι θες να πουλησεις κατι μην αγχωνεσαι απλα το συζηταμε.

Μεχρι τωρα εχω βαλει στην λιστα τα atc και τα chario για ακροαση. Τα atc στο παρελθον δεν τα βρηκα σε καποιο καταστημα για ακροαση. Τα chario τα εχω βρει και θα παω να τα ακουσω.Επισης θα ψαξω να ακουσω και για Sonus Faber αλλα τα βασεως νομιζω θα κατσουν πιο σωστα. Βεβαια στο παρελθον τα ειχα ακουσει και δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα.

Reaction score
2.334

δεν λέω ότι πρέπει να δώσεις 1κ στα ηχεία και 3-4 σε ενισχυτικά, αλλά αναλόγως τα ηχεία μπορεί να πρέπει να δώσεις παραπάνω σε ενισχυτικά,

αυτή ήταν η δική μου εμπειρία με τα θεωρούμενα εύκολα αλλά τελικά όχι και τόσο Proac,

άκου όσα μπορείς περισσότερα, άκου και ενεργά και παθητικά, έχε επίσης υπόψην ότι πολλά ηχεία μπορούν να παίξουν και καλύτερα από ότι θα ακούσεις στα μαγαζιά που μερικές φορές σου βάζουν να τα ακούσεις με όχι ιδανικούς ή επαρκείς ενισχυτές

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
[QUOTE="R3nos, post: 2
.Επισης θα ψαξω να ακουσω και για Sonus Faber αλλα τα βασεως νομιζω θα κατσουν πιο σωστα. Βεβαια στο παρελθον τα ειχα ακουσει και δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα.[/QUOTE]
ΆΡΑ έχεις ήδη άποψη οπότε δεν απαιτείται γνώμη τρίτου- απλά σου προτείνω να το ξανα/ακουσεις/σκεφθεις;)

Reaction score
518
φυσικα και θα το ξανακουσω μιας και δεν ειχα τοτε την εμπειρια που εχω τωρα και ισως δεν εχω τοσο ξεκαθαρη αποψη μιας και ακουσα 2-3 κομματια τα οποια δεν τα ηξερα. Οποτε αυτος ο συνδιασμος δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Γνωριζει κανεις που μπορω να ακουσω τα atc και τα sonus faber?!

Eπισης αναμενω και αλλους φιλους του χωρου να μου προτεινουν κατι αλλο περαν οσων εχουν ειπωθει.

Reaction score
2.288

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905