Αναζητηση ηχειων βασεως

Reaction score
5.879
Καλημερα σε ολους!

Μετα απο την αλλαγη χωρο ακροασης,τα ηχεια λογω μικρου χωρου ειναι σχεδον κολλητα στους τοιχους.
Η αποσταση απο τους τοιχους ειναι 15cm.

Tα ηχεια εχουν το bass reflex πισω και εχουν 6αρι γουφερ.Οποτε αυτο το στησιμο μου επεφερε στον χωρο μου αρκετο μπουμαρισμα.Στον προηγουμενο χωρο που τα ειχα,υπηρχαν οι σωστες αποστασεις,και δεν ειχα προβλημα κανενα.

Οποτε ψαχνω ηχεια κλειστης καμπινας,η με το bass reflex μπροστα,και με μικροτερο γουφερ.

Ο ενισχυτης ειναι ο Yamaha A-S1000.

Oπως θα δειτε μπροστα απο τα ηχεια ειναι δυο πολυθρονες. και δεξια διπλα στην μια πολυθρονα δυο καρεκλες σαλονιου.

Δυστηχως δεν μπορω να κανω καμμια αλλαγη διαταξης του χωρου. Αριστερα ειναι μια συρωμενη πορτα,και δεξια μπαλκονοπορτα.

Θα ηθελα την γνωμη σας στο τι ηχειο να επιλεξω,

Καποιες σκεψεις που εχω ειναι τα Leema xero,Proac tablette 8,η και καποιο klipsch.
Tα ακουσματα μου παντα σε νορμαλ εντασεις,rock,blues,jazz.

Reaction score
935
Φαντάζομαι ότι τα ηχεία σε ύψος είναι ψηλότερα από τις πολυθρόνες έτσι, αλλιώς νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για hi-fi (εννοώ αν το μισό γούφερ πχ κρύβεται από την πολυθρόνα, ή ακόμα χειρότερα το τουίτερ). Τα ATC 11 είναι ωραία ηχεία, αλλά δεν ξέρω αν θα σε φθάσουν για μεγάλες εντάσεις με το yamaha. Τα χρησιμοποιώ στους 20 πόντους από τον πίσω τοίχο και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Άσε που και λόγω αχρωμάτιστου μπάσου δεν έρχεται άσχημα και μια μικρή τόνωση.
Τα klipsh προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου (τουλάχιστον τα προσιτά που έχω ακούσει).
Και για τα chario delphinus έχω ακούσει τα καλύτερα, αρκεί ο ενισχυτής σου να είναι σταθερός γιατί πέφτουν πολύ χαμηλά σε αντίσταση (κάτω από 4 ωμ).

Reaction score
935
Οκ, κανένα πρόβλημα τότε. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα ATC 11 και μουσική ροκ, μπλουζ, ακόμα και μέταλ. Η αναλυτικότητα τους είναι πολύ μεγάλη, η τονική τους ισορροπία πολύ καλή και η εικόνα τους πολύ καλή επίσης. Αντέχουν τεράστια ισχύ και πολύ μεγάλες εντάσεις για το μέγεθός τους. Είναι όμως πολύ αναίσθητα, αν και εύκολα φορτία. Εγώ τα παίζω με Sony ES 2 X 90 watt και από ισχύ είναι καλά (έως οριακά) και εντάσεις μεγαλούτσικες για χώρο περίπου 16 - 18 τμ. Απλά εγώ ακούω ακριβώς στα δύο μέτρα. Για σένα ίσως να χρειαστεί κάτι λίγο πιο ισχυρό από τον yamaha (νομίζω ότι κι αυτός γύρω στα 90 watt είναι).

Reaction score
935
Τα chario επίσης έχουν το bass reflex προς τα κάτω οπότε δεν χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση. Μάλιστα είναι αρκετά πιο ευαίσθητα από τα atc αλλά και αρκετά πιο δύσκολα ηχεία. Με λίγα λόγια τα atc θέλουν ισχύ και τα chario αντοχές. Νομίζω αυτά τα δύο, τα leema xero και κάποια προσιτά pmc (γραμμή μεταφοράς) είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία ηχείο βάσης περί τα 1.000 ευρώ. Αν το μπάτζετ σου δεν επαρκεί, αξίζουν και τα atc 7 τα οποία έχουν πάνω κάτω τον ίδιο ήχο με λιγότερο μπάσο και σώματα και βγαίνουν στην ίδια περίπου τιμή με το xero.

Reaction score
5.879
  • DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): 160 W + 160 W
  • Standard Power RMS (8 ohms, 20-20.000Hz): 90 W + 90 W
  • Linear Damping
  • Damping Factor (8 ohms,20-20.000 Hz): 160
  • Απόκριση συχνότητας : 5 Hz - 100 kHz +0/-3dB
  • Λόγος σήματος προς θόρυβο (CD): CD= 98 dB / PhonoMM=93dB / PhonoMC=85dB
  • Συνολική αρμονική παραμόρφωση : 0,01 %

Reaction score
116
Καλησπέρα και από μένα. Ως κάτοχος των delphinus εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, να πω δύο λόγια. Ακούω κυρίως κλασική ροκ, blues και ψυχεδελική ροκ.
Χαρακτηρίζονται από ξεκούραστο μουσικό ήχο, χωρίς παράλληλα να θυσιάζουν λεπτομέρεια από τις ηχογραφήσεις.Δημιουργούν μεγάλη μουσική σκηνή ,με μεγάλα σώματα και πολύ καλό βάθος.Είναι ξεκούραστα σε πολύωρες ακροάσεις,με καλή περιγραφικότητα στις ψηλές λόγω του 38αριού tweeter χωρίς να ξύνουν ποτέ.
Δυνατό τους σημείο η πολύ συναισθηματική απόδοση στις ανθρώπινες φωνές.
Το ματσάρισμα από θέμα ηχητικού χαρακτήρα με ενισχυτή νομίζω δεν είναι δύσκολο,αρκεί ο ενισχυτής να μην είναι σκοτεινός.
Η αντίστασή τους πέφτει κοντά στα 2 ohm , οπότε θέλουν καλά ρεύματα για να αποδώσουν το μπάσο που μπορούν.
Για την τοποθέτηση του σχήματος όμως, νομίζω δεν είναι κατάλληλα. Με την αύξηση της έντασης το μπάσο που βγάζουν σε δυναμικό περιεχόμενο είναι τεράστιο και χωμένα στις γωνίες θα πνιγούν. Αν σε ενδιαφέρει μία τέτοια ηχητική ταυτότητα μπορείς να κοιτάξεις και τα μικρά τους αδερφάκια που φοράνε το ίδιο tweeter, τα chario lynx.
Τα atc 11 που έχει ο φίλος Σπύρος θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μία τέτοια τοποθέτηση λόγω κλειστής καμπίνας. Επίσης εξαιρετικά ηχεία,με ουδέτερο χαρακτήρα με έμφαση στην ακρίβεια και την πολύ καλή πληροφόρηση σε μία διάφανη μουσική σκηνή .Το μπάσο τους λογικά θα σε βολέψει για τοποθέτηση στις γωνίες.
Όλα αυτά βέβαια κατόπιν κουβαλήματος του yamaha (είναι και 20κάτι κιλά) και δοκιμής για να δεις τι σου ταιριάζει προσωπικά.
Τα klipsch της οικονομικής κατηγορίας τουλάχιστον,που είχα ακούσει με έναν nad με είχαν κουράσει από το πρώτο λεπτό. Πάντα θα παραμείνω με το ερώτημα του συνδυασμού klipsch+ λάμπας.
Άλλα μικρά βάσης που έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια είναι τα dynaudio x12 και τα leema xero. Δεν τα έχω ακούσει για να εκφέρω γνώμη.
Ελπίζω να βρεις κάτι που να ταιριάξει απόλυτα τόσο στο χώρο, όσο και στα ακούσματά σου. Αυτή η αναζήτηση άλλωστε είναι και η πιο ωραία, απόλαυσέ την!

Reaction score
5.879
Τα chario επίσης έχουν το bass reflex προς τα κάτω οπότε δεν χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση. Μάλιστα είναι αρκετά πιο ευαίσθητα από τα atc αλλά και αρκετά πιο δύσκολα ηχεία. Με λίγα λόγια τα atc θέλουν ισχύ και τα chario αντοχές. Νομίζω αυτά τα δύο, τα leema xero και κάποια προσιτά pmc (γραμμή μεταφοράς) είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία ηχείο βάσης περί τα 1.000 ευρώ. Αν το μπάτζετ σου δεν επαρκεί, αξίζουν και τα atc 7 τα οποία έχουν πάνω κάτω τον ίδιο ήχο με λιγότερο μπάσο και σώματα και βγαίνουν στην ίδια περίπου τιμή με το xero.
Προς το παρων ειναι διαθεσιμα προς ακροαση στον χωρο μου,τα Leema xero & ATC 7.
Θα φροντισω να εχω και τα δυο μαζι προς ακροαση,ωστε να κανω αμεση συγκριση των δυο ηχειων.

Δυστηχως δεν εχω τον χρονο ωστε να μεταφερω 22 κιλα ενισχυτη απο μαγαζι σε μαγαζι για να κανω ακροασεις.
Θα προσπαθησω να ακουσω οσο το δυνατον περισσοτερα ηχεια στον χωρο μου,γιατι αλλο ακους στο καταστημα,και μετα αλλο στο χωρο σου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Γιαννη , επειδη εχω δει το χωρο κοιτα Xero, Sonus Faber Toy, το μικρο "κλειστο" Opera με 5ιντσο μεγαφωνο, κ το spendor 3/5a με χαμηλο που δεν διεγειρει πολυ το χωρο.

Reaction score
5.879
Mια φωτο του χωρου.

Μπορω να τα σηκωσω αλλους 5-7 ποντους τα ηχεια ακομα.
Παντελη τα xero θα τα εχω το ΣΚ για δοκιμη στο σπιτι. Σημερα το βραδυ θα μου φερουν και τα ΑΤC 7.

Αυτο που φοβαμε με τα xero ειναι οτι εχουν 4ρακι γουφερ,και η αποσταση ακροασης ειναι στα 2,30μ. Η δοκιμη θα μας πεισει. Θελω να εχω ενα καλο -λογικο χαμηλο,γιατι καμμια φορα με πιανει και ακουω τιποτα τετοιο!!:D

Last edited:

ryk

Reaction score
925
Δηλ. η "τράμπα" του ενός καναπέ με το σύστημα δεν γίνεται ε;
Όποιο μέσο και να χρησιμοποιήσεις;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Γιαννη, το Xero οταν οδηγηθει βγαζει χαμηλο κ ατακα που δεν πιστευεις. Το Sonus ειναι φτιαγμενο να παιζει κοντα σε πισω τοιχο κ ειναι επισης πολυ καλο για τετοιους χωρους.

Reaction score
5.879
Γιαννη, το Xero οταν οδηγηθει βγαζει χαμηλο κ ατακα που δεν πιστευεις. Το Sonus ειναι φτιαγμενο να παιζει κοντα σε πισω τοιχο κ ειναι επισης πολυ καλο για τετοιους χωρους.
Επεσαν τα τηλεφωνα ωστε ΣΚ να εχω το Xero για ακροαση.

Reaction score
5.879
Πριν 2 ωρες ηρθαν τα ATC 7 σπιτι.
Λογω ωρας ειπα να κατσω να τα συνδεσω αυριο το απογευμα που θα εχω χρονο,αλλα κατι με ετρωγε να τα ακουσω αμεσως.:D

Τα ηχεια ειναι ολοκαινουργια. Τα συνδεσα,καθησα για μια προχειρη και γρηγορη ακροαση.
Το πρωτο που παρατηρησα ειναι οτι το χαμηλο τους ειναι αρκετα καλο για τον χωρο μου,και οτι το ηχειο ειναι πολυ αναλυτικο,και βγαζει της κακοεγγραφες στην φορα.

Τωρα στο θεμα οδηγησης απο τον A-S1000,εβγαλα το συμπερασμα οτι τα ATC θελουν βαρβατους ενισχυτες.
Χρειαστηκε να ανοιξω το volume λιγο πριν την μεση για να μπορεσω να ακουσω σωστα (σχετικο αυτο).

Ακουσα πραγματα που δεν ειχα ακουσει πριν. Αναλυτικο,με πολυ καλη στερεοφωνικη εικονα,και αυτο που με ενθουσιασε ηταν οι φωνες,Sade,Diana Krall,Patricia Kass.

ΕΙδικα οταν εβαλα απο του AC/DC το hail caesar,επαθα πλακα!!! Ο Jhonson ηταν μπροστα μου και τα riff του Angus ηταν οπως δεν τα εχω ακουσει ποτε!!:o

Αυριο θα το ακουσω παλι με ηρεμια,αφου το εχω εδω.

Δυστηχως για να παιξει θελει πολυ ρευμα. Θα τον ξεζουμισει τον Yamaha.

YΓ. Να ευχαριστησω το συμφορουμιτη Γιαννη που μου παραχωρησε τα ηχεια για την δοκιμη

Last edited:

Reaction score
935
Είναι πολύ ωραία τα 7άρια, με λίγο ελαφρύ μπάσο - σώματα σε σχέση με τα 11. Κι εμένα αντίστοιχα τα 11άρια με εντυπωσίασαν με τις μικρολεπτομέρειες που ακούω, οι οποίες παλιά πέρναγαν απαρατήρητες. Υπόψιν ότι αν είναι άστρωτα, ίσως δέσει λίγο καλύτερα το μπάσο. Κατά τ' άλλα, όντως είναι αναίσθητα (πολύ αναίσθητα). Πάντως, δώσε τους λίγο καιρό και μην παρασύρεσαι από το volume. Εγώ τις πρώτες μέρες έβλεπα στο sony μου (90 - 100 watt περίπου) το volume να ανεβαίνει ανησυχητικά σε σχέση με τα παλιά μου ηχεία και αισθανόμουν ότι είναι λίγος. Πλην όμως, όταν αποφάσισα να τον τερματίσω πρώτα στο volume (ακουστή παραμόρφωση και σκληρότητα) και μετά να αρχίσω να χαμηλώνω σιγά σιγά μέχρι που πρώτα εξαφανίστηκαν οι συντονισμοί των επίπλων, μετά η παραμόρφωση και μετά και η σκληρότητα του ενισχυτή, κατέληξα να παίζω σε πολύ υψηλές εντάσεις με τον ενισχυτή σε στάθμη 0db όταν τερματίζει το volume στο + 23db. Μέχρι το +10db ο Sony μου είναι μια χαρά. Άρα έχω και αρκετό περιθώριο.
Πρόσεξε και κάτι άλλο, στα atc δεν ακούς συντονισμούς bass reflex ούτε υπερτονισμένο μπάσο (ακόμα και στα 11άρια μου πόσω μάλλον στα 7άρια που γενικώς είναι λίγο πιο light). Επίσης είναι πάρα πολύ καθαρά. Αν έχεις συνηθίσει να ακούς ηχεία που έχουν βαρύτερο μπάσο ή/και μεγαλύτερες παραμορφώσεις, οι οποίες από κάποια ένταση και πάνω ενοχλούν, μπορεί να σου φαίνεται ότι τα ηχεία παίζουν πιο σιγά απ' ότι πράγματι παίζουν. Παρεμπιπτόντως, άκουσα τα 11άρια να τερματίζουν έναν Krell 200watt χωρίς να παράγουν παραμόρφωση ή αισθητή σκληρότητα ή εμφανή συμπίεση. Αντέχουν μέχρι και 300 watt. Δεν είναι παράξενο ότι μπορούν να ξεζουμίσουν το yamaha (ή το sony μου). Και στο τέρμα να τον βάλεις τα ηχεία αντέχουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo