Αναζητώ τα καλύτερα ακουστικά για EDM μουσική,

Reaction score
5
Εντελώς λάθος…
Αν ήταν έτσι όλες οι μποτιες στη ροκ θα ήταν ίδιες…όλοι θα αναπαρήγαγαν τις ίδιες οκτάβες

Από που τα έμαθες αυτά;
Οι διαφορές στα plugins ή στις μπότιες αφορούν την παραγωγή.
Η συζήτηση εδώ είναι για το τι χρειάζεται ένα ακουστικό ώστε να αναπαράγει σωστά το τελικό κομμάτι.
Playback Production.

Νομίζω μπερδεύεις production με playback.
Δεν ψάχνω ακουστικά για να κάνω mastering· ψάχνω ακουστικά για να ακούω το τελικό EDM κομμάτι όπως πρέπει.
Συνομιλείς με απαντήσεις από AI τόση ώρα. Χαράς το κουράγιο σου...

Αν έχεις κάτι τεχνικό να προσθέσεις στη συζήτηση για τα ακουστικά, ευχαρίστως.
Το αν κάποιος γράφει με AI δεν αλλάζει το θέμα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.370
επιμένεις λάθος
με την λογική σου όλες οι κονσόλες αναπαραγωγής βγάζουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα
οίκτο...

daharis666

Moderator
Reaction score
84.370
Το αν κάποιος γράφει με AI δεν αλλάζει το θέμα
αλλάζει...γιατί τα ΑΙ δεν παίρνουν ποτέ μέρος σε αντικείμενα που αφορούν επιλογές εμπορικών συσκευών....οπότε ότι σου λέει είναι μλκίες

Reaction score
5
επιμένεις λάθος
με την λογική σου όλες οι κονσόλες αναπαραγωγής βγάζουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα
οίκτο...
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά στα είδη EDM που ανέφερα (trance, psy, techno, progressive, goa) τα βασικά χαρακτηριστικά που ζητάω στα ακουστικά είναι κοινά: καθαρά highs για hi-hats/arps/FX, tight & punchy μπάσο για kick + sub, καλό separation και μεγάλο soundstage λόγω της πολυεπίπεδης παραγωγής.
Δεν ψάχνω 50 διαφορετικά tunings· ζητάω ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών που ταιριάζει σε όλο το φάσμα της EDM.
Τα % ακρόασης δεν αλλάζουν αυτά τα τεχνικά requirements.»
αλλάζει...γιατί τα ΑΙ δεν παίρνουν ποτέ μέρος σε αντικείμενα που αφορούν επιλογές εμπορικών συσκευών....οπότε ότι σου λέει είναι μλκίες

Το AI δεν διαλέγει συσκευές.
Εγώ έθεσα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται τα ακουστικά για EDM playback, με βάση εμπειρία και μοντέλα που έχω ήδη δοκιμάσει.
Αν έχεις διαφορετική τεχνική άποψη για high clarity, punchy bass, soundstage και separation στα ακουστικά, ευχαρίστως να την ακούσω.
Το να λες “ό,τι λέει AI είναι μλκίες” δεν είναι επιχείρημα.
Το αν χρησιμοποιώ AI ή όχι δεν αλλάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται τα ακουστικά για EDM.
Εγώ έθεσα καθαρά θέματα ήχου: highs, punch, soundstage, separation.
Αν έχεις τεχνικό επιχείρημα επάνω σε αυτά, ευχαρίστως να το ακούσω.
Το να λες απλά “ό,τι λέει AI είναι λάθος” δεν προσθέτει κάτι στη συζήτηση.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.370
επίσης ένας λόγος ακόμα για να σταματήσεις να ποστάρεις από ΑΙ είναι γιατί ο νεος πανάκριβος αλγόριθμος εντοπισμού ΒΟΤ του αβουσάιτ... antijimius έκδοση 4.4.05 μπορει να σε περάσει για μποτ και να σε μπανάρει

daharis666

Moderator
Reaction score
84.370
Αν έχεις τεχνικό επιχείρημα επάνω σε αυτά, ευχαρίστως να το ακούσω.
Το να λες απλά “ό,τι λέει AI είναι λάθος” δεν προσθέτει κάτι στη συζήτηση.
σου το είπα όσο πιο απλά μπορούσα...εσύ ρωτάς το ΑΙ...και ακους ότι σου πει
το ΑΙ γνωρίζει ότι γράφουν τα επίσημα περιοδικά...όχι οι επιστημονικές μελέτες
εφόσον το ΑΙ σε καθοδηγεί σωστά...γιατί ρωτάς εμάς τους ανθρώπους?

Reaction score
5
επίσης ένας λόγος ακόμα για να σταματήσεις να ποστάρεις από ΑΙ είναι γιατί ο νεος πανάκριβος αλγόριθμος εντοπισμού ΒΟΤ του αβουσάιτ... antijimius έκδοση 4.4.05 μπορει να σε περάσει για μποτ και να σε μπανάρει

Χαχα καλό το αστείο με τον antijimius 4.4.05
Πάμε τώρα πίσω στο θέμα των ακουστικών, αν έχεις τεχνική άποψη για ήχο.»

