Ανανεωμένο Caraudiotest.gr με ΠΛΟΥΣΙΟ περιεχόμενο

Reaction score
43
Πολύ καλό review, μπράβο και απο εμένα.

Υπάρχει κάπου υλικό για διάβασμα που να αφορά συγκριτικό ενισχυτών αυτοκινήτου τάξης Α/Β vs D?

Reaction score
1
Απάντηση: Ανανεωμένο Caraudiotest.gr με ΠΛΟΥΣΙΟ περιεχόμενο

Analog_vs_digital δεν υφίσταται, γιατί να βάζεις τα ενισχυτάκια να μαλώνουν μεταξύ τους όταν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα? :109:

Καλώς ή κακώς, οι ψηφιακοί ευρέως φάσματος (αναπαραγωγή ΚΑΙ μεσαίων/πρίμων) είναι ακόμη αρκετά/πολύ ακριβοί (τουλάχιστον 400€ για ένα 4χ100RMS), οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με φτηνούς αναλογικούς.

Αν κάποιος δε διαθέτει χώρο ή δε διαθέτει κάποιο αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα στο αυτοκίνητο, ο ψηφιακός βολεύει μια χαρά, προσφέροντας πλούσια ισχύ σε συνδυασμό με πολύ πάνω του μέσου όρου ποιότητα ήχου.

4χ125/2χ400RMS δεν είναι και λίγα για διαστάσεις που "χωράνε" και περισσεύουν σε σελίδα Α4...

Από κει και πέρα, ο καθένας κάνεις τις επιλογές του: έχεις χώρο και δε σε ενδιαφέρει και τόσο η κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα ΔΕ διαθέτει και τόσα χρήματα? Με έναν κλασικό αναλογικό των 4χ100+ θα έχεις αξιοπρεπέστατο ήχο, θα καίς λίγο παραπάνω και θα χρειαστείς να τον βολέψεις στο χώρο αποσκευών (ενώ ο άλλος χωράει στην κυριολεξία παντού) και όλα αυτά με τα μισά λεφτά.

Reaction score
43
Re: Απάντηση: Ανανεωμένο Caraudiotest.gr με ΠΛΟΥΣΙΟ περιεχόμενο

Όντως τα πράγματα κάπως έτσι είναι.
Έχεις μια εξίσωση που καλείσαι να λύσεις την οποία μπορείς να περιπλέξεις απο καθόλου έως και πάρα πολύ.
Παράγοντες είναι πλέον (σε μικρότερη ηλικία δεν ήταν) η κατανάλωση ρεύματος, η stock εμφάνιση, η δυνατότητα πλήρους επαναφοράς του αυτοκινήτου στην αρχική μορφή χωρίς "θυσίες" και η κατανάλωση του μικρότερου δυνατού χώρου.
Οι ερωτήσεις μου έγιναν με αφορμή την καινούρια σειρά της HiFonics που είναι παλιά μου συμπάθεια μαζί με Signat.΄
Είχα Signat Rambo εξακάναλο και εξακολουθώ να έχω 2X HiFonics Thor VIII και Alpine 3342 (καταπληκτικό μηχάνημα). Αυτά για να δώσω ένα hint για την ηλικία που αναφέρω παραπάνω.

Πολύ καλά χαρακτηριστικά (στα χαρτιά) βλέπω για τον Pioneer PRS-D4200F ο οποίος ενσωματώνει τα γνωστά μας "ICE" αλλα δεν μπορώ να βρώ κάποιο αξιόπιστο review...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανανεωμένο Caraudiotest.gr με ΠΛΟΥΣΙΟ περιεχόμενο

Ακριβώς μία από τα ίδια με τη σειρά PDX της Alpine:

http://caraudiomag.com/articles/alpine-pdx-f4-review

H δοκιμή αφορά τον f4 (και καλά 4χ100 δλδ, στην πραγματικότητα 4χ125), ο PRS βρίσκεται στην κατηγορία του f6 με 150+ βατάκια στο κανάλι (το προηγούμενο PDX είχε 4χ175 μετρημένα). Εφόσον έχουν υιοθετήσει και οι δύο εταιρίες την τεχνολογία ICE της Bang&Olufsen, η απόδοση είναι εξαιρετικά υψηλή (και αρκούντως ποιοτική θα έλεγα!).

