Αναζητηση δικαναλου τελικου

Reaction score
37
Καλημεριζω τη παρεα. Χρειαζομαι προτασεις για ανευρεση τελικου ενισχυτη ο οποιος θα οδηγει αποκλειστικα και μονο tweeters σε πολυενισχυομενο συστημα με ηλεκτρονικο κροσσοβερ. Θα προτιμουσα κατι με σχετικα χαμηλη ισχυ και ουδετερο/ξεκουραστο ηχητικο χαρακτηρα.
Προς το παρον χρεη ενισχυσης των tweeters εκτελει ενας adcom gfa 535, οποτε προφανως ψαχνω για κατι αρκετα καλλιτερο με τιμη καινουργιου κατω απο 2000€. Ειμαι ανοιχτος και στο ενδεχομενο καποιου μικρου λαμπατου.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.137
Ανοιξε νέο νήμα, ή ζήτησε αν γίνεται να αλλάξει αν γίνεται ο τίτλος σε :
"Αναζήτηση τελικού για tweeters"
Αυτό θα τραβήξει περισσότερες απαντήσεις για πιο εξειδικευμένες συμβουλές, έτσι όπως είναι μοιάζει με αγγελία ζήτησης αν διαβαστεί βιαστικά

TGD

Reaction score
8.831
Τι έχεις στο υπόλοιπο σύστημα; Πάρε το αντίστοιχο σε μικρότερη ισχύ.

Reaction score
37
Τι έχεις στο υπόλοιπο σύστημα; Πάρε το αντίστοιχο σε μικρότερη ισχύ.
Τα υπολοιπα ενισχυτικα ειναι προς το παρον 2x rotel rb991 + 1x carver A400x αλλα πιθανως να αντικατασταθουν κι αυτοι μεσα στον επομενο χρονο. Αν ομως παρω τωρα ενισχυτη για τα ψηλα θα ερθει για να μεινει.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.012
Ψάξε για κάποιον ΑΒ γύρω στα 50 watts και πολλά είναι .
Ακόμα και ολοκληρωμένο , της προκοπής.
Ποιά είναι τα Tweeters? Πως κροσσάρονται ?, είναι 8ωμα ή 4ωμα ? αν και μικρή σημασία έχει .

TGD

Reaction score
8.831
Ο 535 ήταν ο πρώτος μου τελικός. Μπορείς να τον κρατήσεις και να πας σε όλα Adcom.
Αλλιώς άρχισε να κοιτάς τα Hypex και δες πόσο έχουν 6 κανάλια διαφορετικής ισχύος από την ίδια σειρά.
Άλλο εναλλακτικό, στα μτχ του φόρουμ θα βρεις πολυκάναλους Parasound.

Reaction score
37
Ψάξε για κάποιον ΑΒ γύρω στα 50 watts και πολλά είναι .
Ακόμα και ολοκληρωμένο , της προκοπής.
Ποιά είναι τα Tweeters? Πως κροσσάρονται ?, είναι 8ωμα ή 4ωμα ? αν και μικρή σημασία έχει .
Τα tweeter ειναι τα seas millenium και θα κροσσαρονται στους 3Κ κυκλους με 24db/oct εκατερωθεν.

Edit
Απο τα χαρακτηριστικα του μεγαφωνου βλεπω πως η εμπεδηση τους κινειται αναμεσα σε 5 και 8 ohm

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.012
Τι εννοείς εκατέρωθεν ?
Τα κόβεις και επάνω , δλδ βάζεις και αποκοπή στους 20k ?

Reaction score
813
Bryston. Ότι πιο ουδέτερο και αχρωμάτιστο υπάρχει. Τέλειος συνδυασμός για οδήγηση tweeter. Χειροποίητοι, είκοσι χρόνια εγγύηση και παρουσία σε δεκάδες στούντιο. Εγώ οδηγώ τα tweeter με Bryston και Αdcom που έχουν περισσότερο όγκο, τα μέσα και χαμηλά

Reaction score
37
Ο 535 ήταν ο πρώτος μου τελικός. Μπορείς να τον κρατήσεις και να πας σε όλα Adcom.
Αλλιώς άρχισε να κοιτάς τα Hypex και δες πόσο έχουν 6 κανάλια διαφορετικής ισχύος από την ίδια σειρά.
Άλλο εναλλακτικό, στα μτχ του φόρουμ θα βρεις πολυκάναλους Parasound.
Δεν εχω καθολου εμπειρια απο ταξη D. Οπως καταλαβαινω θεωρεις πως θα επρεπε! 🙂
Τι εννοείς εκατέρωθεν ?
Τα κόβεις και επάνω , δλδ βάζεις και αποκοπή στους 20k ?
Εννοω πως τοσο το τουιτερ οσο και το μιντ-γουφερ κατω απο το τουιτερ, θα αποκοπτονται με 24db/oct στα 3Κ hz.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Ο 535 μετράει +35 χρόνια ζωής. Έχει γίνει κάποια συντήρηση;

Reaction score
715
εγώ στα Linkwitz έχω 10 κανάλια ucd hr 400 με τα τροφοδοτικά τους. Δηλαδή και τα tweeter παίρνουν 400w. Αν βάλεις διαφορετικά πως θα φέρεις τα gain?

Reaction score
37
Ο 535 μετράει +35 χρόνια ζωής. Έχει γίνει κάποια συντήρηση;
Οχι αλλα ειναι στο προγραμμα, τωρα σερβιρονται οι ροτελ :)
εγώ στα Linkwitz έχω 10 κανάλια ucd hr 400 με τα τροφοδοτικά τους. Δηλαδή και τα tweeter παίρνουν 400w. Αν βάλεις διαφορετικά πως θα φέρεις τα gain?
Το gain δεν έχει σχέση με την ισχύ, εξαρτάται από την ευαισθησία εισόδου.
Πρακτικα ειτε δε καταλαβαινω μεγαλη διαφορα ειτε δεν υπαρχει, δεδομενων των σχετικα χαμηλων εντασεων που ακουω. Μπορει να τυχαινει βεβαια οι ευαισθησιες των ενισχυτων να ειναι κοντα μεταξυ τους.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.322
Ανοιξε νέο νήμα, ή ζήτησε αν γίνεται να αλλάξει αν γίνεται ο τίτλος σε :
"Αναζήτηση τελικού για tweeters"
Αυτό θα τραβήξει περισσότερες απαντήσεις για πιο εξειδικευμένες συμβουλές, έτσι όπως είναι μοιάζει με αγγελία ζήτησης αν διαβαστεί βιαστικά
Αμφιβάλλω ότι θα ήταν δόκιμος τέτοιος τίτλος αφού μπορεί να πήγαινε ο νους κάποιων σε τίποτα... ΄΄θαυματουργά΄΄ πεντάϊντσα. :roflmao:
Εύχομαι κατά τα άλλα καλή επιτυχία στην αναζήτησή του νηματοθέτη...

Reaction score
715
ουδέτερα, δυνατά, ήσυχα, δεν ζεσταίνονται. Αν κάτι δεν πάει καλά ψάξε αλλού και όχι στα ucd. Μάλλον μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με τα ucd 180 hr.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.935
Members
38.265
Νεότερο μέλος
HTTC