Reaction score
5
σου το είπα όσο πιο απλά μπορούσα...εσύ ρωτάς το ΑΙ...και ακους ότι σου πει
το ΑΙ γνωρίζει ότι γράφουν τα επίσημα περιοδικά...όχι οι επιστημονικές μελέτες
εφόσον το ΑΙ σε καθοδηγεί σωστά...γιατί ρωτάς εμάς τους ανθρώπους?
Δεν μου λέει το AI τι να αγοράσω.
Εγώ βάζω τα τεχνικά κριτήρια και απλώς τα οργανώνει καλύτερα σε λόγια.
Ζητάω γνώμη από ανθρώπους γιατί θέλω πραγματικές εμπειρίες χρήσης και συγκρίσεις που δεν υπάρχουν σε περιοδικά ή datasets.
Άλλο το να βοηθάει το AI στο γράψιμο και άλλο το να ξέρω τι ζητάω στα ακουστικά.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.370
άρα το ΑΙ είναι γτπκ...το λες ο ίδιος
αν ήταν σωστό ΑΙ...θα μάζευε ακουστικές εμπειρίες από τους χρήστες και θα σου τις έλεγε...

Reaction score
5
άρα το ΑΙ είναι γτπκ...το λες ο ίδιος
αν ήταν σωστό ΑΙ...θα μάζευε ακουστικές εμπειρίες από τους χρήστες και θα σου τις έλεγε...
Δεν χρησιμοποιώ το AI για να “μου πει τι να αγοράσω”.
Εγώ έβαλα τα τεχνικά κριτήρια (highs, punchy bass, soundstage, separation) με βάση όσα έχω ήδη ακούσει.
Ρωτάω ανθρώπους για πραγματική εμπειρία χρήσης, όχι για θεωρία.
Αν έχεις τεχνικό αντεπιχείρημα πάνω στα χαρακτηριστικά του ήχου, το δέχομαι.
Αν όχι, συνεχίζω με όσους συζητούν σοβαρά
O AI δεν μπορεί να “μαζέψει ακουστικές εμπειρίες”, γιατί η ακρόαση είναι υποκειμενική και εξαρτάται από αυτιά, γούστο, μουσική και εξοπλισμό.
Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για εμπειρία, αλλά για να οργανώσω τεχνικά αυτά που ήδη έχω δοκιμάσει μόνος μου.
Ρωτάω ανθρώπους για εμπειρία από πραγματική χρήση — όχι για να μου πει το AI ποιο model να πάρω

Reaction score
383
Tα Beyerdynamic που σου πρότεινα και δεν βλέπω να ασχοληθηκες καν σε χαλάνε ; Για πες.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.370
έλα πάρε από σοβαρό ΑΙ...

🟧 Γιατί το άλλο ΑΙ είπε βλακείες (έστω και άθελά του)

Τα hi-hats, FX, arps, punchy bass και soundstage είναι τόσο γενικά, που ναι, υπάρχουν παντού.
Δεν είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν τα είδη — είναι απλώς εργαλεία της ηλεκτρονικής παραγωγής.

Reaction score
5
Tα Beyerdynamic που σου πρότεινα και δεν βλέπω να ασχοληθηκες καν σε χαλάνε ; Για πες.
Καλή η ιδέα για τα Beyerdynamic DT 770 Pro (32/80 Ω) — είναι όντως πιο “εύκολα” για setup χωρίς ισχυρό amp.
Όμως για τα είδη που ακούω (trance / psytrance / goa / progressive / techno) προτιμώ τα Beyerdynamic DT 990 Premium 250 Ω λόγω:

• Μεγαλύτερο soundstage → κρίσιμο για psy/goa με πολλά layers.
  • Πιο fun / V-shape tuning → για χορευτική ενέργεια, όχι απλώς “καλή” απόδοση.
  • Μεγάλη ανάλυση στα highs + punchy bass → τα DT 770 Pro μπορεί να τα καταφέρνουν καλά, αλλά με μικρότερο “άνοιγμα” και πιο ουδέτερο χαρακτήρα.

Reaction score
5
έλα πάρε από σοβαρό ΑΙ...

🟧 Γιατί το άλλο ΑΙ είπε βλακείες (έστω και άθελά του)

Τα hi-hats, FX, arps, punchy bass και soundstage είναι τόσο γενικά, που ναι, υπάρχουν παντού.
Δεν είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν τα είδη — είναι απλώς εργαλεία της ηλεκτρονικής παραγωγής.
Συμφωνώ, αυτά είναι εργαλεία της ηλεκτρονικής παραγωγής και υπάρχουν σε όλο το φάσμα της EDM.
Ακριβώς γι’ αυτό τα βάζω σαν κριτήρια για ακουστικά:
θέλω hi-hats/FX/arps καθαρά, punchy bass και σωστό soundstage, γιατί αυτά είναι η βάση σχεδόν όλων των κομματιών που ακούω.
Δεν λέω ότι ξεχωρίζουν τα είδη· λέω ότι καθορίζουν τι χρειάζομαι από ένα headphone για EDM playback.»
το ΑΙ πάει με τα νερά του ιδιοκτήτη... :biggrin:
Μια ερώτηση: ακούς καθόλου ηλεκτρονική μουσική (trance, psy, techno, progressive κτλ.);
Γιατί όποιος ακούει αυτά τα είδη καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι ζητάω και γιατί τα κριτήρια είναι κοινά

daharis666

Moderator
Reaction score
84.370
είσαι άσχετος και δεν είσαι άξιος να ακούς τέτοιες μουσικές...γράψε στο ΑΙ

Reaction score
5
είσαι άσχετος και δεν είσαι άξιος να ακούς τέτοιες μουσικές...γράψε στο ΑΙ
Νομίζω ότι απλά δεν έχεις εμπειρία με ηλεκτρονική μουσική σε βάθος.
Γι’ αυτό και μπερδεύεις την παραγωγή με την αναπαραγωγή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@