Όλοι αυτοί οι νέοι ψηφιακοί (Alpine, Pioneer, Kewood, Ampire, Carpower etc) με άριστα το 10 πιάνουν ένα αξιοπρεπέστατο 7,6 (λίαν καλώς αν ήταν πτυχίο!), ένας Helix H400 Esprit βρίσκεται στο 7,8. Not bad για τα ψηφιακούλια...

Reaction score
43
Ευχαριστώ για το link.
Πραγματικά εχθές χάζευα τους Alpine που αναφέρεις, F4 και F6.
Πολύ καθαρά μηχανήματα. Παλαιότερα είχα ένα 7618, απο τα πιο "γλυκόηχα" που έχω ακούσει...

Πάω για ιντερνετική έρευνα αγοράς να δούμε μήπως...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανανεωμένο Caraudiotest.gr με ΠΛΟΥΣΙΟ περιεχόμενο

Ακριβώς μία από τα ίδια με τη σειρά PDX της Alpine:

http://caraudiomag.com/articles/alpine-pdx-f4-review

H δοκιμή αφορά τον f4 (και καλά 4χ100 δλδ, στην πραγματικότητα 4χ125), ο PRS βρίσκεται στην κατηγορία του f6 με 150+ βατάκια στο κανάλι (το προηγούμενο PDX είχε 4χ175 μετρημένα). Εφόσον έχουν υιοθετήσει και οι δύο εταιρίες την τεχνολογία ICE της Bang&Olufsen, η απόδοση είναι εξαιρετικά υψηλή (και αρκούντως ποιοτική θα έλεγα!).

Όλοι αυτοί οι νέοι ψηφιακοί (Alpine, Pioneer, Kewood, Ampire, Carpower etc) με άριστα το 10 πιάνουν ένα αξιοπρεπέστατο 7,6 (λίαν καλώς αν ήταν πτυχίο!), ένας Helix H400 Esprit βρίσκεται στο 7,8. Not bad για τα ψηφιακούλια...
Πρόσφατα μου ζητήθηκε να ρυθμίσω ηχοσύστημα αυτοκινήτου που απαρτιζόταν από την κορυφαία σειρά κατασκευάστριας εταιρίας ηχείων, επώνυμη πηγή και με αυτόν τον ενισχυτή.

Το παράπονο του πελάτη ήταν ότι ο ήχος αναπαράγεται χωρίς καθόλου μελωδία. Ακούγοντάς το δεν θα ήθελα να έχω τέτοιο σύστημα στο αυτοκίνητό μου. Προσπάθησα πάρα πολύ να "ζεστάνω" τον ήχο χωρίς να προβεί ο πελάτης σε νέα έξοδα αγοράς νέων προιόντων. Ανεξάρτητα με το τι έκανα, ο ενισχυτής είχε τα watt και την καθαρότητά του αλλά από χροιά δεν είχε κάτι ιδιαίτερο που να τον αγαπήσω. Οι φίλοι μας οι γερμανοί :) που έκαναν τη δοκιμή αναφέρθηκαν μόνο στις μετρήσεις κι όχι στο πως αναπαράγει.

Reaction score
1

Μπα...

Εμμέσως πλην σαφώς, τα λένε και οι Γερμανοί: αστέρια από άποψη δυναμικής (μεταβάσεις του ήχου από ήσυχα σε δυνατά περάσματα) οι ψηφιακοί. Δεν τους λείπει και ο καθαρός ήχος, οι μετρήσεις τους κάνουν πολλούς αναλογικούς να χλωμιάσουν.

Στον αντίποδα λένε ότι π.χ. ένας H400 μπορεί να έχει "μόνο" 77 βατάκια στο κανάλι, τα οποία ως γνωστόν ζωγραφίζουν και σε κάθε περίπτωση ακούγονται σαν πολλά περισσότερα...

Πέρασαν αρκετοί full-range ψηφιακοί από τα χέρια μου (Alpine, Kenwood, Ampire), όπως και αρκετοί καλοί αναλογικοί (2 κομμάτια Helix και ένας Vrx). Εννοείται ότι οι αναλογικοί δεν αγγίζονται ακόμη όσον αφορά περιγραφικότητα, ατμόσφαιρα και διαστάσεις μουσικής απεικόνισης, απλά με τον ψηφιακό είναι τόσο πολύ και αβίαστο το γκάζι και τόσο εκρηκτικός ο ήχος, ώστε στο τέλος καταλήγει πλέον ως "θέμα γούστου" τι θα προτιμήσει κάποιος.

Ιδού τι μπορεί να κάνει ένας ψηφιακός (2κάναλος) ενισχυτής με ένα ζευγάρι 16άρια και μόνο:

http://www.youtube.com/watch?v=cFzt...t=UUb0o_x5c5p_JPsC7H8AYfbw&lf=plcp&playnext=1

Το κομμάτι δεν προσφέρεται για audiophile, αλλά τη "χαμηλάδα" του την έχει.

Πάντως, η καλύτερη overall λύση είναι ένας μεγάλος/δυνατός αναλογικός που τα συνδυάζει όλα (και καλό ήχο και δυναμισμό), ΑΡΚΕΙ να έχει κάποιος να τον ταΐσει...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος φετινός διαγωνισμός ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου. Ο διαγωνισμός θα λάβει μέρος, στο υπόγειο parking, του Εμπορικού κέντρου COSMOS BOWLING.........

Reaction score
24.789

και μαντεψτε ποιος θα λειπει!!!!!!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνω μέντιουμ? :140:

Τι σκ@τ@ πήρες κι άλλον ένα BRAX, για να λείπεις again?

Reaction score
24.789

εμ....
και δεν μπορω να σχολιασω κιολας....
και δε με λες?
υπογειο παρκινγκ με καννιβαλλους να βαρανε κατι σαν το μαρτυριο του κωδωνα δε θα μοιαζει?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Αν δεν έρθεις, να πω και στον Διονύση να μην φέρει το corsa.

Ωραία θα κατεβάσω τον κουβά μου μόνο με το R/CD και μπορεί να κερδίσει :103: :103:

Reaction score
24.789

υπαρχουν καποιες ελπιδες αλλα μην το παρουμε τσι μετρητοις...

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Ανανεωμένο Caraudiotest.gr με ΠΛΟΥΣΙΟ περιεχόμενο

Αν δεν έρθεις, να πω και στον Διονύση να μην φέρει το corsa.

Ωραία θα κατεβάσω τον κουβά μου μόνο με το R/CD και μπορεί να κερδίσει :103: :103:
Noμιζεις οτι εχεις την νικη στο τσεπακι ε????
Γελαστικες φιλε.Το δικο μου εχει 2 δρομο ομοαξονικο στις πορτες,οποτε σε βλεπω να ερχεσαι δευτερος.:116::116:

Reaction score
0

εγω θα ελεγα να παρεις αγκαλια τον κουμπαρο και να ερθετε.και οι τρεις μια κατηγορια.αντε μπας και συναντηθει η οικογενεια mcintosh αντε και οι παλιοbrax.καλα ντε!μην βαρας!!!
υπαρχουν καποιες ελπιδες αλλα μην το παρουμε τσι μετρητοις...

Reaction score
24.789

α δε σου πα σου πα?
ειμαστε κατηγορια master και οι τρεις!!!!!
βαση κανονισμων 2012 οεο!!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ε και. Άμα παίζει μη φοβού. Τώρα είναι η ευκαιρία να πάμε έξω και να κοντραριστούμε με τους γερμανούς, φιλανδούς και αυστριακούς.
Έτσι, να τους δείξουμε τι εστί Έλλην! :601:

Reaction score
24.789

κανενα πραβλημα ναουμ,
ο κωστας να σιαξει τις κατηγοριες μεχρι την κυριακη και εμεις καπου κει γυρω θα μαστε

Reaction score
24.789

ειμαι ετοιμος να κατασπαραξω τις σαρκες του ανταγωνισμου
θα σας πιω το αιμα με το μπουρι του μαζντα
θα σας σκισω τα καλσον
θα παθετε την πλακα σας
θα κλαψουν μανουλες
λεφτα υπαρχουν

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος