Αναζητώ τα καλύτερα ακουστικά για EDM μουσική,

Reaction score
11.898
Αυτά που σου πρότεινα στο πρώτο μήνυμα που έγραψα στο θέμα. Δεν το διάβασες;

Α, ούτε αυτά κάνουν στο AI;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.370
Τα IE 400 Pro τα κοιτάω σαν in-ear λύση και ξέρω ότι είναι δυνατά σε μπάσο και αρκετά ευχάριστα για EDM.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό που ψάχνω εδώ είναι κυρίως over-ear open-back με μεγάλο soundstage και πολύ καθαρά highs για psy/goa/progressive (τύπου DT990 Premium), γιατί θέλω αίσθηση χώρου και layers, όχι in-ear εμπειρία.
Οπότε τα IE 400 Pro τα βλέπω πιο πολύ σαν δεύτερη λύση για έξω/φορητή χρήση, όχι σαν κύριο ζευγάρι για το setup μου στο PC.»
καλά ρε....στον εαυτό σου απαντάς? :roflmao:

Reaction score
6
Εγώ σου πρότεινα πες μου εσύ ποια νομίζεις ότι θα πρότεινα αν ήμουν κρυφό μέλος των kraftwerk...δεν μπορεί για να απορρίπτεις αυτά έχεις κάποια άλλα στο "μυαλό" σου ,απάντησε μου στην ερώτηση ,πριν σου πέσουν οι μπαταρίες ε?
Τα dt 990 προτείνεις λοιπόν ?
ναι, είναι ένα πάρα πολύ καλό ακουστικό, αλλά όχι απαραίτητα “ιδανικό” (όπως μεγάλο soundstage, αίσθηση ανοίγματος, intimate layering που έχει το psy/goa

ναι, είναι ένα πάρα πολύ καλό ακουστικό, αλλά όχι απαραίτητα “ιδανικό” (όπως μεγάλο soundstage, αίσθηση ανοίγματος, intimate layering που έχει το psy/goa
Ναι, τα DT 770 Pro είναι καλή βάση, αλλά εγώ θα πήγαινα για ένα open-back ζευγάρι με fun V-shape tuning και μεγάλο soundstage — για να αποδώσω πραγματικά την εμπειρία της ηλεκτρονικής μουσικής που ξέρω.»

Reaction score
11.898
Έχουν μεγάλο soundstage, τα έχω σου λέω. Τα ακούω.

Reaction score
6

Τα IE 400 Pro τα κοιτάω σαν in-ear λύση και ξέρω ότι είναι δυνατά σε μπάσο και αρκετά ευχάριστα για EDM.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό που ψάχνω εδώ είναι κυρίως over-ear open-back με μεγάλο soundstage και πολύ καθαρά highs για psy/goa/progressive (τύπου DT990 Premium), γιατί θέλω αίσθηση χώρου και layers, όχι in-ear εμπειρία.
Οπότε τα IE 400 Pro τα βλέπω πιο πολύ σαν δεύτερη λύση για έξω/φορητή χρήση, όχι σαν κύριο ζευγάρι για το setup μου στο PC.»

Reaction score
11.898
Δεν είναι απαραίτητα να είναι over-ear τα ακουστικά που θα πάρεις.
Έχω και τα supra aural (που είναι και η σωστή έκφραση) Sennheiser HD-600 και είναι λίγο χειρότερα σε αυτά τα είδη μουσικής από τα in-ear.

Reaction score
6
Έχουν μεγάλο soundstage, τα έχω σου λέω. Τα ακούω.

Για psy/goa/trance, με πολλά layers και “χώρο”, θέλεις αίσθηση “χωρίς περιορισμούς”. Τα in-ear περιορίζουν λίγο αυτή την αίσθηση.
Ο ήχος “άνοιγμα”-σκηνή δεν είναι τόσο μεγάλος όσο σε open-back.
Το “fun tuning” και “air” μπορεί να είναι περιορισμένο σε σχέση με over-ear που “αναπνέει” περισσότερο.

Reaction score
383
ναι, είναι ένα πάρα πολύ καλό ακουστικό, αλλά όχι απαραίτητα “ιδανικό” (όπως μεγάλο soundstage, αίσθηση ανοίγματος, intimate layering που έχει το psy
Ok, case closed τα προτείνουν και οι Kraftwerk 😜

Reaction score
6
Δεν είναι απαραίτητα να είναι over-ear τα ακουστικά που θα πάρεις.
Έχω και τα supra aural (που είναι και η σωστή έκφραση) Sennheiser HD-600 και είναι λίγο χειρότερα σε αυτά τα είδη μουσικής από τα in-ear.
Σωστή η παρατήρησή σου ότι δεν απαιτείται απαραίτητα over-ear.
Ωστόσο, στην εμπειρία μου με τα HD-600 (που είναι υπέροχα στην ακουστική/hi-fi πλευρά), σε είδη όπως psy/goa/trance που θέλεις μεγάλη σκηνή (open-back) και κάποια ένταση στο μπάσο, τα in-ear που δοκίμασα ήταν λίγο περιορισμένα στο stage και στο ανοίγμα.
Τα HD-600 ανήκουν στην κατηγορία “αναλυτικά / ακουστικά”, αλλά δεν έχουν το φουν-τάρισμα ή την τζάμπα-σκηνή που θέλω για χορευτική ηλεκτρονική μουσική.
Οπότε, ναι — μπορεί in-ear να είναι σωστή επιλογή, αλλά πρέπει να ικανοποιεί και τα δικά μου κριτήρια: punchy bass + clarity + scene.

Reaction score
11.898
Τα ακουστικά δεν είναι έμβια όντα να χρειάζεται να αναπνέουν.
την τζάμπα-σκηνή που θέλω για χορευτική ηλεκτρονική μουσική.
Φίλε, δεν υπάρχει τίποτα τσάμπα. Πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις καλό soundstage.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.062
Να δοκιμάσεις τα ακουστικά και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο: αν σου κάθονται άνετα στο κεφάλι. Όσο καλά και να παίζουν δεν αξίζουν αν μετά από ένα τέταρτο θες να τα βγάλεις.

Reaction score
6

Φίλε, δεν υπάρχει τίποτα τσάμπα. Πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις καλό soundstage.
Σίγουρα πληρώνεις για ποιότητα, αλλά το soundstage δεν εξαρτάται μόνο από την τιμή.
Εξαρτάται από το αν το ακουστικό είναι open-back, από το design του driver, το tuning και τη γεωμετρία του ear-cup.

Υπάρχουν mid-range open-back που δίνουν πολύ μεγαλύτερη σκηνή από ακριβά IEM.
Το θέμα δεν είναι το “πόσο πλήρωσες”, αλλά αν το ακουστικό είναι φτιαγμένο για ανοιχτό χώρο.
Για psy/goa/trance, το open-back απλά ανοίγει τον ήχο πολύ περισσότερο από in-ear

Φίλε, έχω δοκιμάσει και τα DT990 Pro και τα DT990 Premium, σε όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής (trance, psy, goa, techno, house).
Τα Premium είναι ξεκάθαρα ανώτερα:

– πιο καθαρά highs
– πιο αέρινη σκηνή
– καλύτερο separation στα layers
– πιο σταθερό και ελεγχόμενο μπάσο
– λιγότερη “πιεσμένη” αίσθηση από τα Pro λόγω μικρότερου clamp

Δεν μιλάω θεωρητικά – μιλάω από πραγματική ακρόαση.
Το soundstage και η καθαρότητα των Premium είναι άλλο επίπεδο σε psy/goa όπου χρειάζεται αέρας, layers και καθαρό detail.»**

Reaction score
6
Τί εννοείς με αυτό;
Με “ανοιχτό χώρο” εννοώ τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί το ακουστικό να δημιουργεί soundstage.
Τα open-back over-ear δεν έχουν κλειστό κέλυφος — ο ήχος “βγαίνει” προς τα έξω και χρησιμοποιεί το σχήμα του αυτιού και τον χώρο γύρω από το κεφάλι για να δημιουργήσει μεγαλύτερη σκηνή.
Αυτό το φυσικό άνοιγμα δεν το κάνει ένα in-ear, γιατί ο ήχος μπαίνει κατευθείαν στο αυτί χωρίς reflections και χωρίς head-stage.
Άρα το design (open-back driver + μεγάλα ear-cups) είναι αυτό που φτιάχνει τον πραγματικά “ανοιχτό χώρο” στον ήχο

Reaction score
11.898
Κοίτα όμως, τα κλειστού τύπου κρατάνε τον ήχο μέσα, προσφέρουν καλύτερη απομόνωση — ιδανικά αν ακούς δυνατά ή σε μικρό δωμάτιο ή φοιτητικό μέρος.
Επίσης χρειάζεσαι ένα ένα έξτρα bump στα 32–60 Hz .

Reaction score
6
Κοίτα όμως, τα κλειστού τύπου κρατάνε τον ήχο μέσα, προσφέρουν καλύτερη απομόνωση — ιδανικά αν ακούς δυνατά ή σε μικρό δωμάτιο ή φοιτητικό μέρος.
Επίσης χρειάζεσαι ένα ένα έξτρα bump στα 32–60 Hz .
Συμφωνώ ότι τα closed-back δίνουν καλύτερη απομόνωση και μπορούν να έχουν πιο δυνατό sub–bass.
Αυτό όμως δεν έχει σχέση με soundstage.
Η απομόνωση και το bump στα 32–60Hz βοηθάνε το impact του kick, αλλά όχι το άνοιγμα της σκηνής.

Στα είδη που ακούω (trance/psy/goa), εκτός από sub χρειάζομαι και:
μεγάλο soundstage,
αέρα στα highs,
separation στα layers,
3D εικόνα.

Και αυτά τα πετυχαίνω πολύ περισσότερο με open-back όπως τα DT990 Premium.
Τα closed-back απλώς δίνουν πιο έντονο “χτύπημα”, όχι μεγαλύτερο χώρο.»
Συμφωνώ ότι τα closed-back δίνουν καλύτερη απομόνωση και μπορούν να έχουν πιο δυνατό sub–bass.
Αυτό όμως δεν έχει σχέση με soundstage.
Η απομόνωση και το bump στα 32–60Hz βοηθάνε το impact του kick, αλλά όχι το άνοιγμα της σκηνής.

Στα είδη που ακούω (trance/psy/goa), εκτός από sub χρειάζομαι και:
μεγάλο soundstage,
αέρα στα highs,
separation στα layers,
3D εικόνα.

Και αυτά τα πετυχαίνω πολύ περισσότερο με open-back όπως τα DT990 Premium.
Τα closed-back απλώς δίνουν πιο έντονο “χτύπημα”, όχι μεγαλύτερο χώρο.»

Τα DT990 Premium έχουν:

• Πολύ καλό sub-bass και mid-bass για EDM – το kick και το sub ακούγονται punchy και καθαρά, ειδικά σε trance/psy/techno. Δεν μου λείπει “bump”, κάθε άλλο.
  • Μεγάλο soundstage λόγω open-back – δίνουν αέρα, χώρο και 3D εικόνα στα layers, κάτι που στα psy/goa/progressive είναι πολύ πιο σημαντικό από το να “κρατάει” ο ήχος μέσα.
  • Καθαρά, λαμπερά highs που αναδεικνύουν hi-hats, arps και FX χωρίς να μπουκώνει ο ήχος.
  • Καλό separation – kick, bassline, lead, pads, FX δεν γίνονται ένας χυλός όταν το κομμάτι γεμίζει.

Έχω ακούσει τόσο DT990 Pro όσο και DT990 Premium, και για τα είδη που ανέφερα τα Premium είναι ξεκάθαρα ανώτερα: πιο ανοιχτή σκηνή, καλύτερη καθαρότητα, λιγότερο “πιεσμένη” αίσθηση.

Οπότε ναι, καταλαβαίνω τι λες για closed-back + sub-bump, αλλά για psy/goa/uplifting/prog αυτό που κερδίζω με τα DT990 Premium σε χώρο και detail είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κλειδώσω τον ήχο μέσα.»**

Last edited:

Reaction score
11.898
Αφού έχεις ακούσει τόσο DT990 Pro όσο και DT990 Premium, πάρε ένα από τα δύο. Το Premium καλύτερα.

Reaction score
6
Αφού έχεις ακούσει τόσο DT990 Pro όσο και DT990 Premium, πάρε ένα από τα δύο. Το Premium καλύτερα.

Γιατί θεωρείς το Premium καλύτερο;
Τι διαφορές άκουσες σε ήχο; π.χ. σε καθαρότητα στα highs, μπάσο, soundstage, άνεση κτλ;
Εμένα προσωπικά μου είχαν φανεί πιο καθαρά και πιο “ανοιχτά” τα Premium, αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω τη δική σου εμπειρία.»
Για ποιον λόγο προτιμάς τα DT990 Premium από τα DT990 Pro; Τι διαφορές άκουσες σε ήχο (highs, bass, σκηνή) και άνεση;»

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@